» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
240 / 373
»»

AC_DC ::

MrStein
Vsepovsod, razen v treh primerih, v katere so se eni zapičili, s plašnicami, da drugo niti slučajno ne bi videl.

Moje vprašanje je jasno postavljeno, če daješ take nejasne politične odgovore smatram, da odgovora nimaš, vendar tega seveda ne boš priznal.

lexios ::

Če politika tega ne bi naredila (drugi del), potem bi v tej temi še vedno imeli 50 izbljuvkov na dan, tako pa ga imamo le še tam 5.

showzaovce.press

Ti si tud ena ovca, ki nevede navija za striženje.

MrStein ::

N... aja, PNG.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

AC_DC je izjavil:

MrStein
Vsepovsod, razen v treh primerih, v katere so se eni zapičili, s plašnicami, da drugo niti slučajno ne bi videl.

Moje vprašanje je jasno postavljeno, če daješ take nejasne politične odgovore smatram, da odgovora nimaš, vendar tega seveda ne boš priznal.

Nejasno je le enim.
Bo to izostrilo sliko?
Četrt sveta je musličev.
In po večini živijo čisto OK. (beri: ta nessie je tu, pred tvojim nosom ves čas)
Razen če se primerjajo s Švicarskim standardom, potem so v istem košu kot mi. Sicer pa jim gre čisto v redu.
Motiti se je človeško.

Četrt sveta je musličev.
In po večini živijo čisto OK. (beri: ta nessie je tu, pred tvojim nosom ves čas)

Tako v redu, da pol Afrike, bližnjega in daljnega vzhoda hoče v Žermani ?
I dont thing so.

krneki0001 ::

MrStein je izjavil:

AC_DC je izjavil:

MrStein

Nejasno je le enim.
Bo to izostrilo sliko?
Četrt sveta je musličev.
Razen če se primerjajo s Švicarskim standardom, potem so v istem košu kot mi. Sicer pa jim gre čisto v redu.

Kdo živi čisto OK? Kateri muslimani? V Indoneziji? Ne. V Pakistanu, Afganistanu? Ne. V delu Indije, kjer živijo muslimani? Ne. Na Bližnjem vzhodu? Ja, samo SA in Katar ter arabski emirati, ostali pa so v totalnem razsulu.
V bistvu še najbolje živijo v Iranu, Tuniziji in Maroku, kjer imajo celo ženske nekaj pravic. Torej kaj poleg teh treh držav je muslimanska država, ki ima mir, ki nima terorističnih napadov in ki mogoče pusti živet v miru tudi pedre?

lexios ::

Bo to izostrilo sliko?
Četrt sveta je musličev.
In po večini živijo čisto OK.

Res je, živijo čisto OK, če pod OK šteješ vso morijo, diskriminacijo, kršenje ČP in ostalo sranje, za katerega so v prvi fazi muslimani na BV in v Afriki odgovorni sami. Preac priporoča, da vzameš pot pod noge in si na lastni koži izostriš sliko: "Če se bojijo v tretji svet (čudno, le zakaj), pa jim svetujem nekajmesečno bivanje in odkrito komunikacijo v evropskih getih Marseillesa, Londona, Bruslja, Malmoja...". Jst vedno raje predlagam strokovno pomoč... ;)

MrStein je izjavil:

N... aja, PNG.

To ponovem dobiš, ko želiš pomagat osebkom kot si ti in v komentar zapišeš tel. številko ustanove, na katero se lahko obrnejo. ;) Če jo zapišeš dvakrat admin ugotovi, da "Persona rudis" ne zadošča. Sorry fantje, naslednjič, ko boste imel krizo, jo zgooglajte sami. ;)

Ob vseh bedarijah in nesmislih, ki jih trosiš, bi sicer PNG bl ustrezal tebi. Podarim. Javi podatke na PM. ;)

arnecan1 ::

krneki0001 je izjavil:

MrStein je izjavil:

AC_DC je izjavil:

MrStein

Nejasno je le enim.
Bo to izostrilo sliko?
Četrt sveta je musličev.

Kdo živi čisto OK? Kateri muslimani? V Indoneziji? Ne. V Pakistanu, Afganistanu? Ne. V delu Indije, kjer živijo muslimani? Ne. Na Bližnjem vzhodu? Ja, samo SA in Katar ter arabski emirati, ostali pa so v totalnem razsulu.
V bistvu še najbolje živijo v Iranu, Tuniziji in Maroku, kjer imajo celo ženske nekaj pravic. Torej kaj poleg teh treh držav je muslimanska država, ki ima mir, ki nima terorističnih napadov in ki mogoče pusti živet v miru tudi pedre?

Do pred kratkim so živeli normalno še v Turčiji ter Siriji. Pa pustimo komunistične države, tam se islamizacija zopet prebuja.

So živeli. Kje pa danes še živijo normalno?

arnecan1 ::

krneki0001 je izjavil:

So živeli. Kje pa danes še živijo normalno?

Saj pravim, so živeli.

pirat ::

Za EU tovrstni podatki žal niso na voljo, je pa izdelana ocena, kakšna je ekonomska cena na 1 begunca za državo gostiteljico (primer ZDA). Američani ocenjujejo, da stroški t.i. "resettlinga" begunca iz področja bližnjega vzhoda stanejo ZDA cca. 64 tisoč USD v obdobju 5 let.

http://cis.org/High-Cost-of-Resettling-...

V oči bode tudi ogromna razlika do ocene višine tega stroška s strani UNHCR glede istega stroška v kolikor se begunec nahaja v sosednjih državah (12x nižji strošek).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirat ()

bluefish ::

Jasno, da bode v oči velika razlika med zneskoma, ko pa se gre za povsem različno obravnavo begunca.

Brane22 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Potem pa res obstaja nevarnost invazije.
Invazije desničarjev.

Ne invazije. Ekspanzije. Invazija implicira prihod on nekod drugje.

Kako pa veš, od kod so desničarji prišli na "Šo nekih anonimnih anketah" ?
(resno, a je pol folka nepismenega? No ja, vsebina ni nič boljša od oblike...)

Sicer zanimivo, edini, ki imajo korist od dogajanja, so naci/desničarji.

Oh, completely unrelated: Francija bi prepovedala deljenje Wi-Fi in uporabo Tora
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MasterTade ::

Sprenevedanje na višku ej. Muslimani hočejo imet šarijo, ker ta zakon jim ga je dal njihov alah preko mohameda in za njih je nad ostalimi zakoni. Isto velja za 10 biblijskih zakonov pri kristjanih.
Oh, 10 božjih zapovedi pa s šarijo ne gre primerjat, nikakor
Mors omnia aequat

yero7 ::

MasterTade je izjavil:

Sprenevedanje na višku ej. Muslimani hočejo imet šarijo, ker ta zakon jim ga je dal njihov alah preko mohameda in za njih je nad ostalimi zakoni. Isto velja za 10 biblijskih zakonov pri kristjanih.
Oh, 10 božjih zapovedi pa s šarijo ne gre primerjat, nikakor

no ja šarija je bolj specifična glede kazni in je več primerov nekako kot neko primitivno plemensko pravo.
Uh avstrija je začela gradit ograjo na meji jupi zdaj je samo vprašanje časa kdaj gremo ven iz šengena /s off

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yero7 ()

Axbcd ::

bluefish je izjavil:

Jasno, da bode v oči velika razlika med zneskoma, ko pa se gre za povsem različno obravnavo begunca.

$64,370 * 39 000 = 2 510 430 000$. Zakaj bi Američan financiral migrante iz tretjega sveta? V 230 straneh kvazi humanitarci še kar niste našli odgovor na to vprašanje. Zakaj bi Evropejec, Američan financiral migrante? Ali so moj problem? Niso. Ali mi dol visi za njih? Da. Ali sem jih jaz klical? Ne. Ali ima Evropejec koristi od njihove invazije? Ne. Ali je Evropejcu povzročena škoda, krivica zaradi njihove invazije? Da. Ali se porablja naš denar? Da. Ali so naredili kaj koristnega za Evropo? Ne. Ali bodo kdaj naredili kaj koristnega, revolucionarnega, nekaj kar bo popeljalo Evropo v 'višave'? Glede na njihovo stopnjo izobrazbe in pismenosti, ne. Ali imamo v Evropi dovolj brezdomcev? Da. Ali jim države pomagajo z brezplačnim stanovanjem, denarjem, hrano? Ne. Ali imamo v Evropi dovolj delavni mest za vse Evropejce? 21 000 000 nezaposlenih, torej ne. Ali imamo v Evropi dovolj visok standard, da bi denar kot božiček podarjali milijonom migrantom? Ne. Ali imajo Evropejci željo po zapravljanju denarja na migrante? Ne. Ali je EU demokratična organizacija? Ne, če bi bila bi upoštevala zahteve naroda tj. ne bi spuščali migrante v Evropo.

Torej? Zakaj bi financiral nekaj, kar mi nam na kratki/dolgi rok škoduje? J*be se meni in 75% Evropejcem za humanitarnost, če bomo zaradi tega imeli nižji standard.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

aerie ::

Axbcd je izjavil:

Torej? Zakaj bi financiral nekaj, kar mi na kratki/dolgi rok škoduje? J*be se meni in 75% Evropejcem za humanitarnost, če bomo zaradi tega imeli nižji standard.

Zato ker je to edino pravilno. Ti in tvojih namišljenih 75% domorodcev pa je del problema. Očitno smo vate in ostalih 75% premalo vložili in ste bili deležni slabe vzgoje in šolanja. Vendar, ker smo humanitarni, ti bomo financirali strokovno pomoč.

Axbcd ::

aerie je izjavil:

Zato ker je to edino pravilno. Ti in tvojih namišljenih 75% domorodcev pa je del problema. Očitno smo vate in ostalih 75% premalo vložili in ste bili deležni slabe vzgoje in šolanja. Vendar, ker smo humanitarni, ti bomo financirali strokovno pomoč.

Ne rabim tvojega denarja. Svojega pa tudi ne dam. Kdor hoče preživljat migrante naj jih preživlja, moje delo to ni in nikoli ne bo. Kot državljan Slovenije sem zavezan pomoči sodržavljanom, ekonomski turisti iz tretjega sveta niso moj socialni problem in jih nikoli ne bom priznal kot takega. Nihče nima pravico živeti lagodno življenje na račun davkoplačevalcev, še najmanj turisti iz tretjega sveta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

harmony ::

Axbcd je izjavil:

Kot državljan Slovenije sem zavezan pomoči sodržavljanom, ekonomski turisti iz tretjega sveta niso moj socialni problem in jih nikoli ne bom priznal kot takega. Nihče nima pravico živeti lagodno življenje na račun davkoplačevalcev, še najmanj turisti iz tretjega sveta.

Dej mi 100taka mesecno prosim, hvala.

harmony je izjavil:

Axbcd je izjavil:

Kot državljan Slovenije sem zavezan pomoči sodržavljanom, ekonomski turisti iz tretjega sveta niso moj socialni problem in jih nikoli ne bom priznal kot takega. Nihče nima pravico živeti lagodno življenje na račun davkoplačevalcev, še najmanj turisti iz tretjega sveta.

Dej mi 100taka mesecno prosim, hvala.

Delat pojdi, pa ga boš zaslužil.

avani ::

Caki malo, jaz bi tudi stotaka :)

stjan ::

Slovenec Slovencu nacist, komunist ...ist, samo človek ne.
Kvazi human narod, ki nikogar ne mara.
Da se ne požremo med sabo rabimo zunanjega sovražnika, enkrat so to kapitalisti, drugič komunisti, sedaj muslimani.
Vse smo, samo humani nismo.

Potrebno bo spremeniti : Človek človeku volk v Človek človeku Slovenec.

Res smo zavozili šolstvo in cel narod.

Vanich ::

"Visokoizobraženi begunski kader", ki bo zagnal nemško (evropsko) gospodarstvo - je nepismen.

Včeraj: pred Karavankami prehitel 8-10 avtobusov z begunci v spremstvu dveh civilnih policijskih vozil z lučkami - eno na začetku kolone, drugo zadaj.
Avstrija pa že postavlja ograjo na Šentilju - Karavanke so pa easy - samo zaprejo jih in je gotovo z prihodom beguncov v Avstrijo iz tega konca.

stjan je izjavil:

Da se ne požremo med sabo rabimo zunanjega sovražnika, enkrat so to kapitalisti, drugič komunisti, sedaj muslimani.

Seveda da smo ga, če bedaki kot si recimo ti, hočejo tujce s posebnimi privilegiji in tremi toplimi obroki na dan spuščat v državo, medtem ko si 7000 družin v sloveniji ne more privoščit enega toplega obroka na dan.
Prvo je treba za domače ljudi poskrbet, brezposelnim zrihtat službe, uredit še ostalo, ne pa priviligirat tujce pred domačimi ljudmi.

Vanich je izjavil:

"Visokoizobraženi begunski kader", ki bo zagnal nemško (evropsko) gospodarstvo - je nepismen.

Včeraj: pred Karavankami prehitel 8-10 avtobusov z begunci v spremstvu dveh civilnih policijskih vozil z lučkami - eno na začetku kolone, drugo zadaj.
Avstrija pa že postavlja ograjo na Šentilju - Karavanke so pa easy - samo zaprejo jih in je gotovo z prihodom beguncov v Avstrijo iz tega konca.

Trije taki paketi so bili. Eden ob 8h zjutraj, drugi okoli 10h in tretji popoldne.

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Trump bi vsem muslimanom prepovedal vstop v ZDA.

http://www.24ur.com/novice/svet/trump-b...

Vanich ::

krneki0001 je izjavil:

stjan je izjavil:

Seveda da smo ga, če bedaki kot si recimo ti, hočejo tujce s posebnimi privilegiji in tremi toplimi obroki na dan spuščat v državo, medtem ko si 7000 družin v sloveniji ne more privoščit enega toplega obroka na dan.
Prvo je treba za domače ljudi poskrbet, brezposelnim zrihtat službe, uredit še ostalo, ne pa priviligirat tujce pred domačimi ljudmi.

Vanich je izjavil:

Trije taki paketi so bili. Eden ob 8h zjutraj, drugi okoli 10h in tretji popoldne.

Jaz sem prehitel zadnjega, popoldan. Ne vem pa, če sedaj vozijo tudi vlaki - po moje še, ker zjutraj včasih vidim avstrijsko (in našo) policijo na žel.postaji.
Torej gre samo skozi Karavanke maksimalno vse kar lahko pošibajo. Potem je pa tu še Šentilj.

Matako ::

Vsi postavljajo svoje jeklene lepotice... sloke, postavnejše. Počasi bo naša izgledala kot navadna vaška razcapanka. :(

http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/tud...
/\/\.K.

morbo ::

Tudi Avstrijci začeli postavljati ograjo, prva dela pri Šentilju

Avstrijci so znani po svojem nacizmu, rasizmu in xenofobiji. Hitler je bil Avstrijec.

libtard press

dice7 ::

oo7 je izjavil:

Trump bi vsem muslimanom prepovedal vstop v ZDA.

http://www.24ur.com/novice/svet/trump-b...

in take izjave ga bodo stale predsednistva, trenutno je popularen samo zato ko brez premisleka ustreli vse vn

Tako smo navijali za svojo ograjo, sedaj so pa druge lepše.
In smo spet izven Evrope.

Nebivedu, bedaki kot sem jaz ne mečemo ljudi v fojbe ali pa v Barbarin rov.
Pametni kot si ti pa delajo svinjarije, ker ne pomislijo, da tudi njih lahko kaj doleti.

Za begunce, Slovenci res nismo nič krivi, so jih pa nekje na severu vabili k njim in jim obljubljali nebesa, pa še vojno so jim naredili.

Naša vlada se je pač napačno lotila problema, vseeno pa smo lahko vsaj malo človeški do drugih.
Tudi mi smo južnjaki za ubermenše :(.

stjan je izjavil:

Za begunce, Slovenci res nismo nič krivi, so jih pa nekje na severu vabili k njim in jim obljubljali nebesa, pa še vojno so jim naredili.

Kdo na severu pa jim je "naredil vojno", a lahko našteješ, prosim?

Če jih vabijo, naj poskrbijo tudi za direkten prevoz.

Praktično je cela Evropa v Natu, pa lahko sam preveriš.

Prevoz so jim organizirali, še neke konvoje so opisovali na teh straneh...

stjan je izjavil:

Praktično je cela Evropa v Natu, pa lahko sam preveriš.

In kaj če je cela Evropa v Natu, saj Nato ni odgovoren za dogajanje v Siriji (in naknadno razširitev konflikta v Irak). Ne more bit cela EU odgovorna za to kar počnejo (posredno sodelujejo) US + UK, direktno pa je maslo Turčije, Saudske Arabije in Irana.

Tole "posplošeno EU krivdo" bi lahko razumel, če bi begunci prihajali iz Libije (kjer je dejansko Nato posredoval), ampak prihajajo iz afriških držav, Pakistana, Sirije, Iraka...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: morbo ()

stjan je izjavil:

Pametni kot si ti pa delajo svinjarije, ker ne pomislijo, da tudi njih lahko kaj doleti.

Naša vlada se je pač napačno lotila problema, vseeno pa smo lahko vsaj malo človeški do drugih.

Tudi jaz jih ne mečem v fojbe. Nikoli jih nisem, niti nimam nič s tistimi, ki so jih. Moji stari straši in moji starši nikoli niso imeli rdeče knjižice, dedek je bil zaradi tega celo preganjan, kljub temu da je bil zaprt tako v gonarsu kot v mathausnu, pa potem še po komunističnih zaporih, ker kot učitelj biologije na realki ni hotel imeti rdeče knjižice v posesti.

Volonter iz Opatovca nudio je Libijcima više vrsta oružja...
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/...
Bregi Zabočki je 15 km oddaljen od Slo meje.

invisuu ::

krneki0001 je izjavil:

stjan je izjavil:

Tudi jaz jih ne mečem v fojbe. Nikoli jih nisem, niti nimam nič s tistimi, ki so jih. Moji stari straši in moji starši nikoli niso imeli rdeče knjižice, dedek je bil zaradi tega celo preganjan, kljub temu da je bil zaprt tako v gonarsu kot v mathausnu, pa potem še po komunističnih zaporih, ker kot učitelj biologije na realki ni hotel imeti rdeče knjižice v posesti.

Jea. Saj smo morali, med postopkom denacionalizacije, dokazovati da nismo bili v kulturbundu ali hitlerjugend, da smo dobili drobtinice odvzetega nazaj. Za pobite, dokazljivo nedolžne člane družine ni nikoli nihče odgovarjal, še več, v šoli sem moral pri testu iz zgodovine govoriti kako so nas ti junaki odrešili hudega - t(ova)r'šici.

Danes sem ponovno označen za nacista iz strani enake predsodkarske sodrge. Kako se zgodovina ponavlja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: invisuu ()

Vsi smo mi danes nacist. Ti, jaz, tvoja mama, ki nič ne reče, sosed, ki ima vsega "poln kufer". Še njegov kuža, ki je zadnjič lajal na Romkinjo.

Zaplešimo naci-twist, kajti vsi smo mi nacist.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

chinko ::

Slotech administratorji bi lahko namesto nazivov "Persona rudis" in "Non Grata" v tej temi delili nazive "nacist".

CoolBits ::

To se lahko da kar vsem, tudi levičarji so nacisti do desnih :))

CoolBits je izjavil:

To se lahko da kar vsem, tudi levičarji so nacisti do desnih :))

Pa med emotikone prosim naj se da "zig-hajlija", da bomo lahko normalno komentirali.
/\/\.K.

PrihajaNodi ::

Kaj novega? Kdaj bomo odstranili bodečo nežo?

Mr.B ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj novega? Kdaj bomo odstranili bodečo nežo?

Verjetno na/po protestih proti desni vladi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smurf ::

krneki0001 je izjavil:

Lahko pa vse nezaposlene izselimo iz drzave. Tako bo se najbolje za Slovenijo. Nenazadnje so za nas isto breme kot begunci.

Podobno velja za stare ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Smurf je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Lahko pa vse nezaposlene izselimo iz drzave. Tako bo se najbolje za Slovenijo. Nenazadnje so za nas isto breme kot begunci.

Podobno velja za stare ljudi.

Uh jst nisem vidu nikjer starih ljudi ali brezposelnih kričat alah snackbar in se razstreljevat, 2 begunca pa sta že.

katera dva begunca sta se pa raztrelila? slovencev te pa ni strah, ko streljajo na domacine?

aerie ::

Vanich je izjavil:

To je bila madžarska vladna delegacija na poti na smučarijo v Hochpustertal.

zmaugy ::

dice7 je izjavil:

katera dva begunca sta se pa raztrelila? slovencev te pa ni strah, ko streljajo na domacine?

V Parizu.

dice7 je izjavil:

bila naj bi 2 begunca s ponarejenimi sirskimi dokumenti. Po pravici povedano ne, verjetno zato, ker ni veliko slovencev s strelnim orožjen poleg tega se to dogaja zelo redko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yero7 ()

tudi beguncev ni veliko s strelnim orozjem, ce sploh so. in tisto glede potnih listov bi lahk prisla na tisoc drugih nacinov do francije glede na to da so potem nasli ne vem koliko ljudi z identicnim potnim listom le drugacno sliko. ne razumem po cem bi naj ti posamezniki sploh bili begunci da se tako veselo mesajo jabolka in hruske

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

dice7 je izjavil:

tudi beguncev ni veliko s strelnim orozjem. in tisto glede potnih listov bi lahk prisla na tisoc drugih nacinov do francije glede na to da so potem nasli ne vem koliko ljudi z identicnim potnim listom le drugacno sliko

ja zakaj pa niso prišli na ostale načine mogoče zato, ker je veliko težje kot se pridružit hordi ljudi. Kaj se je zgodilo s temi ljudmi so dobili kazen in izgon? Bolj poemebno kaj teli begunci zdaj živijo bolje,
ker ne zgleda tako mančesterska džungla.
««
240 / 373
»»