» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
11 / 285
»»

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

V Iraku so imeli Ameri Kurde za zaveznike in je bilo splošno sprejeto, da bi rabili vsaj 300 000 vojakov.

Falirana primerjava, ker SAA ni potrebno zavzeti Iraka, zgolj Idlib + Alep provinco in par žepov v ostalih provincah. Fronta na jugu je stabilna, fronta v mestu Alep tudi, mejo z Libanonom nadzira Hezbolah.

Smrekar1 je izjavil:

V Siriji bi se ruske sile borile tudi proti Kurdom

Niti približno. Rusi in Kurdi so na isti strani, tj. na strani ki se bori proti Turško-sponzoriranim teroristom. Zdi se mi da ti sploh ne spremljaš zadev in ti zato ni jasna ruska pozicija.

SimplyMiha je izjavil:

No, resnici na ljubo, enega Mi-8 so zadeli:.

Star posnetek, snackbar propaganda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

SimplyMiha ::

oo7 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:



No, resnici na ljubo, enega Mi-8 so zadeli:




Ta posnetek je iz leta 2013?

Ja, kaj je narobe s tem? Že takrat je bila vojna v Siriji. To je namreč helikopter sirske vojske.

Smrekar1 ::

morbo je izjavil:


Niti približno. Rusi in Kurdi so na isti strani, tj. na strani ki se bori proti Turško-sponzoriranim teroristom.


Potem pa svizec zavije čokolado v folijo ...

Turki se borijo za Assada. Assadu trenutno največjo grožnjo predstavlja FSA (zato jih napadajo). Za tem so na vrsti Kurdi in na koncu, ko me bo nobenega sovražnika več, ISIS. Če bo po Putlerjevo, seve. Osebno upam, da ne bo.

bbbbbb2015 ::

Aston_11 je izjavil:

Mislil sem na kalašnike in mitraljeze, kako streljajo preko zidov, ne da bi merili, ne na tiste reči, ki so jih streljali s tanka...


He he. Tudi to ni tisto, kar misliš.

Če bi bil v vojski, bi te naučili, da je to zaporni ogenj.

Če okrog nasprotne vojske žvižgajo krogle, so vsi - Američani bi rekli pinned down. V zaklonu.

Ker ko krogla pribrni, ti ni jasno ali te nasprotna stran snajpa ali strelja naključno.

Najmanj kar bi lahko storil, ko vidiš da nasprotnik ima kakšne težje kose orožja, da se lepo umakneš in oni tolčejo prazne zidove.

Če si pinned down - ne moreš nikamor.

Na internetu imaš polno posnetkov, kjer neizkušeni vojaki (boljkone neki uporniki) mislijo, 'pa saj ne bodo mene', ter bežijo ko žvižgajo krogle. In se najde mitraljez z daljnogledom ali dragunov in ga nasnajpa.

Ko te sovražnik drži z zapornim ognjem, ni druge - glavo dol - in počakati, da nehajo.

SimplyMiha ::

@bbbbbb2015: Mislim, da se temu reče "suppression fire".

bbbbbb2015 ::

SimplyMiha je izjavil:

oo7 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:



No, resnici na ljubo, enega Mi-8 so zadeli:




Ta posnetek je iz leta 2013?

Ja, kaj je narobe s tem? Že takrat je bila vojna v Siriji. To je namreč helikopter sirske vojske.



Matr, ta Mi-8 je pa žilav.

papasmrk ::

Če bi radi v Siriji naredili red bi rabili tudi konkretno pehotno ofenzivo. Upam, da rusi niso tako neumni, da bodo lastne vojake pošiljali tja. Iran bi lahko prispeval pehoto, ker imajo verjetno tudi največ interesov. V nobenem primeru ne smejo Sirijo v roke dobiti arabci. Računati na zahod pri reševanju sirske vojne je itak brezveze, neučinkovito in dolgotrajno. Tudi za razvoj tiste regije ni zdravo, da so tam američani, ker podpirajo ekstremiste in fanatike. Uglavnem če ne želimo tam čez 10 let imeti še en Irak je potrebno Sirijo očistiti te džihadistične golazni.

SimplyMiha ::

Opcija je, da se uniči ISIL položaje ob Turški meji, predvsem tam ob plinovodih. S tem se zapre njihova pipica dolarjev, vsaj ta bolj pretočna. Vendar ne Turčija ne NATO začuda ne ukrepata v tej smeri. Čim pa ruska letala poletijo tam blizu, Turki dvignejo kraval.

Zgodovina sprememb…

perci ::

V bistvu je odvisno od situacije in virov. Če moraš vojake, s katerimi si zasedel, peljati naprej novim zasedbam, potem je že zasedeno območje postalo ranljivo. Po drugi strani se lahko brani z bistveno manjšim številom kot jih rabiš za neko področje zasesti.

Matako ::

SimplyMiha je izjavil:

Opcija je, da se uniči ISIL položaje ob Turški meji, predvsem tam ob plinovodih. S tem se zapre njihova pipica dolarjev, vsaj ta bolj pretočna


To je popolnoma nepomemben vir financiranja. Sploh pri cenah, ki so na črnem trgu.

V resnici IS dobi denar tako kot vsaka druga mafija. Z "zavarovalniškimi posli" in dobro staro krajo. Končno, zakaj komplicirati? Direktno in hitro.

https://news.vice.com/article/a-leaked-...

Tihotapljenje nafte je v resnici diverzija od pravega vira financiranja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pac-Man ::

AC_DC je izjavil:

Spet primer nekega čudnega trolanja smrekarja.
Kurdi se od vsega začetka borijo proti is na strani SAA.


Ne bo ravno držalo

People's Protection Units @ Wikipedia

In July 2012, the YPG had a standoff with Syrian government forces in the Kurdish city of Kobanî and the surrounding areas. After negotiations, government forces withdrew and the YPG took possession of Kobanî, Amuda and Afrin.[8][9] By December 2012 they had expanded to eight brigades, which were formed in Al-Qamishli, Kobanî and Ras al-Ayn and the districts of Afrin, Al-Malikiyah and Al-Bab.[10]

Conflict broke out between the YPG and Islamists in 2013 after they expelled a group of jihadists from Ras al-Ayn.[11]

In 2014, the YPG collaborated with the Free Syrian Army in order to fight against ISIL in Ar-Raqqah province.[12] The group has also formed an operations room with multiple FSA factions called Euphrates Volcano.[13] In February 2015, the YPG signed a judicial agreement with the Levant Front in Aleppo.[14] In their campaign against ISIL, the YPG have begun making advances into Arab areas, such as the border town of Tell Abyad in June 2015.[15]

AC_DC ::

Kje in kdaj so se torej tepli s SAA ?
Če bi bili FSA neki domoljubi kot tam tu nekateri prodajate, bi skupaj z SAA udarili po is/al nusri, tako morajo sedaj Rusi prvo zdrobiti FSA, nata gre SAA dalje proti is.


Tole je počel nato 1 leto v bojih proti is :)):

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Pac-Man ::

Niso se tepli, ker se ni bilo potrebno. SAA ni želela žrtev v boju za vukojebino brez nafte, stotine kilometrov od Damaska.

21.7.2012

http://ekurd.net/mismas/articles/misc20...

A statement by the Union of Kurdish Coordination Committees (UKCC) on Friday called on all members of the Syrian army to withdraw from the Kurdish areas or face consequences.

“After liberating a part of our Kurdish region, we are warning all the pro-Assad forces in the Kurdish areas to either defect from this regime and withdraw peacefully, or they will be forced to leave against their will,” the statement read.


25.7.2012

http://ekurd.net/mismas/articles/misc20...

Syrian governmental forces have retreated from the Kurdish regions of Syria without a fight; the liberated cities are now being ruled evenly by the People's Council of Syrian Kurdistan (PYD) and the Kurdish National Council (KNC).

According to the information obtained by Rudaw, the Kurdish cities of Kobane, Derek, Amoude, Efrin and Sari Kani have fallen under the control of Syrian Kurdish forces.

The city of Kobane was the first Kurdish city to be liberated last Thursday, 17 months after the revolution against the regime of Syrian President Bashar al-Assad began.


Situacija je daleč od sodelovanja, pod Assadom je bila kurdski jezik prepovedan. In to prepovedano prepovedan, ne ukrajinska vrnitev na ustavo iz l. 2004 prepovedan. :)

Kurds in Syria @ Wikipedia

According to the Human Rights Watch, Kurds in Syria are not allowed to officially use the Kurdish language, are not allowed to register children with Kurdish names, are prohibited to start businesses that do not have Arabic names, are not permitted to build Kurdish private schools, and are prohibited from publishing books and other materials written in Kurdish.[57][58] But this is no longer enforced due to the civil war.

D3m ::

Sem mislil, da boš še kaj nad Turke napisal pa nisi. Zakaj?
|HP EliteBook|R5 6650U|

morbo ::

Kurdi so v bistvu najboljši zaveznik vseh ki se borijo proti islamistom / ISIS, kar so izdatno dokazali na terenu. Kurdi v okolici Alepa so v konfliktu tudi za al-Nusro in ostalimi džihadisti. Če ima režim količkaj soli v glavi, bo Kurde pustil lepo na miru, ker imajo večje kosti za glodat.

In ker Rusi niso neumni, vedo da bi bil kakršenkoli konflikt s Kurdi kontra-produktiven in totalno nelogičen. Glavne preskrbovalne poti za teroriste prihajajo iz Turčije, zato so Kurdi (ki bi radi povezali Afrin kanton) v tej igri naravni zavezniki. Pragmatični Rusi bodo lepo sodelovali s Kurdi in režim pri tem ne bo imel kaj dosti besede, ker pač nujno rabijo rusko pomoč.

Smrekar1 ::

D3m je izjavil:

Sem mislil, da boš še kaj nad Turke napisal pa nisi. Zakaj?


Kolikor mi je znano govorimo o Siriji in položaju Kurdov v Siriji. Nekdo je njihovo situacijo v Siriji predstavljal povsem narobe. Zakaj bi v to mešal druge države?

Eno je gotovo, Kurdi so v Turčiji imeli od leta 1991 naprej bistveno več pravic kot Kurdi v Siriji. Če je položaj Kurdov v Turčiji nesprejemljiv (s čimer se sicer strinjam) je bil položaj Kurdov v Siriji še mnogo slabši in vreden dosti več gneva in kritike. Se mi pa zdi res zanimivo - da ne rečem alarmantno - kako nekateri zagovarjajo sirski pristop kot sprejemljiv, turškega pa kot nesprejemljivega.
Če kaj to pomeni, da je treba Kurde še bolj zatirati. Vsaka podobnost z NSADP ni zgolj naključna.

krneki0001 ::

Smrekar1 je izjavil:

D3m je izjavil:

Sem mislil, da boš še kaj nad Turke napisal pa nisi. Zakaj?


Kolikor mi je znano govorimo o Siriji in položaju Kurdov v Siriji. Nekdo je njihovo situacijo v Siriji predstavljal povsem narobe. Zakaj bi v to mešal druge države?

Eno je gotovo, Kurdi so v Turčiji imeli od leta 1991 naprej bistveno več pravic kot Kurdi v Siriji. Če je položaj Kurdov v Turčiji nesprejemljiv (s čimer se sicer strinjam) je bil položaj Kurdov v Siriji še mnogo slabši in vreden dosti več gneva in kritike. Se mi pa zdi res zanimivo - da ne rečem alarmantno - kako nekateri zagovarjajo sirski pristop kot sprejemljiv, turškega pa kot nesprejemljivega.
Če kaj to pomeni, da je treba Kurde še bolj zatirati. Vsaka podobnost z NSADP ni zgolj naključna.


Kurdi nikjer niso imeli pravic, niti jih danes nimajo. Ne v turčiji in ne v siriji in ne v iraku. To pa zato, ker so hoteli imeti svojo državo. Zato so jim vse pravice omejili in njihove radikalce označili za teroriste. Še danes jih zahod noče sprejeti in jim ne pusti niti zastave pred stavbo združenih narodov, čeprav so največji narod brez države.

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

Smrekar1 ::

krneki0001 je izjavil:


Kurdi nikjer niso imeli pravic, niti jih danes nimajo. Ne v turčiji in ne v siriji in ne v iraku. To pa zato, ker so hoteli imeti svojo državo. Zato so jim vse pravice omejili in njihove radikalce označili za teroriste. Še danes jih zahod noče sprejeti in jim ne pusti niti zastave pred stavbo združenih narodov, čeprav so največji narod brez države.


V bistvu ne vem zakaj bi bil Zahod tisti, ki bi bil pri tem odločilen. Odločilne so tiste države, ki jim pravice kratijo. Od padca Saddama so imeli Kurdi največ pravic v Iraku, na drugem mestu je bila Turčija, v Siriji so jih pa tlačili kot da bi bili živali in ne ljudje.

Nekaterim tule se zdi sirski pristop primeren, turški in iraški pa ne. To veliko pove predvsem o tistih, ki te neumnosti kvasijo.

krneki0001 ::

Smrekar1 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:


Kurdi nikjer niso imeli pravic, niti jih danes nimajo. Ne v turčiji in ne v siriji in ne v iraku. To pa zato, ker so hoteli imeti svojo državo. Zato so jim vse pravice omejili in njihove radikalce označili za teroriste. Še danes jih zahod noče sprejeti in jim ne pusti niti zastave pred stavbo združenih narodov, čeprav so največji narod brez države.


V bistvu ne vem zakaj bi bil Zahod tisti, ki bi bil pri tem odločilen. Odločilne so tiste države, ki jim pravice kratijo. Od padca Saddama so imeli Kurdi največ pravic v Iraku, na drugem mestu je bila Turčija, v Siriji so jih pa tlačili kot da bi bili živali in ne ljudje.

Nekaterim tule se zdi sirski pristop primeren, turški in iraški pa ne. To veliko pove predvsem o tistih, ki te neumnosti kvasijo.


Neumnosti kvasiš ti.
V Turčiji so brez pravic, zatirani, pobijani, pretepani. Privezane na terence jih vlečejo po mestu,... Nobene razlike ni med Turčijo ali Sirijo. V Iraku so si pa izborili svoje pravice. Verjemi, pa da če kurdi ne dobijo svoje države, bo prva stvar, ko bo v iraku in siriji mir, eliminacija kurdov na enak način, kot to počnejo v turčiji.

D3m ::

Salma - Al-Nusra

|HP EliteBook|R5 6650U|

Smrekar1 ::

p4931421 Neumnosti kvasiš ti. V Turčiji so brez pravic, zatirani, pobijani, pretepani. Privezane na terence jih vlečejo po mestu,..[/st.citat naj bi izjavil:



Nekaj takega je bilo v Turčiji v letih 1980-1991. Zdaj smo leta 2015. Razumeš razliko?

Je pa res, da je bilo v Siriji tako do


Nekaj takega je bilo v Turčiji v letih 1980-1991. Zdaj smo leta 2015. Razumeš razliko?

Je pa res, da je bilo v Siriji tako do leta 2011.

krneki0001 ::

Prejšnji teden so vlekli s terencem kurda po mestu. Ja 2015 smo, kurde pa zatirajo še vedno na enak način kot leta 1980. Samo da sedaj amerika ne tala več bojnih strupov, da bi jih razni erdogani in novodobni sadami lahko zaplinjevali. (ja, bojni plin, s katerim je sadam zaplinil kurde je prišel iz amerike).

noraguta ::

krneki0001 je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

D3m je izjavil:

Sem mislil, da boš še kaj nad Turke napisal pa nisi. Zakaj?


Kolikor mi je znano govorimo o Siriji in položaju Kurdov v Siriji. Nekdo je njihovo situacijo v Siriji predstavljal povsem narobe. Zakaj bi v to mešal druge države?

Eno je gotovo, Kurdi so v Turčiji imeli od leta 1991 naprej bistveno več pravic kot Kurdi v Siriji. Če je položaj Kurdov v Turčiji nesprejemljiv (s čimer se sicer strinjam) je bil položaj Kurdov v Siriji še mnogo slabši in vreden dosti več gneva in kritike. Se mi pa zdi res zanimivo - da ne rečem alarmantno - kako nekateri zagovarjajo sirski pristop kot sprejemljiv, turškega pa kot nesprejemljivega.
Če kaj to pomeni, da je treba Kurde še bolj zatirati. Vsaka podobnost z NSADP ni zgolj naključna.


Kurdi nikjer niso imeli pravic, niti jih danes nimajo. Ne v turčiji in ne v siriji in ne v iraku. To pa zato, ker so hoteli imeti svojo državo. Zato so jim vse pravice omejili in njihove radikalce označili za teroriste. Še danes jih zahod noče sprejeti in jim ne pusti niti zastave pred stavbo združenih narodov, čeprav so največji narod brez države.

kurdski radikalci so dejansko teroristi.

Sadam je pa obrzdal različne islamske frakcije kot kurde. Na koncu z manj žrtvami kot so jih ameri.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Smrekar1 ::

noraguta je izjavil:


Sadam je pa obrzdal različne islamske frakcije kot kurde. Na koncu z manj žrtvami kot so jih ameri.


Human rights in Saddam Hussein's Iraq @ Wikipedia

Other estimates as to the number of Iraqis killed by Saddam's regime vary from roughly a quarter to half a million,[10][11] including 50,000 to 182,000 Kurds and 25,000 to 280,000 killed during the repression of the 1991 rebellion


Tole je okvirno kompletna Sirska državljanska + ISIS izven Sirije.

D3m ::

Mi-24P Latakia

|HP EliteBook|R5 6650U|

krneki0001 ::

Smrekar1 je izjavil:

noraguta je izjavil:


Sadam je pa obrzdal različne islamske frakcije kot kurde. Na koncu z manj žrtvami kot so jih ameri.


Human rights in Saddam Hussein's Iraq @ Wikipedia

Other estimates as to the number of Iraqis killed by Saddam's regime vary from roughly a quarter to half a million,[10][11] including 50,000 to 182,000 Kurds and 25,000 to 280,000 killed during the repression of the 1991 rebellion


Tole je okvirno kompletna Sirska državljanska + ISIS izven Sirije.


Tole še žrtve, ki so jih pokončali američani leta 1991 zraven štejejo.

AC_DC ::

morbo
Kurdi so v bistvu najboljši zaveznik vseh ki se borijo proti islamistom / ISIS, kar so izdatno dokazali na terenu. Kurdi v okolici Alepa so v konfliktu tudi za al-Nusro in ostalimi džihadisti. Če ima režim količkaj soli v glavi, bo Kurde pustil lepo na miru, ker imajo večje kosti za glodat.

Kurde bodo seveda pustili pri miru (so jih že par let od začetka invazije teroristov), tako da je saa razbremenjena.
Assad ni Erdogan.
Smrekarjevih in pacmanovih postov ne smeš jemati preveč resno.


nebivedu
Prejšnji teden so vlekli s terencem kurda po mestu.

Kdo in kje ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

krneki0001 ::

Avgusta so metali bojne strupe na kurde
http://svet24.si/clanek/novice/svet/55c...

Prejšnji teden so ustrelili kurda in ga privezali na oklepnika ter vlekli po mestu. Bilo v novicah, ne spomnim se katerih.

noraguta ::

krneki0001 je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

noraguta je izjavil:


Sadam je pa obrzdal različne islamske frakcije kot kurde. Na koncu z manj žrtvami kot so jih ameri.


Human rights in Saddam Hussein's Iraq @ Wikipedia

Other estimates as to the number of Iraqis killed by Saddam's regime vary from roughly a quarter to half a million,[10][11] including 50,000 to 182,000 Kurds and 25,000 to 280,000 killed during the repression of the 1991 rebellion


Tole je okvirno kompletna Sirska državljanska + ISIS izven Sirije.


Tole še žrtve, ki so jih pokončali američani leta 1991 zraven štejejo.

No kar sem ppvedal, razen da so amerii to storili v 1/3 časa
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

D3m ::

Ne še. :) Bi bil pa dodatni game changer na bojišču.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Smrekar1 ::

D3m je izjavil:

Ne še. :) Bi bil pa dodatni game changer na bojišču.


Proti upornikom brez protiletalske obrambe ali letalstva? Ne, ne bi bil.

D3m ::

O čem sploh govoriš smrekar? Težko je namreč razbrati iz zapisa kaj sploh želiš povedati.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Smrekar1 ::

D3m je izjavil:

O čem sploh govoriš smrekar? Težko je namreč razbrati iz zapisa kaj sploh želiš povedati.


Da Mi-28 ne bi bistveno spremenili razmerja moči na bojišču.

morbo ::

Syria Rebels Plan Suicide Attacks on Russians

The Homs Liberation Movement, a Free Syrian Army faction close to al Qaeda, plans to infiltrate the Syrian military to find where the Russians are—and blow them up.

---
ti. "zmerni uporniki", aka John McCain Suicide Bomber Division :)

D3m ::

Smrekar1 je izjavil:

D3m je izjavil:

O čem sploh govoriš smrekar? Težko je namreč razbrati iz zapisa kaj sploh želiš povedati.


Da Mi-28 ne bi bistveno spremenili razmerja moči na bojišču.


CAS podpora ponoči. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Smrekar1 ::

D3m je izjavil:


CAS podpora ponoči. :)


Ti ne pomaga kaj dosti, če tvoja pehota ni sposobna izvajati nočnih operacij.

D3m ::

Seveda, da je SAA sposobna nočnih operacij.

Še lepše bi bilo videti Mi-28N v akciji.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Cervantes ::

Upam, da po zmernih teroristih ne bodo nažigali, ker potem ti emigrirajo.

Smrekar1 ::

Cervantes je izjavil:

Upam, da po zmernih teroristih ne bodo nažigali, ker potem ti emigrirajo.


Zmernih teroristov pač ni, so pa borci za svobodo, ki trenutno dobivajo levji delež ruskega ognja. Nekateri Rusom pri tem tudi ploskate.

Ja, vem da se ponavljam.

franseliski ::

Smrekar1 je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Upam, da po zmernih teroristih ne bodo nažigali, ker potem ti emigrirajo.


Zmernih teroristov pač ni, so pa borci za svobodo, ki trenutno dobivajo levji delež ruskega ognja. Nekateri Rusom pri tem tudi ploskate.

Ja, vem da se ponavljam.


Blagi teroristi :D

Seveda ploskamu Ruskijem, dobro kažejo kako ZioMurrica ni sposobna drugega kot slediti navodilom za Greater Israel. Če se ne strinjaš z mojo hipotezo, lahko komot podaš kakšen drug logičen razlog za dogajanje v zadnjih desetletjih.

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

Zmernih teroristov pač ni, so pa borci za svobodo, ki trenutno dobivajo levji delež ruskega ognja. Nekateri Rusom pri tem tudi ploskate.

Ja, vem da se ponavljam.

Predvsem ponavljaš laži. Razen če si z "borci za svobodo" v resnici hotel reči "borci za islamizacijo in šeriatsko pravo". Takole po novem izgleda pouk (Korana, ne orientalskih borilnih veščin :) v osvobojeni Siriji:


Zakaj rusomrzneži podpirate radikalen islam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

Smrekar1 ::

franseliski je izjavil:

Če se ne strinjaš z mojo hipotezo, lahko komot podaš kakšen drug logičen razlog za dogajanje v zadnjih desetletjih.


Eh, ni glih težko. Arabci niso pripravljeni sprejeti ne-arabske in ne-muslimanske države v ozemlju, ki ga vidijo kot svojega. Njihova kultura je izrazito ksenofobna, rasistična in supremacistična, zato tujce vidijo v najboljšem primeru kot delovno živino, ki jo je potrebno zatirati.

Za razliko od tvoje hipoteze moja teorija razloži tudi odnos Sudana do Nub, odnos Iraka in Sirije do Kurdov, odnosa Iraka do Irana, odnos Savdijcev do uvoženih delavcev in nasploh praktično vse težave, ki arabski svet sploh pestijo.

Lahko odpremo novo temo, če želiš.

Smrekar1 ::

morbo je izjavil:


Predvsem ponavljaš laži. Razen če si z "borci za svobodo" v resnici hotel reči "borci za islamizacijo in šeriatsko pravo". Takole po novem izgleda pouk (Korana, ne orientalskih borilnih veščin :) v osvobojeni Siriji:


Nikjer iz videa ni razvidno kje je to posneto. Sodeč po kanalu na katerem gre je to neka običajna skrajna islamistična zadeva, ki bi se lahko odvijala kjerkoli.

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

Nikjer iz videa ni razvidno kje je to posneto. Sodeč po kanalu na katerem gre je to neka običajna skrajna islamistična zadeva, ki bi se lahko odvijala kjerkoli.

Posneto je v Siriji, poglej si ostale posnetke iz kanala. Vmes so tudi vojaški videi združbe Jaish al-Fateh (glej logo desno zgoraj), tj. povezava islamistov ki so zavzeli Idlib provinco in s katerimi sodeluje ti. "FSA". To se dogaja na ozemlju pod nadzorom "zmernih islamistov".

Niso Rusi krivi da se ti. "FSA" nahaja z roko v roki z islamskimi ekstremisti. Ofenziva bo počistila vse, zato ne jamraj o "borcih za svobodo" ki sodelujejo s terorjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

Starodavni ::

Saj smrekar ima prav, tole o judih in gojimih nima kaj početi tu v tej temi, ki se nanaša na Sirijo in Rusko prisotnost tam.

Sam določeni bi radi pač preusmerili temo od rdeče niti, da bi zadovoljili svojim potrebam. Klasična strašila pač.

Also, ne odobravam ruske prisotnosti, ker je stvari iz zmešane naredila še bolj nemogočo. Te skupine, ki so se prej teple druga z drugo (fsa, al nusra, isis) se bodo pa slej ko prej odločile za prekinitev ognja in se skupaj združili proti asadu in rusiji.

Tako bo cela sirska kampanja postala še bolj krvava, se ne bi čudil, če bo na koncu Sirija postala kot novi Afganistan, ki bo še dolgo delal probleme.

Pa več kot očitno je, da je Sirija proxy bojišče med suniti in šiiti, tako da bo tukajšnja vojna še dolgo trajala, edina rešitev, ki bo to vojno povsem izničila je, da se zmanjša pomen nafte, ker bodo države ki črpajo nafto imele manj denarja za financiranje terorizma in vojnih žarišč.

morbo ::

Starodavni je izjavil:

Te skupine, ki so se prej teple druga z drugo (fsa, al nusra, isis) se bodo pa slej ko prej odločile za prekinitev ognja in se skupaj združili proti asadu in rusiji.

Razen razmeroma manjših spopadov pred letom in več, se te skupine sploh ne tolčejo med seboj. FSA in al-Nusra združno napadata režim, ISIS pa hkrati Kurde in režim. ISIS pa je bil l. 2013 še vedno zaveznik FSA "zmernih islamistov". Poglej si spremembe ozemlja v 2015, pa boš videl kdo se v resnici bori proti komu.

"FSA" na vseh frontah sodeluje s teroristi iz al-Nusre (delijo si frontno linijo), tako da tudi če bi jih Rusi hoteli ločevat, v praksi to sploh ni možno. Edina druga možnost je potem da se al-Nusro in ostale džihadiste pusti na miru, ker so neki nepomembni FSA pomešani mednje.

morbo ::

Smerč v akciji. Verjetno isti dogodek izpred par dni, z drugega zornega kota:

Tarzan ::

Smrekar1 je izjavil:

franseliski je izjavil:

Če se ne strinjaš z mojo hipotezo, lahko komot podaš kakšen drug logičen razlog za dogajanje v zadnjih desetletjih.


Eh, ni glih težko. Arabci niso pripravljeni sprejeti ne-arabske in ne-muslimanske države v ozemlju, ki ga vidijo kot svojega. Njihova kultura je izrazito ksenofobna, rasistična in supremacistična, zato tujce vidijo v najboljšem primeru kot delovno živino, ki jo je potrebno zatirati.

Za razliko od tvoje hipoteze moja teorija razloži tudi odnos Sudana do Nub, odnos Iraka in Sirije do Kurdov, odnosa Iraka do Irana, odnos Savdijcev do uvoženih delavcev in nasploh praktično vse težave, ki arabski svet sploh pestijo.

Lahko odpremo novo temo, če želiš.


No evo, in ti si na strani sunitov, ki za razliko od šiitov dejansko so bolj nestrpni in ne dovoljujejo verske alternative. FSA teroriste imenuješ borce za svobodo inne vem kaj... paralela z afganistanskimi borci za svobodo in ne vem kaj talibani? Ou jes. :P

krneki0001 ::

Talibani so bili freedom fighters, dokler so jih podpirali američani v boju z rusi. Ko so se obrnili proti američanom, so postali pa teroristi.
««
11 / 285
»»