» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
95 / 285
»»

Brane22 ::

Brane22 je izjavil:


In po tem je bila psoebna kako ? Koliko "komunistov" je recimo par desetletij nazaj umrlo nesrečne smrti ?

Pa ameri niso bili del kakega kotla smrti, kjer bi jo sosednje države kadarkoli ogrožale na ta način.


mišljeno v USA, seveda...

konspirator ::

kow
1) Zdaj ste ze obrnili plosco. konspirator je limal neke bedaste videe, ki naj bi dokazovali, da je bila Libija raj. Smrekar mu je lepo razlozil, da lima neumnosti.

V primerjavi z preostalo Afriško/bližnjevzhodno greznico, velik DA.

Smrekar je dokazal, da je troll.Kako je z njimi potrebno ravnati, vemo (don't feed the troll).

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Na dolgi rok so se Kurdi po moje kar zafrknili s tem napadom na provladne sile.
Turki so že izkoristili priložnost in spravljivo govorijo o Asadu.
In če to povežemo še z otoplitvijo odnosov med Turki in Rusi.
Se zna zgodit, da se bodo karte premešale.
Tako je!

Tarzan ::

Glede na vse so izgleda kurdi stavili vse na američane, te pa tudi imajo svoje zahteve in so izgleda postali živčni in sprožili spopad z (pro)vladnimi silami. Zdaj, možno je, da so se močno zafrknili in zakockali edino resno priložnost, da pridejo do svoje države, lahko pa da gre za prebrisan načrt, kako v nekaj korakih spraviti v Sirijo ameriško vojsko. Glede na masovno zavajanje zahodnih medijev zadnje čase in trolanje in zlorabljanje fotke malega sirca v rešilcu, bo verjetno ta načrt že kar v polnem teku.

Groza.

Loocas ::

Glede na masovno zavajanje zahodnih medijev zadnje čase in trolanje in zlorabljanje fotke malega sirca v rešilcu, bo verjetno ta načrt že kar v polnem teku.

Zavajanje v kakšnem smislu? Da Rusi in Assad ne bombardirajo dnevno civilnih ciljev? Zahodni mediji se jebeno malo ukvarjajo s Sirijo (pa tudi Ukrajino). Gre za novico tu in tam. Medtem ko gre na drugi strani za organizirano vsakodnevno trosenje neresnic in laži.
Matev - najslabši troll vseh časov

fikus_ ::

Loocas; podobne stvarei se dogajajo že vsa leta vojne, s tem da zadnje čase zahodni mediji spet intenzivneje pišejo o kršitvah, katere ustrezajo zahodu/USA. Pač nova medijska ofenziva in priprave javnosti za opravičevanje intenzivnejšega vmešavanja v Sirijo.
Američani so in še vedno podpirajo razne zmerne islamiste in Kurde. In edino Kurdi so se izkazali za zanesljive. Sedaj, ko USA nima več vpliva na Turčijo, bodo še bolj podprli Kurde, ker edino ti so jim ostali.
Očitno pripravljajo nekaj ter rabijo medijsko podporo. Vse bo pa vidno v naslednjih nekaj tednih.

Tarzan ::

Zavajanje v smislu objave fotke tega dečka in rezanje fanta iz kadra v primeru reveža, ki so mu oddrobili glavo par tednov nazaj. Ali pa ignoriranje fotk otrok, ki nastajajo na drugi strani, na provladnem ozemlju, ki ga vsakodnevno obstreljujejo ničkajzmerni džihadisti. Da je avtor fotke bil prisoten (če ne celo soudeležen) pri zgoraj omenjenem obglavljanju pa je tudi indic, da gre za močno vojno hujskaštvo.

Javno mnenje v ZDA ni več blazno naklonjeno teroriziranju bližnjega vzhoda in glede tega rabijo narediti veliko. Če ne bodo v naslednjih nekaj tednih ali mesecih (kdo ve, kakšen timeframe imajo) sproducirali kakega večjega terorističnega napada v samih ZDA bom začuden.

papasmrk ::

Razmere se še dodatno zaostrujejo, ker na Kurde v Manbiju pritiskajo tudi turki. Kaj bo če se bodo morali soočiti tudi z ameriškimi silami ?

Turska se uključuje u sirijski rat? Turska vojska artiljerijom gađa kurdske položaje u gradu Manbij kojeg su Kurdi osvojili uz pomoć SAD-a, tenkovi se gomilaju na turskoj granici i kreću i prema Jarablusu

Smrekar1 ::

Zagor_tenay je izjavil:


Nobene vojne, nobene revščine, nobenih beguncev ni bilo iz Libije, dokler tja ni prišla ameriška "pomlad". Gadafi pa je tudi imel deal z EU, saj ni dopuščal, da bi iz Libije v Italijo prihajali afriški begunci, kot se to dogaja danes, ko na čolnih vsak dan v Italijo pride ogromno beguncev.


Aha.

Tole je na primer izrodek domišljije:
2009 Mediterranean Sea migrant shipwreck @ Wikipedia

Leta 2004 sta se Libija in Italija dogovorili, da mora Libija sprejeti afriške migrante iz Lampenduse, ki so prišli tja iz Libije. Evropski parlament je kritiziral masovne deportacije.

http://www.europarl.europa.eu/sides/get...

Kako to, če iz tam migrantov ni bilo?

Libija je bila res diktatura, ampak so what, Američani imajo že dolgo radi diktature od Pinočeta pa do Savdskega kralja, če je njihov diktator, potem ga ščitijo. Če pa ni proameriški je takoj na axis of evil.


Libijska diktatura je razlog zakaj imamo zdaj še dodatne težave z migranti. Če ne razumeš zakaj si res zaslužiš naziv Illiteratus.

In kaj je s tem narobe.


Kaj je narobe s tem, da nerazvito naftno državico označiš za razvito? Približno vse.

Gadafi je vsaj del prihodkov od nafte vlagal v življenski standard Libijcev. In kaj bi bilo po tvoje bolje? Da bi se obnašal tako kot v kakšni Nigeriji, kjer ves denar od nafte pokrade skorumpirana oblast, narod pa nima nič od tega.


A se gremo malo igrat s številkami?

Libija je leta 2011 imela približno 2 milijona sodčkov nafte na dan za 6 milijonov prebivalcev, Nigerija pa 2,2 milijona sodčkov nafte na dan za 160 milijonov prebivalcev. Cena nafte je bila takrat okoli 110 dolarjev na sod. Libija je imela nominalni DBP okoli 14 tisoč dolarjev na prebivalca, od tega 13300 dolarjev na prebivalca od nafte in 700 iz drugih virov, Nigerija pa 2300 dolarjev na prebivalca, od tega 550 od nafte in 1750 iz drugih virov.

Povedano drugače, Nigerija je očitno manj skorumpirana in bolj razvita od Libije, samo v Libiji to nafta učinkovito zakriva. Tu Libija ni nobena izjema, samo Gadafiju ga radi vlečete ker je bil proti ZDA.

Brane22 je izjavil:

Brane22 je izjavil:


In po tem je bila psoebna kako ? Koliko "komunistov" je recimo par desetletij nazaj umrlo nesrečne smrti ?

Pa ameri niso bili del kakega kotla smrti, kjer bi jo sosednje države kadarkoli ogrožale na ta način.


mišljeno v USA, seveda...


V času največje gonje proti komunistom? Nobeden. Pred tem je bilo boljše in od takrat so se stvari bistveno izboljšale.

Me pa fascinira kako hitro si obrnil ploščo iz "Gadafi guud" v "USA baaad", pa čeprav je jasno, da nimaš pojma.

Brane22 je izjavil:


Natanko isti argument velja za USA. Postala je dominanta sila po WWII, ko so ji predhodno "premešane" karte to omogočile.


V desetletju pred WW1 pa res. Zgodovino obvladaš približno toliko kot politik (t.j. je ne).

In po tem je bila psoebna kako ?


Da ga eni vlečete Gadafiju ker je bil demokratičen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

papasmrk ::

Smrekar1 je izjavil:


Povedano drugače, Nigerija je očitno manj skorumpirana in bolj razvita od Libije, samo v Libiji to nafta učinkovito zakriva. Tu Libija ni nobena izjema, samo Gadafiju ga radi vlečete ker je bil proti ZDA.


To da si troll je vsem jasno, da si pa zraven še hm hm ne ravno inteligenten troll pa ja tudi čedalje bolj jasno...

Smrekar1 ::

papasmrk je izjavil:


To da si troll je vsem jasno, da si pa zraven še hm hm ne ravno inteligenten troll pa ja tudi čedalje bolj jasno...


Glej sej če ne razumeš napisanega in to jasno poveš ti bodo stvari razložene. Ni se ti treba skrivati za žaljivkami in s tem prikrivati svoje nesposobnosti. Nič hudega če ne znaš šteti do 10, to ti bomo oprostili. Ampak ti zdaj ljudi žališ ker znajo šteti do deset (in po potrebi reševati kompleksne diferencialne enačbe) češ da to ni ravno inteligentno. Veš s tem samo kažeš, da imaš še nižji nivo kot nivo na katerega kaže tvoja nesposobnost in neznanje :(

Smrekar1 ::

Zanimiv članek iz časa, ko je bila Libijska revolucija še mlada:

http://www.thenational.ae/news/world/af...

"We were extremely surprised to find the living standards of so many people was incredibly low. A large part of the population is living without clean running water, working sewage systems and is struggling to meet basic daily needs."

(...)

Even for the employed life is a struggle. In Benghazi, teachers and doctors complain their salaries of 300 to 400 dinars a month barely stretch out for a week. Most live with their families, take second jobs and rely on loans to survive.

Pravi raj socialističnega tipa. V bistvu je Gadafi v Libiji naredil pravi kastni sistem: svoje podpornike je obmetaval z denarjem, medtem ko je 40% prebivalstva dobesedno stradalo. Zanimivo, ampak levičarji mu še dandanes zato navdušeno ponudijo globoko grlo in dvojno penetracijo, ker "v Libiji ni bilo revščine" (40% države gor ali dol).

Mar naj nebi komunisti zagovarjali enakosti in bi bili proti kastnim sistemom? Očitno je dovolj, da si nastrojen proti Zahodu in lahko počneš dobesedno karkoli in ti bodo še vedno vzklikali. Saj bi jih označil za ovce, ampak je to žalitev teh relativno inteligentnih živali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Starodavni ::

Ja itak, če je Gadafi premaknil večino denarja na svoje račune, Ljudem pa pustil drobtinice. Plus tudi etnično delil narode, kot Sadam ki je favoriziral sunite, kurde pa zaplinil.

Nobena diktatura ni in ne bo nikoli dobra za večino ljudi. Dobra novica je ta, da se delež držav z diktaturami na dolgi rok postopoma manjša, pač ljudje vidijo da hočejo pravice, ne pa da jih teptajo nonstop. Zakaj pa mislite da prihaja do revolucij, zaradi zadovoljstva že ne.

Smrekar1 ::

Starodavni je izjavil:

Zakaj pa mislite da prihaja do revolucij, zaradi zadovoljstva že ne.


Točno tako. Zakaj pa mislite, da do revolucije ne pride v ZDA?

Če bi bilo to tako enostavno kot tule eni mislijo bi KGB že zdavnaj sprožil revolucijo v ZDA.

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:


Točno tako. Zakaj pa mislite, da do revolucije ne pride v ZDA?

Zato ker policija in ostale varnostne službe enostavno, brez sodišč, postrelijo revolucionarje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smrekar1 ::

Invictus je izjavil:


Zato ker policija in ostale varnostne službe enostavno, brez sodišč, postrelijo revolucionarje.


Mhm, sigurno. To še v Rusiji ne deluje, kaj šele v ZDA.

Zagor_tenay ::

Amerika bo slejkoprej razpadla na angleško in špansko govoreči del.

bvcxy ::

Da se vrnemo na Sirijo...
Pred nekaj dnevi je bilo govora o Aleppu in o številu prebivalcev tam. Vzhodni del, ki je pod nadzorom upornikov je precej izpraznjen, se pa je veliko ljudi preselilo v zahodni del, ki ni bil nikoli okupiran. Tam še vedno živi več kot milijon ljudi.
Včeraj je Lizzie Phelan v živo s telefonom snemala, kako zgleda življenje tam zvečer. Posnetek je slabe kvalitete, je pa vsaj zvok dober:
https://www.periscope.tv/w/1BRJjRbagBeJw
Pa še reportaža:

Očitno ljudje še živijo tam. Večina je verjetno takšnih, ki nimajo kam za it. So se pa cene hrane močno povišale v zadnjih tednih, odkar je prekinjena južna oskrbovalna pot preko Ramouseh industrijske cone.

Smrekar1 ::

bvcxy je izjavil:

Da se vrnemo na Sirijo...
Pred nekaj dnevi je bilo govora o Aleppu in o številu prebivalcev tam. Vzhodni del, ki je pod nadzorom upornikov je precej izpraznjen, se pa je veliko ljudi preselilo v zahodni del, ki ni bil nikoli okupiran. Tam še vedno živi več kot milijon ljudi.


Po najvišjih ocenah. Rusi, denimo, ocenjujejo, da živi v Alepu in okolici še 700 tisoč ljudi.

http://tass.com/world/894452

V splošnem se pa lahko strinjamo, da je klavčeva vojna Alepo razdejala, prebivalce razselila in verjetno uničila prihodnost tega nekdaj izredno lepega in zgodovinsko pomembnega mesta. Eni mu tu ploskajo, ker je proti ZDA.

Podobnost z Gadafijem je vsekakor na mestu. Če si proti ZDA ti je dovoljeno vse in še vedno boš lahko sam odločal ali boš vzel tele ritoliznike z ali brez vazelina.

Cervantes ::

Mater je smrekca hud!
Je pa opaziti, da zadnje čase manj opleta z Illiterati.
Je morda dobil namig, da to ni dobro za PR?
So pa še vedno vsi, ki imajo drugačne poglede, totalni idioti.
Klavec Assad še vedno laufa.
Gate trga!
Cool!
:))

Smrekar1 ::

Cervantes je izjavil:


So pa še vedno vsi, ki imajo drugačne poglede, totalni idioti.


Vzročnost tu je drugačna kot jo hočeš predstaviti. Samo povem. Najbrž bo zate preveč komplicirano :D

Cervantes ::

Ja, s kompliciranimi zadevami imam včasih težave, priznam.
Za razliko od tebe, ki ti je vse jasno.
Ko osebek postaja zrelejši, nenadoma opazi, da ni vse črno-belo in stvari postanejo komplicirane.
Ti imaš evidentno še čas.
Do takrat pa le furaj klavce in žali po forumih.
Dixi.

Smrekar1 ::

Cervantes je izjavil:

Ja, s kompliciranimi zadevami imam včasih težave, priznam.
Za razliko od tebe, ki ti je vse jasno.
Ko osebek postaja zrelejši, nenadoma opazi, da ni vse črno-belo in stvari postanejo komplicirane.
Ti imaš evidentno še čas.


Zame res ne skrbi, ker sem tole pogruntal že pred desetletji. Eni ste žal ostali na nivoju "USA baaaaaad", ki se ga sicer sramujejo tudi umsko zaostala jagneta.

konspirator ::

Hamedan baza v Iranu za ruske bombnike... and it is gone.
http://geopolitika.news/analize/novi-de...

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 ::

konspirator je izjavil:

Hamedan baza v Iranu za ruske bombnike... and it is gone.
http://geopolitika.news/analize/novi-de...


To kaže tako na globino Rusko-Iranske osi kot tudi na dolgovidnost ruske politike pri tkanju vezi in strateškem manevriranju.

Obe vrednosti sta identični in neodvisni od uporabljene merske enote.

Cervantes ::

Smrekar1 je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Ja, s kompliciranimi zadevami imam včasih težave, priznam.
Za razliko od tebe, ki ti je vse jasno.
Ko osebek postaja zrelejši, nenadoma opazi, da ni vse črno-belo in stvari postanejo komplicirane.
Ti imaš evidentno še čas.


Zame res ne skrbi, ker sem tole pogruntal že pred desetletji. Eni ste žal ostali na nivoju "USA baaaaaad", ki se ga sicer sramujejo tudi umsko zaostala jagneta.

Kar praviš, je res.
Zadnjič sem hodil po Velik Planini in sem naletel na trop jagnjeti, ki so se globoko nečesa sramovala. Evidentno umsko zaostala populacija.
Na koncu je ena ofca izjavila "Assad beeed" in vse je postalo jasno.

Smrekar1 ::

Cervantes je izjavil:


Kar praviš, je res.
Zadnjič sem hodil po Velik Planini in sem naletel na trop jagnjeti, ki so se globoko nečesa sramovala. Evidentno umsko zaostala populacija.
Na koncu je ena ofca izjavila "Assad beeed" in vse je postalo jasno.


Če je tako ti svetujem, da se nehaš zadevati s čimerkoli se pač zadevaš in da čimprej poiščeš strokovno pomoč.

Cervantes ::

Hvala za dragoceni nasvet, ki odseva vse tvoje neskončno poznavanje vsega, tudi problematike mamil in psihiatrije.
Tako, dost si se napapal za danes.
Neham futrat, tri, dva, ena, zdaj!

Zagor_tenay ::

kot Sadam ki je favoriziral sunite, kurde pa zaplinil.


to Američane takrat ni motilo, Sadama so podpirali tudi, ko je kemično orožje uporabil proti Irancem

Loocas ::

Zagor_tenay je izjavil:

kot Sadam ki je favoriziral sunite, kurde pa zaplinil.

to Američane takrat ni motilo, Sadama so podpirali tudi, ko je kemično orožje uporabil proti Irancem


ja, ampak američani so se očitno upgrejdali v teh desetletjih, medtem ko so se Rusi dovngrejdali... evolucijski zaostanek se veča
Matev - najslabši troll vseh časov

Cervantes ::

Zagor_tenay je izjavil:

kot Sadam ki je favoriziral sunite, kurde pa zaplinil.


to Američane takrat ni motilo, Sadama so podpirali tudi, ko je kemično orožje uporabil proti Irancem

Kemijo so jim takrat dostavili Nemci, ča se prav spomnim.

Starodavni ::

Loocas je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

kot Sadam ki je favoriziral sunite, kurde pa zaplinil.

to Američane takrat ni motilo, Sadama so podpirali tudi, ko je kemično orožje uporabil proti Irancem


ja, ampak američani so se očitno upgrejdali v teh desetletjih, medtem ko so se Rusi dovngrejdali... evolucijski zaostanek se veča


saj če bi bila Rusija supersila, bi z veseljem uporabljala kemično orožje na polno, pa kasetne bombe, tam kjer bi bilo mogoče.

Američani resda niso popolni, a so se vsaj spremenili in ne izvajajo masovnih bombardiranj, ker vedo da so neučinkovita. Veliko bolj učinkovito je natačnejše bombardiranje, ki pusti manj kolateralne škode ter škodo na infrastrukturi.

Loocas ::

The Assyrian Genocide in Iraq


Podobno kot Kurdi so tudi Asirijci bili žrtev genocida režimske politike.
Matev - najslabši troll vseh časov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

Smrekar1 ::

Zagor_tenay je izjavil:


to Američane takrat ni motilo, Sadama so podpirali tudi, ko je kemično orožje uporabil proti Irancem


Seveda, saj bi sicer Iran zasedel južni Irak in od tam naprej vodil svojo ekpanzionistično, teroristično agendo. Kemično orožje je Iraku vsaj dalo možnost, da se zoperstavi večji iranski vojski.

Precej ironično, glede na to, da je Saddam imel sponzorja v obliki SZ, medtem ko Iran ni imel nikogar in glede na to, da je vojno začel prav Irak.

Cervantes je izjavil:


Kemijo so jim takrat dostavili Nemci, ča se prav spomnim.


Vse ostalo pa Rusi. Pri Iraku se ogromno izpostavlja krivdo ZDA, ker so jim dobavili nekaj kemičnega orožja, povsem se pa ignorira, da brez izdatne Sovjetske pomoči vojne sploh ne bi bilo.

Samo še en dokaz za tezo, da ti ga levaki navdušeno popušijo, ne glede na to kdo si in kaj počneš, važno je samo to, da nasprotuješ amerom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

konspirator ::

Seveda, saj bi sicer Iran zasedel južni Irak in od tam naprej vodil svojo ekpanzionistično, teroristično agendo. Kemično orožje je Iraku vsaj dalo možnost, da se zoperstavi večji iranski vojski.

Irak je napadel Iran.


Precej ironično, glede na to, da je Saddam imel sponzorja v obliki SZ,




Zgodovina sprememb…

Starodavni ::

Sicer offtopic:
iz wikipedie

Saddam had invested heavily in Iraq's military since his defeat against Iran in 1975, buying large amounts of weaponry from the Soviet Union and France. By 1980, Iraq possessed 200,000 soldiers, 2,000 tanks and 450 aircraft.[59]:1 Watching the powerful Iranian army that frustrated him in 1974-1975 disintegrate, he saw an opportunity to attack, using the threat of Islamic Revolution as a pretext.[59][61]

in pa

raq, on the other hand, possessed a fully equipped and trained modern military, consisting of 200,000 men, 2,000 tanks, and 450 aircraft. The Iraqis could mobilise up to 12 mechanised divisions, and morale was running high. Through the 1970s, Saddam had armed his forces with the latest military hardware from the Soviet Union.[59]

tudi to je vredno objave.

At the same time, the Soviet Union, angered with Iran for purging and destroying the Tudeh Party (Iran's national communist party), sent large shipments of weapons to Iraq. The Iraqi Air Force was rearmed with Soviet and French fighter jets and helicopters. Iraq also bought weapons such as AK-47s and rocket-propelled grenades from the Chinese. The depleted tank forces were replenished with Soviet tanks, and the Iraqis were reinvigorated in the face of the coming Iranian onslaught. Iran was portrayed as the aggressor, and would be seen as such until the 1990-1991 Persian Gulf War, when Iraq would be condemned.

Skratka, brez Sovjetske in francoske vojaške opreme Irak tudi ne bi mogel izvesti vojne proti Iranu. Nauk zgodbe je, da je Sadam kot takratni voditelj Iraka kupoval in sklepal orožarske posle z vsakim, ki je bil na voljo. Najsi so bili američani, francozi, sovjeti ali prebivalci Fantazijske dežele. Nima veze, udrihati po američanih kot krivcih za Iraško-Iransko vojno je absolutna bedarija in kaže na otročji pogled na kompleksno situacio.

Prej ko boste vaš anti-amerikanizem spremenili v anti-vojskovanje vseh strani, prej boste uvideli, da so vse strani umazane. Ene bolj, druge manj. favoriziranje ene umazane strani zaradi tega, ker se bori proti američanom ali izraelcem za vsako ceno je pa že konkretni znak težave. Sploh, če stran, ki je kao anti-ameriška izvaja zaplinjevanje civilov in vojakov, bombardira cele regije in trobi propagandne laži, in se jo kljub vsemu temu deklarira za kot najboljšo.

In tak absurd nastaja, ko prorusi in levičarji podpirajo sirske vladne sile in "kvazi-separatiste" v Ukrajini, ki so izdatno podprti s strani Rusije. Jaz nisem nek hud podpornik američanov, ker so tudi imeli svoje prebliske, ko so izvajali razne intervencije, ampak zaradi tega pa ne bom avtomatično podpiral ruse ali kitajce ali indijce, ki se še bolj požvižgajo na pravila in izvajajo še hujše zločine ter kratenje človekovih pravic.

Smrekar1 ::

konspirator je izjavil:


Irak je napadel Iran.


Zakaj si pobrisal vrstico, kjer sem to napisal?

Si hotel dati lažen vtis da tega ne vem ali si samo nepismen?



Soviet Union and the Iran%E2%80%93Iraq War @ Wikipedia

Če slučajno dvomiš poglej sestavo opreme Saddamove vojske. Rekel bi, da je zalaganje z svetovalci, orožjem, strelivom in diplomatsko podporo precej pomembnejše od srečanja, ki ga sicer levaki radi izpostavljate kot 'dokaz', da je Saddam sodeloval z ZDA.
Imel je istega sovražnika, zato je dobil nekaj omejene podpore, enako kot Stalin. Mar nasprotuješ tudi pomoči ZDA in VB za SZ med 2. sv. vojno?

Starodavni je izjavil:

Jaz nisem nek hud podpornik američanov, ker so tudi imeli svoje prebliske, ko so izvajali razne intervencije, ampak zaradi tega pa ne bom avtomatično podpiral ruse ali kitajce ali indijce, ki se še bolj požvižgajo na pravila in izvajajo še hujše zločine ter kratenje človekovih pravic.


To je glavna razlika med nekom ki ima možgane in praznoglavcem. Praznoglavci večinoma furajo mantro proti ZDA in Izraelu in s tem nekritično podpirajo vsakega, ki je proti njim. Inteligentni gledamo na stvari kompleksneje in vidimo, da so ZDA s prijatelji daleč najmanjše zlo na svetu.

Najbolj smešno je, ko se Praznoglavci potem zgovarjajo, da oni vidijo stvari 'kompleksnejše'.

Praznoglavcem bi rad povedal da če nečesa ne razumejo to ni nujno zato, ker je to zelo kompleksno. Lahko ste samo preneumni, da bi stvar razumeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

Mar nasprotuješ tudi pomoči ZDA in VB za SZ med 2. sv. vojno?

Bi rekel da je danes večini Angležev in Američanom precej žal za to. Glede na njihovo sovražnost do Rusov.

Si mislijo, škoda ker niso Nemci popucali tako kot so mislili.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Aston_11 ::

Vidim, da so se Turki aktivno vključili v bombardiranje Jarabusa....

konspirator ::

Aston_11 je izjavil:

Vidim, da so se Turki aktivno vključili v bombardiranje Jarabusa....

Ne samo to:
https://www.almasdarnews.com/article/br...
Turkish tanks enter northern Aleppo


https://www.almasdarnews.com/article/us...
US to provide air cover for Turkish, Syrian forces in Jarabulus

Turkish forces are expected push as far as 70 km into Syrian territory, clearing both Mar’e and Jarabulus from the Islamic State terrorists.

Zračna podpora za fsa "borce" in turške specialce, ki so skupaj prestopili mejo.
70 km južno od Jarabulusa je geografska širina Aleppa, Manbij je 30 km oddaljen.

https://www.almasdarnews.com/article/tu...
1500 fsa "borcev" skupaj s Turškimi specialci bo šlo v napad.

Kurdi so spet nategnjeni.SDF enako.

Zgodovina sprememb…

Zagor_tenay ::

http://www.rtvslo.si/svet/v-iraku-je-sk...

V Iraku je skoraj 600.000 otrok delavcev, dvakrat več kot leta 1990

Še en uspeh ameriškega izvoza demokracije.

konspirator ::

Turkey didn't mind ISIS controlling Jerablus for three years but is sending tanks to prevent Kurds from taking it.

Smrekar1 ::

Zagor_tenay je izjavil:

http://www.rtvslo.si/svet/v-iraku-je-sk...

V Iraku je skoraj 600.000 otrok delavcev, dvakrat več kot leta 1990

Še en uspeh ameriškega izvoza demokracije.


Zanimivo leto so si izbrali za primerjavo. Morda zato, ker je številka bistveno narasla prav v naslednjem letu, zaradi napada na Kuvajt in tega kar je sledilo?

Loocas ::

Zagor_tenay je izjavil:

http://www.rtvslo.si/svet/v-iraku-je-sk...
V Iraku je skoraj 600.000 otrok delavcev, dvakrat več kot leta 1990
Še en uspeh ameriškega izvoza demokracije.


Kako je pa tebi všeč ameriški izvoz demokracije v Slovenijo?
Mimogrede, Irak je v vojni. Cca 25% ozemlja je še vedno zasedenega. Moški so v vojski. Seveda potem delovna mesta zapolnjujejo otroci (glede na to, da so ženske v podrejenem položaju).
Matev - najslabši troll vseh časov

Starodavni ::

2x več otrok ki dela, namesto se šola.

a noben se ni obregnil na to, da ima irak sploh otroško delovno silo :D - torej 300 tisoč jih je že prej in stalno delalo, ampak ne, ko zdaj poročajo o 2x več otroške delovne sile pa cel jok in stok ter užaljenost.

Bednost razumevanja konteksta pri nekaterih dela hude probleme. Da o tem, da ženske ne smejo delati po muslimanskih običajih ne govorim. Prav tako je tudi v islamu dovoljeno izkoriščanje otrok.

ziga1990 ::

No Turčija je uradno z tanki v Siriji, če bi to naredili Rusi bi bila štala, ker so pa Turki pa ne bo nič
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Invictus ::

Saj Turki zdaj delajo v španoviji z Rusi.

Zgleda so Kurdi spet najebali.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

konspirator ::

VS OZN , EU, Murica in ostali svetovni gumpci so že obsodili invazijo v drugo suvereno državo ?
Kdaj lahko pričakujemo mednarodne sankcije proti Turčiji ?


Whoa, that was fast !
https://www.almasdarnews.com/article/tu...
Turkish-backed rebels capture Jarablus without fighting


Da je daeš spizdil iz mesta ni nihče opazil ??


https://twitter.com/Syria_Rebel_Obs/sta...
#Jarablus is full of... nobody. #Turkey comedy show ongoing. Foreign legion sitting quietly in front of a school.

https://twitter.com/Syria_Rebel_Obs/sta...
Another pic to show what I said : no #IS sect presence in #Jarablus. #Turkey foreign legion parading for nobody

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Zakaj je podpredsednik Biden priletel v k Erdoganu:
https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/...
BREAKING AP: VP Biden says Syrian Kurdish forces will lose US support if they don't retreat to east of Euphrates.

Erdo gre po poti Tita, ki je znal žonglirati z zahodom in vzhodom.

Zgodovina sprememb…

Loocas ::

Evidentno kompromis, ki bo začasno potolažil vse v okolici. Kurdi bodo do severa Siriji prišli slej ko prej (po Erdoganu), tako kot bo Krim vrnjen Ukrajini (po Putinu). Zdaj naj se pa koncentrirajo na Rako.
Matev - najslabši troll vseh časov
««
95 / 285
»»