» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
176 / 373
»»

opeter ::

@Majk: mogoče pa so ZDA zato pred kratkim (nekaj meseci nazaj) prinesle novo jedrsko orožje v Nemčijo? Vprašanje je samo, za kakšen namen, predvsem pa, kdo želi, še točnej pa, kdo bo to uporabil? Nemci? Ali pa morda ZDA?

RTVSLO: Nato s pogledom v Rusijo krepi sile na vzhodu Evrope

Rusija ne skriva, da Natovo širitev proti vzhodu in redno dejavnost sil zveze na tem območju označuje za sovražno, njen namen pa da je destabilizirati Rusijo. Moskva je kritična tudi do ameriškega pošiljanja novih bomb z jedrskimi konicami v Nemčijo, saj bo po njenih besedah to porušilo strateško ravnotežje v Evropi. "To je še en korak, žal zelo resen korak, k zaostritvi napetosti na evropski celini. Takih dejanj ni mogoče videti kot korak k večjemu zaupanju in stabilnosti," so sporočili iz Putinovega urada.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

AC_DC> Se morebiti voziš z 20 let starim zarjavelim rog kolesom ?

Tudi, seveda.

AC_DC> Slike tvojih podvigov s specialkami si sam lepil po forumu.

Tako je. Prvo mi je šenkal oče. Maraton Luxus. Drugo sem od bratranca kupil za 30k SIT, tretjo pri Vebu za 200k SIT, četrto od kolega za 170 evrov in potem kupil nove feltne za 250, na koncu sem si pa omislil še nov ciklokros za 1050 evrov. Za po mestu uporabljam Rog Turist Luxus, ki me je stal 40 evrov na Povšetovi 88. Kje so torej ti trije jurji, o katerih si se moral zlagat?

Majk> Se že vidi: evropo čaka eno megastično etnično čiščenje.

Eh, poboj nacijev pa res ni _etnično_ čiščenje. Ideološko, če že.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Cervantes ::

Pišite kar hočete, tale migrantska ekskurzija bo celo Evropo porinila močno na desno.
Posledice bodo zanimive, v vsakem primeru bo štala.
Rjava barva zna spet postati moderna.

Reycis ::

Cervantes je izjavil:

Pišite kar hočete, tale migrantska ekskurzija bo celo Evropo porinila močno na desno.

Rjava je že in.
The spectre of the 1930's Third Reich brown shirts looms large as far right protestors are openly conducting running battles in the street targeting refugees - as well as journalists and politicians who support their cause - in brutal attacks.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

Cervantes je izjavil:

Zakaj rjava (kot pri nemških nacistih)? Prej črna. Črna je bila vedno prava totalitarna barva v vseh kulturah. Tudi npr. elitne vojaške enote so bile vedno črne. Črna v kombinaciji z rdečim, morda malo bele ali pa po potrebi rumene.

Rjava enostavno nima smisla, da se ponavlja. Je že preživeta.

Cervantes ::

Mah, črna... nindže pa to...

Karaya 52 ::

thramos je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Niti ne. Čefurje dobro poznamo in oznaka drži. Kako se ta uporablja je druga stvar. In druga tema.

Potem pa zaradi mene uporabi PC izraz, narodi jugozahodno od nas. Odnos je enak.

Čefur ni oznaka za narode, ki živijo južno od Kolpe, to bi bilo rasistično. Isto bi bilo rasistično besedo uporabljati za vse priseljence v Sloveniji, ker čefur je oznaka za spodletelo integracijo v slovensko družbo. Zlovenec je recimo primer rasistične psovke, ki jo južno od Kolpe uporabljajo največji nacionalisti, ki imajo komplekse s Slovenijo.

Meni je škoda, da nisem v naprej vedel za Zlovenijo. Prav v ta namen bi bil pripravljen odpret facebook profil in gor napisat nekaj sočnih. Ponosem bi bil na to, da bi bila resnica o teh živalih podpisana z mojim imenom.

Pro_moted ::

http://www.reporter.si/svet/v-migrantsk...

Ne vem če je bilo že kje prilepljeno.Toliko da smo up to date.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Gejspodar ::

Da ste "up to date"?
Če up to date pomeni, da verjameš političnemu trobilu "desne" strani, ki v članku prizna da nima legitimnih virov, potem ja, si nas updatal.

Pro_moted ::

Gejspodar je izjavil:

Da ste "up to date"?
Če up to date pomeni, da verjameš političnemu trobilu "desne" strani, ki v članku prizna da nima legitimnih virov, potem ja, si nas updatal.

Ni trobilo to objavilo. Dal sem pač link na SLO stran. Če je res , zagotovo ne moremo vedeti. Tako kot "levi" zagotovo ne morejo vedeti da ni. Zagotovo pa ne verjamem "levim" trobilom, ki pravijo da je vse Ok in pod nadzorom.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Ampak imamo pa srečo mi Slovenci, da dobimo Cerarja za primerja ravno takrat, ko ne bi bilo treba. Po moje še šivilja Bratušek bi imela več jajc za postavitev ograje kot brezhrbtenični mehkužec Cmerar.

bambam20 ::

Reycis je izjavil:

Meni je škoda, da nisem v naprej vedel za Zlovenijo. Prav v ta namen bi bil pripravljen odpret facebook profil in gor napisat nekaj sočnih. Ponosem bi bil na to, da bi bila resnica o teh živalih podpisana z mojim imenom.

Tvojim polnim imenom in priimkom in tvojo osebno sliko. me zanima kako dolgo bi hodil cel naokoli :).

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

bambam20 je izjavil:

Reycis je izjavil:

Tvojim polnim imenom in priimkom in tvojo osebno sliko. me zanima kako dolgo bi hodil cel naokoli :).

Eh, zakaj že?

(po pomoti predlagal izbris)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

oo7 je izjavil:

Ampak imamo pa srečo mi Slovenci, da dobimo Cerarja za primerja ravno takrat, ko ne bi bilo treba. Po moje še šivilja Bratušek bi imela več jajc za postavitev ograje kot brezhrbtenični mehkužec Cmerar.

Motiš se. Vsi trenutni politiki in še kakšen, ki bi vskočil nimajo hrbtenice, delajo izključno v minus ljudstva. Sej vidiš, da so medijske hiše popolnoma neobjektivne, zavajajo, omejitev komentiranja in debatiranaj. Kdor ima rad slovenijo je ksenofob ( ko bodo pele palice, se bodo taisti hoteli poskriti in pomešati med nas), ki opozarjamo pred imigrantkimi zombiji.

Viktor Orban o begunski krizi

Levo heroj Mađarske in Evrope desno saboter Slovenije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

pecorin ::

Ta heroj je direktno povedal, da bi Evropa morala postati bolj podobna Turčiji.

V migrantskem centru našli skladišče orožja

V sprejemnem centru za migrante v mestu Krokom v osrednji Švedski so ta teden po naključju našli skladišče orožja. Policija se je zavila v molk, medijev ni obvestila, na vprašanja novinarjev portala Avpixlat ni odgovorila.

Po neuradnih informacijah portala, ki se sklicuje na zanesljive vire, so pretekli teden iz sprejemnega centra poklicali policijo, prišle so tudi obveščevalne službe. Našli so namreč orožje, ki so ga zaplenili. Toda obvestili niso ne medijev niti lokalnega prebivalstva, čeprav je v bližini tudi večje mesto Östersund, ki bi bil lahko tarča napada.

Skladišče orožja so odkrili po naključju, potem ko so delavci lokalnega energetskega podjetja skušali priti v kotlovnico. Vrata so bila zaklenjena, ključa nikjer, zato so vdrli in se zgrozili. Kot navajajo viri, na katere se sklicuje portal, so našli več (tudi težkega) pehotnega orožja.

http://www.reporter.si/svet/v-migrantsk...

Matako ::

Zgodba o ksenofobiji, rasizmu in naci-nevarnosti bi bila običajno vredna obravnave in ne bi bila hec.

Ampak... žrtve te nestrpnosti so pripadniki narodnosti, ki se veselo klofajo med sabo po plemenskih, narodnih, ideoloških in še kakšnih linijah. Ironično, bi rekla Alanis Morisette.

Ravno zato je zgodba "pomagajmo jim, saj smo krivi za njihovo nesrečo" tako kontra produktivna in škodljiva. Enako velja za "vojno v Siriji so začeli Američani/Židi/wutevr. Net! Začeli so jo arabski šovinizem, _sirska_ nestrpnost in njihov, hja... "nacizem" v širokem, SJW pomenu besede. Podobno krepko bi se dalo povedati še na račun ostalih nedolžnih ovčk, ki jim je menda zlobni Zahod uničil njihove paradiže na zemlji. Ampak pustimo.

Zato pa imamo tako hladen sprejem gostov. Ljudje so siti te zgodbe in cenenega zbujanja čustev.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

djabi ::

Točno tako kot je Matako napisal.

Večina arabskih držav (aka umetna tvorba) si je na eni strani sama kriva, da so sploh dopustili da je to tega prišlo; obenem pa so sami prispevali k projektu "arabske pomladi". Zahod (npr. ZDA) je dal le sredstva (denar, orožje, vojaški trening, pred tem še - na zahodu izobražene - diktatorje itn.).

Posamezniki oz. določene skupine so to "možnost" prograbile zaradi lastnih ambicij in zdaj imajo kakec.
Ampak tako se začne vsak projekt "revolucije" ali kakršnekoli navidezne borbe proti tiranu/totalitazirmu/izkoriščanju itn. Rabiš samo nekaj posameznikov, ki bodo aktivirali maso ljudi in ostalo.

Nekdo mora biti vedno v ozadju, ki malo pomaga finančno in drugače, najde in pritisne na prave ljudi in tisti pol sprožijo uničujoči val. Tudi v primeru Hitlerja ni bilo nič drugače. On je bil en navadni povprečnež in nič več. Ampak strici iz ozadja so ga dvignili nad množico, ker so v njem videli orodje za dosego svojih - karkšnekoli že - ciljev.

* * *

Na koncu ZDA, VB ali Francija (navsezadnje tudi Rusija) kot veliki rešitelji ponudijo možnost, da bodo pomagali "narediti red" v smislu bombardiranja območja, kjer se nahaja sovražnik tistega, ki se bo pokoril njihovim zahtevam. Seveda se vedno najde kak takšen posameznik oz. skupina in krog je sklenjen.

Dokler jim to odgovarja, ta posameznik oz. skupina ostane v sedlu, če pa jih ne uboga, hja ... pol se začne nova "ljudska vstaja/pomlad" in vse jovo na novo.

To se je dogajalo v preteklosti tako v Jugoslaviji, kot v arabskih državah, sedaj v Ukrajini.

* * *

Verjetno nas kaj podobnega čaka že kmalu v Evropi oz. posameznih EU državah.

SambaShare ::

Unknown_001 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Reycis je izjavil:

Eh, zakaj že?

(po pomoti predlagal izbris)

Kdo ve razlog da so prenehali delovati? Padla kakšna tožba pa se je "progresivec" podelal?

Matako je izjavil:

Zgodba o ksenofobiji, rasizmu in naci-nevarnosti bi bila običajno vredna obravnave in ne bi bila hec.

Ampak... žrtve te nestrpnosti so pripadniki narodnosti, ki se veselo klofajo med sabo po plemenskih, narodnih, ideoloških in še kakšnih linijah. Ironično, bi rekla Alanis Morisette.

Ravno zato je zgodba "pomagajmo jim, saj smo krivi za njihovo nesrečo" tako kontra produktivna in škodljiva. Enako velja za "vojno v Siriji so začeli Američani/Židi/wutevr. Net! Začeli so jo arabski šovinizem, _sirska_ nestrpnost in njihov, hja... "nacizem" v širokem, SJW pomenu besede. Podobno krepko bi se dalo povedati še na račun ostalih nedolžnih ovčk, ki jim je menda zlobni Zahod uničil njihove paradiže na zemlji. Ampak pustimo.

Zato pa imamo tako hladen sprejem gostov. Ljudje so siti te zgodbe in cenenega zbujanja čustev.
Pomoje pri Hitlerju ni bilo nobenih stricev iz ozadja. Hitler se je povzpel na oblast zato, ker se je domače prebivalstvo ustrašilo prihajajočih beguncev. Bile so slabe gospodarske razmmere tako kot danes. Ustrašili so se za svoje službe za svoj lebensraum za svojo identiteto.

To kar pa danes gledamo je pa namerno zrežirana ponovitev zgodovine. Ker smo Evropejci danes mnogo bolj strpni in tolerantni danes pravi begunci, ki bi samo iskali mir takšnega efekta nebi dosegli. Zato pa so prišleki skrbno izbrani skrajneži, ki odprto grozijo, da bodo uničili naš način življenja. Zdej če se osredotočim samo na Slovenijo potem lahko vidimo tudi, da se je begunski val načrtno preusmeril v liberalno Slovenijo. Naslednji dan pa Avstrija začne pripirat vrata. V kontro režimskim medijem je v kritičnem trenutku nastala še Nova24TV, ki s svojo neposrednostjo že naravnost osramočuje režimske medije. Prepričan sem, da je bilo s strani režiserjev te predstave podtaknjeno tudi orožje, ki so ga našli v Grčiji in tudi orožje, ki so ga našli na Švedskem. Levičarski mediji se še naprej sramotijo s cenzuro in prikrivanjem resnice medtem pa režiserji igre skrbijo, da informacije preko desničarskih portalov in socialnih omrežij vseeno pridejo do nas.

Nekdo zelo prebrisan je matiral Evropsko levico. Nebi se čudil če za vsem ne stoji Putin. Rusija računa, da bo neonacistična Evropa obrnila hrbet Zionistični Ameriki in stkala tesnejše vezi z Rusijo. Putin že dlje časa finančno podpira evropsko desnico in Putina že dlje časa ogroža evropska levica (past, ki so mu jo postavili v Ukrajini je bila nastavljena od Zionistov in evropskih levičarjev). V zadnjem letu se je naklonjenost Evropejcev proti Ameriki zelo zmanjšala in proti Rusiji zelo povečala. Poleg tega pa nam je Putin že v Ukrajini in Siriji pokazal, da je izjemen strateg, ki mu Zionisti in levičarji niso kos.

Unknown_001 ::

@SambaShare
http://www.24ur.com/novice/slovenija/zl...

Kakor vem so samo odstranili slike.
Bolano je, da mediji to spletno stran in avtorja oglašujejo kot mučenika.

http://zlovenija.tumblr.com/
Še bolj bolano pa je to, da so na ta način izsilili da se je narod začel opravičevati in spovedovati na kolenih, ter da njihove prošnje sedaj visijo objavljene na tej strani. To je tehnično gledano že neke vrste nasilje in izsiljevanje. Avtor je definitivno nek zafrustriran pezde.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Pšenični ::

AC_DC je izjavil:

jype
Meni ne bo hudega v nobenem primeru, tisti, ki ste vajeni luksuza, se boste pa pač prizemljili v sodobno kapitalistično realnost globalnega gospodarstva

Pravi nekdo s kolesom za +3 jurje :)) in podobnimi gizmoti.

Trolaš kot običajno.

A ni zadnjič prilimal svojo vojaško knjižico.......

Menda je privatnik, sam ne vem kdaj dela, ko kar naprej visi tle, in nas "zastojn poučuje". Ja no, mogoače ma pa "podizvajalce"?

phantom ::

Unknown_001 je izjavil:

@SambaShare
http://www.24ur.com/novice/slovenija/zl...

Kakor vem so samo odstranili slike.
Bolano je, da mediji to spletno stran in avtorja oglašujejo kot mučenika.

http://zlovenija.tumblr.com/
Še bolj bolano pa je to, da so na ta način izsilili da se je narod začel opravičevati in spovedovati na kolenih, ter da njihove prošnje sedaj visijo objavljene na tej strani. To je tehnično gledano že neke vrste nasilje in izsiljevanje. Avtor je definitivno nek zafrustriran pezde.

Za opravičevanje so si sami krivi. Če bi bili malo razgledani, bi vedeli, da lahko veliko učinkoviteje umik svojih slik dosežejo s pritožbo preko thumblrja, predvsem s DMCA takedown noticeom.
~
~
:wq

Heavy ::

Pšenični je izjavil:

Menda je privatnik, sam ne vem kdaj dela, ko kar naprej visi tle, in nas "zastojn poučuje". Ja no, mogoače ma pa "podizvajalce"?

Baje programira:

http://www.bizi.si/BRUSNICA-JURE-KOREN-...

jtothek ::

Heavy je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Baje programira:

http://www.bizi.si/BRUSNICA-JURE-KOREN-...

Zakaj se tak močno ukvarjate z njim. Malo manjka, da se objavi naslov pa se ga gre linčat ali kaj? Pa to je isto sranje ko oni zlovenija tumbler. Biti kreten ni protizakonito in človek ma pravico do prostega govora. Če pa te govorjenje tako prizadane potem pa boljše da sploh ne bereš te teme.

m0LN4r ::

oo7 je izjavil:

Viktor Orban o begunski krizi

Levo heroj Mađarske in Evrope desno saboter Slovenije.

Lahk dobim povezavo do orginala, ker ta ženska nima duše pri prevajanju.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Sicer govorno varianto ne najdem, a tu imaš izvirno besedilo:
http://www.miniszterelnok.hu/beszed/orb...

Delček imaš tukaj (poslušaj od nekje 5:13 naprej):
http://www.rtvslo.si/mmr/prispevek/1743...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Zanimivo, da naši super mediji niso nič poročali o stavki grških trajektnih prevoznikov, ki je trajala kar nekaj časa in precej vplivala na količino gostov na poti, saj so se nabirali v pristaniščih in niso mogli naprej. Noben od naših žurnalističnih veleumov ni znal sešteti 1+1 in so se namesto tega spraševali "ali je pritisk beguncev nekoliko popustil".

No stavke je danes konec. Neučakani gostje so že krenili na pot.
/\/\.K.

Ja, baje 25 tisoč v enem paketu.

krneki0001 ::

No v Ljubljani se je že začelo folku trgat. Danes zjutraj moja žena pelje psa na sprehod in ker je bilo mrzlo, si je čez glavo poveznila roza šal. Ob cesti se ustavi avto in tip odpre šipo pa se začne dret iz avta "Marš muslimani, jeb.m vam m...r!". Tip ni bil slovenec po rodu, bil je pa državljan slovenije.

Pa mislim, da se bo tole še stopnjevalo.

krneki0001 je izjavil:

No v Ljubljani se je že začelo folku trgat. Danes zjutraj moja žena pelje psa na sprehod in ker je bilo mrzlo, si je čez glavo poveznila roza šal. Ob cesti se ustavi avto in tip odpre šipo pa se začne dret iz avta "Marš muslimani, jeb.m vam m...r!". Tip ni bil slovenec po rodu, bil je pa državljan slovenije.

Sliši se, kot da nisi bil zraven (ali pa si čudno napisal).

Če tako, ji verjameš? Mogoče je latentna aktivistka - te lažejo ves čas. Ravno včeraj so širile okrog neko bizarno zgodbo, kako folk v podarjene obleke nastavlja britvice. Komentar odveč. V bistvu... ko smo že pri tem... sprašujem se, če jaz verjamem tebi. :|

Kaki cajti, a?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

aerie ::

Od strahu se vam že možgančki kisajo ;)

SambaShare ::

Matako je izjavil:

Zanimivo, da naši super mediji niso nič poročali o stavki grških trajektnih prevoznikov, ki je trajala kar nekaj časa in precej vplivala na količino gostov na poti, saj so se nabirali v pristaniščih in niso mogli naprej. Noben od naših žurnalističnih veleumov ni znal sešteti 1+1 in so se namesto tega spraševali "ali je pritisk beguncev nekoliko popustil".

No stavke je danes konec. Neučakani gostje so že krenili na pot.

No švoh kvaliteta našega novinarstva ne bi smela presenetiti nikogar. Zanimiv info BTW. In ravno ko so že vsi mnenja da je najhuje mimo. Mogoče bojo zdaj spet začeli s tistim "ustavila jih bo zima".

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Sliši se, kot da nisi bil zraven (ali pa si čudno napisal).

Če tako, ji verjameš? Mogoče je latentna aktivistka - te lažejo ves čas. Ravno včeraj so širile okrog neko bizarno zgodbo, kako folk v podarjene obleke nastavlja britvice. Komentar odveč. V bistvu... ko smo že pri tem... sprašujem se, če jaz verjamem tebi. :|

Kaki cajti, a?

Nisem bil zraven, sva s hčerko jedla zajtrk doma takrat.

Matako> Ampak... žrtve te nestrpnosti so pripadniki narodnosti, ki se veselo klofajo med sabo po plemenskih, narodnih, ideoloških in še kakšnih linijah. Ironično, bi rekla Alanis Morisette.

Daj malo zavrti nazaj, do tam, ko se na bližnjem vzhodu še nista ZDA in SZ tepli v posredni vojni. Kje vidiš, da se Afganistanci klofajo? Pa Iračani? Še Iranci imajo čisto običajno Jugoslavijo, le da sedijo na obilici nafte.

SJW gor ali dol, odkar nismo neuvrščeni, se tudi naš denar troši za to, da demokracija ni preveč socialistična.

Glede na to da imaš v tej temi nebiveduja, ki bi rezal penise in Majka, ki bi kuril žide, si lahko predstavljaš, kam bi prišla Slovenija, če bi tema dvema kdo zrihtal orožje in kompas in ju malce spodbudil. Tja kjer je danes Afganistan, če bi imeli srečo.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Vse je ok, val se ustavlja begunska taborišča pa samevajo. Naval se je končal saj so ugotovili da ne bodo dobili avta in stanovanja.

AC_DC ::

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cera...

Cenzura Slo medijev, ki se dogaja od začetka te krize je neverjetna.
Od vseh medijev je novico objavil samo Večer.

fantasycamp ::

jype je izjavil:

Glede na to da imaš v tej temi nebiveduja, ki bi rezal penise in Majka, ki bi kuril žide, si lahko predstavljaš, kam bi prišla Slovenija, če bi tema dvema kdo zrihtal orožje in kompas in ju malce spodbudil. Tja kjer je danes Afganistan, če bi imeli srečo.

Spet si kr nekaj domišljaš. Jaz bi samo pedofilom in posiljevalcem dal odrezat orodje. In to niso vsi ljudje, razen, če ti smatraš, da ste vi levičarji vsi taki. Potem vam bo pa vsem treba nekaj odrezat.
Pač sem zaščitniški do žensk in otrok. Ti bodi pa do svoji pedrov in metrotov zaščitniški. Pa čimveč naj jih bo. Bo več žensk ostalo za taprave moške.
Tistih, ki bi radi pa otroke in ženske zlorabljal, pa tudi ne bo na spregled, ker brez orodja ne morejo več. Samoobrambo bomo pa tudi ženske že naučili, da bodo udarce lahko "klenim" kretenom nazaj vrnile, ki bi jih hoteli tepst.

Zgodovina sprememb…

perci ::

jype je izjavil:

perci> Kaj bo, ko bodo vse države izpolnile tvoje kvote?

Čemu so te kvote nenadom moje?

Takrat se bomo pač morali naučit shajat z nižjim standardom, ali pa prenehat bit podpisniki deklaracije o človekovih pravicah, podpisnki ženevske konvencije in še par drugih sporazumov.

Meni ne bo hudega v nobenem primeru, tisti, ki ste vajeni luksuza, se boste pa pač prizemljili v sodobno kapitalistično realnost globalnega gospodarstva, kjer meje niso odprte le za poceni izdelke, ampak tudi poceni ljudi.

Ti si rekel, da je švedska izpolnila svojo nalogo in da je sedaj čas, da ji še ostali sledimo. Ali sem narobe povzel?

Nižji standard praviš? Nimam problema s tem. Vendar, če pride milijarda ljudi, bo ta nižji standard luksuza povzročil tudi nižji (ali celo neobstoj) standard varnosti, pravne države, strpnosti,..skratka vojno. S tem pa imam probleme.

To, da ti ne bo hudega, dvomim. Sam si napisal, da boš v primeru vojne begunec tudi sam. Kam boš pa šel? Na letalo in čez lužo?

Še enkrat, jst sem pripravljen konkretno znižati svoj standard, da se ljudem pomaga. Nisem se pa pripravljen v celoti odreči standardu oz. standardom, ker to prinaša vojno. Vojn pa načeloma ne maram.

Ne vidite, da Jype trola? On je tip človeka, ki je glasen samo do takrat, dokler se zadeve ne odvijajo na njegovem dvorišču. Pol pa rep med noge in adijo, hvala za vse ribe!

Jaz se pa nisem pripravljen odpovedat svojemu standardu. Sploh pa ne za nekoga, ki je prišel sem kot ekonomski migrant. Ja, beguncem ni problema pomagat s hrano, oblačili, zdravili in zdravniško pomočjo, migrantom pa nisem pripravljen pomagat.

In dokler se ne loči kaj je begunec in kaj migrant (in tudi ni moje delo, da jih jaz ločujem) ne bom pomagal nikomur.
Se pa že pozna v avstriji, kjer begunci prijavljajo migrante in jih izločujejo iz svoje sredine. Nekaj begunskih centrov je že "etnično" čistih in so samo begunci notri. Ko bo pri nas tako sem pa pripravljen pomagat tudi odstranjevat migrante iz države (kar bo verjetno najtežje od vsega).

perci> Kam boš pa šel? Na letalo in čez lužo?

Tudi lahko. Vsekakor mi tudi tam ne bi ničesar manjkalo.

perci> Še enkrat, jst sem pripravljen konkretno znižati svoj standard, da se ljudem pomaga. Nisem se pa pripravljen v celoti odreči standardu oz. standardom, ker to prinaša vojno. Vojn pa načeloma ne maram.

Nisem čisto prepričan, o katerih milijardah ljudi razlagaš in zakaj se ti zdi, da ne bi bili že na poti, če bi verjeli, da je pri nas obljubljena dežela. Nasedel si nacistični propagandi, ki trdi, da k nam prihajajo horde, ki bi rade naš standard, kar niti približno ne drži. Sem in tja pride kak iz Kosova ali Srbije, ker sta mu/ji dojadila korupcija in brezperspektivnost, sem in tja kak Eritrejec in Sudanec, ker pač bežijo pred konfliktom, pa seveda Iračani, Afganistanci in Sirci, ki tudi bežijo pred vojno in korupcijo. Sem in tja tudi kak Iranec, ki beži pred represijo. Večina ima upravičene razloge, marsikdo jih pa nima in bo eventuelno moral nazaj.

Trenutno je na svetu z doma pregnanih največje število ljudi v zgodovini UNHCR, zato ni čudno, da je tudi v Evropo prišlo več ljudi kot običajno.

Če te skrbi vojna pa itak vidiš, koga v tej temi moraš spravit na hladno, da konflikt nevtraliziraš.

Zgodovina sprememb…

perci je izjavil:

jype je izjavil:

perci> Kaj bo, ko bodo vse države izpolnile tvoje kvote?

Čemu so te kvote nenadom moje?

Takrat se bomo pač morali naučit shajat z nižjim standardom, ali pa prenehat bit podpisniki deklaracije o človekovih pravicah, podpisnki ženevske konvencije in še par drugih sporazumov.

Meni ne bo hudega v nobenem primeru, tisti, ki ste vajeni luksuza, se boste pa pač prizemljili v sodobno kapitalistično realnost globalnega gospodarstva, kjer meje niso odprte le za poceni izdelke, ampak tudi poceni ljudi.

Ti si rekel, da je švedska izpolnila svojo nalogo in da je sedaj čas, da ji še ostali sledimo. Ali sem narobe povzel?

Nižji standard praviš? Nimam problema s tem. Vendar, če pride milijarda ljudi, bo ta nižji standard luksuza povzročil tudi nižji (ali celo neobstoj) standard varnosti, pravne države, strpnosti,..skratka vojno. S tem pa imam probleme.

To, da ti ne bo hudega, dvomim. Sam si napisal, da boš v primeru vojne begunec tudi sam. Kam boš pa šel? Na letalo in čez lužo?

Še enkrat, jst sem pripravljen konkretno znižati svoj standard, da se ljudem pomaga. Nisem se pa pripravljen v celoti odreči standardu oz. standardom, ker to prinaša vojno. Vojn pa načeloma ne maram.

Teli Šwedi isti patroni ko nemci.

Zdej igrajo isto plato, "da je treba begunce pravično razporediti".

Ko so Merklovo že vsi opozarjali, je šla zanalašč delat selfije z begunci.

Kdo je tle nor?

Orbana so zmerjali da je njgova politika, politika holokavsta, zdej ga majo za vizionarja.

Ubogi mi, z takimi politiki. Problem je, ker notranjih mej ni, in se zdej teli begunci šetajo, kolk jim paše. Pa noben ne ve, a so tud kaki rezalci glav med njimi.

Če vzamemo statistično, neka verjetnost verjetno je. In potem ne vejo, kje je okol 20.000 beguncev. Čez par dni se začnejo izvijat, ko mi tle to omenimo, da so pač začeli štet izhode žez 4 dni...

Sam se vprašam, kaj bo, če najdejo kako odrezano glavo pri tromostovju, ali posilijo kako punco. Pol zna bit res piz ja.

Zgodovina sprememb…

Pšenični> zdej ga majo za vizionarja.

Fašista za vizionarja? Hja, če je tvoj cilj fašizem, potem zagotovo, ampak Evropa je v temeljih cepljena proti fašizmu. Prepovedan je.

Pšenični> Ubogi mi, z takimi politiki.

Kako predvidljivo, da so največji patrioti vedno najmanj pismeni.

Pšenični> Sam se vprašam, kaj bo, če najdejo kako odrezano glavo pri tromostovju, ali posilijo kako punco. Pol zna bit res piz ja.

Čemu bi bilo to kaj posebnega? V Sloveniji ves čas posiljujemo punce in režemo glave, vsake toliko časa celo pri Tromostovju. Pogledat moraš samo policijsko statistiko in ti je jasno, da smo Slovenci kar se tiče družinskega nasilja _precej slabši_ od priseljencev. Če vas skrbi za ženske in znate minimalno računat, potem bi se morali zavzemat za to, da oni asimilirajo nas, ne obratno. Pa ne boste, ker vas ne skrbi za ženske (kot Slovenci ste vzgojeni v mizoginijo), niste pismeni in ne znate računat, kaj šele, da bi vas zanimala resnična dejstva.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pšenični> zdej ga majo za vizionarja.

Fašista za vizionarja? Hja, če je tvoj cilj fašizem, potem zagotovo, ampak Evropa je v temeljih cepljena proti fašizmu. Prepovedan je.

Pšenični> Ubogi mi, z takimi politiki.

Kako predvidljivo, da so največji patrioti vedno najmanj pismeni.

No, Jurček, pogumen na tipkovnici, ko Martin Krpan, dej povej , kaj si konkretno naredil za begunce. Mogoče si prostovoljec, sila skoromen, ki bo zamolčal take stvari, vendar lahko poveš?

Delil si kruh, kak dan?, pospravljal šotore....čistil sekrete vsaj pol ure?, al vpiješ da je treba poskbet za begunce, ker veš, da se bojo drugi s tem zajeba...i.

Nekoliko vehementno bi lah še dodal, kva te sploh briga, sej menda odhajaš.

Zgodovina sprememb…

jype>Nisem čisto prepričan, o katerih milijardah ljudi razlagaš in zakaj se ti zdi, da ne bi bili že na poti, če bi verjeli, da je pri nas obljubljena dežela.

Slučajno imam nekaj stika s celotno zgodbo, tako da vem, da na posameznih vlakih, ki pridejo na Dobovo, Sirijcev sploh ni. Predlagam ti, da greš za en dan deliti hrano dol, da iz prve roke vidiš situacijo.

Skratka, dogaja se ekonomska migracija (tega begunci/migranti tudi sami ne zanikajo, če jih vprašaš). Jaz razumem te ljudi in tudi sam bi na njihovem mestu poskušal isto kot poskušajo sami - se preseliti nekam, kjer bodo lahko živeli v človeka dostojnih razmerah.

Vendar na žalost so eno želje, drugo pa realne možnosti. Svet ni nikoli bil pošten in tudi danes ni.

Potencialnih kandidatov za migracijo (torej tistih, ki živijo v človeka nevrednih razmerah) je večina prebivalstva tega planeta. Samo jasen signal je treba dati, da jih sprejemamo, pa bodo prišli, ne skrbi. Da se to dogaja, smo krivi mi, ker ne izvajamo dosledno Shengenskih pravil, predvsem pa Švedska ter Nemčija, ki jih dobesedno vabita k njim domov.

jype>Če te skrbi vojna pa itak vidiš, koga v tej temi moraš spravit na hladno, da konflikt nevtraliziraš.

Če bomo dovolj znižali pravne standarde (trenutno gremo lepo v to smer), bo tudi to mogoče. Problem bo samo v tem, ali bo tisti, ki bo imel dovolj moči, da bo to avtoriteto lahko izvajal, dovolj pravičen. In kaj sploh bo pravica v tistih razmerah? Pravila doline Šentflorjanske? Šarija?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Jype, zakaj ne predlagaš Junckerju, da organizira letalski prevoz vseh afriških in azijskih beguncev/migrantov tja, kamor hočejo iti?

V drugi fazi pa lahko vključiš še evropske begunce/migrante, samo potem boš v pogovore moral vključiti še ameriško, kanadsko in avstralsko vlado.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()
««
176 / 373
»»