» »

Konflikt v Siriji

Konflikt v Siriji

Temo vidijo: vsi
««
269 / 279
»»

jype ::

#000000 je izjavil:

Sem rekel brez trobesednic in enostavčnic, brusnica ?
Incestuozni degenerirani retardi daljših sestavkov ne zmorete. Delam ti uslugo.

Fritz ::

Še en posnetek 'uporniških borcev za demokracijo':
https://twitter.com/kurdistannews24/sta...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz ::

Pa dajmo še malce pogledati, kdo je podpiral islamistično svojat, ki drži Idlib in s podporo Turkov napada Kurde (glej stran 11):
https://setav.org/en/assets/uploads/201...

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

windigo ::

Pac-Man je izjavil:

Si mislil še en selfi?

Brett McGurk pravi, da je/bo Charles Lister kriv za veliko odrezanih glav.
(vsi, ki vam ta imena ne povejo nič, ta zapis raje preprosto ignorirajte, če vas prime da bi googlali: McGurk je Obamov posebni odposlanec za Sirijo, Charles Lister pa je "nevladnik" in promotor (sestavnih delov) FSA, kot alternativi YPG/SDF)


Za tole novo ločevanje duhov, ki ga ne razplete bataljon jezuitov, kategorije kot so "uporabni idioti", niso najbolj primerne. Tukaj smo sicer do zdaj izbirali še med miopičnimi ali zagovednimi para politično/obveščevalnimi agenturami in pa hrabrimi neodvisnimi borci za demokracijo, ampak tudi to ločevanje ni vedno najlažje.

Zdaj ko zmerni uporniki režejo glave na M4 in veter prinaša vonj po genocidu, lahko vidimo določeno potrebo po distanciranju. Ali gre samo za poliranje imiđa, ali kakšno bolj globoko stisko, pa bodo zvedeli najbrž res samo spovedniki.

Fritz ::

Vse kaže, da v regime-change ekipi ni več ljubezni, čeprav še vedno ne priznajo, da so zaradi lastnih interesov podpirali islamistično svojat, ki je precej slabša kot je Assadov režim kadarkoli bil, izvensodnim in političnim eksekucijam navkljub.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

zmaugy ::

Poldi112 je izjavil:

>Prav nategnili so jih. Toliko o tem, kako zanseljiv zaveznik so Američani.

Natega je precej močna beseda. Kot ona zgodba, ko oče leta podpira enega klošarja, nato pa gre sin na faks in ves denar začne pošiljat gor za študij. In ko klošar izve razlog, da je ob sredstva, reče: "Lepa natega, sina študira na moje stroške".


Nima zveze z dejstvi tole tvoje.
Američani so najprej naredili vakuum v Iraku, kjer je v tem vakuumu nastal ISIS (v to, koliko so Američani podpirali ISIS, se ne bom spuščal, vemo pa, da je Erdogan sodeloval z ISISom), nato pa, ko je ISIS začel tolčt po ZDA in Evropi, so se spomnili, da bi bilo fino, če to malo stolčejo. Pri tem so bili Kurdi ključni.
In zdaj so jih prodali za interese v Turčiji in ker jim odgovarja nestabilnost na bližnjem vzhodu (kar jim itak odgovarja že od 1945).
Skratka: po uporabi zavrži pristop. Tega se bi morali zavedati tudi vsi goreči zagovorniki Američanov tukaj. Je pa res, da to ni nič posebno drugačnega kot počnejo tudi drugi s svojimi proxyi.
Biseri...

zmaugy ::

Pac-Man je izjavil:

V Angleščini. Podoben ton mi je znan iz najbolj trčenih ruskih medijev.

https://www.yenisafak.com/en/columns/ib...

Turkey, which is cornered from Iraq and Syria, from the East Mediterranean, from the Aegean, from the southern shores of the Black Sea, which is forced to surrender through the “native invasion fronts” within, which witnessed efforts to face the same fate as Syria through the July 15 coup attempt, managed to play the game of states, the game of powers in the best way possible, and carefully calculated the regional and global power operations.

...

Turkey appears to be fighting against the Kurdistan Workers’ Party (PKK) and Daesh, but it is, in fact, fighting this multinational front. This is the magnitude of the decisions made, the steps taken. It is much beyond the PKK, Daesh, and as a matter of fact, transcends the Syria war.

The force and mind standing against us with the U.S. established order, central European countries, Saudi Arabia and the United Arab Emirates (UAE), and Israel is a global mind. This is the sort of mind and power Turkey is up against.

...

From now on, Turkey’s every action is going to cause regional tremors and global power shifts. Now, those who do not believe in Turkey, who do not believe in its power, its means, its mind and foresight need to believe too. Because this is the course history will take.

...

That entire corridor spanning the Iranian border and the Mediterranean is going to be purged. A Turkey zone, a peace zone is going to be built there. The uniting mind is going to become even stronger against those dividing the region. This mind is going to become even more rooted in our region in the upcoming years.

We are not fighting an ethnic war on these lands – we never did. For a millennium, it was always others that tried to divide us while we strove for unity. Today, again, it is others dividing while we strive to unite. The Arab world is fast collapsing, the region is being divided all over again. We are the only ones trying to unite and recover it. Who else is there that unites all ethnic elements in the region as much as this nation?

...

President Erdoğan is the pioneer, the bearer of that political legacy from the Seljuks, the Ottomans, and the Turkish Republic to the future. He is the leader of a rising era. He is the spokesperson of a history-making gene.

...

May God grant strength to Chief Commander Erdoğan, who took this historic decision and executed it and demonstrated to the world once more his admirable leadership and history-making power.

May God grant victory to all our troops on the front and the National Military of Syria fighting alongside them.


Lahko se sicer delamo norca iz tega, ampak dejstvo je, da je Turčija velesila v nastajanju. Njen geografski položaj je izjemen, je država z veliko prebivalci, močno diasporo v zahodni Evropi, drugo najmočnejšo vojsko v NATO paktu.
Zgodovinsko je naslednica Otomanskega cesarstva in mnogi v islamskem svetu jo še vedno vidijo kot silo, ki lahko združi muslimane.
Na dolgi rok lahko ogrozi celo ZDA.
Biseri...

MadMicka ::

Dejmo neki razčistiti. Če bi bil katerikoli drugi predsednik ZDA, bodisi demokrat, bodisi republikanec, potem ZDA Kurdov ne bi pustila na cedilu. Edinole debil Trump je zmožen kaj takega. Iz supersile bo naredil drugorazredno silo. Praznino pa bodo zapolnili sistemi ala Rusija, Kitajska.

Invictus ::

Kurdi se že pogajajo z Rusi in Assadom. Pravzaprav nimajo izbire...

Bo še zanimivo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

Invictus je izjavil:

Kurdi se že pogajajo z Rusi in Assadom. Pravzaprav nimajo izbire...

Bo še zanimivo...


Jap, Trump je res darilo za Putina...
Biseri...

papasmrk ::

zmaugy je izjavil:

Jap, Trump je res darilo za Putina...


Nč bat... bo Edrogan obljubil, da bo kupil S-500, ko bodo na voljo in bo Putin zamižal na obe očesi.
Za komentiranje se moraš prijaviti

zmaugy ::

papasmrk je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Jap, Trump je res darilo za Putina...


Nč bat... bo Edrogan obljubil, da bo kupil S-500, ko bodo na voljo in bo Putin zamižal na obe očesi.


Zagotovo ne za ceno nekega oborožitvenega sistema. Ne podcenjuj Putina, če kdo potem on točno ve, kaj počne in kaj hoče.
In dolgoročno zagotovo noče velesile Turčije na svoji južni meji.
Biseri...

windigo ::

zmaugy je izjavil:

Lahko se sicer delamo norca iz tega, ampak dejstvo je, da je Turčija velesila v nastajanju. Njen geografski položaj je izjemen, je država z veliko prebivalci, močno diasporo v zahodni Evropi, drugo najmočnejšo vojsko v NATO paktu.

Na kratki rok pa je v navzkrižju s Kitajci, saj njegov vpliv sega vse do Ujgurjev, ki so turška etnična skupina in kjer se je Erdogan igral nekakšen Kulturbund. Tistih Ujgurjev, ki so jih Kitajci kakšen miljon pozaprli v koncentracijska taborišča. Kitajci imajo poleg tega problem, ker se Turčiji na enem od koridorjev svoje nove poti proti Evropi nikakor ne morejo izogniti in kjer bo Erdogan to znal zaračunati. Tretje je trenutna turška gospodarska strategija, ki je (bila) kot mala Kitajska (proizvodni hub), samo zraven ali celo v Evropi. Tukaj se bo najprej začelo kazati, ali je Erdogan vreden nadimka sultan in kako močan je v širšem okvirju.

V Siriji pa je lokalna velesila, ki se jih prilagajajo vsi in lahko v konfliktu (za sicer ne tako nizko ceno) zruši tudi Asada (sploh če se dogovori še s Putinom za kakšno Kaliningradu podobno eksklavo v Sredozemlju). Notranja opozicija v Turčiji ga bo zdaj težko ogrozila, bi pa prebivalstvo moralo zaradi raznih sankcij in omejitev in verjetno dolgotrajne vojne proti gverilcem, sprejeti padec standarda.

zmaugy ::

Evo posnetka, kako s strani Turkov podprta "milica" pobija kurdske ujetnike:

https://edition.cnn.com/2019/10/13/midd...

Naši zavezniki, ane?
Biseri...

Pac-Man ::

Pac-Man je izjavil:

Sveže govorice - naj bi bil dil med Rusijo in Turčijo.

Rusija aka Assad dobi Idlib, kjer imajo baze, Turkmeni in kar je drugih islamistov gredo pa v izpraznjen Kurdistan ustvarjat vojno krajino.


Sam tole razumem, da je dogovorjeno in gre Kobani Turčiji, Manbij bodo pa poskusili zavzet in videli kaj rata. Worst case za njih - par mrtvih Sircev.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1...

Turkish-backed opposition forces will enter Syrian cities of Kobani and Manbij, Erdogan announces

“There would be no problem in Kobani. We are coordinating with Russians. We are decisive about Manbij. We will about to enter with the opposition forces”
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Fritz ::

After taking control of Tabqa, Tabqa Airbase and Mansoura, SAA enter dozens of villages in Raqqa countryside and reportedly reach Ayn Issa. SAA from Hasakah extended control over Tell Tamer south-east of Ras al-Ayn. As part of deal reached with SDF/SDC following US withdrawal.

The Syrian Army has deployed its forces on the west and north side of #Manbij and is taking position opposite Turkish forces.


Turki in njih podrepniki ne bodo vstopili v Manbij. Sedaj gre za tekmo s časom, da SAA pride do položajev, ki jih trenutno držijo Kurdi, kolikor jih še držijo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Mr.B ::

Lol,
ISIS prisoners 'escape' as Kurds cut deal with Assad
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Smrekar1 ::

Mr.B je izjavil:

Lol,
ISIS prisoners 'escape' as Kurds cut deal with Assad


Assad pač rešuje glavorezce, ki so mu pomagali očrniti opozicijo. Kaj je tu smešnega?

ISIS se bo preselil nekam drugam, morda v Libijo.

Mr.B ::

Smrekar1 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Lol,
ISIS prisoners 'escape' as Kurds cut deal with Assad


Assad pač rešuje glavorezce, ki so mu pomagali očrniti opozicijo. Kaj je tu smešnega?

ISIS se bo preselil nekam drugam, morda v Libijo.

Lol,
Sedaj je Asad kriv, da zapornike, ki jih je Ameriška vojska nadzorovala pod bodečo žico in orožjem na nelegalno zasedenem sirskem ozemlju, sedaj le ta več ne nadzoruje in strelja...

Ja ja, kar ponavljaj....
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Smrekar1 ::

Mr.B je izjavil:


Lol,
Sedaj je Asad kriv, da zapornike, ki jih je Ameriška vojska nadzorovala pod bodečo žico in orožjem na nelegalno zasedenem sirskem ozemlju, sedaj le ta več ne nadzoruje in strelja...


Ne. Assad je kriv, da so ti borci kadarkoli dosegli mejo relevance.

https://news.sky.com/story/is-files-rev...

Šlo se je za to, da se predstavi kot edino alternativo glavorezcem. V ta namen je z glavorezci obilno sodeloval in napadal le zmerne upornike, ki so se znašli med kladivom ISIS in nakovalom Assada. S tem so uničili vse alternative Assadu ki niso bile glavorezniške, nakar je Assad nenadoma postal veliki nasprotnik glavorezništva in si pripisal zasluge za uničenje glavorezcev, ki so ga naredili drugi.

Omejenci po civiliziranem svetu ste mu tu obilno pomagali.

fikus_ ::

Tudi za one v Iraku?! Daj ne smeši se.

Mr.B ::

Smrekar1 je izjavil:

Mr.B je izjavil:


Lol,
Sedaj je Asad kriv, da zapornike, ki jih je Ameriška vojska nadzorovala pod bodečo žico in orožjem na nelegalno zasedenem sirskem ozemlju, sedaj le ta več ne nadzoruje in strelja...


Ne. Assad je kriv, da so ti borci kadarkoli dosegli mejo relevance.

https://news.sky.com/story/is-files-rev...

Šlo se je za to, da se predstavi kot edino alternativo glavorezcem. V ta namen je z glavorezci obilno sodeloval in napadal le zmerne upornike, ki so se znašli med kladivom ISIS in nakovalom Assada. S tem so uničili vse alternative Assadu ki niso bile glavorezniške, nakar je Assad nenadoma postal veliki nasprotnik glavorezništva in si pripisal zasluge za uničenje glavorezcev, ki so ga naredili drugi.

Omejenci po civiliziranem svetu ste mu tu obilno pomagali.

A ok,Asad je kriv za ISIS po svetu.....
Je bilo težko to napisat.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

Tudi za one v Iraku?! Daj ne smeši se.


ISIS ima zasnovno v stranki Baath v Iraku, vendar so njihove formacije okoli leta 2007 ZDA razčesnile. Delček je preživel do leta 2011 in naredil metastazo v Siriji. Ta metastaza je v naslednjih treh letih z obilno pomočjo Assada rasla in se tako leta 2014 nasilno razširila po delih Sirije, ki so nasprotovali Assadu in hkrati razširila v del Iraka.

Seveda je Assad glavni krivec za tudi za del ISIS, ki je operiral v Iraku. In ne smešim se, samo iskreno gledam zasnove najbolj slavne glavorezniške skupine vseh časov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

fikus_ ::

Kaj Rusi pa niso nič krivi?

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

Kaj Rusi pa niso nič krivi?


V toliko kot so podpirali Assada in tolkli po nasprotnikih ISIS, ki so jih označili za ISIS, ter rekrutirali borce za ISIS po Čečeniji in še kje. Njihov delež je relevanten, vendar odločno manjši od Assadovega.

fikus_ ::

Uf, potem so pa res nedolžni.

zmaugy ::

V bistvu me najbolj zanima, kako bojo Rusi zdaj sfukali Erdogana. Najprej so ga napalili proti zahodu, proti ZDA, mu ponudili S400, svoja letala 5. generacije (slaba in neoperativna še nekaj časa), Erdo je pojedel vabo s trnkom in utežmi vred (ker so mu po nakupu S400 odrezali F35). Zdaj je skočil na Sirijo, takoj ko je Trump pomignil s prstom.
Ampak se mi zdi, da s Trumpovim prstom upravlja Putin...
Če NATO odjebe Turčijo, potem ima Rusija proste roke...
Biseri...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Fritz ::

Ne hranite trola.

Dogovor med Kurdi in Damaskom:
https://mobile.twitter.com/Dannymakkisy...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

xxxul ::

Avtonomija znotraj Sirije, kej veliko več so težko realistično pričakovali...

pa verjetno bod zapornike slej ko prej predali Assadu in bodo izginili >:D

Mr.B ::

Smrekar1 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Tudi za one v Iraku?! Daj ne smeši se.


ISIS ima zasnovno v stranki Baath v Iraku, vendar so njihove formacije okoli leta 2007 ZDA razčesnile. Delček je preživel do leta 2011 in naredil metastazo v Siriji. Ta metastaza je v naslednjih treh letih z obilno pomočjo Assada rasla in se tako leta 2014 nasilno razširila po delih Sirije, ki so nasprotovali Assadu in hkrati razširila v del Iraka.

Seveda je Assad glavni krivec za tudi za del ISIS, ki je operiral v Iraku. In ne smešim se, samo iskreno gledam zasnove najbolj slavne glavorezniške skupine vseh časov.

A ni ziblka Ruski Muslimani ter Iranski inštruktorji...
Dej smeši se dalje.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

PreviousUser ::

Jure, kakšen se ti pa zdi sistem, ki ga furajo v Rojavi? Kooperative, nekaj neposredne demokracije, mediacije namesto sodišč... Meni je kar všečno, moram reči. Lepo, da je nekdo to spravil v prakso.

nsa_ag3nt ::

Tale ima dosti ažurne informacije
https://twitter.com/ynms79797979
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Poldi112 ::

zmaugy je izjavil:

papasmrk je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Jap, Trump je res darilo za Putina...


Nč bat... bo Edrogan obljubil, da bo kupil S-500, ko bodo na voljo in bo Putin zamižal na obe očesi.


Zagotovo ne za ceno nekega oborožitvenega sistema. Ne podcenjuj Putina, če kdo potem on točno ve, kaj počne in kaj hoče.
In dolgoročno zagotovo noče velesile Turčije na svoji južni meji.


Turki so še daleč od velesile, so zgolj močan regionalni igralec, ki lahko rusom zapre dostop do Mediterana, tako da je Putinu precej v interesu, da je z njimi v dobrih odnosih. Zato jim je šel na roko z s400 in zato, za razliko od USA, tolerira/upošteva turške varnostne interese.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

PreviousUser je izjavil:

jype je izjavil:

Ah, saj ni samo na Bližnjem vzhodu tako.

https://twitter.com/BenjaminNorton/stat...


Jure, a veš da v Rojavi drugače dejansko furajo neke vrste anarhijo? Bi bilo škoda, če bi Turki prekinili ta eksperiment.


To bo dejansko nekaj, za kar bo US Turkom hvaležna. Takih eksperimentov se bojijo ko hudič križa in jih že vsaj stoletje sistematično zatirajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

fikus_ ::

Turška vojska je podobna Ex-Yu vojski. Na papirju zmogljiva (številčnost, količina oborožitve, . . . ), v resnici pa en velik? Ali je dejansko usposobljena, ali je pripravljena (in Turški narod) na žrtve med vojaki. To ta zadnje je odvisno tudi od Erdota, kako je/bo narod naspidiral in motiviral za vojno v Siriji.

Usa naj bi že uvedle gospodarske sankcije proti Turčiji zaradi napada na Sirijo.

Mr.B ::

fikus_ je izjavil:

Turška vojska je podobna Ex-Yu vojski. Na papirju zmogljiva (številčnost, količina oborožitve, . . . ), v resnici pa en velik? Ali je dejansko usposobljena, ali je pripravljena (in Turški narod) na žrtve med vojaki. To ta zadnje je odvisno tudi od Erdota, kako je/bo narod naspidiral in motiviral za vojno v Siriji.

Usa naj bi že uvedle gospodarske sankcije proti Turčiji zaradi napada na Sirijo.

To je izjava tako kot da nima zahodne opreme, in sistemov ki jih je razvila po zahodnih standardih, potem pa pogledas iran in ugotovis da kljub 24/7 nadzoru zracnega prostora lahko pikira 20 let stare cigare globoko ...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

fikus_ ::

Kaj ti pomaga tehnika, če vojaki nimajo kilometrine. Mislim, da ima najbolj usposobljene vojake Izrael, potem usa in nato daleč do naslednje. Enostavno je na daleč streljat in čistiti, ampak na koncu bodo pa morali iti z vojaki na teren. Verjetno bodo (so že) Turki za "kanonfuter" na S Sirije uporabili razne glavorezne milice, da ne bodo preveč izpostavljali svojih vojakov.

Mr.B ::

fikus_ je izjavil:

Kaj ti pomaga tehnika, če vojaki nimajo kilometrine. Mislim, da ima najbolj usposobljene vojake Izrael, potem usa in nato daleč do naslednje. Enostavno je na daleč streljat in čistiti, ampak na koncu bodo pa morali iti z vojaki na teren. Verjetno bodo (so že) Turki za "kanonfuter" na S Sirije uporabili razne glavorezne milice, da ne bodo preveč izpostavljali svojih vojakov.

Ameriöani so izjemno uspeüni v Afgansitanu, pa sem tudi prepriöan da imajo ogromno vojske na terenu, ki bi bila üiükabab, öe nebi ameriöani 24/7 meztali bombe na vse kar se premika.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

7982884e ::

fikus_ je izjavil:

Turška vojska je podobna Ex-Yu vojski. Na papirju zmogljiva (številčnost, količina oborožitve, . . . ), v resnici pa en velik? Ali je dejansko usposobljena, ali je pripravljena (in Turški narod) na žrtve med vojaki. To ta zadnje je odvisno tudi od Erdota, kako je/bo narod naspidiral in motiviral za vojno v Siriji.

Usa naj bi že uvedle gospodarske sankcije proti Turčiji zaradi napada na Sirijo.

od kje ti podatek, da je turska vojska slaba ali slabo usposobljena?
niso arabci, za tisto regijo so cisto druga zgodba kot kdorkoli drug.

tudi historicno so turki veckrat pokazali, da ko se gre za nacionalizem, vanje ni najbolje drezati. ce erdoganu uspe prodat zaplato sirije pod pretvezo nacionalizma oz. nacionalnih interesov, jo bodo obdrzali.

Mr.B je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kaj ti pomaga tehnika, če vojaki nimajo kilometrine. Mislim, da ima najbolj usposobljene vojake Izrael, potem usa in nato daleč do naslednje. Enostavno je na daleč streljat in čistiti, ampak na koncu bodo pa morali iti z vojaki na teren. Verjetno bodo (so že) Turki za "kanonfuter" na S Sirije uporabili razne glavorezne milice, da ne bodo preveč izpostavljali svojih vojakov.

Ameriöani so izjemno uspeüni v Afgansitanu, pa sem tudi prepriöan da imajo ogromno vojske na terenu, ki bi bila üiükabab, öe nebi ameriöani 24/7 meztali bombe na vse kar se premika.

8400 vojakov imajo v afganistanu, 35-milijonski drzavi velikosti francije. v bistvu je se cudno da stvar ni ze zdavnaj kolapsirala v drzavljansko vojno. sploh ce upostevas mentaliteto prebivalstva in to da imajo talibani v goratih predelih podporo prebivalstva, ne glede na nazadnjaskost. in glede na to da je v vladi in vladni vojski neverjetna korupcija ki je zaradi kulture ne mores resit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7982884e ()

Pac-Man ::

Američani so Rusom* pustili namestitev, video:

https://twitter.com/Kyruer/status/11840...

*privatni vojski a-la Blackwater, ne regularnim vojakom
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Mr.B ::

7982884e je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Turška vojska je podobna Ex-Yu vojski. Na papirju zmogljiva (številčnost, količina oborožitve, . . . ), v resnici pa en velik? Ali je dejansko usposobljena, ali je pripravljena (in Turški narod) na žrtve med vojaki. To ta zadnje je odvisno tudi od Erdota, kako je/bo narod naspidiral in motiviral za vojno v Siriji.

Usa naj bi že uvedle gospodarske sankcije proti Turčiji zaradi napada na Sirijo.

od kje ti podatek, da je turska vojska slaba ali slabo usposobljena?
niso arabci, za tisto regijo so cisto druga zgodba kot kdorkoli drug.

tudi historicno so turki veckrat pokazali, da ko se gre za nacionalizem, vanje ni najbolje drezati. ce erdoganu uspe prodat zaplato sirije pod pretvezo nacionalizma oz. nacionalnih interesov, jo bodo obdrzali.

Mr.B je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kaj ti pomaga tehnika, če vojaki nimajo kilometrine. Mislim, da ima najbolj usposobljene vojake Izrael, potem usa in nato daleč do naslednje. Enostavno je na daleč streljat in čistiti, ampak na koncu bodo pa morali iti z vojaki na teren. Verjetno bodo (so že) Turki za "kanonfuter" na S Sirije uporabili razne glavorezne milice, da ne bodo preveč izpostavljali svojih vojakov.

Ameriöani so izjemno uspeüni v Afgansitanu, pa sem tudi prepriöan da imajo ogromno vojske na terenu, ki bi bila üiükabab, öe nebi ameriöani 24/7 meztali bombe na vse kar se premika.

8400 vojakov imajo v afganistanu, 35-milijonski drzavi velikosti francije. v bistvu je se cudno da stvar ni ze zdavnaj kolapsirala v drzavljansko vojno. sploh ce upostevas mentaliteto prebivalstva in to da imajo talibani v goratih predelih podporo prebivalstva, ne glede na nazadnjaskost. in glede na to da je v vladi in vladni vojski neverjetna korupcija ki je zaradi kulture ne mores resit.

Da da, spet na dnevnem nivoju bombandirajo meglo...
Na primer da imaš občutek....koliko stane samo zračna kampanija mesečno...
​US airstrikes in Afghanistan saw a slight uptick in May compared to April, clocking in at the second-highest number of monthly airstrikes conducted in the country so far this year.

American aircraft in May expended 635 munitions—up from 548 in the prior month—from manned and unmanned aircraft, for a total of 2,646 airstrikes in Afghanistan in 2019, according to statistics Air Forces Central Command released Aug. 4.

The monthly total is the highest for a month of May since at least 2009, according to public strike tallies.

Between April and May, US forces also reported about 1,600 surveillance flights, 935 airlift and airdrop sorties, and 422 tanker sorties.

As of May 31, US aircraft had flown nearly 7,190 intelligence, surveillance, and reconnaissance sorties, along with about 1,560 tanker sorties and 4,570 airlift sorties in 2019.

All are on a pace to surpass last year’s levels as Afghanistan entered its heaviest fighting season of the year.

Meanwhile, air operations against the Islamic State of Iraq and Syria continued to slow.

In May, US and coalition aircraft expended 54 munitions in Operation Inherent Resolve, the fewest since the war began and a steep drop-off from April’s 90 strikes.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

windigo ::

Pac-Man je izjavil:

*privatni vojski a-la Blackwater, ne regularnim vojakom

Pravijo, da gre za Olega Blokhina iz agencije AnnaNews, novinarja*

 Oleg Blokhin, AnnaNews

Oleg Blokhin, AnnaNews*mogoče je pa v prostem času James Bond.

Pac-Man ::

ANNA News je zanimiva "tiskovna" agencija v gonzo stilu.

Abkhazian Network News Agency @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Fritz ::

Pac-Man je izjavil:

ANNA News je zanimiva "tiskovna" agencija v gonzo stilu.

Abkhazian Network News Agency @ Wikipedia

Ja, je pristna ene toliko kolikor je Bellingcat neodvisna raziskovalna organizacija, le da Anna proizvede manj propagande in več poročil.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Pac-Man ::

Več, vedno bolj čudno:

https://citeam.org/turan-pmc/?lang=en

As the media’s attention was centered on Russia’s "Wagner private military company", our team looked into a new unit called the "Turan PMC". Information about a "new private military company" first appeared in April. However, for a long time no conclusive proof of its existence had been published.

According to first posts, the group’s fighters came from ex-Soviet Central Asian and Caucasus states. According to an article on a pro-Kremlin blog "Russkaya Vesna", the unit would conduct "anti-guerilla operations".

...

While looking into Turan photos, we noticed they were similar to those of a pro-Kremlin "ANNA News" reporter Oleg Blokhin. A pro-Assad Twitter user IvanSidorenko1 published several "Turan PMC" photos. One of those in fact was taken by Blokhin, Oleg Blokhin himself confirmed he indeed took that photo.

...

Oleg Blokhin’s profile has photos of Blokhin himself wearing the same helmet (1), tactical goggles (2), vest (3) and jacket with a sleeve pocket (4):
Note: Blokhin consciously chooses to wear a patch with the US Civil War Confederate flag, saying that he would welcome "a territory in the US with a state flag like that" because it "would be a country of normal people with normal values".

...

We have shown that the pickup truck seen in Blokhin’s photos from Deir-ez-Zor is likely the same truck as in the "Turan PMC" photos. We believe that the other "Turan fighter" could in fact be Blokhin’s friend and colleague, Russian pro-Kremlin "REN-TV" channel ex-cameraman Aleksandr Rychkov, who also appears in the photos taken by Blokhin in Deir-ez-Zor:

...

On May 9, "Russkaya Vesna" published an article "Ex-USSR special forces strike fear in ISIS near Palmyra", showing photos of killed militants. A week later, another article was published, featuring a video of "Hunting ISIS at night near Palmyra" (note: the video was deleted by YouTube, but a copy remains on VK.com social network). And yet again, miraculously Oleg Blokhin was at the same place where "Turan" allegedly operated, at the same time:

...

Conclusion

The information presented above is sufficient to be sure that the so-called "Turan private military company" is not an actual military unit but an elaborate hoax created mostly by one person: "ANNA News" and "Russkaya Vesna" reporter Oleg Blokhin. The story of this "virtual" PMC is most likely based on Soviet Afghan war "Muslim battalions" while the models for alleged "Turan" photos were Blokhin himself and his friend, cameraman Aleksandr Rychkov. There is no information on the PMC’s command structure, home base, killed fighters or their relatives — in other words, none of the data widely available on the "Wagner PMC", which has been proven to be real. Open source research, sadly, can’t tell who ordered this hoax and why. We hope journalists can answer this question.


Fritz je izjavil:

Ja, je pristna ene toliko kolikor je Bellingcat neodvisna raziskovalna organizacija, le da Anna proizvede manj propagande in več poročil.

Nula bellingcatovcev leta okrog z zastavo konfederacije. Za ANNA News to ne velja.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Fritz ::

Poldi112 je izjavil:


To bo dejansko nekaj, za kar bo US Turkom hvaležna. Takih eksperimentov se bojijo ko hudič križa in jih že vsaj stoletje sistematično zatirajo.

Sistematično, brutalno in z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Demokraci now. 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Sp3m ::

Ne bom toliko komentiral konlfikta v Siriji, bi pa vprašal Vas cenjene forumaše, kakšna so pravila pri posredovanjih ZDA, ker mi ni najbolj jasno, zakaj enkrat (isti) ljudje kritizirajo ameriško posredovanje, obenem pa si želijo več ameriškega posredovanja, kritizirajo vmešavanje in prisotnost sil ZDA in obenem kritizirajo umik ZDA.

Kakšna so sedaj ta pravila, da jih skupaj zagovarjamo?

Ali pa so ta posredovanja in zagovarjanje le-teh je, odvisna od tega ali imamo R ali D predsednika ZDA?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Fritz ()

ADIJOOO1 ::

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Fritz ()

windigo ::

Dr. Jasin Aktai, Erdoganov strateški svetovalec:

Pac-Man ::

https://twitter.com/jenanmoussa/status/...

This is important. I received a copy of the deal between Kurdish SDF & Syrian government, incl some interesting details.

In this thread I'll tweet full text of the deal, which I have translated from Arabic into English.

I also prepared some maps to make it clearer.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
««
269 / 279
»»