Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
World peace ::
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Danes se pa bo začelo sranje. Zakaj boste videli....
...pri nas...
Šta happen. Se bo avstrijska meja zaprla ?
Stari maček ::
World peace je izjavil:
Nah. Nikakor. Treba počakat da so upravičene, če ne bi liberalci skočili v luft, da se teroristom kršijo pravice do zasebnosti.
Teroristom ne moreš kršit človekovih pravic, ker so se jim s svojimi dejanji odrekli.
World peace je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
...pri nas...
Se je že.
jype ::
Stari maček> Teroristom ne moreš kršit človekovih pravic, ker so se jim s svojimi dejanji odrekli.
To drži in je celo eksplicitno omenjeno tudi v konvenciji ZN o beguncih.
To drži in je celo eksplicitno omenjeno tudi v konvenciji ZN o beguncih.
jtothek ::
jype ::
jtothek> No kaj pa govoriš, saj pa je dobro znano dejstvo, da begunci niso terorist.
Seveda niso. Saj tudi teroristi niso begunci. Množici sta si v vseh pravnih sistemih popolnoma tuji. To ni nepomembno.
Seveda niso. Saj tudi teroristi niso begunci. Množici sta si v vseh pravnih sistemih popolnoma tuji. To ni nepomembno.
krneki0001 ::
jtothek> No kaj pa govoriš, saj pa je dobro znano dejstvo, da begunci niso terorist.
Spet nakladaš. Med migranti se nahajajo begunci in teroristi. Beguncem je potrebno pomagat, migrante in teroriste pa zavrnit.
Slovenija pa tega ne počne. Vse sprejema.
ohnowhy ::
krneki0001 je izjavil:
...
Vem, da je težko komunicirati z jypetom, ampak mislim, da vseeno ni tako militanten, kot izgleda tu na forumu, saj je ja nekakšen računalničar. Morda kakšen izraz po svoje uporabi, mogoče včasih neokusno pogreje zgodovino, ampak to je pač jype, ne bi rekel, da je zares žleht, le malo preveč idealističen... Držite me za besedo :)
thramos ::
Lahko je v RL prava rožica ampak na forumu ima podobno nasilno retoriko kot tisti, ki jih obklada z nacisti. Zavaja in poizkuša manipulirat pa še malo bolj.
Bryn ::
krneki0001 je izjavil:
Spet nakladaš. Med migranti se nahajajo begunci in teroristi. Beguncem je potrebno pomagat, migrante in teroriste pa zavrnit.
Pa dajmo zadevo speljat postopoma:
Pred slovensko mejo se znajde 300 ljudi, pa dajmo za ta izmišljen primer privzet, da so vsi ti potrjeno 100% begunci in vsak dan pride 300 novih, vsi begunci.
Rabi teh prvih 300 beguncev pomoč takoj, ali lahko pred mejo počakajo teden ali dva, da jim pomagamo?
Kaj se bi zgodilo, če jim pomagamo šele čez en teden?
Lepo bi prosil, če lahko odgovoriš na vprašanja, gre samo za poskus vpeljave nekega normalnega diskurza.
perci ::
IMO ni dolžnost države, ki sprejema begunce, da jih je sposobna sprocesirat 10.000 na dan.
300 bi bila ena razumna številka, za rang velikosti Slovenije, IMO. V enem dnevu.
300 bi bila ena razumna številka, za rang velikosti Slovenije, IMO. V enem dnevu.
morbo ::
Vem, da je težko komunicirati z jypetom, ampak mislim, da vseeno ni tako militanten, kot izgleda tu na forumu, saj je ja nekakšen računalničar.
Saj glavni rabelj ISIS-a je (bil?, baje je bil lkvidiran v zračnem napadu) tudi "nekakšen računalničar". To ne pove dosti o militantnosti osebka.
Stari maček je izjavil:
Se je že.
Samo domnevaš ali lahko preberemo kaj več?
100% informacija iz prve roke.
IMO ni dolžnost države, ki sprejema begunce, da jih je sposobna sprocesirat 10.000 na dan.
Nikjer ne omenjam dolžnosti države in sposobnosti procesiranja. Naslanjam se samo na to, da vsi pravite beguncem je treba pomagat, migrante in teroriste pa nazaj poslat. Jaz iz tega sklepam, da je pomoč beguncem omenjena iz čolvekovega altruizma.
Torej dve zelo specifični vprašanji, na kateri bi bil vesel odgovorov.
AnitaTrump ::
http://newobserveronline.com/germany-on...
Begunci so pa kar pridno aktivni. Nazadnje je bilo v nemciji tako stanje ko so jih zavezniki osvobodili nacijev.
Begunci so pa kar pridno aktivni. Nazadnje je bilo v nemciji tako stanje ko so jih zavezniki osvobodili nacijev.
Matako ::
Ste vedeli, da se Korana v Sloveniji ne sme uporabljati za gorivo?
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/foto-...
Očitno ne.
Očitno ne.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Nikjer ne omenjam dolžnosti države in sposobnosti procesiranja. Naslanjam se samo na to, da vsi pravite beguncem je treba pomagat, migrante in teroriste pa nazaj poslat. Jaz iz tega sklepam, da je pomoč beguncem omenjena iz čolvekovega altruizma.
Torej dve zelo specifični vprašanji, na kateri bi bil vesel odgovorov.
Saj sem ti odgovoril že v prejšnjem odgovoru.
Če pride 300 beguncev na dan, jih moramo sprocesirati in jim zagotoviti normalne življenjske razmere v enem dnevu. Kaj je normalno, je drugo vprašanje. Hotel Union ni, pod milim nebom brez WC-ja pa tudi ne. Nekaj vmes.
krneki0001 je izjavil:
Pred slovensko mejo se znajde 300 ljudi, pa dajmo za ta izmišljen primer privzet, da so vsi ti potrjeno 100% begunci in vsak dan pride 300 novih, vsi begunci.
Rabi teh prvih 300 beguncev pomoč takoj, ali lahko pred mejo počakajo teden ali dva, da jim pomagamo?
Lepo bi prosil, če lahko odgovoriš na vprašanja, gre samo za poskus vpeljave nekega normalnega diskurza.
Dokler stojijo pred mejo, so problem države v kateri stojijo, tako da je po vseh papirjih, konvencijah in ostalih listinah dolžna poskrbeti država v kateri stojijo, torej Hrvaška.
Ko pridejo v našo državo, pa smo mi dolžni poskrbeti zanje.
In tako tudi naši delajo. Ko pridejo v državo in dokler ne gredo v avstrijo skrbijo zanje.
krneki0001 je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Dokler stojijo pred mejo, so problem države v kateri stojijo, tako da je po vseh papirjih, konvencijah in ostalih listinah dolžna poskrbeti država v kateri stojijo, torej Hrvaška.
Ko pridejo v našo državo, pa smo mi dolžni poskrbeti zanje.
In tako tudi naši delajo. Ko pridejo v državo in dokler ne gredo v avstrijo skrbijo zanje.
Ok super, gremo dalje.
Namesto 300 jih je 7.000, vsi 100% begunci, hočejo skozi našo državo, vsak dan jih pride dodatnih 7.000. Kaj narediti? Vse države ob poti do naše meje, si jih samo podajajo dalje.
Torej, še vedno izmišljen primer, ni teroristov in migrantov, vse kar je potrebno je, da se jih popiše in hop dalje.
Lačni, premraženi, bolani. Pomagati ali zapreti mejo pa naj se Hrvatje ukvarjajo z njimi? Nam je vseeno če pomrejo, saj konvencije pravijo, da je dolžna poskrbeti država v kateri stojijo?
Lačni, premraženi, bolani. Pomagati ali zapreti mejo pa naj se Hrvatje ukvarjajo z njimi? Nam je vseeno če pomrejo, saj konvencije pravijo, da je dolžna poskrbeti država v kateri stojijo?
Morda ti manjka malo kakšne specifične teorije, ampak v izvidnico se vedno pošlje samo enih par, glavnina pa čaka, da se pomakne.
Ničesar ne prejudiciram (ali kako se to fancy reče), ampak ne verjamem, da so prišli kar vsi neankrat in da niso v stiku z ostalimi.
Nekje sem zasledil, da je tale pot že malo počasna in menda iščejo (kdo?) druge, hitrejše.
Morda ti manjka malo kakšne specifične teorije, ampak v izvidnico se vedno pošlje samo enih par, glavnina pa čaka, da se pomakne.
Ničesar ne prejudiciram (ali kako se to fancy reče), ampak ne verjamem, da so prišli kar vsi neankrat in da niso v stiku z ostalimi.
Nekje sem zasledil, da je tale pot že malo počasna in menda iščejo (kdo?) druge, hitrejše.
Kar jaz podajam so čisto izmišljeni primeri, kot neka miselna vaja. Nič kar sem napisal, ne odraža realnega stanja.
krneki0001 je izjavil:
Pustiš jih pred mejo in jih spustiš v državo samo toliko kot jih lahko sprocesiraš.
Torej, recimo 300 na dan jih spraviš skozi, ostalih 6.700 pa naj pomrejo, kar se tebe tiče, otroci, moški, ženske, mladi, koga briga?
Kaj naredi Hrvaška v primeru, da jih mi sprocesiramo samo 300 na dan, njim pa prvi dan ostane 6.700, drugi 13.400 čez en teden pa 46.900?
Vse je še vedno izmišljen primer.
krneki0001 je izjavil:
Pustiš jih pred mejo in jih spustiš v državo samo toliko kot jih lahko sprocesiraš.
Točno tako. Imamo zakonodajo, ki definira, kaj vse je treba preveriti, ko begunecv vstopi v državo. Vsekakor ni OK, da jih zaradi tega, da jih lahko sprejmemo 7.000, ne procesiramo ustrezno in jih kar spuščamo naprej, ne da bi jim vzeli biometrične podatke. Šengenska pravila je treba dosledno izvajati.
Tvoje vprašanje pa se da seveda še malo bolj zaostriti. Kaj, če jih pride 100.000 na dan?
World peace ::
Kaj naredi Hrvaška v primeru, da jih mi sprocesiramo samo 300 na dan, njim pa prvi dan ostane 6.700, drugi 13.400 čez en teden pa 46.900?
Neha jih pošiljat 10000 dnevno nam
krneki0001 je izjavil:
Točno tako. Imamo zakonodajo, ki definira, kaj vse je treba preveriti, ko begunecv vstopi v državo. Vsekakor ni OK, da jih zaradi tega, da jih lahko sprejmemo 7.000, ne procesiramo ustrezno in jih kar spuščamo naprej, ne da bi jim vzeli biometrične podatke. Šengenska pravila je treba dosledno izvajati.
Tvoje vprašanje pa se da seveda še malo bolj zaostriti. Kaj, če jih pride 100.000 na dan?
Za ta primer sem privzel da so vsi 100% begunci brez teroristov in migrantov. Ni potrebno background checka. In za ta primer zaenkrat jih na dan pride samo 7.000
World peace je izjavil:
Neha jih pošiljat 10000 dnevno nam
Hrvaška ne more poskrbeti za tolikšno število, nič bolj kot mi, pošiljala jih bo dalje, kot jih tudi mi.
krneki0001 je izjavil:
Za ta primer sem privzel da so vsi 100% begunci brez teroristov in migrantov. Ni potrebno background checka. In za ta primer zaenkrat jih na dan pride samo 7.000
Si dobil odgovor. Sprocesiraš jih toliko, kot jih lahko. Ostali ostanejo pred mejo.
Za ta primer sem privzel da so vsi 100% begunci brez teroristov in migrantov.
Seveda, saj to je ključen assumption v tem f*ckupu.
Ta assumption se ne tiče trenutnega vala migrantov/beguncev/teroristov. Ta assumption je zgolj za to miselno vajo in v nobenem primeru ne odraža realnosti.
AnitaTrump ::
Ok super, gremo dalje.
Namesto 300 jih je 7.000, vsi 100% begunci, hočejo skozi našo državo, vsak dan jih pride dodatnih 7.000. Kaj narediti? Vse države ob poti do naše meje, si jih samo podajajo dalje.
Torej, še vedno izmišljen primer, ni teroristov in migrantov, vse kar je potrebno je, da se jih popiše in hop dalje.
Beguncem na slovenski meji bi seveda z veseljem pomagali (madzari, avstrijci, hrvati, italjani). Gotovo ne bi metali hrane stran, zahtevali vse takoj zastonj, posiljevalu, tepli... ne bi bilo lepsega kot da vzames domov eno npr. madzarsko begunsko druzino in te caka kosilo ko se vrnes iz sluzbe. Verjetno bi se se skregali kdo bo danes pomil posodo :)
Ta assumption je zgolj za to miselno vajo in v nobenem primeru ne odraža realnosti.
Ok, če veš (ne vem, kako veš, pač VEŠ (divinski navdih?), da so vsi begunci z dobrimi nameni in uporabnimi znanji), potem ne vidim potrebe za tvoje vprašanje. Kaj želiš s to nerealno telovadbo dejansko doseči?
lexios ::
Ste vedeli, da se Korana v Sloveniji ne sme uporabljati za gorivo?
Očitno ne.
Hehe, mogoče se je Paxman odloču, da dokaže svojo trditev, ki jo je zagovarjal v enem komentarju tule. ;)
Ta assumption je zgolj za to miselno vajo in v nobenem primeru ne odraža realnosti.
Ok, če veš (ne vem, kako veš, pač VEŠ (divinski navdih?), da so vsi begunci z dobrimi nameni in uporabnimi znanji), potem ne vidim potrebe za tvoje vprašanje. Kaj želiš s to nerealno telovadbo dejansko doseči?
Ne veš, ampak naslanjam se na trditve, da beguncem je seveda treba pomagat, vse teroriste in migrante pa nazaj poslat.
Zdaj, če že v štartu zavračaš vse po vrsti, prav, tvoje prepričanje, jaz te tu ne bom prepričeval nasprotno.
Glede beguncev imamo pač jasno definirane konvecije kaj in kako.
Tale miselna vaja je namenjena tistim, ki zagovarjajo begunce ja, migrante in teroriste ne.
Še vedno imaš postopke, ki ločijo civilizacijo od anarhije, ne glede na to, če ti nekako veš, da so vsi prosilci, dejansko to, za kar se predstavljajo. In konvencije so seveda znane kot 1) nespremenljive in 2) absolutne. Če nekdo krši konvencijo, emm, kaj sledi, če je dovolj glasen in močan?
Še vedno imaš postopke, ki ločijo civilizacijo od anarhije, ne glede na to, če ti nekako veš, da so vsi prosilci, dejansko to, za kar se predstavljajo. In konvencije so seveda znane kot 1) nespremenljive in 2) absolutne. Če nekdo krši konvencijo, emm, kaj sledi, če je dovolj glasen in močan?
Kako ločiš med begunci z dobrimi nameni in tistimi brez dobrih namenov? In pa uporabna znanja, torej dokler ima uporabno znanje je vreden pomoči drugače ne?
Če se vas nabere dovolj, da spremenite konvencije oz. kot država odstopimo od njih, go for it, to je demokracija. Jaz se bi sicer uprl in protestiral, ker po mojem prepričanju bi nardili korak nazaj, ampak to je demokracija.
bambam20 ::
Stari maček je izjavil:
World peace je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Stari maček je izjavil:
...pri nas...
Se je že.
Zadnji čas.
krneki0001 je izjavil:
Torej, recimo 300 na dan jih spraviš skozi, ostalih 6.700 pa naj pomrejo, kar se tebe tiče, otroci, moški, ženske, mladi, koga briga?
Zakaj ti ne poješ vsak dan 5 kil mesa, 10 kil kruha, 20 jajc, 5 kil makaronov, 5 kil krompirja,.... Sej tok komot spraviš skozi usta v telo? Kaj se zgodi, če bi ti vsak dan nekdo na mizo dal toliko hrane, bi jo pojedel? Ker drugače bi zgnila, se pokvarila,... V Afriki so pa otroci lačni?
Lepo sem povedal, dokler so pred vrati so na plečih druge države. Ne moreš vseh rešit, ne moreš vsem dat strehe nad glavo, ne moreš za vse poskrbeti. Še posebaj pa ne smeš zaradi tujcev, hrbta obrniti domačim ljudem, kar pa v sloveniji vse prevečkrat počnejo naši politiki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Zakaj ti ne poješ vsak dan 5 kil mesa, 10 kil kruha, 20 jajc, 5 kil makaronov, 5 kil krompirja,.... Sej tok komot spraviš skozi usta v telo? Kaj se zgodi, če bi ti vsak dan nekdo na mizo dal toliko hrane, bi jo pojedel? Ker drugače bi zgnila, se pokvarila,...
Lepo sem povedal, dokler so pred vrati so na plečih druge države. Ne moreš vseh rešit, ne moreš vsem dat strehe nad glavo, ne moreš za vse poskrbeti. Še posebaj pa ne smeš zaradi tujcev, hrbta obrniti domačim ljudem, kar pa v sloveniji vse prevečkrat počnejo naši politiki.
Tipično izmikovanje odgovorom in preusmeritev, kaže na to, da ti je nelagodno razmišljat o tem, ker bi te potencijalno pripeljalo do tega, da se soočiš z resnico o sebi.
Če hrana zgnije, ni niti približno v isti galaksiji kot človeško življenje. Raje ne pomislim, kakšen karakter je potreben, da lahko sploh enačiš gnitje hrane s smrtjo otroka.
Od sedaj naprej prosim ne govori, da si za to da se beguncem pomaga, teroriste in migrante pa zavrača. Bodi pošten do sebe in ostalih in povej, da te ne briga za njih in da naj drugi poskrbijo za njih.
Kljub temu da se v ničemer ne strinjam s Fartmanom, on vsaj direktno pove, da nikogar noče tu in se ne spreneveda.
morbo ::
lexios ::
krneki0001 je izjavil:
Kako ločiš med begunci z dobrimi nameni in tistimi brez dobrih namenov?
To bi morala pa vlada doreči in se na to pripravit. Imeli so dovolj časa, pa ga niso izkoristili.
Še boljše vprašanje, kako ločiš med gladkimi in negladkimi državljani ter kaj bi morala vlada doreč o tem? Kaj, zapremo vse Jurete, ker gre za nevaren trend pranja možganov?
"Maktoufova je sodelovala pri najodmevnejših primerih terorizma, zdaj pa toži francosko vlado v imenu družin, katerih otroci so iz zahodnih držav odpotovali v Sirijo, da so se priključili teroristični skupini Islamska država (IS). Ti namreč trdijo, da država ni storila dovolj, da bi njihovim otrokom preprečila odhod v Sirijo."
Pa še ena zgodbica in vprašanje, kaj če odrola "slovenskim Jejoen-om"?
Jejoen je v Siriji preživel osem mesecev urjenja. Ko se je vrnil v Belgijo, so ga aretirali in zasliševali več kot 200 ur. S pomočjo podatkov, ki jim jih je razkril, so si lahko predstavljali, kako poteka celoten proces rekrutiranja, prav tako so izvedeli ogromno podatkov o tem, kako IS deluje. A vsega jim mladi Belgijec ni razkril, je prepričan član belgijske obveščevalne službe. Vse, kar jim je razkril, se je čez čas izkazalo za resnično.
"Jejoen je bil vzgojen v krščanskem duhu. Bil je priden katoličan, redno je hodil k verouku in končal jezuitsko akademijo. Ko je bil Jejoen star 15 let, so se začele težave pri matematiki. Moral je zapustiti šolo in se vpisati v običajno srednjo šolo. Istega leta se je razšel z dekletom, to pa je bila po besedah očeta Dimitrija kaplja čez rob. "Sin je padel v globoko črno luknjo in nenehno iskal alternativne poti v življenju," je policistom pojasnjeval oče.
Na novi šoli se je Jejoen srečal z islamom. Spoznal je novo dekle, Maročanko, ki je od njega zahtevala, da spozna islam, če želi ostati z njo. 1. avgusta 2011, ko je bil star komaj 16 let, se je spreobrnil v islam v mošeji De Koepel v Antwerpnu. V mošejo je 16-letnik zahajal petkrat dnevno. Pridružil se je gibanju Sharia4Belgium, ki ga je vodil Fouad Belkacem. Ta se je širjenja svojih idej lotil prek najbolj učinkovitih sredstev – Twitterja in drugih družbenih omrežij.
In kje so bile takrat belgijske oblasti? Član belgijske obveščevalne službe pravi, da so spremljali te skupine in njihove člane, a so jih ščitili zakoni, ki so omogočali in ščitili svobodo govora. "To je bilo malce nadležno," pravi in dodaja: "Jasno je bilo, da ne boš zrušil demokracije v Belgiji s tem, ko boš delil letake ljudem." Konec leta 2011 je oče izvedel, da je njegov sin član skupine Sharia4Belgium. Opazil ga je na televiziji, ko je vodja skupine dajal izjavo medijem. Takoj je šel na policijo in jim sporočil, da je sin še mladoleten, in da jih prosi, če ga lahko 'rešijo'. A mu je sodnik dejal, da mu ne morejo pomagati.
Februarja prihodnje leto so iz šole policijo obvestili, da je Jejoen grozil na šoli. Mladoletniško sodišče je najstniku dodelilo svetovalko, ki pa po besedah očeta ni imela veliko znanja o islamu. Fant je bil znova prepuščen sam sebi in se pridružil srečanjem Sharia4Belgium. Na sedež organizacije je začel prihajati tudi oče, ki je upal, da bo odkril dokaze, da gre za zelo nevarno organizacijo. Vodjo sta starša celo povabila domov, da bi ga lahko bolje zaslišala in spoznala. Dokazov nikoli ni našel, pozneje je ugotovil tudi zakaj. Ves sporen material je bil shranjen pri članih doma. ..."
Tale miselna vaja je namenjena tistim, ki zagovarjajo begunce ja, migrante in teroriste ne.
V čemu je fkn point tega bluzenja?
Evo moj izmišljen miselni test: na mejo Slovenije pride 10 milijonov beguncev in vsi hočejo v Ljubljano. Jih boš pustil lačne?
Če jih pride 10 miljonov, je vseeno kaj bi jaz naredil, nas je 2 miljona, povozili bi nas kot male otroke.
Do danes je evropo prišlo okol 500.000 beguncev/migrantov, Evropa ima 500 miljonov prebivalcev, torej jih je 0.1%, ni niti podobno.
Pri nas itak nihče noče ostati, mi jih oskrbimo in dalje.
Kljub temu da se v ničemer ne strinjam s Fartmanom, on vsaj direktno pove, da nikogar noče tu in se ne spreneveda.
V tem tvojem hipoteticnem scenariju si ti zagotovo narobe razumel... poudaril sem, da ne ves, kaksna je sestava migrantov, ti pa si navajal o hipoteticnih zero-risk beguncih, ki si jih hipoteticno ti hipoteticno osebno hipoteticno preveril. Jaz sem, ce ti ocitno se zagotovo ni jasno, povedal, da je organiziranost in nadzor razlika med civilizacijo in anarhijo... Stari, ti si ene malo mimo ...