Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

MrStein ::
Kaj praviš, če organizacijo, prevoze in logistiko v Brežicah in Šentilju prepustimo kar organizatorjem rock festivalov?![]()
Itak, slabši od vlade ne morejo biti.

A to si štel še lokalce zravn? ;) Aja, pa nisem vedu, da je Lent rock festival. Svašta!
Jaz nisem nič štel. Organizatorji so šteli.
Lent je multi-kulti

(le kako nisem predvidel, da se bo nekdo obregnil ob to

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

thramos ::
A sem kaj zamudil? "Kriziči" bi naenkrat radi ostali v Sloveniji? Link , pliz...
Če "nekdo" zapre mejo, ostanejo v Sloveniji proti svoji volji. Moj namen ni nobeno strašenje, ampak primerjati skupino sitih in zadovoljnih ljudi po koncertu na poti v toplo posteljo z množico izmučenih, obupanih in "nothing to lose" ljudi, ki so nekje obtičali proti svoji volji je totalna bedarija. Ne glede na njihovo raso ali narodnost.

Unknown_001 ::
Zakaj ni noben sposoben tega vsega skup v red spravit?
To mi ne gre. Kaj so tile res tako nedotakljivi da si lahko vse dovolijo?
To mi ne gre. Kaj so tile res tako nedotakljivi da si lahko vse dovolijo?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt

Miha 333 ::
Ne, jaz bi pa pričakoval, da nebo cele dneve sedel doma, ampak šel vsaj drva nasekat, da bova pozimi lažje kurila pa da živali nahrani in pomaga pri domačih opravilih, ker tudi meni ni lahko po službi vse to delat, pa še za enga dodatno srkbet in ga razvajat.
Meni bi nekdo ponudil dom in hrano, bi bil skromen in zelo hvaležen, ter pomagal pri vseh možnih opravilih gostitelju.
Torej eni bi pa tu, ker je nekdo _BIL_ bogi mu nudil vse možno poleg tega pa še razvajal na vse pretege ?
- zastonj hrana,
- zastonj streha nad glavo,
- izbirčnost pri hrani,
- za en hvala, ker ko bo dobil papirje te bo gladko odjebal ?
Pazili ti bojo otroke, medtem ko bos ti v sluzbi.
Moji otrocijo hodijo v šolo in vrtec. Drevje se pa nebo od sebe obrezalo, svinja se nebo od sebe nahranila, vrt se ne bo od sebe prekopal in drva se tudi ne bodo od sebe nasekala, zato da bo njegova rita "brezplačno" na toplem in jedla samo pipija iz perutnine ptuj.
Da, naj pomaga po svojih močeh. Vendar je tu zelo tanka meja med pomočjo pri hišnih opravilih ter suženjstvom.

Unknown_001 ::
Da, naj pomaga po svojih močeh. Vendar je tu zelo tanka meja med pomočjo pri hišnih opravilih ter suženjstvom.
Ja, dost je samo da se začne dret izkoriščanje, nacisti,... če mu omeniš kako delo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt

GenZNPC ::
Niti ne, ker njega nihče ne sili da ostane.
skibidi

MasterTade ::
@Raptor F16
Pa še kako, saj je na internetu taka cenzura, da bi si človek mislu da nam oni vladajo..Skratka v Evropi ni tako kot tam dol, kjer bi tak izgred zadušila vojska in si noben ne bi več upu prdnit..Naši pa mal solzivc uporabijo pa se folk že dere naciji, fašisti, ksenofobi in pametujejo na foteljih s čajem v rokah...bi jih rad videl s svojo diplomacijo kaj doseči pri taki čredi zblaznelih vandalov
Pa še kako, saj je na internetu taka cenzura, da bi si človek mislu da nam oni vladajo..Skratka v Evropi ni tako kot tam dol, kjer bi tak izgred zadušila vojska in si noben ne bi več upu prdnit..Naši pa mal solzivc uporabijo pa se folk že dere naciji, fašisti, ksenofobi in pametujejo na foteljih s čajem v rokah...bi jih rad videl s svojo diplomacijo kaj doseči pri taki čredi zblaznelih vandalov
Mors omnia aequat

Axbcd ::
Ministrica za delo - "Prejemniki socialnih transferjev naj gredo pomagati v migracijske kampe (beri čistiti za migranti), družbeno koristna dela naj se zamenjajo z delom v migracijskih kampih." A je ta resna? Ne moreš ljudi pošiljat v leglo virusov, bolezni, nasilnežev...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()

zmaugy ::
Je**s take begunce, ki to niso. Smilijo pa se mi dejanski begunci, ki morejo potovat skupaj s tako golaznijo (imigranti) in so zato na slabem glasu in verjetno bo vecina tudi ob azil.
1.) niso imigranti
2.) malo ataja vprašaj, koliko bratov in stricev je ekonomsko migriralo v dojčland, potem pa mu povej, da je/so golazen
1. Kaj pa so?
2. In ti omenjen so to naredili tako kot to delaje tile zdaj? Od kod si to potegnil?
Pa še ta "kost": A se zavedate, da je 70 000 tisoč beguncev nula?
Kot že omenjeno, na vsak večji rock festival pride več "opitih" in "zdrogiranih" mladih moških, in vsakega komot popišejo in celo pregledajo (vsakega!) varnostniki.
Mogoče je res tu na delu zarota. Zarota, ki nas hoče prepričati, da je muha v resnici slon.
To tudi jaz trdim, da ne gre za tako velik problem, kot se želi prikazati. V Sloveniji je čez 500.000 gospodinjstev. Če bi vsako gospodinjstvo vzelo pod streho enega ali dva begunca, jih lahko že samo v Sloveniji nastanimo milijon. Kje so še ostale, večje države. Samo malo solidarnosti je treba, malo bo pomagala država, malo ljudje in bo problem rešen. Preden sedaj kdo reče, da imamo svojih problemov dovolj, naj se zamisli, če je beg pred vojno sploh enaka dimenzija problema kot npr. brezposelnost.
Ampak ti nisi vzek sebi še nikogar? Kakšen beg pred vojno, po statistikah, ki krožijo, je večina ekonomskih migrantov. V najboljšem primeru...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Prejemniki socialnih transferjev naj gredo pomagati v migracijske kampe (beri čistiti za migranti), družbeno koristna dela naj se zamenjajo z delom v migracijskih kampih."
Težka bo, ker migriram iz ene EU članice, kot EU državljan v drugo EU članico z vsemi papirji, kulturno in po pravilih. Integriral se bom pa takoj v 48urah, pa ne bom na socialni.
No malo težje je zle z vlakom pa na meji.
*Vozovnico nisem mogel koristit, *v Šentilju me je policija preusmerila na AC, *tam me je DARSovec popisal, ker nisem imel vinjete, *nato sem na mejnem prehodu Piding še čakal 2 uri v koloni in zamudil na sestanek. Zadeva me bo stala krepko veliko in "socialni transfer" mi ne bo povrnil niti centa. In tudi jaz sem bil lačen, tam na meji oz. 9 ur vožje, pa na wc mi tut niso pustil v Pidingu.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

lexios ::
@Raptor16: Za nekatere je takšno vedenje običajno, tko so naučeni, to da se dol mal streljajo, zaštihajo, potolčejo je del vsakdana... To so vzorci vedenja, ki so jih že prenesli na otroke, ki z roko pomahajo pod vratom, ko pozdravljajo. ;)
Ker se jim mudi že požigajo šotore, si predstavljate reakcijo, če izvedo, da so meje zaprte? To je edini razlog, da meje ostajajo odprte...
Ker se jim mudi že požigajo šotore, si predstavljate reakcijo, če izvedo, da so meje zaprte? To je edini razlog, da meje ostajajo odprte...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Lastnik polja bo zelo zadovoljen ko bo ugotovil, da so mu migranti pokradli koruzo. Kriminalno dejanje, za katero bi morali odgovarjati.
http://hwcdn.net/r8g2h8a5/cds/tv/2015/1...
Bo pač zahteval odškodnino od države, ker dvomim, da bodo migranti plačali.
Ker "država" je eno tako posebno drevo, kjer rastejo zrezki in denar.

AC_DC ::
Miha 333
Ti zbirnega centra še nisi videl ob blizu, ko se tako veseliš snidenja z inženirji, zdravniki in znanstveniki...
Ti zbirnega centra še nisi videl ob blizu, ko se tako veseliš snidenja z inženirji, zdravniki in znanstveniki...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()

djabi ::

Ampak ti nisi vzek sebi še nikogar?
Samo zato, ker trenutno ni možno/dovoljeno, saj oblasti preprečujejo stike med domačini in begunci in jih imajo zaprte v centrih. Sem pa takoj pripravljen to narediti.
So ti že napisali - dokler to ni mogoče lahko pomagaš kakšnemu slovenskemu revežu, saj vem, ni isto, pa vseeno poskusi.
Bo pač zahteval odškodnino od države, ker dvomim, da bodo migranti plačali.
Ker "država" je eno tako posebno drevo, kjer rastejo zrezki in denar.
Povej ti to novim Evropejcem, ki prihajajo sem. Če jim ne boš dal, boš videl šele hudiča.
Napačno izhodišče.Prvi in vsi naslednji stik z EU bi moral biti tough.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Ampak ti nisi vzek sebi še nikogar?
Samo zato, ker trenutno ni možno/dovoljeno, saj oblasti preprečujejo stike med domačini in begunci in jih imajo zaprte v centrih. Sem pa takoj pripravljen to narediti.
So ti že napisali - dokler to ni mogoče lahko pomagaš kakšnemu slovenskemu revežu, saj vem, ni isto, pa vseeno poskusi.
Ne vem, po čem sklepaš, da nikomur še nisem.
Govorim pa o tem (citiram kar komentar uporabnika Lešnik od tukaj, saj sam bolje ne bi mogel napisati ali se bolj strinjati):
Prihaja zimsko obdobje, ki bo zelo, zelo nenaklonjeno tem množicam: beguncev, prebežnikov, emigrantov, ilegalcev... kakorkoli jih že imenujemo.
Ali je nekdo proti ali za njih, tu niti ni pomembno, ko zaradi Nemškega" zaviranja" obtičijo pri nas, bomo morali za njih poskrbeti pa, če nam je to všeč ali ne.
Ograje gor ali dol, ko bo -10, -15 ali več stopinj pod ničlo in pol metra ali več snega, te množice pa zunaj na prostem, brez strehe nad glavo, se bo vsake osebe, ki ima v sebi vsaj kanček človečnosti, to dotaknilo pa, če mi to priznate ali ne.
Upam, da Slovenija ne bo druga točka (poleg Egejskega morja) na t.i. balkanski poti, kjer bodo ljudje množično umirali (zaradi podhladitve). Kaj res ni možno najprej ljudi dati na toplo in jih potem popisati?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha 333 ()

djabi ::
Napačno izhodišče. Prvi in vsi naslednji stik z EU bi moral biti tough.
Se strinjam, ampak v pomehkuženi Evropi se to ne bo zgodilo. Ker se "ne sme", ni človeško itn.
Obenem pa večina Evropejcev še ni videla kakršnegakoli orožja (ajd na televiziji), v primerjavi z Arabci.
Situacija danes je takšna:
Sicer stereotip, a ni daleč od resnice.
Večina se boji tudi kuhinjskega noža ... si kar zaslužimo, da nas Arabci (ali kakršnakoli druga "skupina") kolonizirajo.
Skratka, le vprašanje časa je, kdaj nam bodo zavladale ulične tolpe, ker je večina lena (ali pa jih enostavno ne zanima, kaj se bo zgodilo z njihovo državo, mestom, vasjo), da bi premaknila rit in karkoli ukrenila. In to ne velja samo za dotično situacijo ampak za marsikatero. Se spomnim akcije "očistimo Slovenijo". Sicer je odziv po podatkih sodeč bil rekorden, žal pa razmišljanje ljud ni spremenilo. Tam, kjer smo mi čistili leta 2010, je samo dva dni pozneje spet pojavil kup smeti. Ker se folku jeb ... khmm ... fučka. Za vse.

Slopek ::
Napačno izhodišče. Prvi in vsi naslednji stik z EU bi moral biti tough.
Se strinjam, ampak v pomehkuženi Evropi se to ne bo zgodilo. Ker se "ne sme", ni človeško itn.
Obenem pa večina Evropejcev še ni videla kakršnegakoli orožja (ajd na televiziji), v primerjavi z Arabci.
Situacija danes je takšna:
Sicer stereotip, a ni daleč od resnice.
Večina se boji tudi kuhinjskega noža ... si kar zaslužimo, da nas Arabci (ali kakršnakoli druga "skupina") kolonizirajo.
Skratka, le vprašanje časa je, kdaj nam bodo zavladale ulične tolpe, ker je večina lena (ali pa jih enostavno ne zanima, kaj se bo zgodilo z njihovo državo, mestom, vasjo), da bi premaknila rit in karkoli ukrenila. In to ne velja samo za dotično situacijo ampak za marsikatero. Se spomnim akcije "očistimo Slovenijo". Sicer je odziv po podatkih sodeč bil rekorden, žal pa razmišljanje ljud ni spremenilo. Tam, kjer smo mi čistili leta 2010, je samo dva dni pozneje spet pojavil kup smeti. Ker se folku jeb ... khmm ... fučka. Za vse.
this...jaz res ne razumem, kako naivno veliko ljudi jemlje to situacijo...najbolj mi je pa žal naših otrok...sicer pa ja, si zaslužimo vse, kar bomo dobili servirano na ta račun...pa tega ne bo malo...bomo dobil po muci iz strani države in še od brad...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()

opeter ::
Recimo, da pustimo ob strani različne vzroke, zakaj se migrante fizično NE SME ustavit, me zanima samo ena zadeva:
Ali je kdo sploh vsaj okvirno izračunal, koliko stane oz. bo stalo vsa ta akcija držav/posameznih držav, preko katerih gredo ti ljudje ali koliko bo to sploh stalo državo (Nemčijo, Švedsko itn.) na končnem cilju?
Koliko stane, da vsakega posameznika (azilanta) preveri in popiše policija (če ne pri nas pa v Nemčiji), pregleda zdravnik/ca, se z njim posvetuje kakšna socialna delavka, dobi obleko, hrano ... Koliko stanejo ogrevani šotori/hale, postavitev teh centrov, ograj, varovanje, elektrika, voda itn.
Ker nič ni brezplačno. Plače policajev, medicinskega osebja, zdravnikov ... prostovoljci, čeprav delajo brezplačno, upam, da dobijo vsaj kakšen sendvič in pijačo ... Tudi za "brezplačno pomoč" je nekdo moral prispevati stvari tako ali drugače.
Da o "vračanju azilantov v državo izvora" sploh ne govorim.
Ali je kdo sploh vsaj okvirno izračunal, koliko stane oz. bo stalo vsa ta akcija držav/posameznih držav, preko katerih gredo ti ljudje ali koliko bo to sploh stalo državo (Nemčijo, Švedsko itn.) na končnem cilju?
Koliko stane, da vsakega posameznika (azilanta) preveri in popiše policija (če ne pri nas pa v Nemčiji), pregleda zdravnik/ca, se z njim posvetuje kakšna socialna delavka, dobi obleko, hrano ... Koliko stanejo ogrevani šotori/hale, postavitev teh centrov, ograj, varovanje, elektrika, voda itn.
Ker nič ni brezplačno. Plače policajev, medicinskega osebja, zdravnikov ... prostovoljci, čeprav delajo brezplačno, upam, da dobijo vsaj kakšen sendvič in pijačo ... Tudi za "brezplačno pomoč" je nekdo moral prispevati stvari tako ali drugače.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()

PrihajaNodi ::
Recimo, da pustimo ob strani različne vzroke, zakaj se migrante fizično NE SME ustavit, me zanima samo ena zadeva:
Nič nas ne stane, vsaj javni uslužbenci imajo delo, ki ga čez leto nimajo. Evo ena pozitivna stran migracij. Imajo redno plačo, plačane nadure, plačan prevoz, malica, pogodba za nedoločen čas...Ni jim hudega.

AC_DC ::
opeter
http://www.vecer.com/clanek/20151004614...
Tole je za prvi val, ki je trajal v Slo zelo kratek čas (3 dni ?).
trenutno
http://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...
Meni se zdi številka zelo visoka.
trenutno
Vesna Györkös Žnidar je povedala, da dnevno oskrba beguncev stane 770.000 evrov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()

Prihaja zimsko obdobje, ki bo zelo, zelo nenaklonjeno tem množicam: beguncev, prebežnikov, emigrantov, ilegalcev... kakorkoli jih že imenujemo.
Ali je nekdo proti ali za njih, tu niti ni pomembno, ko zaradi Nemškega" zaviranja" obtičijo pri nas, bomo morali za njih poskrbeti pa, če nam je to všeč ali ne.
Ograje gor ali dol, ko bo -10, -15 ali več stopinj pod ničlo in pol metra ali več snega, te množice pa zunaj na prostem, brez strehe nad glavo, se bo vsake osebe, ki ima v sebi vsaj kanček človečnosti, to dotaknilo pa, če mi to priznate ali ne.
Upam, da Slovenija ne bo druga točka (poleg Egejskega morja) na t.i. balkanski poti, kjer bodo ljudje množično umirali (zaradi podhladitve). Kaj res ni možno najprej ljudi dati na toplo in jih potem popisati?
Tudi -30 me ne prepriča, da podprem migracije in okupacijo Evrope.
Zgodovina sprememb…

Hk416 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Nič nas ne stane, vsaj javni uslužbenci imajo delo, ki ga čez leto nimajo. Evo ena pozitivna stran migracij. Imajo redno plačo, plačane nadure, plačan prevoz, malica, pogodba za nedoločen čas...Ni jim hudega.
Ja, ker brez imigrantov pa tega prej niso imeli?

opeter
trenutno
Meni se zdi številka skoraj visoka.
Bo Cerar zaračunal Grkom, ker ne čuvajo Schengen...aja, itak so nam že dolžni in ne bodo nikoli plačali, dejmo Borata poslat v izterjavo.
Res smo tepci Balkana, namesto da bi pokazali zobe.

PrihajaNodi je izjavil:
Kaos na mejah, prekinitve v železniškem in cestnem prometu - vse to pomeni stroške, za državo in za podjetja...
"Minister je ob tem opozoril, da lahko po izkušnjah iz tujine vsi stroški, ki so povezani s tem, odvisno od obsega kriznih razmer na dan dosežejo tudi do milijon evrov. Dodal je še okvirno oceno stroškov za obravnavano prosilcev za azil. Ti so po njegovi oceni približno 10.000 evrov na osebo na leto. Na vprašanje, ali se lahko zaradi upravljanja z begunsko krizo javni dolg poveča, je Mramor odgovoril, da bi do tega lahko prišlo, v kolikor bi bil pritok beguncev nesorazmerno velik. To bi se lahko glede na dosedanje izkušnje zgodilo predvsem v primeru, če Avstrija in Nemčija ne bi več sprejemali novih prosilcev za azil, skupne evropske rešitve pa ne bi bilo."
- http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slove...
- http://www.zurnal24.si/begunci-v-sloven...

Ko smo že pri številkah... Grki za zdaj držijo rekord - prek 6 milijard evrov so že zagonili. Heh, na robu bankrota pa še kar naprej brezglavo zapravljajo denar. Nobene finančne pomoči se ne sme več dati Grčiji. Če ima milijarde za migrante bo zmogla tudi milijarde za plačilo dolgov.
Zgodovina sprememb…

6 milijard?! Sicer govorim na pamet, ampak predvidevam da ne bom zgrešil, če rečem da za 6 milijard Grčijo zasujem z betonom... se slučajno motim?

PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ja, ker brez imigrantov pa tega prej niso imeli?![]()
Nop. Saj jih plačujemo. Število ljudi v javnem sektorju se ni povečalo. Torej? Kje strošek?
Ok gospodarska škoda, to se strinjam. Vse ostalo pa nevem kaj pacajo v javnem sektorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

Interesantno je tudi to, da je Mramor stroške za letos konec septembra ocenjeval na 5.8 milijona evrov, torej če nas dnevna oskrba beguncev stane 770.000 evrov, je to ravno za en teden dnevne oskrbe, brez ostalih izgub/stroškov, ki so: "vsi stroški, ki so povezani s tem, odvisno od obsega kriznih razmer na dan dosežejo tudi do milijon evrov. Dodal je še okvirno oceno stroškov za obravnavano prosilcev za azil. Ti so po njegovi oceni približno 10.000 evrov na osebo na leto." ;)
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Nop. Saj jih plačujemo. Število ljudi v javnem sektorju se ni povečalo. Torej? Kje strošek?
Ok gospodarska škoda, to se strinjam. Vse ostalo pa nevem kaj pacajo v javnem sektorju.
kaj nam pomaga, če nam evropa pošilja denar za ti. stroške z begunci, ko pa se v slovenji takoj najde nekakšna hubotnica in zaruži ta denar v 20x zneskih, npr: http://nova24tv.si/panorama/lastniki-ml...
... torej, denar ki ga porabimo za begunce, plačajo naši klošari - pa razumi to če lahko.

Ajd, pustimo plače javnega sektorja. Govora je o ostalih stroških.
AC_DC: hvala za podatek!

6 milijard?! Sicer govorim na pamet, ampak predvidevam da ne bom zgrešil, če rečem da za 6 milijard Grčijo zasujem z betonom... se slučajno motim?
Samo v zadnjem letu in pol 1.5 milijarde evrov, vse skupaj okoli 6 milijard.
Turčija je do zdaj zapravila že 7.6 milijarde dolarjev. Turkey spent $7.6 billion hosting 2.2 million Syrian refugees
Kakšni lepi denarci. Pa vse gre v nič, namesto da se ta denar porabi na lastne državljane, gre vse v ...
Zgodovina sprememb…

Je**s take begunce, ki to niso. Smilijo pa se mi dejanski begunci, ki morejo potovat skupaj s tako golaznijo (imigranti) in so zato na slabem glasu in verjetno bo vecina tudi ob azil.
1.) niso imigranti
2.) malo ataja vprašaj, koliko bratov in stricev je ekonomsko migriralo v dojčland, potem pa mu povej, da je/so golazen
1. Kaj pa so?
2. In ti omenjen so to naredili tako kot to delaje tile zdaj? Od kod si to potegnil?
1. Potniki. Imigrant je priseljenec. Tile se nič ne priseljujejo. Čez porujejo. Lahko pa jih kdo prisili, da se priselijo. Ali da poletijo v nebo, kot ptice. Ampak trenutno so popotniki.
2. Rekel je imigrant=golazen. In to kar je rekel, sem komentiral, Česar ni rekel, ne komentiram.
Motiti se je človeško.

Mnogi bi šli lahko z avijonom direkt, ne pa da špilajo begunca...seveda ga letalo ne bi pripeljalo v Eu...zakaj ne, pa itak veste ane?
zdej bodo vsi izkoristli šanso, vsak ima pa svoj načrt, kako si gradit EU life.
zdej bodo vsi izkoristli šanso, vsak ima pa svoj načrt, kako si gradit EU life.
Zgodovina sprememb…

Seveda. Večkrat.
Evo še enkrat: pol centa v primerjavi z NLB, Patrijo, Sava, Abanka, Ž-banka, F-banka...
Še kakšno vprašanje? A naj dam v bold? VELIKE ČRKE?
Motiti se je človeško.

Seveda. Večkrat.
Evo še enkrat: pol centa v primerjavi z NLB, Patrijo, Sava, Abanka, Ž-banka, F-banka...
Ja dobro pol, če je tko pocen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()

aja, če smo v dreku, pa naj bomo še bolj...bojim se, da gre tokrat to čez glavo
Zgodovina sprememb…

Seveda. Večkrat.
Lahk daš v bold al pa še enkrat preračunaš koliko vseskup z izgubami v podjetjih, prometu, namestitvenimi stroški itd to stane na ravni EU.
Zgolj dnevna oskrba par tisoč "popotnikov" Slovenijo stane okoli milijončka. Sedaj pa preračunaj koliko to vseskupaj stane vse članice EU z vsemi ostalimi stroški in minusi, če jih sprejemamo samo eno leto, tako kot si to humanitarno predstavljate z jype&com. ;)
Zgodovina sprememb…

Lepo bi blo, če bi Merklova obvestila migrante in polek "welcome" jim zle še povedala "Winter is coming" in "wait for spring"
- Santa is watching
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

p1nky ::
zakaj se raje ne pogovarjamo o tem, kako bomo ukrepali?
ali pa vsaj spodbudili vlado, da začne ukrepat (predvsem to)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()

Nimamo jim kaj pošiljat predlogov, ker jih nasplošno bk za klošare. Smo ji pa že mesec ali dva nazaj močno signalizirali z ograjo, tudi situacija je kazala na potrebo, ampak se seveda niso pustili motiti in so nas hinavsko fojtrali s "pripravljenostjo" ter izvajali cenzuro, katero so samo še zaostrili.
V bistvo še vsa sreča za slo-tech - HVALA, Mira Cerarja in ostalo gamad iz baze 21 pa obvezno ignorirati na naslednjih volitvah!

Ne rabmo se nič pogovarjat.
Smo že rešitev 100x podal, samo kaj ko marklova noče poslat dol cruzerje pa jih direkt po morju gor odpelat in na ladji med potjo popisat.
Mislim, lažje in enostavneje res ne gre.
Še vedno ni prepozno, na obali je toplo, se jih preusmeri tja. Ta čas pa ladje pridejo lepo dol. Naše manjše pa gor.
Ponovi vajo, še za par miljonov begunec in to je to.
Ni nobene žice, pešačenja, lakote, prerivanja preko meje, fejkanja, pobegov, pa še instant hitro bi blo.
skibidi

p1nky ::
sicer so slabi časi za protest (štalo delat, k je že tko štala), ampak ali bi lahko kaj spremenili/pospešili, v smislu zaščite naših mej?
za to, da je treba na mejo dol jo branit je itak jasno, da ne bodo poslali ladij pa tudi (vsaj zaenkrat še ne, vsaj ne v smislu obrambe, bi bilo pa super, če se kaj premakne v to smer). Meni se zdi da merklovi z nečim grozijo, nekam bleda je pa totalne bedarije govori...
za to, da je treba na mejo dol jo branit je itak jasno, da ne bodo poslali ladij pa tudi (vsaj zaenkrat še ne, vsaj ne v smislu obrambe, bi bilo pa super, če se kaj premakne v to smer). Meni se zdi da merklovi z nečim grozijo, nekam bleda je pa totalne bedarije govori...

morbo ::
Tudi meni se zdi izredno visoka! Za primerjavo: američane vojaška kampanija proti ISIS dnevno stane cca 10 mio $$...
Najbrž gre pol miljončka za plače visokih svetovalcev iz Bruslja, ostalo pa za dejansko operativno delo