» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
114 / 285
»»

7tom1ja ::

kar berem komentarjev pod uk in us propagando se mi pa zdi, da jim ljudje več ne nasedajo.
Corbyn tudi očitno ne
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

fikus_ ::

Smrekar:Saj jo je že Yasser Arafat, ISIS je samo korak ali dva od njega.

In to v "dobri družbi"!?
Jaser Arafat, Šimon Peres, Jicak Rabin

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

V tej točki so vse tvoje kritike ZDA brezpredmetne, ker si sam izjavil, da jih boš kritiziral ne glede na vse.


Če bi bila midva sodnika recimo za Miss USA, bi bila verjetno res irrelevantna, jaz bi vsaki povedal kakšno kritiko, ti bi jih vsepopprek hvalil, razvrstiti pa jih tako ne bi mogla. Ampak kritika (in pohvala kot njena različica) je prvič več kot točkovanje, je osnova za spremembe, pri filozofiji je skoraj povzdignjena v metodo, tudi politologija ni daleč (ima pa dodatne omejitve). Ampak svet je malo večji in kompleksnejši kot razvrščanje, ne rečem da pecking order ni pomemben, ampak "biti prvi na vasi" je sama po sebi precej zagovedna filozofija tudi v bolj sofisticiranih izpeljankah (survival of the strongest). In to lahko morda pokaže prav kritika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: windigo ()

Vanich ::

In other news: Bob Dylan tudi pravkar dobil nobelovo. Bele čelade so žalostne.:8)

Vanich ::

Vanich je izjavil:

In other news: Bob Dylan tudi pravkar dobil nobelovo. Bele čelade so žalostne.:8)


No, ja, v njihovo (bele čelade) obrambo lahko samo rečem, da so si zaslužili nobelovo za ekstrimno izprijenost in sadizem, vsaj v primeru tistega 11 letnega rahitičnega fanta, ki so ga sneli z infuzije v bolnici in mu na kamionskem kasonu, z rori za infuzijo še vedno vklopljenimi v njegovih žilah, pri živem telesu, z nožem, odrezali glavo. Go FSA! Go zmerni glavorezci! Hitlery Clinton - Fuck Yeah!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

7tom1ja ::



the jig is up
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

bleem ::

Smrekar1 je izjavil:

bleem je izjavil:



ampak ker je RT .. čeprav je cel video prispevek neboš verjel


Itak da ne. RT je komična parodija za to, kaj termin "vir" pravzaprav pomeni. Ameriški ekvivalent po kredibilnosto je kak the Onion, ampak rusi so smrtno resni, ameri pa pišejo satiro.

iztakni že glavo iz peska, niti ne ... iz kupa bullshita ki ga dnevno naserješ ... če bi te američan nategno rus pa zraven snemal ti rusu nebi verjel

Syrian Observatory for Human Rights @ Wikipedia
"SOHR has been accused of selective reporting, covering only violent acts of the government forces against the opposition for the first two years of its existence[5] and reporting militant anti government fighters in dead civilians tolls,[6] and has been described as being "pro-opposition".[7][8][9][10]" z viri spodaj


Ja, in če klikneš vire spodaj ugotoviš, da prvi in četrti vir ne podata nobene take obtožbe, drugi in tretji vir pa navajata primere, ko je bil prav SOHR tisti, ki je prvi opozoril na nasilna dejanja nekaterih opozicijskih skupin.
Povedano drugače, ruski troli so bili spet na delu in ti si jim nasedel na celi črti. Čestitke! :)) zanikaš da je SOHR pro opposition na tem mestu? objektivnost -1 ... čestitke. včasih vključi sivo celico in ne beri selektivno ter kaj ti reče vodja.

Iz drugega vira:
http://www.nytimes.com/2013/04/10/world...
"Yet, despite its central role in the savage civil war, the grandly named Syrian Observatory for Human Rights is virtually a one-man band."

in še za lažje razumevanje ... kontakt, operativec ali zveza ne pomeni da so to dejansko aktivisti nekega observatorija.


Iz članka...

Using the simplest, cheapest Internet technology available, Mr. Abdul Rahman spends virtually every waking minute tracking the war in Syria, disseminating bursts of information about the fighting and the death toll. What began as sporadic, rudimentary e-mails about protests early in the uprising has swelled into a torrent of statistics and details.

In tole:

He does not work alone. Four men inside Syria help to report and collate information from more than 230 activists on the ground, a network rooted in Mr. Abdul Rahman’s youth, when he organized clandestine political protests. But he signs off on every important update. A fifth man translates the Arabic updates into English for the organization’s Facebook page.

Povedano drugače, ruska propaganda nabija in ti jim verjameš. Sramuj se :D
pononoven izmik in preusmerjanje pozornosti ... bravo ... kakšen učitelj takšen učenec.

Fritz ::

Ker nekateri, zavestno ali iz nevednosti, ne razumejo razlike med notranjim pravnim redom katerega temelj je Ustava in mednarodnim pravom, katerega temelj so mednarodne pogodbe in mednarodne inštitucije, ki na njih temeljijo (npr. OZN). Ker so skoraj vse države sveta tudi članice OZN, so s tem sprejele Ustanovno listino ZN, ki vsebuje naslednja določila:

I. POGLAVJE
CILJI IN NAČELA
1. člen
Cilji Organizacije združenih narodov so:
1. ohranjati mednarodni mir in varnost ter v ta namen izvajati učinkovite skupne ukrepe za preprečevanje in odpravo groženj miru, zatiranje agresije ali drugih kršitev miru in si v skladu z načeli pravičnosti in mednarodnega prava prizadevati za ublažitev ali mirno reševanje mednarodnih sporov ali odpravo razmer, zaradi katerih bi lahko prišlo do kršitve miru,
2. razvijati prijateljske odnose med narodi, ki temeljijo na spoštovanju načela enakopravnosti in samoodločbe
narodov, in izvajati druge ustrezne ukrepe za utrditev miru na svetu,
3. zagotavljati mednarodno sodelovanje pri reševanju mednarodnih gospodarskih, socialnih, kulturnih in humanitarnih problemov ter spodbujati in se zavzemati za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin za vse, ne glede na raso, spol, jezik ali veroizpoved,
4. postati središče za usklajevanje prizadevanj narodov za dosego teh skupnih ciljev

2.člen
Organizacija in njene članice v svojih prizadevanjih za dosego ciljev iz 1. člena delujejo v skladu s temi načeli:
1. organizacija temelji na načelu suverene enakosti vseh članic,
2. članice v dobri veri izpolnjujejo obveznosti, sprejete v skladu z ustanovno listino, da si zagotovijo pravice in koristi, ki izhajajo iz članstva,
3. članice mednarodne spore rešujejo mirno, tako da ne ogrožajo mednarodnega miru in varnosti ter pravičnosti,
4. članice se v mednarodnih odnosih vzdržujejo groženj s silo ali uporabe sile zoper ozemeljsko celovitost ali politično neodvisnost katere koli države ali drugega tovrstnega ravnanja, ki ni skladno s cilji Organizacije združenih narodov,
5. članice organizaciji pomagajo pri vseh ukrepih v skladu z ustanovno listino in se vzdržijo pomoči državam, proti katerim ta izvaja preventivne ali prisilne ukrepe,
6. organizacija skrbi, da države, ki niso njene članice, delujejo v skladu s temi načeli, kolikor je to potrebno za ohranjanje mednarodnega miru in varnosti,
7. nobena določba v ustanovni listini Organizacije združenih narodov ne pooblašča, da se vmešava v zadeve, ki so po svoji naravi v notranji pristojnosti držav, ali od članic zahteva, da te zadeve predložijo v reševanje v skladu z ustanovno listino, vendar to načelo ne vpliva na izvajanje prisilnih ukrepov iz
VII. poglavja.


VII. POGLAVJE
UKREPI GLEDE OGROŽANJA IN KRŠITEV MIRU TER DEJANJ AGRESIJE

39.člen
Varnostni svet presodi, ali je mir kakor koli ogrožen ali kršen ali je bilo storjeno kakršno koli dejanje agresije, in za ohranitev ali vzpostavitev mednarodnega miru in varnosti da priporočila ali odloči o ukrepih iz 41. in 42. člena.

40.člen
Preden Varnostni svet da priporočila ali odloči o ukrepih na podlagi 39. člena, lahko udeležene strani pozove k spoštovanju začasnih ukrepov, ki so po njegovi oceni potrebni ali zaželeni, da se prepreči zaostritev razmer. Ti ukrepi ne vplivajo na pravice, zahteve ali položaj udeleženih strani. Varnostni svet
upošteva nespoštovanje teh začasnih ukrepov.

41. člen
Varnostni svet lahko odloči, kateri ukrepi, ki ne vključujejo oborožene sile, naj se uporabijo za uveljavitev njegovih odločitev, in članice Organizacije združenih narodov pozove k njihovemu izvajanju. Ti so lahko popolna ali delna prekinitev gospodarskih odnosov ali železniških, pomorskih, letalskih, poštnih, telegrafskih, radijskih in drugih povezav ter diplomatskih odnosov.

42. člen
Če Varnostni svet oceni, da so ukrepi iz 41. člena nezadostni ali so se izkazali za nezadostne, lahko ustrezno ukrepa z letalskimi, pomorskimi in kopenskimi silami za ohranitev ali vzpostavitev mednarodnega miru in varnosti.
Ti ukrepi so lahko prikaz moči, blokade in druge operacije letalskih, pomorskih ali kopenskih sil članic Organizacije združenih narodov.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

7tom1ja ::

Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

oo7 ::

7tom1ja je izjavil:



the jig is up


Video, ki bi ga morala videti cela Amerika.

7tom1ja ::

in Smrekar :-)
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

mailer ::

7tom1ja je izjavil:

a niso bili teli "boysi" predlagani za nobelovo nagrado za mir. To bi bilo skoraj tako, kot če bi jo dobil Heinz Kissinger.oh wait..
Nekaj podobnega je bilo predstavljeno že v enem videu prejšjnjih dni od novinarke, ki je se vrnila iz Sirije.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

oo7 ::

7tom1ja je izjavil:

in Smrekar :-)


Ah če pokažeš ta video njemu bi bilo isto kot bi ga pokazal Obami se pravi brez pomena.

mailer ::

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Smrekar1 ::

windigo je izjavil:


Če bi bila midva sodnika recimo za Miss USA, bi bila verjetno res irrelevantna, jaz bi vsaki povedal kakšno kritiko, ti bi jih vsepopprek hvalil, razvrstiti pa jih tako ne bi mogla. Ampak kritika (in pohvala kot njena različica) je prvič več kot točkovanje, je osnova za spremembe, pri filozofiji je skoraj povzdignjena v metodo, tudi politologija ni daleč (ima pa dodatne omejitve). Ampak svet je malo večji in kompleksnejši kot razvrščanje, ne rečem da pecking order ni pomemben, ampak "biti prvi na vasi" je sama po sebi precej zagovedna filozofija tudi v bolj sofisticiranih izpeljankah (survival of the strongest). In to lahko morda pokaže prav kritika.


Morda res ampak glede na to, da si demonstriral da boš ZDA kritiziral v vsakem primeru, je tvoja kritika brezpredmetna in se jo lahko zgolj ignorira.

No, je še druga varianta: posmeh. :))

bleem je izjavil:

pononoven izmik in preusmerjanje pozornosti ... bravo ... kakšen učitelj takšen učenec.


Kot kaže ne veš ne kaj pomenita izmik in ne kaj je preusmerjanje pozornosti. Sramuj se. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

Morda res ampak glede na to, da si demonstriral da boš ZDA kritiziral v vsakem primeru, je tvoja kritika brezpredmetna in se jo lahko zgolj ignorira.

No, je še druga varianta: posmeh. :))

Samo za retardirance, ki niso sposobni dojeti kritike in/ali fanatike, ki niso sposobni sprejeti kritike. Slednji si seveda zaslužijo posmeh.

Smrekar1 ::

windigo je izjavil:


Samo za retardirance, ki niso sposobni dojeti kritike in/ali fanatike, ki niso sposobni sprejeti kritike.


V splošnem obstajata dve vrsti kritik, konstruktivna in destruktivna. Konstruktivna kritika pomeni da opozoriš na napake in pokažeš kako bi morali ravnati in je znamenje kultiviranosti in intelekta. Moja kritika Putlerjeve Rusije - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi, je konstruktivna Destruktivna kritika je pluvanje vsepovprek. Tvoja kritika ZDA, kjer delajo narobe ne glede na to kaj delajo in brez neke smiselne alternative, je destruktivna.

Destruktivna kritika je znamenje zaostalosti in nekultiviranosti.

Sramuj se.

7tom1ja ::

Smrekar1 je izjavil:

windigo je izjavil:


Samo za retardirance, ki niso sposobni dojeti kritike in/ali fanatike, ki niso sposobni sprejeti kritike.


V splošnem obstajata dve vrsti kritik, konstruktivna in destruktivna. Konstruktivna kritika pomeni da opozoriš na napake in pokažeš kako bi morali ravnati in je znamenje kultiviranosti in intelekta. Moja kritika Putlerjeve Rusije - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi, je konstruktivna Destruktivna kritika je pluvanje vsepovprek. Tvoja kritika ZDA, kjer delajo narobe ne glede na to kaj delajo in brez neke smiselne alternative, je destruktivna.

Destruktivna kritika je znamenje zaostalosti in nekultiviranosti.

Sramuj se.


Moja kritika ZDA je - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

Smrekar1 ::

7tom1ja je izjavil:


Moja kritika ZDA je - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi


Kaj to v dotičnem primeru pomeni? Naštej prosim nekaj primerov. Hvala! :)

XsenO ::

Tako Rusija kot ZDA sta oligarhiji. Razlika je le v tem, da eni znajo to boljše prikrivati.
1 + 1 = 1

Smrekar1 ::

XsenO je izjavil:

Tako Rusija kot ZDA sta oligarhiji. Razlika je le v tem, da eni znajo to boljše prikrivati.


Razlika je predvsem v tem, da je ena izrazita oligarhija, kjer rabiš politične povezave da obogatiš, druga je pa neka mešanica sistemov, kjer rabiš denar, da lahko napreduješ v politiki.

Razlika je očitna, rezultati pa tudi.

http://weirdrussia.com/2016/10/10/icela...
http://weirdrussia.com/2016/09/05/a-pol...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

7tom1ja ::

Smrekar1 je izjavil:

7tom1ja je izjavil:


Moja kritika ZDA je - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi


Kaj to v dotičnem primeru pomeni? Naštej prosim nekaj primerov. Hvala! :)


10 biljonarjev, ki kupujejo politike in volitve

razlika med zda in rusijo je samo ta, da v rusiji politika kontrolira najbogatejše, v zda pa najbogatejši kontrolirajo politiko.

Smrekar1 je izjavil:

XsenO je izjavil:

Tako Rusija kot ZDA sta oligarhiji. Razlika je le v tem, da eni znajo to boljše prikrivati.


Razlika je predvsem v tem, da je ena izrazita oligarhija, kjer rabiš politične povezave da obogatiš, druga je pa neka mešanica sistemov, kjer rabiš denar, da lahko napreduješ v politiki.

Razlika je očitna, rezultati pa tudi.

http://weirdrussia.com/2016/10/10/icela...
http://weirdrussia.com/2016/09/05/a-pol...


glede na to da so še 20 let nazaj jedli podgane precej dobro napredujejo;
takšnih ankdot iz zda ti lahko prilepim kolikor želiš
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7tom1ja ()

Smrekar1 ::

7tom1ja je izjavil:


10 biljonarjev, ki kupujejo politike in volitve


Bilijonarjev v ZDA ni. Morda imaš kakšnega v Venezueli, ampak on bo bilijonar kvječemu v 'močnih' Bolivarjih.

razlika med zda in rusijo je samo ta, da v rusiji politika kontrolira najbogatejše, v zda pa najbogatejši kontrolirajo politiko.


Tole ni strašno daleč od resnice, vendar ne moreš mimo tega, da so rezultati drastično drugačni. V Rusiji so reveži reveži in bodo ostali reveži, če se jim ne uspe skozi nekaj generacij prilizniti pravim osebam, da lahko začnejo ropati nacionalna bogatstva. Zadeva ni kaj dosti boljša od fevdalizma in rezultati ne izostanejo.

V ZDA lahko reveži obogatijo z lastnim delom in sposobnostmi in prek tega bogatstva pridejo do političnega vpliva.

Oziroma povedano drugače, prav opisano je točno tista razlika, ki ti določi ali boš živel v razpadajoči bedi ali v moderni in razviti državi.

7tom1ja je izjavil:


glede na to da so še 20 let nazaj jedli podgane precej dobro napredujejo;


Prav nič ne napredujejo, samo nafa se je vmes močno podražila. Za to nimata nobenih zaslug ne Rusija in ne Putler. To je nekako tako kot da bi zadel na lotu in se potem hvalil kakšen finančni strokovnjak si, ker si se finančno stabiliziral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

V splošnem obstajata dve vrsti kritik, konstruktivna in destruktivna. Konstruktivna kritika pomeni da opozoriš na napake in pokažeš kako bi morali ravnati in je znamenje kultiviranosti in intelekta. Moja kritika Putlerjeve Rusije - da morajo spremeniti sistem tako, da bo služil državljanom in ne kliki, ki vlada državi, je konstruktivna Destruktivna kritika je pluvanje vsepovprek. Tvoja kritika ZDA, kjer delajo narobe ne glede na to kaj delajo in brez neke smiselne alternative, je destruktivna.

Destruktivna kritika je znamenje zaostalosti in nekultiviranosti.

Sramuj se.

Moja kritika ZDA, da bi bilo za cel svet bolje, če bi pustili Vietnam, Afganistan, Irak, Libijo, Sirijo (pa tudi naj pustijo Bahrein) pri miru, je destruktivna kako? Alternativa je jasna, naj se vojaško ne vmešavajo, če ni ogrožena svetovna varnost ali vladajoči ne izvajajo masovnih zločinov proti človeštvu. In ideja z Stuxnetom mi je primerjalno genijalna, če že ajatolam pač ni za zaupat pasjih bombic, vsaj v primerjavi z miljoni pobitih Perzijcev. In cenejša od 33 milijard, kolikor je bilo v zadnjih letih vloženih v Pakistan s podobnimi nameni (da ne pride kaj v napačne roke). Tudi nič nimam proti političnem in edukativnem delovanju. Zgleda, da očitno vendarle spadaš tudi na retardirano stran, ko mi že ravno pripisuješ nekultiviranost.

7tom1ja ::

Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

Fritz ::

windigo je izjavil:


Moja kritika ZDA, da bi bilo za cel svet bolje, če bi pustili Vietnam, Afganistan, Irak, Libijo, Sirijo (pa tudi naj pustijo Bahrein) pri miru, je destruktivna kako? Alternativa je jasna, naj se vojaško ne vmešavajo, če ni ogrožena svetovna varnost ali vladajoči ne izvajajo masovnih zločinov proti človeštvu.

Skladno z mednarodnim pravom se nimajo kaj vmešavati ali napadati, če za to ne dobijo odobritve VS OZN. Edina izjema je legitimna samoobramba.

Naštete primere je potrebno kritizirati oz. ne samo, da jih je potrebno kritizirati, nujno jih je potrebno kritizirati zaradi postavljanja nevarnih precedensov in destabilizacije svetovnega reda ter miru.

Še posebej pa gre poudariti, da država, ki počne takšne stvari in izvaja barbarske zadeve kot je smrtna kazen, ne more soditi o podobnem ravnanju Rusije, Kitajske ali Irana, brez neverjetne stopnje licemerja. To npr. lahko počneta Švedska ali Islandija, nikakor pa ne ZDA.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Vanich ::

Cervantes ::

Pa naj še kdo reče, da šipci niso globalni hitech!

Vanich ::

Cervantes je izjavil:

Pa naj še kdo reče, da šipci niso globalni hitech!


Edini high-tech, ki ga bo on deležen naslednjih 20 let, je velik črn penis v njegovem sfinkterju in ustih, noč in dan, 20 let.

Sicer pa to še zdaleč ni prvi primer. Imaš tistega šiptarja z letališča v Nemčiji, ki je pospravil par USA vojakov na avtobusu. Bi jih pospravil še več, samo se mu je pištola zataknila. Love is in the air - med USA in šipci.

Pac-Man ::

Turki&co. (zeleno) lepo rinejo proti Dabiku.

https://twitter.com/JulianRoepcke/statu...



Apokalipsa se bliža ;)

Starodavni ::

Samo na tej sliki je pa zanimivo da je veliko obdelanih polj.

windigo ::

Okrog Aleppa se tepejo vsi drugi, ne več Sirijci. Tako piše der Spiegel, v sicer ne ravno najboljšem članku, ki se začne s poslušanjem odprtih radijskih frekvenc, v katerih se sliši libanonske in iraške arabske dialekte, potem turščino, pa farsi (iranski oficirji med sabo, pešadija je od drugod), pašto, urdu in še kup drugih jezikov. Ruski piloti so na šifriranih spread spectrum povezavah in se jih ne sliši. Pri tem v analizi bistveno več pozornosti posveča iranskemu vplivu, kot raznim plačancem na strani upornikov in IS.

konspirator ::

The operation to liberate ISIS-held Mosul, Iraq's second largest city, has begun.
https://www.almasdarnews.com/article/op...
Controversially, the United States will allow a corridor for ISIS to escape into Syria.



https://www.almasdarnews.com/article/us...
US, Saudi Arabia to grant ISIS terrorists free passage from Mosul to Syria: reports


Trening:
http://rudaw.net/english/middleeast/syr...
#Raqqa 10 Buses and 35 SUV Chevrolet With Iraqi Plates arrived Raqqa full with #ISIS fighters and their families #Syria #ISIL


Zadnje upanje obupanih kavbojev ?

Bo bitka za Mosul podobna oni za Fallujah ali Jarablus ;) ?


Ni bilo spanca za glavorezce v Hami

Zgodovina sprememb…

7tom1ja ::

če to ni komedija, teroristi aka white helmets kar preko facebooka zbirajo donacije
https://twitter.com/Syricide/status/787...
Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

Fritz ::

windigo je izjavil:

Okrog Aleppa se tepejo vsi drugi, ne več Sirijci. Tako piše der Spiegel, v sicer ne ravno najboljšem članku, ki se začne s poslušanjem odprtih radijskih frekvenc, v katerih se sliši libanonske in iraške arabske dialekte, potem turščino, pa farsi (iranski oficirji med sabo, pešadija je od drugod), pašto, urdu in še kup drugih jezikov. Ruski piloti so na šifriranih spread spectrum povezavah in se jih ne sliši. Pri tem v analizi bistveno več pozornosti posveča iranskemu vplivu, kot raznim plačancem na strani upornikov in IS.

Zanimiv članek vendar nevreden Spiegla..poln propagande in napačnih predpostavk. Recimo, da bi ob padcu Assada tam zavladal blaženi mir. Verjetno tako kot v Iraku in Libiji...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

konspirator ::

Watch Mosul city Live

Glede na https://weather.com/weather/tenday/l/Mo... je 30C in jasno.

FSA v Dabiqu
https://twitter.com/salikcu/status/7875...

slikano nekje tu
http://tinyurl.com/zdlaed2

Stanje na severu Aleppa

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Pri slikah EuphratesShield [1] se poraja vprašanje, kje se skrivajo isilovci ?
Jarablus je padel brez metka, imam občutek da so tile FSA boji po severu Aleppa le počasna preobrazba isila v FSA (isto sranje, drugo pakovanje).


FSA in turški turkmeni, ki sodelujejo v bojih so pred [1] radi kazali foto/video premaganih nasprotnikov, sedaj nič od niča.

ZDA A10 v okolici Dabiqa
https://twitter.com/NorthernStork/statu...

Zgodovina sprememb…

Pac-Man ::

Zelo dober dokumentarec o boju proti IS in politiki znotraj koalicije.

promo:



cel:

http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/...

Malo jim zamerim samo, da povsem pozabijo na program CIA.

v torek pa



PBS-ova Frontline serija dokumentarcev je super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

konspirator ::

Saving Private Ryan, UN edition:
https://sputniknews.com/world/201610151...
UN staff arrived in Syria's Aleppo on Saturday to carry out militants' (y Jabhat Fatah al Sham (also known as Nusra Front, or Jabhat al-Nusra) evacuation from the eastern part of the city, a source on the ground told Sputnik.

Zgodovina sprememb…

7982884e ::

konspirator je izjavil:

The operation to liberate ISIS-held Mosul, Iraq's second largest city, has begun.
https://www.almasdarnews.com/article/op...
Controversially, the United States will allow a corridor for ISIS to escape into Syria.



https://www.almasdarnews.com/article/us...
US, Saudi Arabia to grant ISIS terrorists free passage from Mosul to Syria: reports

vsakemu, ki ima vec kot 100 iq v glavi, je jasno, da almasdarnews ni kredibilen vir, ko se gre za boj zoper isis

poleg tega nima nobenega vojaskega smisla, zato ker kamorkoli bodo isisovi bradaci zbezali, jih ne bodo polovili rusi in sirci, ampak americani in kurdi.

oo7 ::

"Moderate" attacks on government districts | October 13th 2016 | Aleppo city



Zmerni uporniki tesni zavezniki Amerike, ki streljajo na civliste v Alepu.

konspirator ::

Channel 4 News promoted known war criminals in Syria, and is now hiding its own report [VIDEO]
http://www.thecanary.co/2016/10/14/chan...


poleg tega nima nobenega vojaskega smisla, zato ker kamorkoli bodo isisovi bradaci zbezali, jih ne bodo polovili rusi in sirci, ampak americani in kurdi.

Koalicijsko "bombardiranje" (ZDA, FR, UK) isila je bil velik joke, dokler niso Rusi začeli.
Isil je iz stališča ZDA uporaben usefull idiot proti SAA.
(Sirski) Kurdi nimajo letalskih sil, njihov primarni cilj je Rojava (torej združiti Afrin in Manbij), na vzhodu Sirije (Deir ez-Zor) nimajo kaj početi.

V Iraku bo kot kaže isil letos do konca leta praktično odpravljen, v Siriji bo zgodba tekla naprej.

Smrekar1 ::

windigo je izjavil:


Moja kritika ZDA, da bi bilo za cel svet bolje, če bi pustili Vietnam, Afganistan, Irak, Libijo, Sirijo (pa tudi naj pustijo Bahrein) pri miru, je destruktivna kako?


Čakaj, dajva najprej nekaj razčistiti - je bilo torej OK da so Bahrajn pustili pri miru? Prej si rekel da ne, se zdaj s tem ne strinjaš več?

Alternativa je jasna, naj se vojaško ne vmešavajo, če ni ogrožena svetovna varnost ali vladajoči ne izvajajo masovnih zločinov proti človeštvu.


Konkretno v primeru Vietnama, Iraka, Libije in Sirije bi to pomenilo, da je bilo vmešavanje zaželjeno zaradi masovnih zločinov proti človeštvu.

Afganistan je odvisno katero vmešavanje te moti. Je to vmešavanje od 1980 naprej, leta 2001, ali kater drug datum?

In ideja z Stuxnetom mi je primerjalno genijalna, če že ajatolam pač ni za zaupat pasjih bombic, vsaj v primerjavi z miljoni pobitih Perzijcev. In cenejša od 33 milijard, kolikor je bilo v zadnjih letih vloženih v Pakistan s podobnimi nameni (da ne pride kaj v napačne roke).


Tisto je bila kul fora ja. Problem je v tem, da ZDA ne marajo podtalnega delovanja in se raje borijo na odprtem. Glede na njihovo gospodarsko in vojaško moč se mi zdi, da vem zakaj, ampak ja, se strinjam, da bi bilo v primeru Irana delovati (tudi) podtalno.

windigo je izjavil:

Okrog Aleppa se tepejo vsi drugi, ne več Sirijci. Tako piše der Spiegel, v sicer ne ravno najboljšem članku, ki se začne s poslušanjem odprtih radijskih frekvenc, v katerih se sliši libanonske in iraške arabske dialekte, potem turščino, pa farsi (iranski oficirji med sabo, pešadija je od drugod), pašto, urdu in še kup drugih jezikov. Ruski piloti so na šifriranih spread spectrum povezavah in se jih ne sliši. Pri tem v analizi bistveno več pozornosti posveča iranskemu vplivu, kot raznim plačancem na strani upornikov in IS.


Plačancev je na strani upornikov in ISIS bolj malo, je pa precej tujih prostovoljcev. Razlika med tem je očitna. Poleg tega v Aleppu ni položajev ISIS, ti so v okolici, ampak jih Rusko-Iranska os pusti pri miru. V zadnjih tednih so proti ISIS napredovala izključno FSA in Kurdi, sile Rusko-Iranske osi pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Mr.B ::

Smreka1,
Še srerča da je Mosul zgolj vojaška tarča brez civilistov.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

Mr.B je izjavil:

Smreka1,
Še srerča da je Mosul zgolj vojaška tarča brez civilistov.


Ti slučajno nasprotuješ bojem proti ISIS? Zakaj že?

papasmrk ::

Smrekar1 je izjavil:


Ti slučajno nasprotuješ bojem proti ISIS? Zakaj že?


Če se borijo proti ISIS so torej dovoljene civilne žrtve, če se pa v Aleppu proti Al Kaidi/FSA/IF in ostali nesnagi je pa to potem nesprejemljivo. Zakaj že ?

Smrekar1 ::

papasmrk je izjavil:


Če se borijo proti ISIS so torej dovoljene civilne žrtve, če se pa v Aleppu proti Al Kaidi/FSA/IF in ostali nesnagi je pa to potem nesprejemljivo. Zakaj že ?


Ker FSA ni ISIS in si zato ne zasluži enake obravnave. Logično, kajne?

papasmrk ::

Ne vem kaj je tukaj logičnega, terorist je pač terorist. Edina pomembna razlika je, da so nekateri teroristi podprti s strani zahoda, kar pa ne pomeni da se po njih ne sme udarjat.

Smrekar1 ::

papasmrk je izjavil:

Ne vem kaj je tukaj logičnega, terorist je pač terorist. Edina pomembna razlika je, da so nekateri teroristi podprti s strani zahoda, kar pa ne pomeni da se po njih ne sme udarjat.


Edina pomembna razlika je ta, da imajo eni teroristi Suhoje in je v redu da napadajo civiliste, drugi pa to naredijo na bolj primitivne načine in tega ne smejo početi, ker je pač tako. Heh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

windigo ::

Smrekar1 je izjavil:

Čakaj, dajva najprej nekaj razčistiti - je bilo torej OK da so Bahrajn pustili pri miru? Prej si rekel da ne, se zdaj s tem ne strinjaš več?


Ne, ni v redu, da dogajanja v Bahreinu niso obsodili, da niso o njem poročali, da niso zadeve eskalirali v VS, da nimajo gospodarskih sankcij ... Kot tudi ne bi bilo v redu, če bi jih zato zbombardirali v kameno dobo. Vidiš razliko, ali bo treba risat?

Smrekar1 je izjavil:

Afganistan je odvisno katero vmešavanje te moti. Je to vmešavanje od 1980 naprej, leta 2001, ali kater drug datum?

Zadeve so se lotili podobno, kot bi zdravili bakterijsko okužbo tako, da bi na rano nanesli glivice, v upanju da bodo izpodrinile bakterije. Potem pa se praskali po glavi, kaj storiti s tem, ko postane glivična okužba ogrožujoča za vse okrog, zdravil pa nimajo, oz. so predraga ali preinvazivna.

Smrekar1 je izjavil:

Plačancev je na strani upornikov in ISIS bolj malo, je pa precej tujih prostovoljcev. Razlika med tem je očitna. Poleg tega v Aleppu ni položajev ISIS, ti so v okolici, ampak jih Rusko-Iranska os pusti pri miru. V zadnjih tednih so proti ISIS napredovala izključno FSA in Kurdi, sile Rusko-Iranske osi pa ne.

Vir? Kako veš, da na strani FSA ni plačancev? Kdo so številni Pakistanci in Afganistanci in kaj počnejo tam? Čečeni so tam iz čiste dobre volje?
««
114 / 285
»»