» »

Ne zazene

Ne zazene

tec ::

Danes sem kupil novo ohisje in premontiral celotni sistem. Sedaj hocem stvar zagnat in tema, nic se ne zgodi. Na plati inv mrezni gori lucka, torej strom je. Vse sem ze izkljucil, vse mogoce probal, vse se enkrat pretaknil pa nic, tema. Se pa printer oglasi, ko pritisnem power on, sam masina pa se zmeri molci. Kaj lahko se storim ?
Plosca je Abit NF7-S, ram kingston 2x256, napajalc 450W.

Pa se tole. Zadnje par dni se mi zdi, da vse na plati pocas crkuje. Imam 2.1 zvocnike in mi sam dva delata, ceprav zvocniki preverjeno delajo. Danes mi je menda se mrezna crknila, poleg vsega pa imam neke probleme z cdromom. Sploh se ne odpira in kar ne bere (teac 40x), pekac po drugi strani (lg 40x) dela normalno.

Hvala

A1eN ::

možnosti sta dve......al je šla plata...al si pa ti napačno povezu kable med zaganjačem ter plato

tec ::

Zdej sem plato vez uzel in prikljucil samo strom, ter ram, pa nic. Torej plata je fuc...sam se to se mi je zdej manjkal.
Blah

Aja se tole. Je mozno, da je kaj narobe z elektriko? Imam namrec dva razdelilca na 10 vhodov, ki gresta na eno vticnico. Vseh 10 je zapolnjenih, zato me zanima ce je mozno, da pride do kaksnih preobremenitev, ki bi lahko skodovali plosci ?
Kaj pa staticna elektrika ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tec ()

tec ::

Vceraj zvecer sem, skoraj preden sem plato ze zapakiral, preizkusil se na enem drugem napajalcu. Stvar se je cisto lepo prizgala in sedaj tole pisem na tej plati.
Kar pa sem ugotovil je zlo cudno. Imam dva napajalca (450w in 300w), ce kateregakoli od njiju uporabi za plato, oba delata, vendar samo v primeru, da napajalc ni v ohisju. Torej, napajalc dam ven iz ohisja, ga prikljucim na plato, ki je v ohisju in vse komponente, dela ko sus. Dam napajalc v ohisje, vse privijacim, isto priklopim, ne dela. Dam zraven ohisja drug napajalc, prikljucm na plato, dela. Dam potem ta napajlc v ohisje in spet ne dela, dela pa tist ki sem ga dal ven iz ohisja in ki prej v ohisju ni delal. Mislm, a je tale moj novi chieftec zaklet al kaj je zdej to ???
Kaksna pametna ideja...da ne bom mel rabno monologov tle?

ToniT ::

Očitno imaš na plati nekje stik z ohišjem, kjer ne bi smel biti.
Preveri vijake, distančnike itd....

tec ::

Jup, v tem je bil problem. Moral sem samo nazaj dat tisto kovinsko ploscico, ki pokriva zadnji del ohisja, kjer so kontakti. Sedaj dela
100x hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudi

Oddelek: Pomoč in nasveti
162844 (2098) fosil
»

BTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10518250 (7377) filip007
»

računalnik se sam zaganja!

Oddelek: Strojna oprema
292367 (1823) Juventus
»

Prevroče

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211611 (1243) krucymucy

Več podobnih tem