» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
231 / 373
»»

SimplyMiha ::

Boarders... Uf, ni kaj, opravka imamo z intelektualno elito!

MasterTade ::

@Matako za večji pritisk je potrebna močnejša ovira...Pri nas tako delat bi blo brezveze, ker je tok treba ukrotiti pri kraju in ne šele sredi Evrope
Mors omnia aequat

AnitaTrump ::

Poglejte si te razočarane obrazke ljudi ki bežijo pred grozoto vojn, ko na kamionu pred tem vidijo SLO tablico :D

PrihajaNodi je izjavil:

Ne dolgo nazaj sem govoril s slovencem katerim mu je bilo ponujeno delo v Nemčiji. Delal bi za 1500 EUR. Rekel je da je bila še pred leti plača 2000 EUR in bi za 2000 EUR šel tudi tja, za 1500 EUR bi pa na koncu dobil minimalno plačilo, ko odšteje vse stroške.
Kar hočem povedati je da so poljaki zbili ceno na trgu delovne sile v Nemčiji, velja pa tudi da so nemci zelo zadovoljni z njimi, ker so zelo pridni in natančni. Znalo bi biti da postane Poljska srce Evrope. Nemčija ni več to kar je bila.

Nemčija postaja socialna država, 'plače' padajo in stroški rastejo, ker postaja vedno več brezposelnih. Švedska ima iste probleme in jih lahko popolnoma zruši že manjša nestabilnost na trgu. Priviligirane manjšine vendale ne smemo zatirati z istimi pravili kot veljajo za avtohtone.

Se kdaj vprašate, zakaj korporacije svojih podjetij ne preselijo v arabske ali pa afriške države? Ali ne bi bilo za njih super, ko bi dobili poceni delovno silo in pa nizke obdavčitve? Zakaj rabimo poceni delovno silo, če pa bi lahko komot preselili obrate? Saj menda imajo v teh državah vojne zaradi revščine in obstaja samo ena rasa, to je človeška rasa?

SambaShare ::

AnitaTrump je izjavil:

Poglejte si te razočarane obrazke ljudi ki bežijo pred grozoto vojn, ko na kamionu pred tem vidijo SLO tablico :D

Poglejte ~5:00. Carmageddon.

Noro tole BTW, bi si mislil da Francozi ne bojo spustili stvari takole izpod kontrole.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

AnitaTrump je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne dolgo nazaj sem govoril s slovencem katerim mu je bilo ponujeno delo v Nemčiji. Delal bi za 1500 EUR. Rekel je da je bila še pred leti plača 2000 EUR in bi za 2000 EUR šel tudi tja, za 1500 EUR bi pa na koncu dobil minimalno plačilo, ko odšteje vse stroške.
Kar hočem povedati je da so poljaki zbili ceno na trgu delovne sile v Nemčiji, velja pa tudi da so nemci zelo zadovoljni z njimi, ker so zelo pridni in natančni. Znalo bi biti da postane Poljska srce Evrope. Nemčija ni več to kar je bila.

Nemčija postaja socialna država, 'plače' padajo in stroški rastejo, ker postaja vedno več brezposelnih. Švedska ima iste probleme in jih lahko popolnoma zruši že manjša nestabilnost na trgu. Priviligirane manjšine vendale ne smemo zatirati z istimi pravili kot veljajo za avtohtone.

Se kdaj vprašate, zakaj korporacije svojih podjetij ne preselijo v arabske ali pa afriške države? Ali ne bi bilo za njih super, ko bi dobili poceni delovno silo in pa nizke obdavčitve? Zakaj rabimo poceni delovno silo, če pa bi lahko komot preselili obrate? Saj menda imajo v teh državah vojne zaradi revščine in obstaja samo ena rasa, to je človeška rasa?

Sem delal za IBM pre leti v arabskih državah. Moj urnik je bil od 7h do 17h in vmes dve uri za malico. Njihovi delavci so prišli (če so) ob 10h, šli takoj na kavo do 11h, potem je bilo 2 uri frej in so si oni vzeli 3 ure, prišli ob 14h v službo nazaj, eno uro gledali v zrak in potem odšli na kavo, ki je trajala do 17, ko smo šli skupaj domov.

Tako da je čisto jasno zakaj tam ne postavljajo fabrik.

ZaphodBB ::

Sem delal za IBM pre leti v arabskih državah. Moj urnik je bil od 7h do 17h in vmes dve uri za malico. Njihovi delavci so prišli (če so) ob 10h, šli takoj na kavo do 11h, potem je bilo 2 uri frej in so si oni vzeli 3 ure, prišli ob 14h v službo nazaj, eno uro gledali v zrak in potem odšli na kavo, ki je trajala do 17, ko smo šli skupaj domov.

In čisto jasno zakaj nam v resnici niso nevarni.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Aja? Pol so obglavljanja v resnici žgečkanje po vratu?

avani ::

Haaha @matako, tvoji komentarji so res epic :). Toliko kot se ob njih nasmejem se že dolgo nisem:).

zaslužiš si naziv forrumaša leta, mjekmi :)

ZaphodBB je izjavil:

Seveda da so. Vso socialno bodo našim ljudem pobrali.

Axbcd ::

ZaphodBB je izjavil:

Če ne bodo delali bodo pa na socialah. Predstavljajo nevarnost kakor koli obrneš. Ali bodo delali in nam kradli delavna mesta, ali ne bodo delali in nam bodo kradli denar.

Geniji v vrstah EUja nam hočejo 'legalno' pripeljati še najmanj 400 000 migrantov direkt iz Turčije. Poleg turistov, ki potujejo ilegalno bi oni še 'legalno' privlelkli sem več sto tisoč turistov.

Po neuradnih informacijah se razpravlja o preselitvi 400.000 sirskih beguncev iz Turčije v članice unije, a Juncker ob prihodu te številke ni želel potrditi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

drvo ::

AnitaTrump je izjavil:

Kaj to na posnetku so tiste uboge ženske in otroci, ki nam jih kažejo na rtv?

drvo je izjavil:

Kaj to na posnetku so tiste uboge ženske in otroci, ki nam jih kažejo na rtv?

harmony ::

zmaugy ::

AnitaTrump je izjavil:

To so tisti revčki, zaradi katerih so razni krvaveči srčki jokcali?

Unknown_001 ::

AnitaTrump je izjavil:

Kapo dol šoferju. Kakšnemu vsiljivcu bi lahko še s ključem po zobah ene dvakrat kresnil. Biti šofer je zelo nehvaležen poklic in že brez telih ilegalnih-migrantov je dovolj sranja v njem.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

razerznak2 ::

Unknown_001 je izjavil:

AnitaTrump je izjavil:

Kapo dol šoferju. Kakšnemu vsiljivcu bi lahko še s ključem po zobah ene dvakrat kresnil. Biti šofer je zelo nehvaležen poklic in že brez telih ilegalnih-migrantov je dovolj sranja v njem.

in pol se vprašaš zakaj se hoče narod oborožit, zarad teh podgan, in eu supaki pa bi se dodatno banal orožje,
Vesoljec nacist

perci ::

Majk, ne vem kje ti vidiš, da se evropejci oborožujejo kot zmešani. Jaz ne poznam nobenega takega pa imam kar širok in pisan repertoar prijateljev ter znancev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

oo7 ::

Tri medijske laži o sirskih beguncih

http://nova24tv.si/aktualno/tri-medijsk...

perci je izjavil:

Majk, ne vem kje ti vidiš, da se evropejci oborožujejo kot zmešani. Jaz ne poznam nobenega takega pa imam kar širok in pisan repertoar prijateljev ter znancev.

ne se ne oborožujejo ker je skoraj nemogoče, se HOČEJO to je poanta, aja kje pa boš dobu semi m70 za samoobrambo hahaha v sanjah še navadnega glocka ne dobiš, in kako se naj ubraniš pred temi podganami ki jih je tale tovornjakar skoraj zgazil?
Vesoljec nacist

Isotropic ::

perci je izjavil:

no
http://speisa.com/modules/articles/inde...

Isotropic ::

ej nebivedu, a so te vpoklicali v rezervni sestav? baje so jih cca. 200 od 900.

drugace pa fak, keri retardi ste nekateri.

Isotropic je izjavil:

perci je izjavil:

no
http://speisa.com/modules/articles/inde...

ups, oprosti ane, kar noben se ne oborožuje
Vesoljec nacist

MrStein ::

70 tisoč prodanih (v celem letu).
8,6 milijonov prebivalcev.
Torej manj kot vsak stoti.
Kot zmešani? Ne vem.

"She also admits that she has never even held a weapon before, but got instructions from the guns dealer how to load, aim and pull the trigger."
Ah ja, pardon: kot zmešani, itak
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

slotechar ::

Moram povedat, da je cilj elit tudi to, da ce pride nekega dne do drzavljanske vojne v evropi, da evropejce dokoncno potolcejo.
Obe svetovni vojni sta skodili najvec evropejcem, unicili evropske imperije, zdesetkali prebivalstvo, unicili gospodarstvo in postavili svoj sistem in marionetne lutke, ki koristijo tujcem, vse to je povedal ex. fra. obvescevalni agent.

Zgodovina sprememb…

razerznak2 je izjavil:

perci je izjavil:

ne se ne oborožujejo ker je skoraj nemogoče, se HOČEJO to je poanta, aja kje pa boš dobu semi m70 za samoobrambo hahaha v sanjah še navadnega glocka ne dobiš, in kako se naj ubraniš pred temi podganami ki jih je tale tovornjakar skoraj zgazil?

Kako ne dobiš glocka?
Tukaj ga kupiš:
glock 34
http://www.rebec.si/si/pistola-glock-34...
glock 17
http://www.rebec.si/si/pistola-glock-17...

Vse se dobi brez problemov.

Isotropic je izjavil:

ej nebivedu, a so te vpoklicali v rezervni sestav? baje so jih cca. 200 od 900.

drugace pa fak, keri retardi ste nekateri.

Ne, niso. Samo preverili so, če imam še opremo doma. Pa ker je nimam več, je bilo konec pogovora. Imam pa samo še čine za na uniformo. :))

So samo tiste pogodbenike vpoklical. Nadomestilo bo pa okol 800 evrov na mesec. Tako da tisti, ki so na minimalcu, bodo več dobil v vojski kot v službi.

Zgodovina sprememb…

chucki ::

Kje pa imaš opremo?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

denis9 ::

razerznak2 je izjavil:

perci je izjavil:

Kako ne dobiš glocka?
Tukaj ga kupiš:
glock 34
http://www.rebec.si/si/pistola-glock-34...
glock 17
http://www.rebec.si/si/pistola-glock-17...

Vse se dobi brez problemov.

aja za civila za samoobrambo , daj pejd pa da vidim če dobiš,
rabiš papirje, za hardware itak ni problema
Vesoljec nacist

chucki je izjavil:

Kje pa imaš opremo?

Pred 11 leti sem jo razdužil. Ostal sem samo kot rezervist s činom.

razerznak2 je izjavil:

aja za civila za samoobrambo , daj pejd pa da vidim če dobiš,
rabiš papirje, za hardware itak ni problema

lej, je tukaj soforumaš lepo opisal zadevo. Bo šlo:

hammock je izjavil:

Vidim da je nekaj nejasnosti okoli oroznih listin, pa bom malo napisal o tem; v Sloveniji posameznik lahko poseduje Dovoljenje za posest orozja in Orozni list.

Dovoljenje za posest orozja in pot do njega:

-tecaj in izpit varnega rokovanja z orozjem
-zdravniski pregled
-clanstvo v strelskem klubu

Ko je zgoraj nasteto opravljeno, se na UE vlozi vlogo za nabavo orozja, in le ta je cez kak mesec v postnem nabiralniku. Potem se z njo gre v trgovino, kupi kos in v roku 8 dni nese na UE, kjer pogledajo tip, kaliber, serijsko in vse to vpisejo v Dovoljenje za posest orozja.

S to listino se ne da prosto kupovat streliva. Pot do streliva je:

-gres do firme, kjer si delal tecaj varnega rokovanja z orozjem, in s svojim orozjem opravis se 'posebni del' le tega (razstavis in sestavis orozje, nekaj placas in dobis potrdilo)
-to potrdilo, ter priporocilo strelskega kluba da rabis strelivo, dodas vlogi za nabavo streliva
-cez par dni dobis vlogo, s katero gres direktno k trgovcu in kupis, s cimer se zgodba zakljuci

Orozni list se dobi za 3 razlicne razloge:

-lov
-varnost
-sport

Za lov je postopek enak kot zgoraj, edino namesto strelskega kluba se vclanis v lovsko drustvo. Za varnost ga pri nas brez vez ne dobis. Za sport...vse kot za posestni list, edino potrdilo o udelezbi na dveh tekmah rabis, ter prav tako posebni del preizkusa.

Z oroznim lahko neomejeno kupujes strelivo.

Tretja, neuradna pot do streliva pa je, da ti ga nekdo da (kolega, klub) pa je. Samo vsaj enkrat priporocam da vzamete nabavno dovoljenje za strelivo, tako da ste pravno pokriti.

Najhitrejsa in najcenejsa pot do orozja je cca 2 meseca in kaksnih 400 evrov (papirji) ter koliko pac stane kos.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

krneki0001 je izjavil:

AnitaTrump je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Haha, moje izkušnje popolnoma.
Si že slišal za arabski IBM? Inshallah Bukhra Mafish.
Ti boš že vedel, kaj to pomeni. Ostalim na željo prevedem.:D

Zoran7 ::

Guzva v Berlinu - crowded accomodations

http://news.yahoo.com/mass-brawls-erupt...

Ista zgodba se tu, pa pise - der Grund der Auseinandersetzung Unzufriedenheit mit dem Essen.

http://www.spiegel.de/panorama/berlin-s...

jype ::

Yup, Švedska in Nemčija sta praktično polni - za zdaj.

Na vrsti ste... Manj evropski narodi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

perci ::

Na vrsti ste... Manj arabski narodi.

Zgoraj si se zmotil pa sem te popravil.

jype ::

Arabci so sicer znani po svojem gostoljubju, ampak midva se razlikujeva v tem, da jaz sem Evropejec, ti pa ne, ker jaz spoštujem človekove pravice, sem solidaren in strpen... Ti pa ne, ker imaš patološki strah pred ljudmi, ki bežijo od konflikta in si jim pripravljen kratiti njihove pravice samo zato, ker se nočeš pogovoriti s psihiatrom, ki bi ti lahko veliko ugodneje priskrbel čustven mir.

PrihajaNodi ::

jype je izjavil:

Arabci so sicer znani po svojem gostoljubju, ampak midva se razlikujeva v tem, da jaz sem Evropejec, ti pa ne, ker jaz spoštujem človekove pravice, sem solidaren in strpen... Ti pa ne, ker imaš patološki strah pred ljudmi, ki bežijo od konflikta in si jim pripravljen kratiti njihove pravice samo zato, ker se nočeš pogovoriti s psihiatrom, ki bi ti lahko veliko ugodneje priskrbel čustven mir.

O poglej jype, ogledalo!

jype je izjavil:

Arabci so znani po svojem gostoljubju dokler imajo korist od tebe. Ko nimajo več koristi postaneš vse, samo gost ne.

Matako ::

Zgodovinsko, kulturno in geografsko so najbolj tipični Arabci avtohtoni prebivalci Savdske Arabije.

Tam je doma t.i. "arabski etos".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Vanich ::

Matako je izjavil:

Medtem nekje na Balkanu.
http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/med...

Nerad priznam a zdi se mi, da bo makedonska lepotica malenkost... postavnejša od naše.

Mmmmmm - pocinkano: built to last a long, long time.

Spodaj pa blato. Tihotapci že nabavljajo lopate in krampe.

Ta bolj podjetni že gledajo tržne cene pocinkane pločevine.

Zgodovina sprememb…

Darkjaar ::

jype je izjavil:

Yup, Švedska in Nemčija sta praktično polni - za zdaj.

Na vrsti ste... Manj evropski narodi.

Žal, nismo dovolj dobri za njih.

Heavy ::

jype je izjavil:

ker jaz spoštujem človekove pravice, sem solidaren in strpen...

In svizec zavije čokolado :))

Savdska Arabija je polna gostoljubja, res. Begunci iz Sirije so tam v milijonih, da ne omenjamo Katarja in podobnih tvorb.
Dejmo pogledat dejstvom v oči: čas arabske nafte se končuje, čas Rusije kot svetovne sile se izteka, EU je postala premočna. Arabci in Rusi igrajo na vse ali nič, kot da ni jutrišnjega dne. Arabci spreminjajo zadnje petrodolarje v vpliv na EU, tega lahko dobijo zgolj z demografijo in islamizacijo (upajoč, da se bodo islamisti čez 20 let spomnili kdo jih je financiral in jim omogočil prevlado).
Rusi vnovčujejo plin in vojaško moč, dokler jo še imajo (demografija).
Sredi tega sranja je Evropa, ob strani pa se nam režijo Američani z varne strani Atlantika. Evropa ima tukaj vlogo kmečke neveste, ki ne ve točno kaj se dogaja, she is gonna get screwed either way. Verjetno bi bilo boljše biti z Rusi kot islamiziran, zato pa Američani "pomagajo" da se to ne zgodi in bolj sodelujejo z Arabci in Turki kot z Rusi.
Zato bi bil skrajni čas, da EU odvrže opravo kmečke neveste in začne skrbeti zase. Skupna vojska, federalna policija, angleščina kot uradni jezik, člen o judejo krščanskih temeljih EU v ustavo. Skupna zunanja politika.

Matako ::

zmaugy je izjavil:

Zato bi bil skrajni čas, da EU odvrže opravo kmečke neveste in začne skrbeti zase. Skupna vojska, federalna policija, angleščina kot uradni jezik, člen o judejo krščanskih temeljih EU v ustavo. Skupna zunanja politika.

Smel načrt, a jype ti ga nikoli ne bo dovolil uresničiti. Čeprav tista Evropa bo tudi imela federalno policijo, skupno vojsko, skupni uradni jezik... samo ne vem če bi ti bile všeč podrobnosti. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

A ni on že odšel? Mah, ni pomembno.

Stranka, ki bi nastopila s takšnim programom, dobi volitve v vseh državah EU. Države EU, kjer tega nočejo, naj izvolijo izstopiti in poskrbeti same zase.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Matako je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Smel načrt, a jype ti ga nikoli ne bo dovolil uresničiti. Čeprav tista Evropa bo tudi imela federalno policijo, skupno vojsko, skupni uradni jezik... samo ne vem če bi ti bile všeč podrobnosti. :D

Zakaj ne bo dovolil, saj so po vojni take zmetali v jame, da so lahko postavili nove temelje, jih bodo pa še enkrat.

Ravno ta vikend sem šel mimo spomenika talcem. Gor je precej na veliko napisano ime enega člana družine moje mame. Po očetovi strani so jih precej poslali v taborišča in nazaj je prišla samo ena oseba.
Mislim da modeli kot je jype nimajo pojma o vojni (in kakor je napisal ni bil niti v vojski), zato lahko pišejo takšne neumnosti tukaj.

avani ::

kaj pa ce bi se najprej zdruzili mitteleuropa skupaj, pa latinosi skupaj, pa skandinavci skupaj, pa Balkanci, pa anglezi+irci?

avani je izjavil:

kaj pa ce bi se najprej zdruzili mitteleuropa skupaj, pa latinosi skupaj, pa skandinavci skupaj, pa Balkanci, pa anglezi+irci?

Zakaj pa? Da bodo spet loleki in kreteni tipa janša razbijali narode na več polov. Sej vemo kako to gre. En janša naredi državi več škode kot 100 jypetov. Če jih pa postaviš za mizo (jypete in janše), da se bodo nekaj šli dogovarjat, je pa katastrofa neizbežna.

Zgodovina sprememb…

««
231 / 373
»»