Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
lexios ::
eric_cartman je izjavil:
Seveda jih spokaš sred noči s pomočjo veliko prostovoljcev, narediš poročilo da so imeli orožje..jebiga zlažeš se, sej so se tud nemci da bodo vzel vse, zdej pa hočejo ustavit...
Kdo je to rekel, da hočejo ustavit?? Saj Merklova vsak dan strelja, da bodo vsi dobili azil, ki bežijo stran od vojne in da ne bodo prenehali sprejemat folka.
Jst bl vidim problem v nešteto drugih priseljencih od Albanije pa do Irana, Afganistana, Iraka, Kosovčanov itd. Ne v samih Sirijcih.
Sj tem pa rečeš, da jih z ladjo pelješ v džermoney, če slučajno jodlarji zaprejo meje. Nabaseš jih na ladjo, pa jih pol pelješ v banja luko. ;)
dronyx ::
Bazen potencialne delovne sile za EU. Se ne bojim da bi lahko Evropi zmanjkalo delavcev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Cervantes ::
Od človeka, ki petkrat na dan moli k Allahu ne moreš pričakovati, da bi vmes kaj pametnega počel.
Sploh ne pri BMW.
Sploh ne pri BMW.
mailer ::
Od človeka, ki petkrat na dan moli k Allahu ne moreš pričakovati, da bi vmes kaj pametnega počel.To sem napisal sicer z drugimi besedami že mesec nazaj.
Sploh ne pri BMW.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
djabi ::
Od človeka, ki petkrat na dan moli k Allahu ne moreš pričakovati, da bi vmes kaj pametnega počel.
Sploh ne pri BMW.
Si predstavljaš raznorazno delo pri (npr. delo ob tekočem traku, morda kakšen sestanek za "doktorje", predavanje na kakšni šoli, delo v gradbeništvu itn.) ... zgoraj opisan človek enostavno pusti zadevo tam in gre opravit "svoje".
SambaShare ::
Ah saj to tarnanje industrije o pomankanju delovne sile je že prav klišejevsko. In to ne samo v Nemčiji. Če bi jim res primanjkovalo, bi šli masovno novačit Špance, Grke, Slovence, ipd. Ampak ker resnega pomanjkanja ni, to ne delajo. Vseeno pa ne škodi vedno vpiti o pomanjkanju in mogoče narediti še večjega presežka, to ja zbija ceno dela.
Heavy ::
AnitaTrump ::
Sem v procesu najema nepremičnine s štirimi spalnicami v državi, kjer nacizma ne tolerirajo. Če bo sila, mi piši, pa zrihtam odskočno desko za tvojo družino.
Ladies and gentleman, tole je obraz naših dobronamernih levičarskih aktivistov. Naredijo vse v imenu humanosti, poserjejo se na očitke drugače mislečih, ko je potrebno stati za svojimi besedami se nabija v tri krasne o človekovih pravicah in kako nihče nima pravice karkoli od njih zahtevati, medtem ko sami od države in sodržavljanov zahtevajo in izsiljujejo, naj se prilagajamo imigrantom. Ko pa se njihova pričakovanja in napovedi izpridijo in zajebejo celotno situacijo, pa dajo rep med noge in spizdijo drugam. Naj ti zrastejo jaja in pojem svojo juho, katero si znaš tako dobro skuhati. Kamorkoli greš, najemi ali pa kupi hišo blizu azilnega domova, kjer so nastanjeni migranti. Tam se lahko prepustiš vsem užitkom, ki pridejo s strpnostjo in multikulturnostjo. In odreči se slovenskemu državljanstvu, ker si ga kot pomehkužen otrok ne zaslužiš.
And good riddance.
Saj otroke in zeno bo pustil tu, z izgovorom da gre v izvidnico. Gorece se bori proti nacistom in potem v trenutku islamizacije zapusti obmocje. Rahlo sumljivo za pravega moskega.
Unknown_001 ::
AnitaTrump je izjavil:
Rahlo sumljivo za pravega moskega.
What? jaz sem pa skos mislil da je vesolc.
Proof: https://slo-tech.com/profili/8359
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Axbcd ::
krneki0001 je izjavil:
To so doktorji, znanstveniki, matematiki, inženirji, fiziki = cvet inteligence.
AnitaTrump je izjavil:
Strokovnjaki za bodoci evropsko-ruski vesoljski program.
Nekaj znanja na tem področju že imajo. Znajo pošiljat v 'vesolje' različne objekte - avtomobile, avtobuse, vlake, trgovske centre, stolpnice, znajo pilotirat letala (9/11)...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
Se crnce rabimo, ker ne zapravljajo casa z brezvezno vzgojo otrok in se 24/7 posvetijo znanstvenim podvigom.
Examining the Birth Trends, Family Structure, Economic Standing, Paternal Relationships, and Emotional Stability of Biracial Children with African American Fathers
This study finds that 92% of biracial children with African American fathers are born out of wedlock and 82% end up on government assistance.
Examining the Birth Trends, Family Structure, Economic Standing, Paternal Relationships, and Emotional Stability of Biracial Children with African American Fathers
This study finds that 92% of biracial children with African American fathers are born out of wedlock and 82% end up on government assistance.
Migranti zavrnili, da bi delali v BMW. Skoraj vsi živijo od socialne pomoči.
Nemški BMW je med zagonom novega logističnega centra od 2.000 delovnih mest 20 mest rezerviral za begunce oziroma migrante. Pričakovali so precejšen naval, na koncu so bili razočarani - od julija do konca oktobra niso našli niti enega kandidata med migranti, ki bi bil pripravljen delati in imel potrebno znanje.
Preostalih 1980 delovnih mest niso imeli težav zapolniti, torej? Poljci in Bolgari niso evropejci, ker delajo? Kako drugače si lahko razložimo mit o lenih evropejcih?
Nemški BMW je med zagonom novega logističnega centra od 2.000 delovnih mest 20 mest rezerviral za begunce oziroma migrante. Pričakovali so precejšen naval, na koncu so bili razočarani - od julija do konca oktobra niso našli niti enega kandidata med migranti, ki bi bil pripravljen delati in imel potrebno znanje.
Preostalih 1980 delovnih mest niso imeli težav zapolniti, torej? Poljci in Bolgari niso evropejci, ker delajo? Kako drugače si lahko razložimo mit o lenih evropejcih?
Karaya 52 ::
Madoniš, če druga ne, jim ta ograja lovi smeti. Koncept koša se v arabskih državah ni najbolje prijel. Kdo odmetava vrečke sredi puščave, kamele? Kje so ekologi brez meja?
Mimogrede, Mirč je bojda nabavil preko 100km ograje. Oziroma v politično korektnem jeziku je nabavil vrata s 50km okvirji na vsako stran.
Orban ponosen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
Mimogrede, Mirč je bojda nabavil preko 100km ograje. Oziroma v politično korektnem jeziku je nabavil vrata s 50km okvirji na vsako stran.
Orban ponosen.
Zapravt 1 milijonček za 80 km ograje in baje tudi do 10 milijončkov za postavljanje, bi pa tudi ob 3h zjutraj uspelo bilokomu od nas. Ni bit na kaj ponosen. ;)
Mimogrede, Žižek se z mano strinja: http://www.lrb.co.uk/2015/09/09/slavoj-...
Mimogrede, Žižka si preber še enkrat, predvsem takrat, ko si zaželiš soforumašem razlagat osnove ekonomije ali drugače misleče zmerjat z rasisti, naciji ali ksenofobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Sam neki mi je hecno. Sploh sedaj ko sem se na dober primer spomnil. Kar nekaj osebkov se najde, ki se pritožujejo čez postavitev ograje za preprečitev ilegalnih migracij ampak to v bistvu v evropi že obstaja in sicer na meji s Španijo:
Melilla border fence @ Wikipedia
Torej,... zakaj je mi ne bi smeli imet.
Melilla border fence @ Wikipedia
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Matako ::
Odlična priložnost za našo lesno industrijo. Še kickstarter poženemo za rimsko palisado pa smo zmagali! Tehnična prepreka hipster stajl.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Sj so povedal - moti jih ker bi lahko "tehnične ovire" ovirale slovenske srnjake pri f***nju hrvaških srn. ;)
Odlična priložnost za našo lesno industrijo. Še kickstarter poženemo za rimsko palisado pa smo zmagali! Tehnična prepreka hipster stajl.
Odlična ideja, pa še eko je. Eko je v modi! ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Pa zakaj k**ca bi jim drva šenkoval? Jih bo zazebl pa bodo probal podkurt, ko on šotor.
Begabt
Begabt
#000000 ::
Ni begunske krize v Slo, je samo eksistenčna in ta je pomembna vse drugo je postransko :)
zmaugy ::
Tako je. Kampanja bi lahko potekala pod geslom "prispevaj za eko prepreko!"
/\/\.K.
Nebi bla eko zaradi saj in ostalih pm10 delcev.. ;)
Moraš gledati tudi proizvodnjo. Tista žica je verjetno galvanizirana s kakim umazanim procesom.
Pa lokalno je, domače.
Kot ze omenjeno, lesene ograje so no-go. Zakurli bi jih, enostavno.
Gre za imidž.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB ::
Slovenija, dežela kjer so še minska polja domača, estetska in nasploh čudovita.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Tako je. Kampanja bi lahko potekala pod geslom "prispevaj za eko prepreko!"
Se strinjam, ampak kot so naju že opozorili, mora Paxman najprej naredit študijo o primernih eko negorljivih materialih. Mogoče bo les vseeno potrebno uvažat. ;)
Orban ponosen.
Zapravt 1 milijonček za 80 km ograje in baje tudi do 10 milijončkov za postavljanje, bi pa tudi ob 3h zjutraj uspelo bilokomu od nas. Ni bit na kaj ponosen. ;)
Ne razumem zajedljivega tona, a to je v stilu "zarečenega kruha se največ poje"? Jaz Mirota ne bi karal ker končno vleče konkretna dejanja, ampak kvečjemu ker jih prepozno.
Karaya 52 ::
Bomo videli kaj bo s to ograjo. Lahko da gre za poker igro lahko pa da bo ostala v skladišču kot tisti vojaški radar. Tako fantastična kot ograja v Saudovi Arabiji, ki še plastične vrečke lovi gotovo ne bo. Da ne gre samo za žičnato jajčko, ki jo preskoči vsak z dvema funkcionalnima nogama?
Pšenični ::
Ljubljana - MMC RTV SLO/Radio Slovenija
"Po poročanju TV Slovenija je v državi že 125 kilometrov ograje, ki je stala 12 evrov na tekoči meter."
Za prvo silo bo.
"Po poročanju TV Slovenija je v državi že 125 kilometrov ograje, ki je stala 12 evrov na tekoči meter."
Za prvo silo bo.
opeter ::
Namesto palisad so Rimljani na najhujših oz. problematičnih mestih imeli dosti boljše rešitve in sicer prave zgrajene zidove:
List of Roman walls @ Wikipedia
Skratka, raje iz kamnov ali kaj podobnega, zgrajene iz trdih materialov (pa še slovenskemu gradbeništvu bi dobro delo). Les lahko prižgeš/zakuriš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
oo7 ::
Sirijec se sprehaja po Ljubljani, ko sreča prvega moškega, ga zaustavi in se mu zahvali; "hvala vam Slovencem, ker mi dovolite biti v vaši domovini, ker ste mi dali bivališče, denarno podporo, zastonj zdravstveno oskrbo, brezplačno bivanje, zastonj izobraževanje in malico za moje otroke v vrtcu in šoli".
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem palestinec".
Sirijec se opraviči in gre dalje, ko sreča naslednjega možakarja, ponovi zahvalo.
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem afganistanec".
Sirijec nadaljuje svojo pot in ko sreča naslednjega, mu stisne roko in ponovi zahvalo.
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem pakistanec".
Sirijec ubere drug način in vpraša prvo žensko na katero naleti, "oprostite ali ste vi Slovenka"?
Ona odgovori, "ne jaz sem iz bližnjega vzhoda".
Sirijec ves zmeden, "ja kje pa so Slovenci"?
Ona odgovori, "verjetno so v službah in delajo zato, da imamo mi zastonj bivališča, denarno in socialno podporo, zastonj zdravstveno oskrbo, brezplačno bivanje, zastonj izobraževanje in malico za naše otroke v vrtcu in šoli.
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem palestinec".
Sirijec se opraviči in gre dalje, ko sreča naslednjega možakarja, ponovi zahvalo.
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem afganistanec".
Sirijec nadaljuje svojo pot in ko sreča naslednjega, mu stisne roko in ponovi zahvalo.
Možakar mu odgovori, "zmotil si se, jaz sem pakistanec".
Sirijec ubere drug način in vpraša prvo žensko na katero naleti, "oprostite ali ste vi Slovenka"?
Ona odgovori, "ne jaz sem iz bližnjega vzhoda".
Sirijec ves zmeden, "ja kje pa so Slovenci"?
Ona odgovori, "verjetno so v službah in delajo zato, da imamo mi zastonj bivališča, denarno in socialno podporo, zastonj zdravstveno oskrbo, brezplačno bivanje, zastonj izobraževanje in malico za naše otroke v vrtcu in šoli.
Postavljanje ograje je tud političčna odločitev.
Ker majo na Hrvaškem volitve čez par dni, mislim, da bo prec zatem, padla rampa. Če bi zaprli prej, bi zjebali unega napihnjenca hrvaškega, ki nam je pošiljal begunce expresno.....na zeleno mejo....nenapovedano.
Ker majo na Hrvaškem volitve čez par dni, mislim, da bo prec zatem, padla rampa. Če bi zaprli prej, bi zjebali unega napihnjenca hrvaškega, ki nam je pošiljal begunce expresno.....na zeleno mejo....nenapovedano.
fantasycamp ::
Dejmo Hrvate prisilit v to da jo postavijo, potem nam nebi bilo treba, če pa to n gre pač lahko v Srbiji postavimo in damo strošek na gtri dele! pa še daleč stran od nas je tako da ne bodo zbirni centri če slučajno not uspejo pridt v naši državi!
krneki0001 ::
Namesto, da bi skupaj stopili in jo slovenci, hrvatje, srbi in makedonci postavili na makedonski meji, na kosovski meji in v črni gori na albanski mejo, kjer bi vse to ustavili že nas začetku in bi si medsebojno pomagali, se gremo nakup vsak svoje ograje.
fantasycamp je izjavil:
Dejmo Hrvate prisilit v to da jo postavijo, potem nam nebi bilo treba, če pa to n gre pač lahko v Srbiji postavimo in damo strošek na gtri dele! pa še daleč stran od nas je tako da ne bodo zbirni centri če slučajno not uspejo pridt v naši državi!
Možnosti je veliko manjka politične volje. Oz. drugače povedano treba je imeti jajca in Nemčiji reči NE. Brez problema bi balkan lahko na kup zmetal par deset milijonov evrov in bi že na meji z Grčijo postavili ograjo. Grčijo je treba prisiliti, da neha voziti migrante iz otokov na celino. Kot EU članice bi lahko Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Slovaška, Poljska, Češka... zagrozile Turčiji z blokado vstopa v EU, če TAKOJ ne ustavi val migracij. Turki (tudi Grki) to lahko naredijo, a zaradi svojih ambicij - Grčija po odpisu dolga, Turčija po članstvu v EU - tega vala ne ustavijo.
krneki0001 je izjavil:
Namesto, da bi skupaj stopili in jo slovenci, hrvatje, srbi in makedonci postavili na makedonski meji, na kosovski meji in v črni gori na albanski mejo, kjer bi vse to ustavili že nas začetku in bi si medsebojno pomagali, se gremo nakup vsak svoje ograje.
S hrvati se ne da, sem hodil z njimi v srednjo šolo. enostavno te zajebejo. Če majo priliko. Taka mentaliteta, najbiolj pa jih je bolelo, če si mu rekel da je bosanec.....heh,heh...pol je eden sred avtobusa vzel ven osebno in dokazoval da je hrvat...keri moron. S srbi bi se mogoče prej dogovorili.
Ja, no, so nas zajebali hrvati l. 91, pol z arbitražo, z mejnim prehodom, ki so ga nekak legalizirali....zdej z begunci....z nimi nimamo kaj se več dogovarjat.
Sploh ko gre za naše interese.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Žal so nacionalne ograde realnost. EU je kot v vsaki krizi popolnoma odpovedala. Senilna Merklova, neobstoječa Francija, ni da ni. Če je še Cerarju jasno da brez ograje ne bo šlo, mora v Nemčiji in Avstriji že pošteno vreti. Tako da do kaskade zapiranj mej bo očitno prišlo kmalu. Precej neprijetno če bo naša takrat manj diht kot Avstrijska.
Neprijetno pa bo v vsakem primeru, Hrvati recimo v svoji nesposobnosti diht ograje sigurno ne bojo postavili in bomo imeli nagajanja na naši meji.
Neprijetno pa bo v vsakem primeru, Hrvati recimo v svoji nesposobnosti diht ograje sigurno ne bojo postavili in bomo imeli nagajanja na naši meji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
aerie ::
Miro je inteligenten človek. On ve, da ograja ni rešitev. Ograjo bo postavil le zaradi vas, še raje okoli vas, da boste potem morda prenehali halucinirat.
aerie ::
Najprej mora arbitražno sodišče določit južno mejo. Zato bi bilo še najbolje ograditi vrtičke vseh ksenofobov in nestrpnežev. Bomo ostali vsaj varni pred vami.
chucki ::
Se boš moral preseliti v druge države izven EU aerie, če ti ograja ne paše.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Se boš moral preseliti v druge države izven EU aerie, če ti ograja ne paše.
Bo kmalu ugotovil, da se ograje nahajajo v vseh bolj resnih državah tj. državah, ki na svetu nekaj pomenijo. Američanom nihče ne upa pametovat glede njihove južne ograje, v Evropi so pa vsi pametni. Naj Angela stegne jezik Obami tako kot ga je Orbanu. Dvojna merila?
Zgodovina sprememb…
p4962503 Neprijetno pa bo v vsakem primeru, Hrvati recimo v svoji nesposobnosti diht ograje sigurno ne bojo postavili in bomo imeli nagajanja na naši meji.[/st.citat naj bi izjavil:
Hrvati po mojem nimajo šans postaviti ene učinkovite ograde zaradi meje z Bosno, ki je predolga in... drugače problematična. Nima smisla ni
Hrvati po mojem nimajo šans postaviti ene učinkovite ograde zaradi meje z Bosno, ki je predolga in... drugače problematična. Nima smisla niti probati.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Hrvati po mojem nimajo šans postaviti ene učinkovite ograde zaradi meje z Bosno, ki je predolga in... ma nima smisla niti probati.
Velik del meje predstavljajo reke. Vlada v odhodu pravi, da Hrvaška lahko postavi ograjo v štirinajstih dneh.
Zgodovina sprememb…
Hrvati po mojem nimajo šans postaviti ene učinkovite ograde zaradi meje z Bosno, ki je predolga in... ma nima smisla niti probati.
Velik del meje predstavljajo reke. Vlada v odhodu pravi, da Hrvaška lahko postavi ograjo v štirinajstih dneh.
Mah dvomim. Mimogrede, jo bomo postavljali tudi na Primorskem? Ker tam bo naslednji koridor.
/\/\.K.
No če smo realni, postaviti ograjo(zid) v današnjih časih ni noben problem. Za razvite države nobena meja niti približno ni predolga. Potreba je edino politična in narodna enotnost.
Mah dvomim. Mimogrede, jo bomo postavljali tudi na Primorskem? Ker tam bo naslednji koridor.
Jaz računam, da bo ljudem počil film in se bodo samo organizirali, ter zaščitili meje. Hrvaška je v 50 dneh zapravila 13.2 milijona evrov na migrante, istočasno pa je brez službe ostalo več kot 15 000 hrvaških državljanov. Slej kot prej bodo ljudje imeli poln ku*c plačevanja stroškov za migrante.
Zgodovina sprememb…
SambaShare je izjavil:
No če smo realni, postaviti ograjo(zid) v današnjih časih ni noben problem. Za razvite države nobena meja niti približno ni predolga. Potreba je edino politična in narodna enotnost.
Maš tak velik bager ki pika stebre v zemljo. V 3 tednih bo lepa visoka ograja. Upam da bo taka, ki bo preprečevala poškodbe, ljudi in živali. Tista žilet ograja se da na sredini, med dva sloja ograje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()