Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
Spajky ::
... Uf, včeraj srečal v Lidl KP na blagajni bosansko govorečo NINDJO ....
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
AC_DC ::
Dvojni fail, prvič ker se po 20 letih še vedno ni naučila slovenščine in drugič, ker je zamešala geografsko širino & višino ter dan na koledarju (pust).
Je kupovala alko in pršut ?
Zamaskiranim maškaram pustijo v trgovino ??
Je kupovala alko in pršut ?
Zamaskiranim maškaram pustijo v trgovino ??
matijadmin ::
... Uf, včeraj srečal v Lidl KP na blagajni bosansko govorečo NINDJO ....
In v čem točno je problem? Nune so tudi Batmanovi prijatelji, pa kaj!
Vrnite nam techno!
oo7 ::
Avstrijci so na meji zavrnili tri avtobuse migrantov, saj so ugotovili, da ti niso iz Sirije in Afganistana, kot so zatrjevali.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/av...
Slovenija se že polni. Kmalu bomo imeli zbirališče migrantov, Hrvati jih sigurno nebodo hoteli nazaj. Mislim, da bi bilo pravično, da za njih poskrbijo levaki kot so Jype in matijadmin, da jih nahranijo in sprejmejo v svoj dom saj so za njih več kot družina
http://www.24ur.com/novice/slovenija/av...
Slovenija se že polni. Kmalu bomo imeli zbirališče migrantov, Hrvati jih sigurno nebodo hoteli nazaj. Mislim, da bi bilo pravično, da za njih poskrbijo levaki kot so Jype in matijadmin, da jih nahranijo in sprejmejo v svoj dom saj so za njih več kot družina
jype ::
M-Power> za njih poskrbijo levaki kot so Jype
Prpel jih na Švedsko, pa se loh kej zmenmo.
Prpel jih na Švedsko, pa se loh kej zmenmo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AC_DC ()
The Player ::
matijadmin je izjavil:
Morda s kakšnim Primcem teme.
Consider it done
Ob gledanju fotografije pa si prižgite komad Iron Maiden - 2 Minutes To Midnight, ki nabije temačno atmosfero v stilu fotografije in vzdušju približevajočega odštevanja do novega leta,... in polnjenja begunskih centrov na sončni strani alp.
ontopic:
kaj se zgodi v primeru, če zmanjka kapacitet v begunskih centrih?
Matako ::
Obstaja ena skupina, ki jo Lepotica ne moti kaj dosti: naši kulturno bogati gostje. Profesorji.
Res. Na begu pred grozotami vojne in slabimi mobilnimi paketi v njihovih državah so se navadili ceniti stabilnost, odločnost. In kdo jim vliva več zaupanja? Odločen lik ali muci-muci SJW, ki bi jih zasipaval s pravicami in kešem brez da bi sploh vprašal, kdo so, kaka je njihova zgodba? Je to spoštovanje? Saj niso vaše lajdre, da bi jih lahko kupili!
Še bolj bi nas pa cenili, če bi občasno zaregljali s šarcem - ravno toliko, da se ve, da ni več hecov. Občutek, da nekomu ni vseeno, kaj se dogaja... to spuštujejo tam.
Res. Na begu pred grozotami vojne in slabimi mobilnimi paketi v njihovih državah so se navadili ceniti stabilnost, odločnost. In kdo jim vliva več zaupanja? Odločen lik ali muci-muci SJW, ki bi jih zasipaval s pravicami in kešem brez da bi sploh vprašal, kdo so, kaka je njihova zgodba? Je to spoštovanje? Saj niso vaše lajdre, da bi jih lahko kupili!
Še bolj bi nas pa cenili, če bi občasno zaregljali s šarcem - ravno toliko, da se ve, da ni več hecov. Občutek, da nekomu ni vseeno, kaj se dogaja... to spuštujejo tam.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
hammock ::
ontopic:
Na davkoplacevalske stroske se najame cruiserje in se jih namesti nanje...
http://www.reporter.si/svet/migrante-bo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hammock ()
Darkjaar ::
Some Syrian Refugees Struggle With New Life In Sweden
Zanimivo, zakaj se nekateri vračajo. Eden izmed njih noče vzgajati svojih otrok v "preveč svobodni" Švedski.
Zanimivo, zakaj se nekateri vračajo. Eden izmed njih noče vzgajati svojih otrok v "preveč svobodni" Švedski.
tiran2000 ::
The Player je izjavil:
matijadmin je izjavil:
Morda s kakšnim Primcem teme.
Consider it done
Ob gledanju fotografije pa si prižgite komad Iron Maiden - 2 Minutes To Midnight, ki nabije temačno atmosfero v stilu fotografije in vzdušju približevajočega odštevanja do novega leta,... in polnjenja begunskih centrov na sončni strani alp.
ontopic:
bolj realno, da bomo ne čez 1, 2 ali 3 leta. ampak realno čez 5-10 let prej to špilal od maidnov :-D
Darkjaar> Zanimivo, zakaj se nekateri vračajo. Eden izmed njih noče vzgajati svojih otrok v "preveč svobodni" Švedski.
Begunci imajo svobodo gibanja in če jim liberalne države niso všeč, jim ni treba ostat v njih.
Begunci imajo svobodo gibanja in če jim liberalne države niso všeč, jim ni treba ostat v njih.
Zgodovina sprememb…
Matako ::
The Player je izjavil:
Consider it done
Hvala majster! Če je le možno sliko obdrži gor... v prihodnjih mesecih bo prišla še kako prav!
Medtem v drugih novicah.
http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/avs...
Čakajte no, lagati ni lepo.
Je pa res, da gre večinoma za akademike.
/\/\.K.
krneki0001 ::
Zakaj jih bodo pa naši peljali v center v Postojno? Na mejo, pa naj jih hrvatom dajo nazaj.
nebivedu> Zakaj jih bodo pa naši peljali v center v Postojno? Na mejo, pa naj jih hrvatom dajo nazaj.
Ne morejo, ker bi to bilo v nasprotju s predpisi.
Zgodovina sprememb…
M-Power> Se pravi če v sloveniji na koncu ostane 100.000 migrantov ne moremo nič, ker ni po predpisih?
Lahko sprejmete zakonodajo, ki omogoča učinkovit proces obravnave in s tem drastično skrajšate čas, v katerem morajo tisti, ki niso upravičeni do statusa begunca, živeti v Sloveniji.
Lahko sprejmete zakonodajo, ki omogoča učinkovit proces obravnave in s tem drastično skrajšate čas, v katerem morajo tisti, ki niso upravičeni do statusa begunca, živeti v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
nebivedu> Zakaj jih bodo pa naši peljali v center v Postojno? Na mejo, pa naj jih hrvatom dajo nazaj.
Seveda da ne. Oni so lagali o svojem "izvoru", torej jih mi lahko vržemo ven iz države, že samo zaradi tega.
12. člen
(nedovoljen vstop v Republiko Slovenijo)
Za nedovoljen vstop tujca v Republiko Slovenijo se šteje, če:
– vstopi v Republiko Slovenijo, čeprav mu je bil na podlagi 10. člena tega zakona zavrnjen vstop;
– se izogne mejni kontroli;
– pri vstopu uporabi ponarejene, tuje ali kako drugače spremenjene potne in druge listine, ki so potrebne za vstop, ali če organom mejne kontrole navede lažne podatke;
– vstopi v Republiko Slovenijo na notranji meji v nasprotju s 7. in 8. členom tega zakona.
Ker je tujec uporabil ponarejene dokumente in ker so avstrijci že ugotovili, da ni begunec, ga lahko vrnemo na hrvaško od koder je prišel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
M-Power> Se pravi če v sloveniji na koncu ostane 100.000 migrantov ne moremo nič, ker ni po predpisih?
Komu jih boš pa vrnil če jih Avstrija in Hrvaška ne bodo hoteli? Pa treba še povedati, da tiste države od kjer prihahjo migranti jih ne bodo vse sprejeli nazaj. Torej jype ti kot zagovornik orptih mej in migracije mi povej, ko spomladi pride v Slovenijo 100.000 migrantov Avstrija zapre mejo Hrvaška jih noče nazaj torej kako bi ti rešil to težavo? Zdaj bo rekel, da jih Slovenija lahko sprejme 100.000 brez problema a ne in za njih poskrbi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
fantasycamp ::
to je res, če ostanejo so za vedno pri tebi, nimajo pasošev, ne moreš jih vrniti ker tudi oni ne bodo hoteli povedat od kje prihajajo in levaki kot đajpe, bodo hoteli da ostanejo in zmolzejo državo ker vedo da so večinoma dezerterji!
Pšenični ::
Potrebno je sprejet novelo po hitrem postopku, ki bo prepovedovala neumne komentarje na forumih. Drgač bi prsegu da si ti tisti na kolesu v tistem spotu, ane, sej maš menda kolo.......lahko pa da se motim,.....kva misliš yipe?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
pirat ::
Avstrijci so do danes zjutraj zavrnili skupno 413 tujcev, za katere so s tolmači ugotovili, da ne prihajajo iz držav, za katere trdijo, da so njihovi državljani
http://live.finance.si/19840/Avstrijci-...
Avstrijci so do danes zjutraj zavrnili skupno 413 tujcev, za katere so s tolmači ugotovili, da ne prihajajo iz držav, za katere trdijo, da so njihovi državljani
Zdej se bojo začel nabirat.....v dveh dneh 400. V 10 mesecih tko na oko 50.000.
Poleg tega je dotični avtor ugotovil, da se begunci na naši meji lažejo, a bejž no....
Zgodovina sprememb…
Tud bo zanimivo, ko bojo naši ugotovili, da hrvatom beguncev ne moremo vračat, ker jih oni ne bojo sprejeli, bojo jih pa seveda neutrudno dostavljali na našo mejo. Tko da lah uvedemo jezikovni nadtor, vprašanje pa je, če ne bo to brez veze.
Naši dragi hrvaški prijatelji, nas bojo spet nategnili.
Postajamo hot spot, kaj bo smeha.
Naši dragi hrvaški prijatelji, nas bojo spet nategnili.
Postajamo hot spot, kaj bo smeha.
Zgodovina sprememb…
Se mi je kar zdelo, da sem jypetu zastavi pretežko vprašanje no saj ponavadi je tako, da se potem kar potuhne
M-Power> Komu jih boš pa vrnil če jih Avstrija in Hrvaška ne bodo hoteli?
V domovino.
V domovino.
Zgodovina sprememb…
razerznak> a to hočeš v slo?
Popolnoma vseeno mi je, kje na svetu se nasilje dogaja - če se dogaja kjerkoli, je to že narobe. Ti bi sicer rad, da bi to dekle posiljevali zunaj Slovenije, da bi se lahko pretvarjal, da to ni tvoj problem, ampak taki ste itak vsi nacisti, še hujši zločin pa je, da bi vi posiljevalce iz lastnih vrst radi obravnavali drugače kot posiljevalce iz tujine.
M-Power> Ne dolgo nazaj si trdil, da imajo vsi migranti pravico priti v Evropo zdaj bi jih pa vračal domov nisem vedel, da si tak nacist?
Domov jih vrneš, ko zakonito ugotoviš, da niso upravičeni do azila. To sem sicer zapisal že na prvi strani teme, ampak nacisti težko racionalno pristopate k problematiki, ker imate tak patološki strah pred tujci.
Popolnoma vseeno mi je, kje na svetu se nasilje dogaja - če se dogaja kjerkoli, je to že narobe. Ti bi sicer rad, da bi to dekle posiljevali zunaj Slovenije, da bi se lahko pretvarjal, da to ni tvoj problem, ampak taki ste itak vsi nacisti, še hujši zločin pa je, da bi vi posiljevalce iz lastnih vrst radi obravnavali drugače kot posiljevalce iz tujine.
M-Power> Ne dolgo nazaj si trdil, da imajo vsi migranti pravico priti v Evropo zdaj bi jih pa vračal domov nisem vedel, da si tak nacist?
Domov jih vrneš, ko zakonito ugotoviš, da niso upravičeni do azila. To sem sicer zapisal že na prvi strani teme, ampak nacisti težko racionalno pristopate k problematiki, ker imate tak patološki strah pred tujci.
Zgodovina sprememb…
Kako jih boš pa vrnil v domovino, ker marsikatera država jih noče sprejeti nazaj?
M-Power> Kako jih boš pa vrnil v domovino, ker marsikatera država jih noče sprejeti nazaj?
Katera? Če so državljani tiste države, potem jih ne morejo zavrniti (in jih ne bodo zavrnili).
Katera? Če so državljani tiste države, potem jih ne morejo zavrniti (in jih ne bodo zavrnili).
Zgodovina sprememb…
Heavy ::
M-Power> Kako jih boš pa vrnil v domovino, ker marsikatera država jih noče sprejeti nazaj?
In če so masovno izgubili svoje dokumente?
Sicer se pa ta tema že precej ponavlja v ciklu. V spominu imam, da sem že 1x to reč napisal.
Bilo je pri dnevniku, da so nekatere države zavrnine nazaj vstop svojim državljanom.
No pa recimo od tistih 100.000, ki bi ostali ujeti v Sloveniji kako jih boš odpeljal v domovino z pilatusim ali z Adrijo kako?
zmaugy ::
Skrajni čas da se v opoziciji pripravi en samozaščitni zakon vključno z liberalizacijo posedovanja orožja za slovenske državljane (podobno kot to velja v ZDA) in zaostritvijo pogojev za pridobitev državljanstva R Slovenije.
Potem pa na zakonodajni referendum, kjer bi bil sprejet s plebiscitarno podporo.
Potem pa na zakonodajni referendum, kjer bi bil sprejet s plebiscitarno podporo.
razerznak2 ::
jype > vse kar ni v sloveniji, se me ne tice, , sem ti dal samo primer , ker nocem da se kaj takega zgodi v sloveniji, zaj ker hocem "branit " slovenijo pred kaj takim sem nacist, ok , potem nevem kaj si yi razlagas pod pojem domoljub
Vesoljec nacist
Heavy> In če so masovno izgubili svoje dokumente?
V postopku preverjanja upravičenosti do azila dobijo (na podlagi tega istega postopka) nove dokumente.
razerznak> vse kar ni v sloveniji, se me ne tice
Kul, potem se te tudi ne tiče vse kar ni v tvojem stanovanju.
razerznak> potem nevem kaj si yi razlagas pod pojem domoljub
https://www.quora.com/Patriotism-is-the...
zmaugy> Potem pa na zakonodajni referendum, kjer bi bil sprejet s plebiscitarno podporo.
Jaz bom proti, ker ste domoljubi grožnja osebni varnosti vseh državljanov.
M-Power> Bilo je pri dnevniku, da so nekatere države zavrnine nazaj vstop svojim državljanom.
Ne, ni bilo.
M-Power> No pa recimo od tistih 100.000, ki bi ostali ujeti v Sloveniji kako jih boš odpeljal v domovino z pilatusim ali z Adrijo kako?
Jaz ne bom nikogar vozil, ker me ni več tam, civilizirane države pa to urejajo tako, da je zakonito in ne tako, da lahko nacisti onanirajo, ko po televiziji opazujejo nesrečo drugih.
V postopku preverjanja upravičenosti do azila dobijo (na podlagi tega istega postopka) nove dokumente.
razerznak> vse kar ni v sloveniji, se me ne tice
Kul, potem se te tudi ne tiče vse kar ni v tvojem stanovanju.
razerznak> potem nevem kaj si yi razlagas pod pojem domoljub
https://www.quora.com/Patriotism-is-the...
zmaugy> Potem pa na zakonodajni referendum, kjer bi bil sprejet s plebiscitarno podporo.
Jaz bom proti, ker ste domoljubi grožnja osebni varnosti vseh državljanov.
M-Power> Bilo je pri dnevniku, da so nekatere države zavrnine nazaj vstop svojim državljanom.
Ne, ni bilo.
M-Power> No pa recimo od tistih 100.000, ki bi ostali ujeti v Sloveniji kako jih boš odpeljal v domovino z pilatusim ali z Adrijo kako?
Jaz ne bom nikogar vozil, ker me ni več tam, civilizirane države pa to urejajo tako, da je zakonito in ne tako, da lahko nacisti onanirajo, ko po televiziji opazujejo nesrečo drugih.
Zgodovina sprememb…
Aha ni te več tukaj potem si pa lahko samo TIHO in ker si tudi sam en velik migrant se mi Švedsko ljudstvo zelo smili, ker so dobili ravno tebe in imam občutek, da boš na žalost nas kmalu deportiran nazaj v Slovenijo
matijadmin ::
Skrajni čas da se v opoziciji pripravi en samozaščitni zakon vključno z liberalizacijo posedovanja orožja za slovenske državljane (podobno kot to velja v ZDA) in zaostritvijo pogojev za pridobitev državljanstva R Slovenije.
Za zdaj še niti enega upravičenega primera za rabo orožja ni bilo v povezavi z begunci/migranti. Nehaj lagati in strašiti. Sploh pa ni govora, da bi zapitim in nestrpnim, primitivnim hribovcem bilo pametno dati orožje v roke. To je strel v koleno na 1. naboj!
Aha ni te več tukaj potem si pa lahko samo TIHO in ker si tudi sam en velik migrant se mi Švedsko ljudstvo zelo smili, ker so dobili ravno tebe in imam občutek, da boš na žalost nas kmalu deportiran nazaj v Slovenijo
Lol, človek je ekonomski migrant, ki ga je Google vzel v svoje vrste. Ti, zapečkar nestrpni, pa kar pametuj naprej ...
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()
zmaugy ::
@matijadmin: a ti si tudi razmišljal o orožju? Sicer pa, Avstrijci imajo lahko šibrovko brez kompliciranja pa ni kaj slabega slišati od tam. Mi bi lahko bili še bolj napredni od njih, a ni to praželja slovenskega aktivista!
In kje sem jaz kaj "lagal in strašil"? Branje much?
In kje sem jaz kaj "lagal in strašil"? Branje much?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
M-Power> ker si tudi sam en velik migrant
To pa res, mi ne manjka veliko do dveh metrov.
M-Power> in imam občutek, da boš na žalost nas kmalu deportiran nazaj v Slovenijo
Ne bom, ker ne bom več dolgo na Švedskem - ampak tudi če bi ostal tukaj, se mi ne bi slabo godilo.
To pa res, mi ne manjka veliko do dveh metrov.
M-Power> in imam občutek, da boš na žalost nas kmalu deportiran nazaj v Slovenijo
Ne bom, ker ne bom več dolgo na Švedskem - ampak tudi če bi ostal tukaj, se mi ne bi slabo godilo.
Zgodovina sprememb…
M-Power> Komu jih boš pa vrnil če jih Avstrija in Hrvaška ne bodo hoteli?
V domovino.
In katera je njhova domovina, če nimajo dokumentov? Kako boš ugotovil od kod so?
razerznak> a to hočeš v slo?
Lažeš. Kazen mora biti za vse enaka - tiča stran!
Vsem odrezat tiča, tako našim kot tujim, pa bo rešeno. Ne bo niti skušnjave več, pa če babe nage hodijo naokoli, ker se bodo vsi bali, da ostanejo brez tiča.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: matijadmin ()
nebivedu> In katera je njhova domovina, če nimajo dokumentov? Kako boš ugotovil od kod so?
Ti, ne vem, kako bi pa zate ugotovili, če bi stran vrgel dokumente?
Po moje jim na nogo vržejo nakovalo, pa poslušajo v katerem jeziku preklinjat začnejo.
nebivedu> Vsem odrezat tiča, tako našim kot tujim, pa bo rešeno.
Lej, šarije ne boš uvedel v EU, tako da pozabi na to rešitev. Če boš preveč nasilno poskušal, te pridem osebno ustavit.
Ti, ne vem, kako bi pa zate ugotovili, če bi stran vrgel dokumente?
Po moje jim na nogo vržejo nakovalo, pa poslušajo v katerem jeziku preklinjat začnejo.
Lej, šarije ne boš uvedel v EU, tako da pozabi na to rešitev. Če boš preveč nasilno poskušal, te pridem osebno ustavit.
Zgodovina sprememb…
Nimaš jajc, da bi na kavo prišel, ne pa da bi mi še grozil. Se boš moral pa za ene 40kg zredit vsaj, da boš mene lahko kam premaknil.
Poleg tega rezanje tičev nima nič s šarijo. Je izključno samo preventiva in tistim ki jim 100% dokažejo posilstvo, onemogoči ponovitev dejanja.
V medijih spet lažejo. V nedeljo so avstrijci zavrnili 200 ljudi, danes 413, kar pomeni 613 ljudi, potem so jih pa 200 sprejeli po dodatnem čekiranju. Torej so zarvnili 413 ljudi, ne 200, kot to prikazujejo mediji.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: matijadmin ()
nebivedu> Poleg tega rezanje tičev nima nič s šarijo.
Wrong.
nebivedu> V medijih spet lažejo.
Seveda lažejo: Ograja ne pomaga.
Wrong.
nebivedu> V medijih spet lažejo.
Seveda lažejo: Ograja ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 ::
Bi z pritepenci isto storil?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
nebivedu> Poleg tega rezanje tiĨev nima niĨ s ťarijo.
Wrong.
Kaj ima skupnega šarija z rezanjem tičev? Saj tam jih ne režejo. Za posilstvo kamenjajo posiljeno žensko.
Unknown_001 je izjavil:
Bi z pritepenci isto storil?
To pa ne bo, ker potem ne bo več tako politično korekten.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()