» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
10 / 285
»»

bbbbbb2015 ::

krneki0001 je izjavil:

"Noč dolgih nožev" je ena izmed rešitev za Asada. To je naredil Hitler, ko je dal pobiti vse veljake SA v eni noči, da je SS prešla v vodenje vojske v državi. V SA so bili sami stari generali, ki so zaspali na svojih lovorikah in ni bilo nič od njih, pa bi mu samo polena pod noge metali.


Sicer nisem ekspert za zgodovino Hitlerja.... Vendar....

Hitler se je znebil konkurence, predvsem Rohma:
Ernst R%C3%B6hm @ Wikipedia

Medtem ko je bil Dolfi populist in znal tudi blefirati, pa so SA bili konkretni bom rekel vojaki, čeprav niso bili regularna vojska. Vsi so bili dokazani privrženci Nemčije (velike, majhne, kakšnekoli). In Hitler je ocenil, da če jih strpa v zapor po nekih regelcih, se bo javnost spraševala, kako je recimo zdaj nek dokazan odlikovan vojak nenadoma sovražnik.

In ker se je SA učila Hitlerjevih potez hitro (pomp, kult, zastave, uniforme, red) so eni mislili celo, da je SA več kot Hitler. Predvsem Rohm. In imel je prav, ker Hitler je imel kult osebe (samega sebe v ogledalu), Rohm pa organizacije (gužva pred ogledalom). Zato jih je preprosto dal pomoriti. In so napisali eno kratko obrazložitev in to je to.

Vanich ::

morbo je izjavil:

oops, TOS-1 v Siriji:



Tole bo šele roštilj od Daesha in vseh njegovih derivatov.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

aaa1 ::

Ta tema je postala totalna greznica zaradi nekaj trolov. Mislim eno leto "bombandiranja" puščave brez rezultatov ni dovolj? 500M$ za "šolanje" 50 ljudi ni zadosten dokaz? Mislim da glumite svoje "proameriške" nazore samo zaradi trolanja.
evo še en link da boste lahko "zahodnjaki" onnnirali:
http://syria.liveuamap.com/
je pa ta stran učna lekcija, kako prepoznati propagando. Saj so "viri" ala sirski observatorji za človekove pravice, torej posamezniki z precej očitno agendo....

AC_DC ::

morbo
Malo sumljivo ne, da ISIS kar tako čez noč, puf!, zavzame en lep kos ozemlja, ki je domnevno pod kontrolo "zmernih upornikov" ki se menda "borijo proti ISIS"? Mogoče so ozemlje zapustili iz propagandnih vzrokov, češ, Rusko vmešavanje krepi ISIS, lol... ;)

Imho imaš prav, "zmerni uporniki" so odpeketali stran, ko so videli kakšna usoda jih čaka (72 devic ni dovolj mamljivih? ), njihovo mesto je prevzel is (se pravi vkorakali so prazno mesto), sedaj bodo imeli Zahodni voditelji utišan gobec, da se Rusi ne borijo proti is.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

bbbbbb2015 ::

morbo je izjavil:

Jim Jones je izjavil:

Kaj to drži, da kljub Ruskemu obstreljevanju ISIS napreduje in je že zavzel nekaj manjših vasic?

Lahko da so zavzeli, lahko pa da so sami prestopili k ISIS. Ne bo prvič ne zadnjič da razne islamistične grupacije migrirajo po ekstremistični lestvici navzgor, od kao zmernih, k divjakom in teroristom.

Zato je skrajno neumno paktirat z islamisti, ker ne veš kdaj ti bodo zabili nož v hrbet (veš le da ti ga sigurno bodo). Tisti ki danes delajo lepe učke in prosijo strica Obamo za keš, so lahko jutri že na strani al-kajde in režejo glave včerajšnjim zaveznikom. Ruska strategija kill 'em all je zato edina primerna.


Ja, to se strinjam. Samo treba je pa vedeti, da ti islamisti to počnejo odkar jim je CIA urihtala poceni (zastonj) kalašnikovke v Afganistanu. To niti za Američane po moje ni presenečenje.

Kakorkoli že. Naj to spucajo, da se zgodba zaključi, po možnosti begunce se lepo spakira domov (ne bodo hotli iti)... In to je to.

Pac-Man ::

morbo je izjavil:

Pol miljarde za "zmerne sunitske islamiste" down the drain... Mar bi ta keš namenili za YPG -_-


Pol mrd je bil znesek, ki ga je v ta namen odobril kongres.

http://www.cbsnews.com/news/obama-seeks...

President Barack Obama is asking Congress for $500 million to train and arm vetted members of the Syrian opposition, as the U.S. grapples for a way to stem a civil war that has also fueled the al Qaeda inspired insurgency in neighboring Iraq.


Porabili so ga skoraj zagotovo precej manj.

Bodo pa sedaj iz urjenja pešadije preklopili na urjenje specialistov (JTAC npr.). Kanonfutr naj se tolče kot ve in zna.

Na takole

http://www.huffingtonpost.com/entry/fou...

165 mio do 5. maja. Vseeno veliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Pac-Man ::

Tukaj trdijo, da 41 mio $

http://foreignpolicy.com/2015/09/16/pen...

Only about "four or five" U.S.-trained Syrian rebels remain on the battlefield to take on the Islamic State after the Defense Department spent over $41 million to train and equip a small group of about 60 earlier this year, a senior military official said Wednesday.

The $500 million train and equip program was sold to Congress in late 2014 and aimed to produce about 5,400 Syrian fighters by the end of this year. On Wednesday, Austin and Undersecretary of Defense for Policy Christine Wormuth both conceded those numbers will not be met.

Under repeated questioning about the current size of the program, Wormuth said there are "between 100 and 120" additional fighters being trained in Turkey.

Pšenični ::

Zdej je situacija tam doli taka. Najbolj pomebno je bilo tole.....

Potem ko so Rusi z manevrirnimi raketami, ki so jih iztrelili tudi z Korvet iz Kaspiljskega morja..., gre za zelo majhne ladje....ciljali glavorezalce, so Američani takoj potegnili Roseveltta iz Perzijskeg zaliva. Letalonosilko.

Manevrirne rakete, ne nesejo le 600km kot so predvidevali Američani ampak najmanj 2500km. Do 4000 po nekih podatkih.

Ruski piloti...v Siriji








"FSA Division 13th HQ targeted today"

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Zgleda se kar zabavajo.
Tile Hindi so neuničljivi.

Pac-Man ::

Evo, kako nora situacija je v Siriji:

Zgornji video, ki ga je linkal Pšenični, prikazuje rusko bombardiranje položajev 13. divizije.

13th Division %28Syrian rebel group%29 @ Wikipedia

13. divizija deluje v okviru Sirijskega narodnega sveta

Syrian National Council @ Wikipedia

katerega predsednik je George Sabra,

George Sabra @ Wikipedia

pravoslavec in komunist.

Noro, ne?

Pac-Man ::

Ob videu:



13. divizija:



Samo črta je daljša/krajša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Pac-Man ::

Pac-Man je izjavil:

D3m je izjavil:

Tukaj so vsaj razbitine. :) Pa pri KAB-500 tudi. Kje je 3M-14?


Magla ga vzela :)

Kreš se je zgodil čez noč, Iran in Rusija vse zanikata. Lahko, da so na lokacijo poslali ekipo, ki je ostanke hitro pospravila.


Špecialci so bili na terenu.

http://takhtnews.mihanblog.com/post/3660

Wednesday morning around 6 am, an unidentified flying object at 150 meters east of the village of Takab Qrqapan the city fell, the sound of the explosion was so strong that breaks down the population and the loss of several head of cattle Byshtrshyshh houses and injured two people.

After the incident, security forces on the ground immediately and the remaining parts were ridden to study better, fortunately, in spite of a few hundred meters from the location of the village and people did not much harm to it.
Customizable Parts of this unidentified flying still stay in place and some people take it with them as a souvenir.

D3m ::

Vanich je izjavil:

morbo je izjavil:

oops, TOS-1 v Siriji:



Tole bo šele roštilj od Daesha in vseh njegovih derivatov.:D


To ni TOS-1. Na sliki je TOS-1A.
|HP EliteBook|R5 6650U|

66speeder66 ::

FSA je kar dobro sesula režimske tanke:


Še malo več o dogodkih na bojišču:
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya

Zgodovina sprememb…

oo7 ::



Že ob ogledu interviev Assada ali Obame se na daleč vidi, da je Hussein Obama največji lažnivec kar jih je.

oo7 ::

Donald Trump supports Putin 'bombing the hell out of ISIS'

.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Loocas ::

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/saudij...

"U četvrtak je FSA na području grada Hame izveo "masakr tenkova", nakon što je sirijska vlada pokrenula veliku ofenzivu na tom području, potpomognutu ruskim zračnim udarima. U tom je napadu FSA uništila preko 15 oklopnih vozila i tenkova."
Matev - najslabši troll vseh časov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

7tom1ja ::

http://www.jutarnji.hr/turci-oborili-ru...

upajmo, da tole ni res; ker bi lahko pomenilo konkretno eskalacijo

morbo ::

7tom1ja je izjavil:

http://www.jutarnji.hr/turci-oborili-ru...

upajmo, da tole ni res; ker bi lahko pomenilo konkretno eskalacijo

Larifari. Islamisitčna propaganda je na twitterju sestrelila že enih pet RU letal / helikopterjev, celo ruski "Apache" (uporabili fotografije iz Iraške vojne :).

Disco Snack-Bar:

Martin Krpan ::

morbo je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

http://www.jutarnji.hr/turci-oborili-ru...

upajmo, da tole ni res; ker bi lahko pomenilo konkretno eskalacijo

Larifari. Islamisitčna propaganda je na twitterju sestrelila že enih pet RU letal / helikopterjev, celo ruski "Apache" (uporabili fotografije iz Iraške vojne :).

Disco Snack-Bar:


Sirijskega MiG-a morda.
Rusi v Siriji uporabljajo le Suhoje.

#000000 ::

Pa sej dokler oni bombardirajo ni v bistvu nič kaj preveč efekta razen malo bolj prestrašeni bodo glavorezci, ko pa ČE pridejo rusi na sirijska tla, takrat se bo pravo klanje šele dobro začelo, ne enim ne drugim ni tuje rezanje glav (videno v čečeniji) ampak jest mislm da bodo rusi tukaj naredili parkplac iz določenih delov te države, in šele nato prišli če sploh bodo na zemljo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Jim Jones ::

Jaz mislim, da če bi zares želeli zradirati vse ISIS-e bi morala Ruska Vojska konkretno vstopiti na Sirijsko ozemlje. 2 helikopterja in metanje bomb zagotovo ne bo dovolj. Naj pošljejo dol vsaj 40k Vojakov. Samo tako se bo stanje začelo spreminjati imo...

Loocas ::

Jim Jones je izjavil:

Jaz mislim, da če bi zares želeli zradirati vse ISIS-e bi morala Ruska Vojska konkretno vstopiti na Sirijsko ozemlje. 2 helikopterja in metanje bomb zagotovo ne bo dovolj. Naj pošljejo dol vsaj 40k Vojakov. Samo tako se bo stanje začelo spreminjati imo...


Vprašanje kaj nas še vse čaka, če se bosta Turčija in Savdska Arabija še bolj vpletli v ta spopad.
Matev - najslabši troll vseh časov

Vanich ::

morbo je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

http://www.jutarnji.hr/turci-oborili-ru...

upajmo, da tole ni res; ker bi lahko pomenilo konkretno eskalacijo

Larifari. Islamisitčna propaganda je na twitterju sestrelila že enih pet RU letal / helikopterjev, celo ruski "Apache" (uporabili fotografije iz Iraške vojne :).

Disco Snack-Bar:


Kakšna roštiljada! In sploh ni konca! Going on, and on, and on... Tam ni ostal niti ščurek živ. Snackbarjenje, kričanje obupa in strahu. And that's a good thing.
Bi kdo vedel, kateri sistem je bil tam uporabljen?

mailer ::

Meni zgleda kot kasetne bombe... Verjetno so kakšni raketni sistemi ali bombniki, dvomim, da bi artlerija lahko naredila tak ognjemet.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

morbo ::

Loocas je izjavil:

Vprašanje kaj nas še vse čaka, če se bosta Turčija in Savdska Arabija še bolj vpletli v ta spopad.

"Še bolj" v kakšnem smislu? Razen direktnega vmešanja (kar bi pomenilo vojno z Rusijo in nihče ni tako neumen), kaj lahko podporniki islamskega ekstremizma še naredijo kar niso že naredili? Več denarja, več municije, več jihada / fatve...?

Ne pozabit da lahko Rusi tudi pritisnejo tam kjer boli (Kurdistan / Jemen). Šov s 26-emi Klub-i pa je tudi naredil svoj psy-op del ;)

---
Na tistem videu zgoraj je domnevno Smerč s kasetno municijo.

Mr.B ::

to je tos ali podobo :
Primer približno ista oddaljenost :

podnevi bistveno bližje :
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

Jim Jones je izjavil:

Jaz mislim, da če bi zares želeli zradirati vse ISIS-e bi morala Ruska Vojska konkretno vstopiti na Sirijsko ozemlje. 2 helikopterja in metanje bomb zagotovo ne bo dovolj. Naj pošljejo dol vsaj 40k Vojakov. Samo tako se bo stanje začelo spreminjati imo...


Še eno ničlo dodaj, pa se bo morda res kaj spremenilo. Seveda je težava v tem, da mora Rusija istočasno še držati fronto v Ukrajini, tako da bi bila prerazporeditev polovice vojske neizvedljiva. Aja, pa vozit bi jih najbrž morali vsaj skozi Baltik, če ne kar iz Severnega morja.

morbo je izjavil:


Ne pozabit da lahko Rusi tudi pritisnejo tam kjer boli (Kurdistan / Jemen). Šov s 26-emi Klub-i pa je tudi naredil svoj psy-op del ;)


Savdijci in drugi pa vsaj toliko tam, kjer boli še bolj (Čečenija, Ukrajina). Rusija je še bolj ranljiva od Savdijcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Mr.B ::

Smrekar1,
kakšno fronto v Ukrajini ? Tam ni več fronte, linija je določena. Kaj so spet kakšni spopadi, o katerih še nič ne vemo
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

oo7 ::

Če bo potrebna pehota ne bo problema prihaja še Kitajska >:D

Loocas ::

oo7 je izjavil:

Če bo potrebna pehota ne bo problema prihaja še Kitajska >:D


ne sanjaj s to Kitajsko.. kanonfutra tja ne bo nihče pošiljal
Matev - najslabši troll vseh časov

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

Savdijci in drugi pa vsaj toliko tam, kjer boli še bolj (Čečenija, Ukrajina). Rusija je še bolj ranljiva od Savdijcev.

Spet govoriš na pamet. KSA v Ukrajini ne more narediti nič (razen mogoče da Ukrop režim potegnejo ven iz bankrota :)), na Kavkazu pa je delovanje islamskih teroristov izredno omejeno, ker jih specnaz pospravi preden uspejo kaj narediti. Nismo več l. 2000.

Koliko pa je RU bolj ranljiva od KSA, ti bo povedala Jemenska lahka pehota, ki razbija celotne kolone saudske Gucci armije - in to na ozemlju KSA.

Aston_11 ::

Mr.B je izjavil:

to je tos ali podobo :
Mi je vedno zanimivo, kaj mislijo, da bodo dosegli, če na par 100 metrov, ne da bi gledali, kurijo municijo v brezveze. In večina posnetkov je plod takšnega obstreljevanja. Zadenejo itak ne nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Smrekar1 ::

Mr.B je izjavil:

Smrekar1,
kakšno fronto v Ukrajini ? Tam ni več fronte, linija je določena. Kaj so spet kakšni spopadi, o katerih še nič ne vemo


Imajo samo prekinitev ognja, s tem, da so linije ruskih podrepnikov vse na strani, ki po dogovoru pripada Ukrajini. Za ponovno zanetitev spopadov ni potrebno ravno veliko. Rusija ima velik problem s številom front. Braniti mora Krim, pa St.Petersburg, celo Karelijo, Čečenijo in verjetno še kaj na daljnem vzhodu. Če zlifrajo pol vojske v Sirijo bi verjetno še pozdravili poraz v Donbasu, ki bi jim skrajšal fronto.

morbo je izjavil:


Spet govoriš na pamet. KSA v Ukrajini ne more narediti nič (razen mogoče da Ukrop režim potegnejo ven iz bankrota :)),


Ukrajino lahko založijo z orožjem, ki bi jim omogočilo zmago nad ruskim ekspedijcijskim korpusom. Rusi so okupirano ozemlje obranili pred osvoboditvijo izključno zato, ker je ukrajinska vojaška oprema še slabša in bolj zastarela od ruske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Mr.B ::

Aston_11,
namen teh sistemov pač ni preciznost. Zato pa je municija "thermobaric"
Smrekar1,
a ni pred kratkim ukrajina razglasila bek tehnični bankrot... Doker se temperature ne spustijo krepko nad ledišče tam v pozni pomladi, pač ne pričakuj karkoli... Verejtno je pa Nemčija jasno rekla ukrajini kako in kaj. Res si Nemčija in EU, ne želi da se slučajno nekaj plinovodov po pomoti vrže v luft...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

Ukrajino lahko založijo z orožjem, ki bi jim omogočilo zmago nad ruskim ekspedijcijskim korpusom. Rusi so okupirano ozemlje obranili pred osvoboditvijo izključno zato, ker je ukrajinska vojaška oprema še slabša in bolj zastarela od ruske.

Šur. In bankrotirani ter obubožani Ukrajini je v interesu speti začet spopad, ker? Poleg tega Sauditi brez odobritve ZDA (dobavitelja), ne morejo zalagati z orožjem nikogar, ker sami ne proizvajajo ničesar. Vsi njihovi sistemi pa so zahodne proizvodnje, in torej zahtevajo zahodne inštruktorje, vzdrževanje, rezervne dele, itd.

Larifari mokre sanje.

Aston_11 ::

Mr.B je izjavil:

Aston_11,
namen teh sistemov pač ni preciznost. Zato pa je municija "thermobaric"
Mislil sem na tiste kalašnike, pa ruske mitraljeze, kjer praznijo šaržerje nekam v prazno proti nekim oddaljenim hišam, kjer se najbrž skriva podobna skupina, ki podobno strelja v prazno. Za obe skupini pa bi bil fajn en snajper na vsaki strani... za artiljerijo in podobno pa je itak jasno, da je dovolj, da zadane nekam blizu, pa bo vseeno dovolj efekta...

bbbbbb2015 ::

Aston_11 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

to je tos ali podobo :
Mi je vedno zanimivo, kaj mislijo, da bodo dosegli, če na par 100 metrov, ne da bi gledali, kurijo municijo v brezveze. In večina posnetkov je plod takšnega obstreljevanja. Zadenejo itak ne nič.


To zgleda res, ko gledaš posnetek in zvočnikov nimaš prenaglas.

To so termobarične rakete.

Poglej si malo:
Thermobaric weapon @ Wikipedia

A vidiš na sliki bele spenjene valove, oz sled?

To je nadzvočni udarni val.

Če visoko eksplozivna granata (pazi granata) 122mm (ker tole sem doživel v JNA vojski osebno) udari v betonski zid, se udarni val odbije. Tako da ga posadka havbice par kilometrov stran čuti v želodcu.

Tole ni navaden eksploziv, ampak termobaričen. Pa 10-20 krat ga je več kot v granati. Pa raket streljajo 3-7 naenkrat.

To spuca na oni strani tako, da če nisi v konkretnem zaklonu, te spuca, da ni od tebe več nič.

Da ne govorim o tehniki. Tanki prenesejo direktne zadetke, na kakšni manj zaščiteni materialni tehniki pa to naredi škodo.

Da ne govorim o oknih in vratih. Ki se razletijo in so šrapneli.

Nikakor ni tak vtis, kot ti misliš.

Pa poglej si malo posnetke po teh bombandiranjih. Hiše so jim spremenili v ruševine. Veš, vode več ni, elektrike tudi ne, omet je odpadel, nebetonski zidovi so šli. Hišo spremeni v jamo ali še slabe.

Aston_11 ::

Mislil sem na kalašnike in mitraljeze, kako streljajo preko zidov, ne da bi merili, ne na tiste reči, ki so jih streljali s tanka...

Smrekar1 ::

morbo je izjavil:


Šur. In bankrotirani ter obubožani Ukrajini je v interesu speti začet spopad, ker?


Ker Ruska vojska okupira Donbas in Krim in je naloga vsake ukrajinske vlade vzdrževanje suverenosti meja države. To pa je ja nekaj osnovnega, mar ne?

Če Rusija pošlje 400 000 vojakov v Sirijo se ukrajinski osvoboditeljski ofenzivi nimajo več s čim upreti.

bbbbbb2015 je izjavil:


Tole ni navaden eksploziv, ampak termobaričen. Pa 10-20 krat ga je več kot v granati. Pa raket streljajo 3-7 naenkrat.


Razlika med termobaričnim in klasičnim eksplozivom je v tem, da termobaričen kot oksidant uporablja kisik iz atmosfere. Klasičen eksploziv ima bodisi oksidant primešan gorivu (smodnik), bodisi uporablja molekulo, ki ob zažigu sprosti velike količine plina (TNT, ki je osnova za malone vse moderne eksplozive). Eksplozije termobaričnih bomb so zato na težo močnejše od klasičnih, vendar niso uporabne v vseh pogojih (dež, močan veter, ipd). Poleg tega niso uporabne za razbijanje bunkerjev in podobnih stvari. Če je bunker odprt lahko z njo počistiš ljudi v bunkerju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

morbo ::

Smrekar1 je izjavil:

Ker Ruska vojska okupira Donbas in Krim in je naloga vsake ukrajinske vlade vzdrževanje suverenosti meja države. To pa je ja nekaj osnovnega, mar ne?

Če Rusija pošlje 400 000 vojakov v Sirijo se ukrajinski osvoboditeljski ofenzivi nimajo več s čim upreti.

Lahko je s tujim budgetom po koprivah opletat. Sicer imata DNR/LNR dovolj lastnih enot da zaustavita kakršnokoli Ukrop prodiranje, ne rabiš Rusov zraven. Krim pa je itak čau bau zgodba.

Ko smo že pri številkah ("400.000 vojakov" lol:)... ~10k Kadirovcev, ki trenutno zgolj grejejo kocine na riti namesto da bi trli vahabite, bi se že kar dobro poznalo na Sirski fronti.

Smrekar1 ::

morbo je izjavil:


Ko smo že pri številkah ("400.000 vojakov" lol:)... ~10k Kadirovcev, ki trenutno zgolj grejejo kocine na riti namesto da bi trli vahabite, bi se že kar dobro poznalo na Sirski fronti.


V Iraku so imeli Ameri Kurde za zaveznike in je bilo splošno sprejeto, da bi rabili vsaj 300 000 vojakov. V Siriji bi se ruske sile borile tudi proti Kurdom, situacija je pa še dosti bolj komplicirana kot v Iraku. 400 000 vojakov je spodnja meja kolikor bi jih rabili, če bi jim na pomoč priskočila režimska vojska in Hezbolah. Poleg tega tu privzamemo, da je ruska vojska enako učinkovita kot ameriška (kar je šala stoletja).

Deset tisoč ruskih vojakov je pljunek v morje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

oo7 ::

Smrekar1 je izjavil:

Poleg tega tu privzamemo, da je ruska vojska enako učinkovita kot ameriška (kar je šala stoletja).


Se je pokazalo kako je učinkovita je Ameriška vojska :)) Rusi so naredili več štale v 1 tednu kot Američani v 1 letu

Mr.B ::

Poudarek :
V Siriji bi se ruske sile borile tudi proti Kurdom

Po drugi strani, se je včeraj nekaj zgodilo v turčiji, kar pomeni da se bo začela kompletna ofenziva proti Kurdom.. To pomeni da se bodo Kurdi postavili na stran Asada in se borili proti IS.
A ni to lep taktični plan. Rešiš dva problema
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

SimplyMiha ::

morbo je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

http://www.jutarnji.hr/turci-oborili-ru...

upajmo, da tole ni res; ker bi lahko pomenilo konkretno eskalacijo

Larifari. Islamisitčna propaganda je na twitterju sestrelila že enih pet RU letal / helikopterjev, celo ruski "Apache" (uporabili fotografije iz Iraške vojne :).

Disco Snack-Bar:


No, resnici na ljubo, enega Mi-8 so zadeli:

Ampak mislim, da je za sestrelitev potrebno, da zadeva pade na tla.

AC_DC ::

Mr.B je izjavil:

Poudarek :
V Siriji bi se ruske sile borile tudi proti Kurdom

Po drugi strani, se je včeraj nekaj zgodilo v turčiji, kar pomeni da se bo začela kompletna ofenziva proti Kurdom.. To pomeni da se bodo Kurdi postavili na stran Asada in se borili proti IS.
A ni to lep taktični plan. Rešiš dva problema

Spet primer nekega čudnega trolanja smrekarja.
Kurdi se od vsega začetka borijo proti is na strani SAA.

Bombna napada je uredil kar Erdogan.
Po zadnji volitvah, ko njegova stranka ni dobila absolutne večine, so se začeli Turški napadi na PKK, da bi si s tem Erdo dvignil popularnost.

http://www.rtvslo.si/svet/foto-v-eksplo...
Eksploziji sta odjeknili na izhodih z glavne železniške postaje v središču mesta, kjer so se zbirali podporniki opozicijske prokurdske Ljudske demokratične stranke (HDP)

Na prizorišču shoda z naslovom Delo, mir, demokracija je bilo na tisoče ljudi. Dogodek so organizirali sindikati in več nevladnih organizacij v protest proti spopadu med državo in PKK-jem na jugovzhodu Turčije, na shod pa je pozival tudi HDP.
.

Razen če verjameš, da so Kurdi spravili na svoje.

Podobno je bilo junija, ko se na turški strani v mestu razstrelil pripadnik (2?) is, ko so imeli Kurdi neko srečanje.

http://www.rtvslo.si/svet/video-bomba-n...
Dva dni pred parlamentarnimi volitvami v Turčiji sta na shodu prokurdske Stranke ljudske demokracije (HDP) v mestu Diyarbakir odjeknili eksploziji, pri čemer sta umrla dva človeka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

oo7 ::

SimplyMiha je izjavil:



No, resnici na ljubo, enega Mi-8 so zadeli:




Ta posnetek je iz leta 2013?

AC_DC ::

2013 je bil dan na YT, da.

Mr.B ::

AC_DC,
da ampak smrekar pravi da Rusi tolöejo kurde...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
10 / 285
»»