Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

Matako ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kako bomo racionalizirali potem?
Tako kot smo napad na wtc 11 septembra.
Ja saj. Tisto je bila tudi CIA. Prelahko je. Jenksi so nas čisto razvadili.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

AC_DC ::
Ma ne, dejmo kr sprejet do konc leta države srednjega vzhoda med članice EU, pa nebo problema. -> hočejo bit v EU in Evropejci -> dve muhi na en mah.
Čez 2 leti jim pa uvedemo evro, našo zakonodajo, kulturo šole**, preselimo tja par miljonov evropejcev.
Pa mamo multikulti tudi doli, ne samo gori.
Zakaj bi se omejeval na bv, cel svet v Eu !
Rešitev je na dlani.

Zakaj bi se omejeval na bv, cel svet v Eu !
Rešitev je na dlani.
Kaj pa tisti doktorji, ki niso s področja geografije in ne vejo, da je Džermani v EU?
/\/\.K.

PrihajaNodi ::

oo7 ::
Saj mi se lahko razburjamo kolikor hočemo pa ne moremo nič, ker je vlada tako nesposobna razen državni udar bi mogoče pomagal samo to v Sloveniji ni možno. Imeli so časa 1 mesec od Septembra pa so samo govorili Slovenija je pripravljena. Zdaj, ko je največja kriza samo hodijo na tiste EU sestanke kjer se zmenijo ama baš ništa ukrepajo pa še manj.
V 1 mesecu bi lahko postavili že kar nekaj kilometrov ograje ampak je treba prej o tem razmišljat par mesecev
V 1 mesecu bi lahko postavili že kar nekaj kilometrov ograje ampak je treba prej o tem razmišljat par mesecev

zmaugy ::
Naj Merkla lepo javno prizna, s čim jo Američani izsiljujejo in bomo videli, če lahko vseeno ostane tam kjer je - bo veliko boljše prišla skozi kot če jo vsi začnemo klicat Adolfina.

djabi ::
Pa še ta "kost": A se zavedate, da je 70 000 tisoč beguncev nula?
Kot že omenjeno, na vsak večji rock festival pride več "opitih" in "zdrogiranih" mladih moških, in vsakega komot popišejo in celo pregledajo (vsakega!) varnostniki.
Mogoče je res tu na delu zarota. Zarota, ki nas hoče prepričati, da je muha v resnici slon.
A je v Sloveniji sploh festival s tako visoko udeležbo?

morbo ::
Kako bomo racionalizirali potem?![]()
Si prespal vse afere ameriškega vohunjenja po EU? Tujih interesov ni možno kar tako odpisat, preveč "umetno" vse skupaj deluje.
Jaz sem vedno odprt za alternativne razlage. Zakaj begunci zdaj in ne recimo l.2013 ali 2014, ko je bila vojna v Siriji najmanj toliko, če ne še bolj brutalna kot l. 2015? Taborišča v Turčiji so natrpana že leta.

AnitaTrump ::
http://www.theguardian.com/world/2015/o...
European Union and Balkan leaders meeting in Brussels have agreed a 17-point plan to cooperate on managing the flows of refugees making their way through Turkey, Greece and the western Balkans in a bid to reach places such as Germany and Scandinavia before winter.
The European commission said that among the measures agreed between the 11 nations were that 100,000 places in reception centres should be made available along the route from Greece towards Germany, half in Greece and half in the countries to the north. The UN refugee agency would help establish them.
Očitno za mlade ne preostane drugega, kot da vecno zivijo pri starsih.
European Union and Balkan leaders meeting in Brussels have agreed a 17-point plan to cooperate on managing the flows of refugees making their way through Turkey, Greece and the western Balkans in a bid to reach places such as Germany and Scandinavia before winter.
The European commission said that among the measures agreed between the 11 nations were that 100,000 places in reception centres should be made available along the route from Greece towards Germany, half in Greece and half in the countries to the north. The UN refugee agency would help establish them.

invisuu ::
AnitaTrump je izjavil:
Čakaj, kako si prišla sedaj do tega sklepa po citiranem tekstu?

MrStein ::
Je**s take begunce, ki to niso. Smilijo pa se mi dejanski begunci, ki morejo potovat skupaj s tako golaznijo (imigranti) in so zato na slabem glasu in verjetno bo vecina tudi ob azil.
1.) niso imigranti
2.) malo ataja vprašaj, koliko bratov in stricev je ekonomsko migriralo v dojčland, potem pa mu povej, da je/so golazen
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

AnitaTrump je izjavil:
Kam pa jih bojo nastanili? V sotore? Jim bojo zgradili nove bloke?

Kot že omenjeno, na vsak večji rock festival pride več "opitih" in "zdrogiranih" mladih moških, in vsakega komot popišejo in celo pregledajo (vsakega!) varnostniki.
Mogoče je res tu na delu zarota. Zarota, ki nas hoče prepričati, da je muha v resnici slon.
Veš, svet obstaja tudi za horizontom (državno mejo).
Na Lentu je sicer tam pol milijona obiskovalcev vsako leto.. OMOJBOG, V RESNICI JE MARIBOR ŽE ISLAMIZIRAM1!!!1111enaena
Motiti se je človeško.

PrihajaNodi je izjavil:
Kaj ima pa to veze s temo?
Noben od njih noče ostati tukaj.
Dokler ti ne serjejo po dvorišču je lahko tulit odprimo meje. Si ze kaj bil na cistilni akciji?
Pljuvati po sogovorniku znaš hitro, odgovarjati (in razmišljati) na vprašanja pa gre bolj težko kaj?
Zato pa smo, kjer smo...
Motiti se je človeško.

AnitaTrump je izjavil:
AnitaTrump je izjavil:
Kam pa jih bojo nastanili? V sotore? Jim bojo zgradili nove bloke?
Ce te je za Nemce strah, brez skrbi, imajo polno rit vsega. Ce te je za Slovence strah, brezveze, ta situacija je realnost ze zdaj.

Spraševal sem za Slovenijo, ne za tujino.
Na Lentu je sicer tam pol milijona obiskovalcev vsako leto.. OMOJBOG, V RESNICI JE MARIBOR ŽE ISLAMIZIRAM1!!!1111enaena
Lent traja koliko že? 14 dni?
Obenem pa, kolikor vem ljudje tam trošijo, ne pa uživajo brezplačne sadove davkoplačevalcev tuje države.
Aja, ko je festivala konec, praviloma gredo domov. Ali pa ostanejo na plečih Maribora?

Miha 333 ::
To tudi jaz trdim, da ne gre za tako velik problem, kot se želi prikazati. V Sloveniji je čez 500.000 gospodinjstev. Če bi vsako gospodinjstvo vzelo pod streho enega ali dva begunca, jih lahko že samo v Sloveniji nastanimo milijon. Kje so še ostale, večje države. Samo malo solidarnosti je treba, malo bo pomagala država, malo ljudje in bo problem rešen. Preden sedaj kdo reče, da imamo svojih problemov dovolj, naj se zamisli, če je beg pred vojno sploh enaka dimenzija problema kot npr. brezposelnost.

Ce te je za Nemce strah, brez skrbi, imajo polno rit vsega. Ce te je za Slovence strah, brezveze, ta situacija je realnost ze zdaj.
Kaj je bil spet kak nov Holivudski film? Ali reportaza strokovnjakov s 24ur?
To tudi jaz trdim, da ne gre za tako velik problem, kot se želi prikazati. V Sloveniji je čez 500.000 gospodinjstev. Če bi vsako gospodinjstvo vzelo pod streho enega ali dva begunca, jih lahko že samo v Sloveniji nastanimo milijon. Kje so še ostale, večje države. Samo malo solidarnosti je treba, malo bo pomagala država, malo ljudje in bo problem rešen. Preden sedaj kdo reče, da imamo svojih problemov dovolj, naj se zamisli, če je beg pred vojno sploh enaka dimenzija problema kot npr. brezposelnost.
Vidim da si jih ti ze sprejel nekaj. Ali ni fajn ko ti zastonj varujejo tvojo 3 letno hcerko, medtem ko si v sluzbi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AnitaTrump ()

1. enega ali dva begunca ne moreš sprejet, ker so to samo člani ene družine, družine so bolj redke med temi prebežniki. Če sprejmeš enega begunca, moraš računat vsaj tri osebe, raje več. Če sprejmeš dva begunca pa boš kmalu imel malo nogometno moštvo.
2. koliko denarja pa bo prejelo vsako gospodinjstvo, ki sprejme begunca (ali dva)? Če pa ne denar, pa neka protiusluga ... Veš, že od vekomaj se ljudje pogovarjamo o nekem zaslužku, kompenzaciji itn.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: djabi ()

facepalm ::
hah.. pol miljona gospodinjstev v slo... koliko od teh pa je na pragu revscine? kaj je to za njih, poskrbet se za enega clana ane?:)
fck.. kaksne nakladate..
sej teh 50k migrantov se ne predstavlja tako hud problem, ampak to je sele zacetek. sedaj imamo se moznost zajezit vse skupaj. ko bo na pohodu miljon ljudi bo ze prepozno.
fck.. kaksne nakladate..
sej teh 50k migrantov se ne predstavlja tako hud problem, ampak to je sele zacetek. sedaj imamo se moznost zajezit vse skupaj. ko bo na pohodu miljon ljudi bo ze prepozno.

Unknown_001 ::
Not sure if trolling or... ker to je naivnost taka da večje ni. Sicer ajde ok bodi prvi, pa čez mesec dni poročaj če se splača oz. če boš takrat še imel streho nad glavo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt

facepalm ::
ce 5 ljudi na vrhu EU, ne zanima, da bi resili celino pred masovnimi migracijami, bi se lahko vsaj nasi politiki odlocili, da resimo lastno drzavo. podporo vecine drzavljanov imajo!
ce bi imel Cerar OGROMNA jajca, bi rekel MerkHlovi: "ali skupaj fizicno zavarujemo Schengen, ali bomo sami svojo mejo s Hrvasko, Schengen pa si narisite na meji z Avstrijo."
Ampak to je ze A-team scenarij:)
ce bi imel Cerar OGROMNA jajca, bi rekel MerkHlovi: "ali skupaj fizicno zavarujemo Schengen, ali bomo sami svojo mejo s Hrvasko, Schengen pa si narisite na meji z Avstrijo."
Ampak to je ze A-team scenarij:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()

AnitaTrump je izjavil:
Vidim da si jih ti ze sprejel nekaj. Ali ni fajn ko ti zastonj varujejo tvojo 3 letno hcerko, medtem ko si v sluzbi?
Sem jih takoj pripravljen, če bi bilo mogoče/dovoljeno. Zaenkrat jih oblasti zadržujejo v centrih in preprečujejo stik domačinov z njimi. Še vsi prostovoljci nimajo vstopa tja. V Avstriji in Nemčiji pa je sprejemanje beguncev na dom že razširjeno.

Jep. Ko bo dnevno prišlo več desettisoč glava množica, bo šele cirkus ... sploh si ne moremo predstavljat.
Za lažjo predstavo:
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

2. koliko denarja pa bo prejelo vsako gospodinjstvo, ki sprejme begunca (ali dva)? Če pa ne denar, pa neka protiusluga ... Veš, že od vekomaj se ljudje pogovarjamo o nekem zaslužku, kompenzaciji itn.
Kako daleč smo prišli. Ljudje so v stiski, pa takoj o nekem zaslužku. Kaj se je zgodilo z nesebično pomočjo ljudem, ki so resnično v stiski?
P.S. Ne trollam (nekdo je vprašal).

@Matako: hvala.
Jaz sem čisto resno vprašal. Če nekoga sprejmeš oz. mu (brezplačno!) nudiš dom, boš verjetno nekaj pričakoval v zameno, ali?
Kako daleč smo prišli. Ljudje so v stiski, pa takoj o nekem zaslužku. Kaj se je zgodilo z nesebično pomočjo ljudem, ki so resnično v stiski?
Jaz sem čisto resno vprašal. Če nekoga sprejmeš oz. mu (brezplačno!) nudiš dom, boš verjetno nekaj pričakoval v zameno, ali?

@Matako: hvala.
Ja, če je turist, sigurno. Če pa vidiš, da nekdo potrebuje pomoč, ker se je znašel v težkih okoliščinah, pa pomagaš tudi brez, da bi nekaj pričakoval v zameno. No, vsaj pri meni je tako.

m0LN4r ::
Ne, jaz bi pa pričakoval, da nebo cele dneve sedel doma, ampak šel vsaj drva nasekat, da bova pozimi lažje kurila pa da živali nahrani in pomaga pri domačih opravilih, ker tudi meni ni lahko po službi vse to delat, pa še za enga dodatno srkbet in ga razvajat.
Meni bi nekdo ponudil dom in hrano, bi bil skromen in zelo hvaležen, ter pomagal pri vseh možnih opravilih gostitelju.
Torej eni bi pa tu, ker je nekdo _BIL_ bogi mu nudil vse možno poleg tega pa še razvajal na vse pretege ?
- zastonj hrana,
- zastonj streha nad glavo,
- izbirčnost pri hrani,
- za en hvala, ker ko bo dobil papirje te bo gladko odjebal ?
Moji otrocijo hodijo v šolo in vrtec. Drevje se pa nebo od sebe obrezalo, svinja se nebo od sebe nahranila, vrt se ne bo od sebe prekopal in drva se tudi ne bodo od sebe nasekala, zato da bo njegova rita "brezplačno" na toplem in jedla samo pipija iz perutnine ptuj.
Meni bi nekdo ponudil dom in hrano, bi bil skromen in zelo hvaležen, ter pomagal pri vseh možnih opravilih gostitelju.
Torej eni bi pa tu, ker je nekdo _BIL_ bogi mu nudil vse možno poleg tega pa še razvajal na vse pretege ?
- zastonj hrana,
- zastonj streha nad glavo,
- izbirčnost pri hrani,
- za en hvala, ker ko bo dobil papirje te bo gladko odjebal ?
Pazili ti bojo otroke, medtem ko bos ti v sluzbi.
Moji otrocijo hodijo v šolo in vrtec. Drevje se pa nebo od sebe obrezalo, svinja se nebo od sebe nahranila, vrt se ne bo od sebe prekopal in drva se tudi ne bodo od sebe nasekala, zato da bo njegova rita "brezplačno" na toplem in jedla samo pipija iz perutnine ptuj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Cervantes ::
Prispevam kilogram svinjskega vratu.
FOB.
Mlajc!
FOB.
Mlajc!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()

hah.. pol miljona gospodinjstev v slo... koliko od teh pa je na pragu revscine? kaj je to za njih, poskrbet se za enega clana ane?:)
fck.. kaksne nakladate..
Nekateri tu ste iz Ljbljane s super duper rednimi-javnimi sluzbicami in potem govorijo/te neumnosti.
Na vsako kolikor toliko vredno in placano delovno mesto se prijavi po 500 ljudi. Služb v SLO ni, tisti ki pa delajo v zasebnem sektorju se pa tresejo in gagajo. Vsakobleto pa dobimo iz faksov po koliko diplomantov 5000, 20.000? Samo na zrzs ni niti polovico delovnih mest od 2000. In vi bi spravljali begunce v domove v slovencev, kjer je nekje taka beda kot v Albaniji...niste resni, zato pa smo tu kjer smo, in še slabše bo, bolje pa dvomim če kdaj. Elektriko, vodo in hrano je pa treba plačat.
AnitaTrump je izjavil:
Sem jih takoj pripravljen, če bi bilo mogoče/dovoljeno. Zaenkrat jih oblasti zadržujejo v centrih in preprečujejo stik domačinov z njimi. Še vsi prostovoljci nimajo vstopa tja. V Avstriji in Nemčiji pa je sprejemanje beguncev na dom že razširjeno.
Daš oglas da sprejmeš revne slovence, problem solved. Nehaj se pa tu zgovarjati kot humanitarec Jure.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

Ja, če je turist, sigurno. Če pa vidiš, da nekdo potrebuje pomoč, ker se je znašel v težkih okoliščinah, pa pomagaš tudi brez, da bi nekaj pričakoval v zameno. No, vsaj pri meni je tako.
Ne pravi srbski rek zaman: »Svakog gosta za tri dana dosta«. Pomagaš lahko za določen čas.
Glede tega, da ti pazijo otroke ... hmmm ... po spodnji posnetkih sodeč nisem ravno prepričan, da je pametno take ljudi spustit v lastno bajto:

Večina teh ljudi ne beži pred vojno. VELIKA večina. Prosim, brez zavajanj. Če si ti pripravljen deliti svojo nepremičnino s popolnim tujcem iz drugega konca sveta, ki je odraščal v popolnoma drugačni mentaliteti kot ti - izvoli. Jaz ti pri tem nisem pripravljen pomagati niti za trenutek.
AnitaTrump je izjavil:
Pazili ti bojo otroke, medtem ko bos ti v sluzbi.
Valda. Otroku itak ne more nič storiti, ker nas zakoni varujejo, ne?

Večina teh ljudi ne beži pred vojno. VELIKA večina. Prosim, brez zavajanj. Če si ti pripravljen deliti svojo nepremičnino s popolnim tujcem iz drugega konca sveta, ki je odraščal v popolnoma drugačni mentaliteti kot ti - izvoli. Jaz ti pri tem nisem pripravljen pomagati niti za trenutek.
Ignorirajte velike besede humanitarcev tu. To so bojevniki tipkovnic in monitorjev. Sem bil z enim tako glasnim humanitarcem dogovorjen za pomoč v Brežicah, dan pred tem datumom je odpovedal, ter me kasneje označil za nacista. V debati ne sodeluje več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

lexios ::
Kaj ima pa to veze s temo?
Noben od njih noče ostati tukaj.
Nekje bodo morali. ;)
Indeed, torej lahko zaključimo, da je sila zanimivo, ko oblasti tolk jamrajo, še posebno ker jih ne pride več kot 10.000 na dan.

No, rockerji mogoče mal manj pos***ejo. Ali pa tud ne! Kaj praviš, če organizacijo, prevoze in logistiko v Brežicah in Šentilju prepustimo kar organizatorjem rock festivalov?

Axbcd ::
Lastnik polja bo zelo zadovoljen ko bo ugotovil, da so mu migranti pokradli koruzo. Kriminalno dejanje, za katero bi morali odgovarjati.
http://hwcdn.net/r8g2h8a5/cds/tv/2015/1...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()

Lastnik polja bo zelo zadovoljen ko bo ugotovil, da so mu migranti pokradli koruzo. Kriminalno dejanje, za katero bi morali odgovarjati.
Bo pač zahteval odškodnino od države, ker dvomim, da bodo migranti plačali.

opeter ::
Kaj, a Slovenci pa občasno ne kradejo koruze na poljih?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lexios ::
A to si štel še lokalce zravn? ;) Aja, pa nisem vedu, da je Lent rock festival. Svašta!

Metaldays je blizu omenjeni številki (10k na dan). Mogoče bi jim morali prepustiti organizacijo na meji. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Axbcd ::
Če, če, če... Nikogar ne moreš prisilit, da pod streho vzame migranta. Prostovoljno se pa ne bi javilo niti 100 gospodinjstev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()

m0LN4r ::
Evropejc lahk krade drugemu evropejcu koruzo

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Spraševal sem za Slovenijo, ne za tujino.
Lent traja koliko že? 14 dni?
Ja, toliko nekje kot ta kriza. Le z desetkrat več folka.
Obenem pa, kolikor vem ljudje tam trošijo, ne pa uživajo brezplačne sadove davkoplačevalcev tuje države.
Aja, ko je festivala konec, praviloma gredo domov. Ali pa ostanejo na plečih Maribora?
A sem kaj zamudil? "Kriziči" bi naenkrat radi ostali v Sloveniji? Link , pliz...
Za stroške pa sem že rekel.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()