Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
krneki0001 ::
Tipično izmikovanje odgovorom in preusmeritev, kaže na to, da ti je nelagodno razmišljat o tem, ker bi te potencijalno pripeljalo do tega, da se soočiš z resnico o sebi.
Če hrana zgnije, ni niti približno v isti galaksiji kot človeško življenje. Raje ne pomislim, kakšen karakter je potreben, da lahko sploh enačiš gnitje hrane s smrtjo otroka.
Od sedaj naprej prosim ne govori, da si za to da se beguncem pomaga, teroriste in migrante pa zavrača. Bodi pošten do sebe in ostalih in povej, da te ne briga za njih in da naj drugi poskrbijo za njih.
Kljub temu da se v ničemer ne strinjam s Fartmanom, on vsaj direktno pove, da nikogar noče tu in se ne spreneveda.
Kakšno izmikanje?
Če jih lahko 300 sprocesiramo, jih več pač ne moremo vzeti v državo. PIKA. Ne gre več. Zato sem te tudi vprašal zakaj ne poješ 20kg ali več hrane na dan.
Če ne gre, pač ne gre. Ne moreš vseh rešit, ne moreš vseh zaščitit. Nekaj jih bo pač pomrlo. Če imaš ti zarad itega slabo vest, jo imej, jaz je nimam.
morbo ::
"Maktoufova je sodelovala pri najodmevnejših primerih terorizma, zdaj pa toži francosko vlado v imenu družin, katerih otroci so iz zahodnih držav odpotovali v Sirijo, da so se priključili teroristični skupini Islamska država (IS). Ti namreč trdijo, da država ni storila dovolj, da bi njihovim otrokom preprečila odhod v Sirijo."
No, to je totalen absurd v katerega pelje skrajni liberalizem.
- najprej jih sprejmeš v državo, zrihtaš nastanitev, izobrazbo, delo...
- potem jim omogočiš življenje v njihovem verskem okolju (mošeje, imami, ipd..)
- potem se radikalizirajo in jih je potrebno nadzorovat
- nato odidejo na urjenje v tretje-svetske islamske luknje, kjer izvajajo teror
- ali po možnosti izvedejo teror v dežavi gostiteljici
- na koncu te še tožijo, ker nisi "dovolj dobro poskrbel zanje"
Imigracija iz zaostalih muslimanskih držav = sami stroški, nič dodane vrednosti.
Bryn ::
Kljub temu da se v ničemer ne strinjam s Fartmanom, on vsaj direktno pove, da nikogar noče tu in se ne spreneveda.
V tem tvojem hipoteticnem scenariju si ti zagotovo narobe razumel... poudaril sem, da ne ves, kaksna je sestava migrantov, ti pa si navajal o hipoteticnih zero-risk beguncih, ki si jih hipoteticno ti hipoteticno osebno hipoteticno preveril. Jaz sem, ce ti ocitno se zagotovo ni jasno, povedal, da je organiziranost in nadzor razlika med civilizacijo in anarhijo... Stari, ti si ene malo mimo ...
Nevermind, očitno je tu brezveze karkoli razpredat. Če že v namišljenih primerih pridemo, do tega, da se niti ne potrudimo pomagat, kaj bomo v realnosti sploh lahko naredili, ko smo postavljeni pred dejstvo. Jebiga, tu so, ni izbire, ali pomagamo vsem, ker jih ločit med seboj ne moremo al pa pustit, da vsi pocrkajo. Jaz vem kje stojim.
krneki0001 je izjavil:
Tipično izmikovanje odgovorom in preusmeritev, kaže na to, da ti je nelagodno razmišljat o tem, ker bi te potencijalno pripeljalo do tega, da se soočiš z resnico o sebi.
Če hrana zgnije, ni niti približno v isti galaksiji kot človeško življenje. Raje ne pomislim, kakšen karakter je potreben, da lahko sploh enačiš gnitje hrane s smrtjo otroka.
Od sedaj naprej prosim ne govori, da si za to da se beguncem pomaga, teroriste in migrante pa zavrača. Bodi pošten do sebe in ostalih in povej, da te ne briga za njih in da naj drugi poskrbijo za njih.
Kakšno izmikanje?
Če jih lahko 300 sprocesiramo, jih več pač ne moremo vzeti v državo. PIKA. Ne gre več. Zato sem te tudi vprašal zakaj ne poješ 20kg ali več hrane na dan.
Če ne gre, pač ne gre. Ne moreš vseh rešit, ne moreš vseh zaščitit. Nekaj jih bo pač pomrlo. Če imaš ti zarad itega slabo vest, jo imej, jaz je nimam.
Ja to je najlažje; v kot se dat, oči zapret, prste v ušesa in si na glas govorit "lalalalala". Ne moreš vseh, narediš pa vse kar lahko in država bi morala delati v to smer, da lahko preprečimo smrt čimvečjega števila.
Na forumu s teoretičnimi primeri?
Z namenom po korakih pripeljati do realnosti situacije. Moja napaka, da sem mislil da je to tu možno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bryn ()
V tem tvojem hipoteticnem scenariju si ti zagotovo narobe razumel... poudaril sem, da ne ves, kaksna je sestava migrantov, ti pa si navajal o hipoteticnih zero-risk beguncih, ki si jih hipoteticno ti hipoteticno osebno hipoteticno preveril. Jaz sem, ce ti ocitno se zagotovo ni jasno, povedal, da je organiziranost in nadzor razlika med civilizacijo in anarhijo... Stari, ti si ene malo mimo ...
Nevermind, očitno je tu brezveze karkoli razpredat. Če že v namišljenih primerih pridemo, do tega, da se niti ne potrudimo pomagat, kaj bomo v realnosti sploh lahko naredili, ko smo postavljeni pred dejstvo. Jebiga, tu so, ni izbire, ali pomagamo vsem, ker jih ločit med seboj ne moremo al pa pustit, da vsi pocrkajo. Jaz vem kje stojim.
Očitno ne veš kje stojiš.
Si bil na meji? Si videl kdaj toliko hrane stran vreči? Si videl nehvaležnost migrantov, ko jim dostaviš vodo, pa jo vržejo stran? SI videl, kako trgajo otroke mamam iz rok, jih slačijo, sezuvajo in jih rinejo pred sabo ter kažejo kako so bogi, nagi, brez oblek,..., ko kaka kamera snema. Ko pa kamrera neha snemat in se umakne, pa otrok leti po tleh in v ozadje, migranti pa postanejo nesramni, pljuvajo, se derejo, rinejo v ogrado in izzivajo pretepe?
krneki0001 je izjavil:
Si bil na meji? Si videl kdaj toliko hrane stran vreči? Si videl nehvaležnost migrantov, ko jim dostaviš vodo, pa jo vržejo stran? SI videl, kako trgajo otroke mamam iz rok, jih slačijo, sezuvajo in jih rinejo pred sabo ter kažejo kako so bogi, nagi, brez oblek,..., ko kaka kamera snema. Ko pa kamrera neha snemat in se umakne, pa otrok leti po tleh in v ozadje, migranti pa postanejo nesramni, pljuvajo, se derejo, rinejo v ogrado in izzivajo pretepe?
Nisem, si bil ti?
ohnowhy ::
...
Zelo osvezujoce, da nekdo ugotavlja, kako bi ravnal v resnicnosti, glede na forumsko hipoteticno vprasanje. Razumem, da si altruist itd. ampak resnicnost je redkokdaj brez presenecenj. Nekoc so nas nekje, ko smo bili podobno mladi, ucili v smislu, prav s taksnimi besedami, ni cisto prava anglescina, ocitno, If formulation has to do with brain, implementation is about heart and guts... Upam, da me ne bo kdo tozil zaradi neavtoriziranega citiranja, za slovnico pa bi gospod profesorji sami ziher fasali kaksno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
mailer ::
Kako ločiš med begunci z dobrimi nameni in tistimi brez dobrih namenov?Za začetek je celotna družina z očetom, mamo in otroki dober indic. Ko pokažejo še originalne dokumente je stvar skoraj že jasna. Če so pa sami deci brez dokumentov oz redki s ponarejenimi pol pa jasno kaskšni so tvoji nameni. Nekaj skrivaš.
krneki0001 je izjavil:
Kakšno izmikanje?
Ja to je najlažje; v kot se dat, oči zapret, prste v ušesa in si na glas govorit "lalalalala". Ne moreš vseh, narediš pa vse kar lahko in država bi morala delati v to smer, da lahko preprečimo smrt čimvečjega števila.
Ne da si zatiskam oči, samo realno jemljem zadevo. Več kot toliko jih ne moreš rešiti. PIKA. Ne gre fizično. Samo določeno število jih lahko rešiš in več ne gre. Ne moreš delat čudežev.
Zato sem te tudi vprašal; Zakaj na dan ne poješ 20kg hrane, sprocesiraš skozi usta jo brez problema?
Ali še bolje, zakaj ne spiješ 20 litrov vode naenkrat?
krneki0001 je izjavil:
Nisem, si bil ti?
Ja, bil sem. Svojim kolegom sem pripeljal zaščitne maske in ene par paketov zdravil za doktorja, ki pomaga v centru. Pa sem tam ostal par ur in si ogledal situacijo, pa malo podebatiral s kolegi, ki tam delajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
lexios ::
"Maktoufova je sodelovala pri najodmevnejših primerih terorizma, zdaj pa toži francosko vlado v imenu družin, katerih otroci so iz zahodnih držav odpotovali v Sirijo, da so se priključili teroristični skupini Islamska država (IS). Ti namreč trdijo, da država ni storila dovolj, da bi njihovim otrokom preprečila odhod v Sirijo."
No, to je totalen absurd v katerega pelje skrajni liberalizem.
True, vendar jbg, zdj smo kjer smo in je kar je. Še en pogled na situacijo:
"Twenty-four hours after an attack by Da'esh (the organization formerly known as ISIS [1]) on Paris left 129 dead and 352 wounded, the Internet and the airwaves alike have been filled with profound waves of self-serving nonsense and stupidity from left and right alike. Everyone seems to have found a way in which this situation justifies their position – protect the refugees! Exile the refugees! Bomb someone! Stop all bombing of anyone! – and magically, it seems that one of the most complex political situations of our time can be reduced to simple slogans....
...
So let's review where we are, for a moment. There's a large European Muslim population which is disillusioned, disenfranchised, underemployed, and generally treated as outsiders and fair political punching bags by the society as a whole. There's a giant stream of refugees pouring in to Europe, combining huge numbers of people running for their lives from bloodthirsty maniacs with small numbers of bloodthirsty maniacs looking to recruit. There's a factory of particularly bloodthirsty maniacs with a vision of taking over the world through (a) killing people and (b) convincing the rest of the world to treat Muslims even more like outsiders, who are actively trying to both create refugee streams and send out recruiters, to this end.
At this point, I expect to hear a chorus of voices blaming two things for this: religion (specifically, Islam), and oil (specifically, the West's insatiable need for it). To which my main response to both is "hogwash".
..."
ohnowhy ::
krneki0001 je izjavil:
...
Mislim, da tudi medicinsko osebje s triazo ugotavlja, komu, kako in kdaj bodo pomagali. No, Bryn je verjetno se pac mlad in brez odgovornosti in brez odlocanja. Zato mu ni tezko enostransko obtozevati nikogar. Morda bo kdaj drugace gledal na te zadeve.
morbo ::
True, vendar jbg, zdj smo kjer smo in je kar je. Še en pogled na situacijo:
Dolg spisek razlogov zakaj je bolje da Slovenija in vzhodno evropske države ne sprejmemo niti enega ekonomskega migranta iz bližnjevzhodnih muslimanskih držav. Recept za pogubo in razkol družbe, če še ekonomski velikani kot je Francija, Švedska, Anglija... ne znajo / nočejo / ne morejo teh ljudi pravilno integrirat. Če kdo rabi "poceni delovno silo", je Bolgarov in Romunov dovolj. In Ukrajincev (tudi vojnih beguncev), a njih nihče ne obravnava kot "special snowflakes" ki rabijo direkten vlak in neomejeno vstopnico za Berlin.
Dejanskim sirskim beguncem pa se lahko pomaga v okolici Sirije oz. sami Siriji / Iraku, kjer je ogromno tudi notranje razseljenih.
Axbcd ::
jype ::
Ne, seveda ne. To bi bil nacizem.
Darkjaar ::
Stari maček je izjavil:
World peace je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Danes se pa bo začelo sranje. Zakaj boste videli....
...pri nas...
Šta happen. Se bo avstrijska meja zaprla ?
Se je že.
Zakaj potem nihče od glavnih medijev ne poroča tega?
leiito ::
Darkjaar ::
Pšenični ::
perci ::
Axbcd ::
Zato ker so še tedne nazaj z vsemi topovi 'napadali' Madžarsko. Zdaj pa počnejo popolnoma identično stvar, postavljajo ograje. Spomnimo se vseh kritih, ki so letele na Orbana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
krneki0001 je izjavil:
...
Mislim, da tudi medicinsko osebje s triazo ugotavlja, komu, kako in kdaj bodo pomagali. No, Bryn je verjetno se pac mlad in brez odgovornosti in brez odlocanja. Zato mu ni tezko enostransko obtozevati nikogar. Morda bo kdaj drugace gledal na te zadeve.
Sem že v 2. polovici 30ih, zaposlen že več kot deset let, z ženo in otrokom.
Vem kakšna je realnost, tudi vem, da ni niti polovica resničnih beguncev. Zavedam se kakšna je realna slika, mogoče celo bolj kot večina. Realnost je tudi da bo terorist prišel v EU če hoče, begunci ali ne. In ja večina teh ki hočejo k nam, so po vsej verjetnosti ekonomski migranti. Kaj se bo zgodilo, nihče zares ne ve. Vem pa, da jih je polno zunaj v mrazu, in če se bo kdo šlepal na moje davke, je to tveganje, ki sem ga pripravljen tvegati, če to pomeni, da s tem pomagamo tisti manjšini, ki res potrebujejo pomoč.
Države bojo morale nastaviti mehanizme za odkritje izkoriščevalcev in jih nagnat, zdaj pa je pač treba pomagat.
Sem sam tudi na lastni koži izkusil kaj je to pomagati nekomu v lastno škodo, pa mi je nož zaril v hrbet, in ne ga srat, Slovenec je bil, pa vseeno ne bom dopustil, da mi to prepreči, da hočem ppmagat ljudem.
Begunci imajo 3 tople obroke na dan, samo če hočejo in če ne zmečejo v kanto vsega kar dobijo. In čez mejo so šli lahko brez dokumentov in so brez kazni - že tukaj je neenakopravnost.
Jaz samo hočem, da slovenija vsaj toliko poskrbi za domače, če ne še bolje, kot to dela za tujce. Domači vseeno davke tukaj plačujejo, tujci jih ne.
In ker so te naše familje obsojene na životarjenje, mi je vseeno, če trume beguncev, migrantov in isisovcev zmrzujejo pred mejo. Dokler ni za naše porihtano, nočem da skrbimo za druge.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Mr.B ::
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
"Kako može biti da to gledate i sedite I ne činite ništa?! Braćo i sestre, ili se pridružite nama, mudžahedinima, ili sami vodite džihad u Nemačkoj i Austriji!... Uzmite veliki nož, idite na ulicu i zakoljiite svakog kaurina koji vam priđe!... Vi prljavi psi, osvetićemo vam se!", poručuje Nemcima i Austrijancima Muhamed, na nemačkom jeziku."
Ja, kaj reči na to? Le na katere brate in sestre misli? Mogoče na tiste, ki so že emigrirali? V Avstrijo in Nemčijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Bonsai ::
Stari maček je izjavil:
World peace je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Danes se pa bo začelo sranje. Zakaj boste videli....
...pri nas...
Šta happen. Se bo avstrijska meja zaprla ?
Se je že.
Ker ni res. Niti en avstrijski portal tudi ne poroča o tem...
krneki0001 je izjavil:
Ali ti kdo prepoveduje pomagat ljudem? Tukaj verjetno ni nobenega takega. Pomaga jim kolkor hočeš. Vendar ne na moje stroške in na stroške vseh davkoplačevalcev. Ta denar rabimo tudi za naše družine, ki so v slabem socialnem stanju. Več kot 7000 familij nima enega toplega obroka na dan, pa kljub temu davke tukaj plačujejo. Pa čez mejo tudi ne smejo ilegalno - kazen je 400 evrov, ki bjo bo tak takoj dobil.
Begunci imajo 3 tople obroke na dan, samo če hočejo in če ne zmečejo v kanto vsega kar dobijo. In čez mejo so šli lahko brez dokumentov in so brez kazni - že tukaj je neenakopravnost.
Jaz samo hočem, da slovenija vsaj toliko poskrbi za domače, če ne še bolje, kot to dela za tujce. Domači vseeno davke tukaj plačujejo, tujci jih ne.
In ker so te naše familje obsojene na životarjenje, mi je vseeno, če trume beguncev, migrantov in isisovcev zmrzujejo pred mejo. Dokler ni za naše porihtano, nočem da skrbimo za druge.
Misliš, da bo Slovenija pomagala vsem družinam, ki so v stiski, če v tem trenutku zapremo vse meje in ne spustmo niti enega begunca skozi? Zakaj torej ni, preden je prišel val beguncev? To je realnost. Denar za begunce prihaja med drugim iz drugih držav EU, nekaj javno objavljeno, nekaj pa predvidevam, da v zakulisju. Tega denarja ne moremo preusmeriti v reševanje lastnih problemov, ni namenjen temu.
Ker si bil tam, mi prosim povej, če veš zakaj zmečejo hrano stran? So jo vsi zmetali? Jo je polovica? Zelo grdo je, da so hrano zmetali stran, pa je treba potem pustit stradati tiste, ki niso?
Povej mi še prosim, koliko denarja so pokradli vsi naši preljubi oblastniki in njihovi lakaji do sedaj, toliko kot bo šlo za begunce ali več? Zakaj smo zdaj glasni koliko našega denarja gre beguncem, ko pa so nam pokradli državo, pa jih še vedno vsi volimo. Kurc pa tako domoljublje, 24 let nam naši sonarodnjaki kradejo denar pa nihče nič in se voli iste prdce na levi in desni, ko pa pridejo begunci pa vsi v okope, koliko denarja bo šlo za njih in je treba najprej z naše reveže poskrbet.
AC_DC ::
Denar za begunce prihaja med drugim iz drugih držav EU, nekaj javno objavljeno, nekaj pa predvidevam, da v zakulisju. Tega denarja ne moremo preusmeriti v reševanje lastnih problemov, ni namenjen temu.
Vir in konkretne številke ?
Ker še če omejim na pomoč v policajih, potem je številka smešno nizka, glede na to, kar je bilo obljubljeno.
Euri gredo iz Eu blagajne še dosti bolj stežka naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Sims ::
Tole sem našel na 24ur
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Bryn
Denar za begunce prihaja med drugim iz drugih držav EU, nekaj javno objavljeno, nekaj pa predvidevam, da v zakulisju. Tega denarja ne moremo preusmeriti v reševanje lastnih problemov, ni namenjen temu.
Vir in konkretne številke ?
Ker še če omejim na pomoč v policajih, potem je številka smešno nizka, glede na to, kar je bilo obljubljeno.
Euri gredo iz Eu blagajne še dosti bolj stežka naprej.
The European Commission has approved 10.17 million euros of emergency funding to help Slovenia cope with the massive and sudden influx of would-be asylum seekers transiting the country on their way to Western Europe.
Vir: http://www.euronews.com/2015/11/06/eu-a...
Sicer pa si predstavljam, da bo večina tega denarja šla za t.i. tehnično oviro, ki jo je verjetno prodal kak bratranec kakega sekretarja...
Zgodovina sprememb…
perci ::
To, da hrano stran mečejo so morda posamezni primeri, pravilo to zagotovo ni. Je pa dejstvo, da lačni tudi niso, ker prostovoljci lepo za njih poskrbijo.
Ko sem bil tam je bilo 1000 obrokov pripravljenih. 500 jih je letelo na tla, 500 pa so jih delavci potem zmetali v kanto, ker so bili v stiku z begunci in jih je treba zavreci. Ne vem zakaj tako, ampak tako so povedal.
Slovenija v državo ne pušča oboroženih migrantov, je zatrdil Miro Cerar, zaveda pa se, da "zadeve niso nedolžne". Na vprašanje, čemu služi bodeča žica, je odgovoril, da gre za usmerjevalno ograjo ter da Slovenije ne nameravajo zagraditi, če to ne bo skrajno nujno. Medtem je Slovenija prejela 1,5 milijona evrov pomoči iz sklada Razvojne banke Sveta Evrope.
Tole sem našel na 24ur
http://www.advance.hr/vijesti/isil-ovi-...
"Zaprijetio je i Europi - "Europskim zemljama poručujem da stižemo, s eksplozivima... Nećete nas moći zaustaviti jer danas smo snažniji nego prije", poručio je pripadnik terorističke skupine."
Zadeve da niso nedolžne, bi rekel da res ne, sam mi se obnašamo popolnoma neodgovorno. Nisem zasledil posnetkov, na katerih bi pregledovali prtljago beguncev. Tale Cerar jih pa strelja. neumnosti.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
To, da hrano stran mečejo so morda posamezni primeri, pravilo to zagotovo ni. Je pa dejstvo, da lačni tudi niso, ker prostovoljci lepo za njih poskrbijo.
Ko sem bil tam je bilo 1000 obrokov pripravljenih. 500 jih je letelo na tla, 500 pa so jih delavci potem zmetali v kanto, ker so bili v stiku z begunci in jih je treba zavreci. Ne vem zakaj tako, ampak tako so povedal.
O tem razglabljat brez več podrobnosti je nemogoče. Mogoče je bila svinjina, ki jo ne jedo, kar sicer razloži zakaj, pa vseeno ni prav. Sicer si ravno tako predstavljam, kakšne ljubljanske vegane, ki bi na tla vrgli sendvič s posebno v podobnih primerih.
Izredno težko verjamem, da bi lačen človek hrano stran vrgel. Sovražim jetrca, ampak če bi bil zares lačen, bi jih zmazal pa še za repete prosil.
Slovenija v državo ne pušča oboroženih migrantov, je zatrdil Miro Cerar, zaveda pa se, da "zadeve niso nedolžne". Na vprašanje, čemu služi bodeča žica, je odgovoril, da gre za usmerjevalno ograjo ter da Slovenije ne nameravajo zagraditi, če to ne bo skrajno nujno. Medtem je Slovenija prejela 1,5 milijona evrov pomoči iz sklada Razvojne banke Sveta Evrope.
Tole sem našel na 24ur
http://www.advance.hr/vijesti/isil-ovi-...
"Zaprijetio je i Europi - "Europskim zemljama poručujem da stižemo, s eksplozivima... Nećete nas moći zaustaviti jer danas smo snažniji nego prije", poručio je pripadnik terorističke skupine."
Zadeve da niso nedolžne, bi rekel da res ne, sam mi se obnašamo popolnoma neodgovorno. Nisem zasledil posnetkov, na katerih bi pregledovali prtljago beguncev.
Prišli bodo pa naj bodo begunci tu ali pa ne. Itak gre iz EU ne vem koliko državljanov dol se urit in čisto legalno pridejo nazaj.
Zgodovina sprememb…
Ne bit naivni, da smo mi neko slepo črevo. Več ne bom napisal zaradi svoje varnosti.
Reycis ::
Glede beguncev imamo pač jasno definirane konvecije kaj in kako.
Še vedno imaš postopke, ki ločijo civilizacijo od anarhije, ne glede na to, če ti nekako veš, da so vsi prosilci, dejansko to, za kar se predstavljajo. In konvencije so seveda znane kot 1) nespremenljive in 2) absolutne. Če nekdo krši konvencijo, emm, kaj sledi, če je dovolj glasen in močan?
Kako ločiš med begunci z dobrimi nameni in tistimi brez dobrih namenov? In pa uporabna znanja, torej dokler ima uporabno znanje je vreden pomoči drugače ne?
Če se vas nabere dovolj, da spremenite konvencije oz. kot država odstopimo od njih, go for it, to je demokracija. Jaz se bi sicer uprl in protestiral, ker po mojem prepričanju bi nardili korak nazaj, ampak to je demokracija.
Sej bodo dobile oblast po Evropi stranke kot jih imajo Madžari in Poljaki, etc. Noben noče tega vsiljenega priseljevanja.
Glede beguncev imamo pač jasno definirane konvecije kaj in kako.
Še vedno imaš postopke, ki ločijo civilizacijo od anarhije, ne glede na to, če ti nekako veš, da so vsi prosilci, dejansko to, za kar se predstavljajo. In konvencije so seveda znane kot 1) nespremenljive in 2) absolutne. Če nekdo krši konvencijo, emm, kaj sledi, če je dovolj glasen in močan?
Kako ločiš med begunci z dobrimi nameni in tistimi brez dobrih namenov? In pa uporabna znanja, torej dokler ima uporabno znanje je vreden pomoči drugače ne?
Če se vas nabere dovolj, da spremenite konvencije oz. kot država odstopimo od njih, go for it, to je demokracija. Jaz se bi sicer uprl in protestiral, ker po mojem prepričanju bi nardili korak nazaj, ampak to je demokracija.
Sej bodo dobile oblast po Evropi stranke kot jih imajo Madžari in Poljaki, etc. Noben noče tega vsiljenega priseljevanja.
Ja, se bojim, da bodo res. S tem bo tudi konec EU, ker vse te stranke so praviloma tudi anti EU. Kaj to pomeni za nas je težko napovedat, ampak na začetu bo zagotovo standard precej padel in bo trajalo najman desetletje, da pridemo na nulo. Kaj pa veš mogoče bomo do takrat počistili našo politiko in z novim začetkom postali končno druga Švica.
Me pa zanima, kaj bodo naredili z vsemi temi begunci, ki se bodo v tem času naselili širom EU.
" BEOGRAD - Na osnovu dogovora zemalja članica Šengena, Srbija je obaveštena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije, javio je večeras RTS."
Meje se zapirajo. Je bilo že omenjeno. Zdaj bo potrebno ograjo čimprej dokončat. In pazit na Hrvate, da nam jo ne zagodejo.
Verjetno bo potrebno ogradit tud mejo z Italijo.
Meje je potrebno zapreti. Potem je potrebno prečistit te begunce ki so prišli v EU. Kdor ni upravičen do azila....
Zgodovina sprememb…
AC_DC ::
Tole sem našel na 24ur
Notranja ministrica na 24ur izjavila, da Slo porabi 770 000 eur na dan za migrante.
za primerjavo stroškov:
1 vožnja vlakovne potniška kompozicije iz njihovega kampa Opatovac do Slo meje (MP Dobova), stane Hrvaško 10 000 eur.
vir: htr dnevnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
To bi značilo da će, ukoliko Grčka nastavi ovim tempom da propušta izbeglice preko svoje granice, najveći problem imati Hrvatska i Srbija.
Upravo zbog toga, Srbija pažljivo prati situaciju po ovom pitanju, zbog čega će, kako je najavljeno, po povratku premijera Aleksandra Vučića sutra iz Bujanovca i Preševa uveče oko 21 sat, biti održana još jedna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj će se razmatrati stav Srbije po tom pitanju.
Inače, proteklih nekoliko dana, u Srbiju dnevno ulazi oko 4.500 izbeglica, što je manje nego u proteklom periodu. Taj ulazak usporen je i zbog nedavnog terorističkog napada u Parizu."
Na hrvaškem ali Srbiji se bo vsak dan povečalo št. beguncev za 2500. Odvisno kolk bomo mi odločni.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
Trade Republic 38MVDVXM
Satanova nevesta se zlobno smeji, kako je zjebala Evropo ...
Njena politična karijera je končana.
Zgodovina sprememb…
Martin Krpan ::
Sem nekaj sprotoma glede bodeče žice registriral : baje je bila spet preplačana glede na domačega proizvajalca ... si je zgleda nekdo pri koritu spet omastil brke ... korupcija do amena zgleda ("rampant") če je to res ...
Kdo pa je ta famozni domači proizvajalec ?
Kolikor ve meni znano se v SLO proizvajajo le mreže za vrtove in kurnike , ne pa razor blade bodeča žica. Kar mimogrede ni isto!
Karaya 52 ::
Gadja gnezda pa so po fakultetah in medijskih uredništvih. Destletja so podpirali prihod migrantov islama in za vsako sranje so jih branili v studijih kot svoje mame. Študente so metali iz fakultet, če so zinili politično nekorektno izjavo. Politike, ki so povedali to kar danes gledamo, pa so probali izbrisati iz medijskega prostora. Še danes vse teme o islamu komentira lažnivi profesor Štrebenc, ki je že našel moralna opravičila za pariške pokole. Te kače so toliko nevarne kot opasani bombaši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
krneki0001 je izjavil:
Pustiš jih pred mejo in jih spustiš v državo samo toliko kot jih lahko sprocesiraš.
Torej, recimo 300 na dan jih spraviš skozi, ostalih 6.700 pa naj pomrejo, kar se tebe tiče, otroci, moški, ženske, mladi, koga briga?
Kaj naredi Hrvaška v primeru, da jih mi sprocesiramo samo 300 na dan, njim pa prvi dan ostane 6.700, drugi 13.400 čez en teden pa 46.900?
Vse je še vedno izmišljen primer.
Žico na meji ?
Martin Krpan je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Pustiš jih pred mejo in jih spustiš v državo samo toliko kot jih lahko sprocesiraš.
Torej, recimo 300 na dan jih spraviš skozi, ostalih 6.700 pa naj pomrejo, kar se tebe tiče, otroci, moški, ženske, mladi, koga briga?
Kaj naredi Hrvaška v primeru, da jih mi sprocesiramo samo 300 na dan, njim pa prvi dan ostane 6.700, drugi 13.400 čez en teden pa 46.900?
Vse je še vedno izmišljen primer.
Žico na meji ?
Hrvaška ma nore kapacitete. Vse hotele na morju majo že prazne. Govorimo o številkah ood 250.000 do 400.000.
Poleg tega so oni evropskog ponašanja i tako....neče njim bit težko.
Pa lah pol pojejo spet "dojšland dankešen".
Zgodovina sprememb…
Tale miselna vaja je namenjena tistim, ki zagovarjajo begunce ja, migrante in teroriste ne.
V čemu je fkn point tega bluzenja?
Evo moj izmišljen miselni test: na mejo Slovenije pride 10 milijonov beguncev in vsi hočejo v Ljubljano. Jih boš pustil lačne?
Če jih pride 10 miljonov, je vseeno kaj bi jaz naredil, nas je 2 miljona, povozili bi nas kot male otroke.
Do danes je evropo prišlo okol 500.000 beguncev/migrantov, Evropa ima 500 miljonov prebivalcev, torej jih je 0.1%, ni niti podobno.
Pri nas itak nihče noče ostati, mi jih oskrbimo in dalje.
Ja , samo vsi rinejo skozi 2 miljonsko Slovenijo , ne pa enakomerno skozi celo evropo. Če švabi zaprejo meje bomo najebali mi ne pa Finci , Portugalci , Poljaki in ostala 500 miljonska evropa.
Stari maček ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()