Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
mailer ::
Upam vsaj. Da se ne menimo, da se ob zaprtju avstrijsko-slovenske meje sesuje gospodarstvo na Avstrijskem Koroskem in Avstrijskem Stajerskem.Dejstvo je, da bi se sesulo gospodarstvo tudi pri nas. Luka Koper bi(bo) bila nezanimiva in vse ladje bi vozile v Trst, tako bi(bo) tudi posel z nemci v hipu padel v vodo. Odločno bo treba ukrepat do konca meseca oz do 1. novembra, to je zadnji rok kjer lahko zadeve še nekako sčasoma uredimo. Zagotovo Nemčija zapre vrata do tega datuma, potem je šahiranja konec. Pri nas pa se že počasi organizirajo vaške straže, če bo vlada še naprej igrala pasivno politiko politične korektnosti. Šole v okolici Brežic so zaprte že cel teden.
Če bi bil sam na mestu Cerarja, bi veleposlaniku Hrvaške na lep način povedal, da v kolikor ne uredijo zadeve z namernim tihotapljenjem v enem dnevu naj spoka iz Slovenije.
Isto bi povedal tistemu na Prešernovi 31, ker pri nas ni več zaželjen, kot rečeno je bolezen treba zdraviti tako da odpraviš vzrok.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
3p ::
Keyser Soze je izjavil:
Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev.
Ne, ne more.
Žal sem jaz eden tistih, ki se ni pripravljen odpovedati stabilnosti na račun nenehega pritoka dokaj slabo izobraženega folka, ki ima precej radikalne predstave o tem kaj v življenju je pravilno in kaj ne.
Rešitev je počasno izboljšanje zadev na njihovem ozemlju, pod njihovo oblastjo, za kakršnokoli se bodo že odločili.
More že. As smo manj sposobni kot američani pred 100+ leti?
"Immigrants entering the United States who could not afford first or second-class passage came through the processing center at Ellis Island, New York. Built in 1892, the center handled some 12 million European immigrants, herding thousands of them a day through the barn-like structure during the peak years for screening."
Vse pa kaže, da noče. Kar trdim že ves čas. Nazadnje se bo vse končalo pri denarju, ker je jasno, da integracija beguncev v prvi fazi stane konkreten denar.
Navadili smo se ležernosti in večina evropejcev ima raje pirček več, teden dopusta več, par konjev pod haubo več ali večjo diagonalo.
*Počasno* izboljšanje razmer na njihovem ozemlju. Seveda. A za to je zdaj malo pozno. Ta počasna izboljšanja razmer lahko trajajo leta in desetletja? Kdaj smo že začeli izboljševati zadeve v Iraku? Do takrat pa naj grejo kam? V Turčijo, ker Turki zmorejo, česar mi ne?
V bistvu bi vsi radi, da se problem beguncev reši nekje drugje, daleč izpred oči.
Večina pa vseeno nima jajc da bi povedala direktno: "zapeljimo jih nazaj v Sirijo/Irak/Afganistan pa naj tam crknejo, nas ne briga".
hammock ::
Dejstvo je, da bi se sesulo gospodarstvo tudi pri nas.
Vsekakor. Zato pa racunam na triumf zdrave pameti, in bomo s pomocjo drugih drzav (Avstrija, Nemcija, Italija, V4) uspeli nakrampat skupaj 50 000 vojakov in jih bomo poslali na juzno mejo, vmes pa zaceli z gradnjo ograje ali zidu, karkoli ze.
Tudi Hrvati se bodo potem kmalu ogradili. Ni druge.
Samo upam na azurnost. Cas za gradnjo je bil pred dvema mesecema. Danes smo ze pozni, ampak je se za silo obvladljivo. Cez dva tedna ne bo vec.
Alencica ::
Seveda da ne prihajajo z letalom, če nimajo vstopne vize.
Je pa celotna ta situacija nefer tudi do njihovih predhodnikov, pred nemško ambasado v lj (leto, dve nazaj) so ljudje čakali s papirji v vrsti že ob 7h, pa pomojem so bile takrat šanse kakršnekoli odobritve zelene karte/vize blizu 0, medtem ko ta val kar prosto vstopa.
Je pa celotna ta situacija nefer tudi do njihovih predhodnikov, pred nemško ambasado v lj (leto, dve nazaj) so ljudje čakali s papirji v vrsti že ob 7h, pa pomojem so bile takrat šanse kakršnekoli odobritve zelene karte/vize blizu 0, medtem ko ta val kar prosto vstopa.
morbo ::
... ker Turki zmorejo, česar mi ne?
Obvladovat islamske množice in jim nudit primerno kulturno okolje. EU lahko v primeru beguncev finančno in organizacijsko pomaga Turčiji (Libanonu, Jordaniji, Egiptu...).
Sicer so tole večinoma ekonomski migranti, ne begunci. In če misliš da mora Evropa sprejemat vse ki bojda prihajajo iz "nevarnih držav", potem bad news: je ni muslimanske države, kjer ne divja vojna, nizko-intenzivni konflikt, sektaško nasilje ali vsaj grožnja terorizma / sektaških napadov.
Najbolje da vse uvozimo v EU...
videc ::
Me prav zanima, kako bi se vladajoči odzvali, če bi te množice pripeljali v Murgle ali kam v Ljubljano.
Glede, da ne bo nogometne tekme bi jih lahko kar na stadion v Stožicah dali.
A bo čas za angažiranje vojske? Me zanima, kaj pravi obrambna ministrica. :)
Glede, da ne bo nogometne tekme bi jih lahko kar na stadion v Stožicah dali.
A bo čas za angažiranje vojske? Me zanima, kaj pravi obrambna ministrica. :)
World peace ::
Večina pa vseeno nima jajc da bi povedala direktno: "zapeljimo jih nazaj v Sirijo/Irak/Afganistan pa naj tam crknejo, nas ne briga".
In kaj je s tem narobe ?
Japonce, kitajce, korejce, iračane, afganistance, američane, mehičane, angleže in ruse, kakor tudi afričane, avstralce in ostale pomožne države boli največji patak, sedaj pa ti utrujaš s tem, da moramo kar na enkrat mi pomagati ?
Še iz gospodarske krize nismo prišli ven, pa bi radi ustvarjali dodatne probleme.
Tam umirajo vsak dan. To da bi jih reševali NI naša dolžnost.
Nimamo niti zmožnosti kaj takega reševat brez da bi utonili v lastnem in njihovem dreku.
Ti begunci so prinesli s sabo nešteto bolezni ki jih v evropi praktično več nismo poznali. Sedaj smo spet na začetku.
Komu na čast. Enim par fašističnim liberalcem ki so vabili vse in jih še vabijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: World peace ()
World peace je izjavil:
In kaj je s tem narobe ?
Japonce, kitajce, korejce, iračane, afganistance, američane, mehičane, angleže in ruse, kakor tudi afričane, avstralce in ostale pomožne države boli največji patak, sedaj pa ti utrujaš s tem, da moramo kar na enkrat mi pomagati ?
Še iz gospodarske krize nismo prišli ven, pa bi radi ustvarjali dodatne probleme.
S tem je marsikaj narobe (od tega, da ignorira sprejete mednarodne konvencije).
Ampak iskreno povedano mnogo bolj cenim desničarja (čeprav se ne strinjam), ki neposredno pove, kaj pravzaprav hoče, kot nekoga, ki izumlja 1001 fiktivni argument, zakaj naj za božjo voljo to nekako spohendla nekdo nekje drugje, da bomo mi imeli mir.
Gospodarska kriza je mimo. GDP nam raste že nekaj časa.
Neoliberalna kriza je permanentna (dokler sistema ne zamenjamo). In zato se narod prepričuje, da je potrebno varčevati, nižati plače, delati dlje, itd.
Ostalih navedb niti ne bom komentiral. Je najbrž jasno, kaj si mislim. (FUD)
AC_DC ::
3p
Gospodarska kriza je mimo v Nemčiji.Bo pa v kratkem tudi njih spet udarila, ko bodo dajali milijarde za učenje ekonomskih migrantov pisati namesto v razvoj.
Slovenija je glede na ustvarjen bdp na ravni 2008.
Gospodarska kriza je mimo v Nemčiji.Bo pa v kratkem tudi njih spet udarila, ko bodo dajali milijarde za učenje ekonomskih migrantov pisati namesto v razvoj.
Slovenija je glede na ustvarjen bdp na ravni 2008.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
opeter ::
Seveda da ne prihajajo z letalom, če nimajo vstopne vize.
Podpis. Ni kaj dodati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
World peace je izjavil:
In kaj je s tem narobe ?
S tem je marsikaj narobe (od tega, da ignorira sprejete mednarodne konvencije).
Ampak iskreno povedano mnogo bolj cenim desničarja (čeprav se ne strinjam), ki neposredno pove, kaj pravzaprav hoče, kot nekoga, ki izumlja 1001 fiktivni argument, zakaj naj za božjo voljo to nekako spohendla nekdo nekje drugje, da bomo mi imeli mir.
Neoliberalna kriza je permanentna (dokler sistema ne zamenjamo). In zato se narod prepričuje, da je potrebno varčevati, nižati plače, delati dlje, itd.
Ostalih navedb niti ne bom komentiral. Je najbrž jasno, kaj si mislim. (FUD)
Marsikaj je tudi narobe s tem, da se zadolžuje lasten narod in otroke, zato da se pomaga nekomu tretjemu. Sploh ker ta pomoči nikoli ne bo vrnil.
Mednarodne konvencije so slaba šala, lahko se tudi izstopi iz njih če so tak problem.
Če je mednarodna konvencija nad zakonom in oblastjo države, potem ni fore da volimo predsednika, ker državo vodi nekdo drug e ?
Ne mi pa o rasti bdpja, če so obresti na dolg in sama inflacija taka, da se ne pozna nič.
EUR je tako padel da je na isti ravni kot dolar.
Če si imel ekvivalentno za 130000$ prihrankov, je 30.000$ izpuhtelo v zrak.
Kurc pa taka politika in printanje denarja.
FYI, nisem desničar in ne levičar.
Prva prioriteta je ohranjanje lastnega naroda in identitete, šele nato pridejo drugi na vrsto.
Ni fora se imeti za suvereno državo, če je to samo nek blažev žegen, zato da so intelektualci pomirjeni, ko zagusti pa se vsi razbežijo ko miši.
Kvaliteta slovenije priča v tem da jo je zapustilo že 30.000 mladih. Zakaj nek.
Mi bi pa neke begunske inžinerje uvažali, ko nam lastni intelekt beži ven.
Narobe svet
lexios ::
Zagor_tenay je izjavil:
Poleg koridorja priri Trstu bi morali odpreti še koridor proti Trbižu. Z vlakom migrante pripeljejo do Jesenic nato pa z avtobusi do Italijanske meje. Do Avstrijoe pa imajo od Trbiža zelo blizu.
In Italijani se vam bodo zahvalili al kaj? Vi bi kr nove koridorje odpiral, dokler en sam koridor ne bo cela država? Še večja panika in ohromljen promet v celi državi garantiran! Ne hvala, raje vidim, da se zapre meje in počasi zaključi to norijo!
Vseh 10.000 migrantov, kolikor jih na dan vstopi, se da sprocesirat zelo hitro! Vendar za to ni dovolj ljudi, stvari tečejo prepočasi, zato me čudi, da vlada ni še aktivirala vojske. Problem je tudi v tem, da Hrvaška spušča ljudi čez mejo ilegalno. Če vse deluje usklajeno lahko tudi Avstrija sprejme 10.000 ljudi na dan.
True, ceprav osebno racunam, da Avstrijci niso taksne pizde (kot recimo Hrvati), in bodo prej poslali svojo vojsko, da nam pomaga na juzni meji. Konec koncev, ce bi oni samo zaprli svojo mejo in nas pustili da nas barbari pozrejo, bi to pomenilo de facto konec schengena.
De facto to pomeni konec EU! Upam, da europolitika ni še zapeljala tako daleč. Razpravlja se sicer o hotspotih na zunanji meji EU, ne znotraj EU...
10.000 ljudi dnevno je 3.500.000 ljudi letno če jih še nekaj vračaš.
Več kakor celotna populacija slovenije.
Good luck.
Več kakor celotna populacija slovenije.
Good luck.
Keyser Soze je izjavil:
Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev.
Ne, ne more.
Žal sem jaz eden tistih, ki se ni pripravljen odpovedati stabilnosti na račun nenehega pritoka dokaj slabo izobraženega folka, ki ima precej radikalne predstave o tem kaj v življenju je pravilno in kaj ne.
Rešitev je počasno izboljšanje zadev na njihovem ozemlju, pod njihovo oblastjo, za kakršnokoli se bodo že odločili.
More že. As smo manj sposobni kot američani pred 100+ leti?
Se boš na ta račun ti odreku trenutnemu standardu in varnosti? Koliko pa jih že imaš doma? Če meniš, da lahko EU brez problema sprejme 3 milijone migrantov, lahko vidva z jypom vsaj 3? Dejmo bit solidarni, ane? ;)
Poleg tega, ko govoriš o ZDA pred 100 leti, govoriš od rugih časih. ;) Časih, ko še niste tolko jamrali o človekovih pravicah in migranti niso bile razvajene pi**e, ki se pritožuejo nad počasnim internetom. Tudi v štali bi spali, če je bilo treba in garali za pest riža, danes pa se pogovarjmo o požiganju šotorov, ker se migrantom mudi naprej... Dj zresnite se že, no!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
CreatOR ::
Kadarkoli preberem kak članek v spletnih medijih, zaznavam, da pihajo na dušo, vedno poudarjajo, kako smo nehumani, kako bi morali bolj pomagati, biti strpni.
Žal ne opažam, da bi se isto apliciralo na domačine (na avtohtono prebivalstvo, mislim), prav nihče se ne vpraša, ali sem na toplem, ali imam za obleči, za jesti.
Meni se mirno reče nacist, fašist, samo če odprem usta, da mi poplava migrantov ni pozitiven dogodek in da nimam še zanje in niti nočem preživljati še njih. Migrantom se lahko mirno požvižga za naš bdp, naše okolje in našo varnost. Njim se usluga rojevanja v porodnišnici ne računa nič, moji ženi bi se brez zavarovanja računala 1500€. Da ne govorim, da so poleg porodnice nastanili še celo družino, kar mene v bolnišnici stane okoli 45€ na dan. Potem sem res jaz nacist, ali je nacist postala naša domovina in so migranti njihova t.i. arijska rasa?
Žal ne opažam, da bi se isto apliciralo na domačine (na avtohtono prebivalstvo, mislim), prav nihče se ne vpraša, ali sem na toplem, ali imam za obleči, za jesti.
Meni se mirno reče nacist, fašist, samo če odprem usta, da mi poplava migrantov ni pozitiven dogodek in da nimam še zanje in niti nočem preživljati še njih. Migrantom se lahko mirno požvižga za naš bdp, naše okolje in našo varnost. Njim se usluga rojevanja v porodnišnici ne računa nič, moji ženi bi se brez zavarovanja računala 1500€. Da ne govorim, da so poleg porodnice nastanili še celo družino, kar mene v bolnišnici stane okoli 45€ na dan. Potem sem res jaz nacist, ali je nacist postala naša domovina in so migranti njihova t.i. arijska rasa?
Zagor_tenay ::
Vseh 10.000 migrantov, kolikor jih na dan vstopi, se da sprocesirat zelo hitro! Vendar za to ni dovolj ljudi, stvari tečejo prepočasi, zato me čudi, da vlada ni še aktivirala vojske. Problem je tudi v tem, da Hrvaška spušča ljudi čez mejo ilegalno. Če vse deluje usklajeno lahko tudi Avstrija sprejme 10.000 ljudi na dan.
Avstrija ne bo nikoli spustila v državo toliko migrantov, koliko nam jih dostavi Hrvaška. Do novega leta imamo lahko sto tisoč migrantov, ki bodo obtičali pri nas, zato je treba vedno imeti različne scenarije v rokavu, ker drugače bomo implodirali. Če nam zaprejo Šentilj, kaj potem? Ne preostane nam drugega, kot da se poslužimo Hrvaških metod, pa če so še tako umazane. Jaz bi v tem primeru spuščal migrante preko zelene meje tako v Avstrijo kot v Italijo.
Kadarkoli preberem kak članek v spletnih medijih, zaznavam, da pihajo na dušo, vedno poudarjajo, kako smo nehumani, kako bi morali bolj pomagati, biti strpni.
Liberalna dogma pravi da si ti "privilegiran" belec (saj veš, imel si kolonije v Afriki pa J.Ameriko si podjarmil in okradel Azteke...), prišleki iz Azije pa so 'de-privilegirani', 'oropani dostojanstva', bežijo pred (lastno) religijo, 'nadvse nedolžni'... zato so bolj enaki od tebe.
Zato je "politično korektno" da se o imigrantih poroča na izkrivljen način: poudarja njihovo trpljenje in obenem zamolči morebitna kazniva dejanja (pretepi, kraje, posilstva, verski radikalizem, ipd.), ter se nikakor ne sprašuje o smiselnosti te množične selitve v EU, ker bi lahko to postavilo multikulti ideologijo v slabo luč.
resnica / vprašanja / dvomi... = bad for business, mmkay
chucki ::
International Organization for Migration says Greece sees highest weekly migration inflow so far in 2015, with 48,000 arrivals in 5 days -RTS
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Liberalna dogma pravi da si ti "privilegiran" belec (saj veš, imel si kolonije v Afriki pa J.Ameriko si podjarmil in okradel Azteke...), prišleki iz Azije pa so 'de-privilegirani', 'oropani dostojanstva', bežijo pred (lastno) religijo, 'nadvse nedolžni'... zato so bolj enaki od tebe.
Zato je "politično korektno" da se o imigrantih poroča na izkrivljen način: poudarja njihovo trpljenje in obenem zamolči morebitna kazniva dejanja (pretepi, kraje, posilstva, verski radikalizem, ipd.), ter se nikakor ne sprašuje o smiselnosti te množične selitve v EU, ker bi lahko to postavilo multikulti ideologijo v slabo luč.
resnica / vprašanja / dvomi... = bad for business, mmkay
Torej (hipotetično), če domačin poškoduje, oškoduje, ustrahuje migranta, jih bo dobil po buči in vsi mediji bodo pisali o tem. Če bo obratno pa psssst, takoj pod preprogo pomest. Ti pa tiho, domačin, drugače ti še globo napišemo...
SugarFree ::
Ta država je že zdavnaj zašla v slepo ulico. Porabili bodo vse rezerve(če še jih je sploh kaj) in se še dodatno zadolžili(čeprav dvomim da bo ves denar porabljen za pomoč beguncem). Važno je, da slepo sledimo EU. Se naša vlada sploh zaveda v kakšni situaciji smo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SugarFree ()
Torej (hipotetično), če domačin poškoduje, oškoduje, ustrahuje migranta, jih bo dobil po buči in vsi mediji bodo pisali o tem. Če bo obratno pa psssst, takoj pod preprogo pomest. Ti pa tiho, domačin, drugače ti še globo napišemo...
Točno, ampak to še ni vse!
Recimo incident na Madžarskem ko je migrant podrl (napadel) lastno ženo in otroka in s tem hotel izsilit da ga ne premaknejo kamor on noče, je bil v medijih (direktno oz. indirektno) prikazan kot "policijsko nasilje nad begunci".
Problem je da danes večinoma sploh ni več novinarjev (objektivni, nepristranski, "suhoparni"), ampak namesto tega imamo novinarske aktiviste, ki prikazujejo (čustveno in politično nabito) sliko tako da ustreza njihovemu političnemu prepričanju. Taki "novinarji" ti ne podajajo informacij, ampak ti jih interpretirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morbo ()
fantasycamp ::
Pa zračunajmo na grobo kaj to pomeni če jih tisoč sprejmeš..
Če jim daš socialo ne zmorejo, oni morajo kupit nov iphone,najkice pa trenirko..
Ne jedo svinjine, tko da ne bodo naše industrije tako hranili, ne pijejo alkohola, spet industrija.
Dat moraš stanovanja, prva na vrsti tista ki jih mi čakamo, torej neprofitna!
Če jih ni dovolj gradiš za nih, to je spet v desetinah milijonih takoj!
Kok denarja taka oseba rabi?
Ja recimo da jim daš 1000€ neto to je bruto cca 1500, 1000 ljudi na mesec je 1,5 mil € na leto 18 mil!
Vsaka rabi več, sploh pa te ki gledajo na EU kot med in mleko!
EU pa nam govori da to ni konec in bi jih mi morali v desetisočih sprejemat!
Pa a smo mi normalni, da ne protestiramo!
10000 je 180 mil na leto in to je če smo res škrtice!
Oni nas zaradi Merklove bankrotirajo, pazi da bi Merklova zvedla da jim dajemo minalca ali pa huje socialo?
Pa kaj oni nam dajejo v zamemo da se tok oklepamo njih?
Če jim daš socialo ne zmorejo, oni morajo kupit nov iphone,najkice pa trenirko..
Ne jedo svinjine, tko da ne bodo naše industrije tako hranili, ne pijejo alkohola, spet industrija.
Dat moraš stanovanja, prva na vrsti tista ki jih mi čakamo, torej neprofitna!
Če jih ni dovolj gradiš za nih, to je spet v desetinah milijonih takoj!
Kok denarja taka oseba rabi?
Ja recimo da jim daš 1000€ neto to je bruto cca 1500, 1000 ljudi na mesec je 1,5 mil € na leto 18 mil!
Vsaka rabi več, sploh pa te ki gledajo na EU kot med in mleko!
EU pa nam govori da to ni konec in bi jih mi morali v desetisočih sprejemat!
Pa a smo mi normalni, da ne protestiramo!
10000 je 180 mil na leto in to je če smo res škrtice!
Oni nas zaradi Merklove bankrotirajo, pazi da bi Merklova zvedla da jim dajemo minalca ali pa huje socialo?
Pa kaj oni nam dajejo v zamemo da se tok oklepamo njih?
Spajky ::
World peace je izjavil:
.. če so obresti na dolg in sama inflacija taka, da se ne pozna nič.Ne kvasi neumnosti, Vzemi komplet kredit za nov avto na 5 let (izpod 6% letnih obresti ne boš prišel!). Pa izračunaj, koliko te bo prišel stat po 5 letih (hint, nekje +25% več; ja obrestno obrestni račun je ku*rba ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zagor_tenay je izjavil:
Avstrija ne bo nikoli spustila v državo toliko migrantov, koliko nam jih dostavi Hrvaška....
Normalno, Avstrijci niso butast narod. Lahko bi jih, če bi jih hoteli. Se je potrebno zavedat, da jih v takšnem številu sprejemajo že cca. 2 meseca dlje. Hotel Europa se polni. Vzpostavljanje koridorjev in politika odprtih vrat ne gre v nedogled, pa čeprav si mogoče 3p in jype mislita, da lahko tako migrante sprejemamo do leta 2017...
fantasycamp, pozabljas, da to pomeni tudi vso javno infrastrukturo, vrtec, sola, zdravstvo, tukaj pa ze zdaj nimamo zadostnih kapacitet.
fantasycamp, pozabljas, da to pomeni tudi vso javno infrastrukturo, vrtec, sola, zdravstvo, tukaj pa ze zdaj nimamo zadostnih kapacitet.
imaš prav, ne samo danimamo kapacitet, tudi navadni ljudje bi popizdili ko bi oni zastonj imeli zdravstvo in vrtec...
razni 3p in jypeti bi pa uživali v tem in še vedno pljuval po nas!
lahko je bit filantrop z ležalnika ko delaš za državo in ne daješ nič v proračun!
zmaugy ::
Andreja Katič, obrambna ministrica: Če v Slovenijo vstopi 5000 beguncev je to tako kot bi jih v Nemčijo 500000. NE, NI RES! Kako si ti prišla do svojega položaja, negativna selekcija poslušnih? Nemcev je 40 krat več kot Slovencev, se pravi da je po tej logiki 5000 beguncev v Sloveniji isto kot 200000 beguncev za Nemčijo. 40 krat 5000. To znajo izračunati v osnovni šoli.
Če igraš papigo za Cerarjem, se pouči o tem, kaj je on v resnici rekel - rekel je, da je na dan, ko je prišlo v Slovenijo največ beguncev (in prišlo jih je okrog 12000) to isto kot bi jih prišlo v Nemčijo 500000. Preprosta aritmetika.
Pa na kakšne ljudi je ta država padla, ni čudno da gre vse v maloro in da vlada ne dela ničesar, ti ljudje ne dohajajo situacije.
Če igraš papigo za Cerarjem, se pouči o tem, kaj je on v resnici rekel - rekel je, da je na dan, ko je prišlo v Slovenijo največ beguncev (in prišlo jih je okrog 12000) to isto kot bi jih prišlo v Nemčijo 500000. Preprosta aritmetika.
Pa na kakšne ljudi je ta država padla, ni čudno da gre vse v maloro in da vlada ne dela ničesar, ti ljudje ne dohajajo situacije.
A KANALIZACIJA in POP SEKRET - Manipuliramo s posnetki migrantov
Saj to so priznali tudi drugi mediji, npr. nemški:
FOCUS: „Tagesschau“ und „Tagesthemen“: ARD räumt falsches Flüchtlingsbild ein
ARD priznal, da prikazujejo napačno sliko o beguncih
O tem piše sicer tudi Reporter:
http://www.reporter.si/svet/javna-tv-pr...
Na družbenih omrejžjih pa kroži podatek, da so tudi freelancer fotografi, reporterji in drugi priznali, da v kolikor ne snemajo otroke, ženske ipd. jim medijske hiše ne odkupijo materialov (slike, videoposnetke).
fantasycamp - No, primer, sola v naravi, 150€ na otroka. V soli je 6 otrok crncev, azilantov. Oni imajo zastojn. Kosilo, malica, 70 € mesecno, oni imajo zastojn. Hiso imajo zastojn. Hrano in obleke jim vozijo. Taksen je resnicen slovenski primer, okolica lj. Oni so bogi, mi ki moramo vse placevati, smo pa bedaki.
fantasycamp - No, primer, sola v naravi, 150€ na otroka. V soli je 6 otrok crncev, azilantov. Oni imajo zastojn. Kosilo, malica, 70 € mesecno, oni imajo zastojn. Hiso imajo zastojn. Hrano in obleke jim vozijo. Taksen je resnicen slovenski primer, okolica lj. Oni so bogi, mi ki moramo vse placevati, smo pa bedaki.
Od nekod (nekomu) moraš vzet, da lahko daš drugam (drugemu).
Se strinjam, če rečeš kaj si naci,rasist, mogoče še kakšno prijavo fašeš, slovenski narod ima to lastnost da tudi če je na meji revščine poskrbi da zgleda koker tok urejen in čist, tega ne opaziš, je pa eno plačo stran od brezdomcev, medtem pa te dobijo extra tretma zato ker ne znajo svoje države uredit.
A kdo vidi ironijo tukaj?
Od nekod (nekomu) moraš vzet, da lahko daš drugam (drugemu).
Ja, samo potem moraš tudi tistemu, ki si mu dal vzet, da lahko daš naprej, po tej logiki :)
primoz4p ::
Posledice izkoriščanja otrok (postavljanja otrok pred objektive) pa so:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/600417/IZ...
Koliko je še takih otrok? Kakšna je odgovornost "novinarjev" za to!
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/600417/IZ...
Koliko je še takih otrok? Kakšna je odgovornost "novinarjev" za to!
Keyser Soze ::
Pa dobr, sej dejanski begunci iz Sirije, v smislu otrok, mladostnikov in recimo žensk, niso problematični IMO. Kolkr jih pride, jih lahko integriramo.
Problem so horde mladcev, ki celo niso iz Sirije ali iz kakšnega drugega nestabilnega področja, in katerih cilj je zgolj lagodnost evropskega življenja. Ej, človek božji, lajf ni keks. Žal, takšnih jaz ne mislim živet.
Sprejmem vse, ki so dejansko v stiski in ki so pripravljeni živet po mojih pravilih, pravilih moje države, se normalno žolat, bit produktiven član družbe, spoštovat mojo kulturo in opustit vse kar je v nasprotju z njo. Ostali so mi praktično vojna napoved. Ja, me ogrožajo, mene in večino nas.
P.S.: Da ne bo kdo slučajno začel svoj pofl širit na tole. Vsem so odprte meje, ampak pod določenimi pogoji. Jebi ga.
Problem so horde mladcev, ki celo niso iz Sirije ali iz kakšnega drugega nestabilnega področja, in katerih cilj je zgolj lagodnost evropskega življenja. Ej, človek božji, lajf ni keks. Žal, takšnih jaz ne mislim živet.
Sprejmem vse, ki so dejansko v stiski in ki so pripravljeni živet po mojih pravilih, pravilih moje države, se normalno žolat, bit produktiven član družbe, spoštovat mojo kulturo in opustit vse kar je v nasprotju z njo. Ostali so mi praktično vojna napoved. Ja, me ogrožajo, mene in večino nas.
P.S.: Da ne bo kdo slučajno začel svoj pofl širit na tole. Vsem so odprte meje, ampak pod določenimi pogoji. Jebi ga.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Keyser Soze - se strinjam s tabo. Dodam pa, da integracija je pod vprašajem, ker dejansko vidim, da se ne integrirajo, tudi tile, ki so že tukaj. Sicer jih sprejemam, samo ne razumem, koliko dobrodelnosti se še misli zbasat na naš hrbet. Moja denarnica tudi ni mošnja brez dna. Razlike so zelo velike in verjetno je temu primerno tudi integracija težja. Tisti mladci, ki si jih omenil, pa sploh, tam niti opcije ne vidim, da bi se poskusili integrirat.
Ja, samo potem moraš tudi tistemu, ki si mu dal vzet, da lahko daš naprej, po tej logiki :)
Pssst ... O tem se ne razmišlja, ker ni skladno z aktualnim sistemom.
Keyser Soze je izjavil:
Pa dobr, sej dejanski begunci iz Sirije, v smislu otrok, mladostnikov in recimo žensk, niso problematični IMO. Kolkr jih pride, jih lahko integriramo.
V azilnem postopku se ugotavlja, ali prosilcu pripada status begunca.
Tisi, ki se jim vloga zavrne, status (in ustrezne pravice) ne pripadajo.
Prvi zadetek o vlogah (2013, če se ne motim):
"Po podatkih Direktorata za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo (Dunzmn) je v letošnjem letu za mednarodno zaščito pri nas zaprosilo 170 ljudi, 26 osebam so status odobrili. "
Darkjaar ::
Tipično. Sam pravim, da so novinarji ena izmed največjih golazni tega planeta. Imamo sploh kak zanesljiv in nepristranski medij pri nas? Novinar bi moral neko temo dobro raziskat in jo predstavit širši javnosti na nepristranski način. Ampak ne, imamo leve medije, ki trobijo kako smo vsi nacisti, ki smo proti takim načinom migracije. Imamo desne medije, ki trobijo kako nas bodo muslimani pobili.
Keyser Soze je izjavil:
Ta begunski problem bi morali reševati takoj ko se je pojavil. Frontex bi moral ščititi grško mejo, vsak čoln uničiti, ljudi pa nazaj v Turčijo. Hkrati pa bi se vrh EU moral dogovoriti koliko beguncev bo vsaka država sprejela. Potem pa bi se moralo omogočit tem ljudem, da zaprosijo za azil iz begunskih centrov, kjer so nastanjeni. Potem se jih varno pripelje k nam in sprocesira. Evropa pa očitno raje vidi, da ti ljudje financirajo tihotapce in ob tem ogrožajo svoje življenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darkjaar ()
Hkrati pa bi se vrh EU moral dogovoriti koliko beguncev bo vsaka država sprejela.
Zakaj mora vsaka država sprejeti begunce? Kaj, če katera noče? Jo boš prisilil (kot to hočejo doseči z višegrajsko skupino)?
Smisel EU-ja (unije) je ravno v tem, da so določene zadeve skupne (npr. relativno poenotena zakonodaja, nastopanje v tujini, skupna zastava itn.), a se lahko države članice v raznih zadevah samostojno odločajo kako in kaj. Seveda pa lahko vprašajo za mnenje unije.
Kar mene moti, da se točno v tej situaciji lepo vidi, da je Nemčija prevzela vajeti. Sicer je že prej, v gospodarskem smislu, ker marsikaj oni diktirajo ... ampak v tej begunski pa .... Torej ostale članice (točneje 27) so samo zato v EU-ju, da jo ubogajo?
To potem več ni unija (konfederacija, ki je temu bližje), ampak federacija s centralnim sedežem v Berlinu.
Wiki pravi:
Evrópska uníja (tudi Evrópska únija; kratica EU) ali Evrópska zvéza (kratica EZ)[3] je državna zveza evropskih držav, mednarodnopravno gledano razpeta med konfederacijo in ohlapno federacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Hkrati pa bi se vrh EU moral dogovoriti koliko beguncev bo vsaka država sprejela.
Zakaj mora vsaka država sprejeti begunce? Kaj, če katera noče? Jo boš prisilil (kot to hočejo doseči z višegrajsko skupino)?
Jebiga, sem pač idealist ki je upal, da bi EU nastopila enotno.
AndrejO ::
V bistvu da. EU niso samo pravice, so tudi dolžnosti. Če nekdo uživa samo ugodnosti, ne želi pa pomagati, potem verjetno tudi ugodnosti več ne potrebuje.
Recimo en sorazmeren ukrep: na trgu dela se za vse tujce uvede enakopravna obravnava. Pa naj se potem Poljak, Slovenec, Slovak in vsi ostali družno postavimo v isto vrsto z vsemi ostalimi iskalci zaposlitve (tudi ravnokar prispelimi) za pridobitev dovoljenja za delo. Konec koncev, kaj pa rinemo nekaj v tujino delati. Se imamo morda Slovenci v Nemčiji za nekaj več? Zakaj že? Ker smo iz članice EU? Ker imamo pravice? Mhm. Kaj pa, ko nanese beseda na kakšno dolžnost? Pomoč pri reševanju težav?
V bistvu da. EU niso samo pravice, so tudi dolžnosti. Če nekdo uživa samo ugodnosti, ne želi pa pomagati, potem verjetno tudi ugodnosti več ne potrebuje.
Recimo en sorazmeren ukrep: na trgu dela se za vse tujce uvede enakopravna obravnava. Pa naj se potem Poljak, Slovenec, Slovak in vsi ostali družno postavimo v isto vrsto z vsemi ostalimi iskalci zaposlitve (tudi ravnokar prispelimi) za pridobitev dovoljenja za delo. Konec koncev, kaj pa rinemo nekaj v tujino delati. Se imamo morda Slovenci v Nemčiji za nekaj več? Zakaj že? Ker smo iz članice EU? Ker imamo pravice? Mhm. Kaj pa, ko nanese beseda na kakšno dolžnost? Pomoč pri reševanju težav?
Mislim da imamo večje pravice, potem Unija nima veze, je nesmiselno reči da smo Unija!
Pojdi svoje levičarske kumbaja nekam drugam prodajat kjer denar ni valuta!
Če jaz kot Slovenec nimam večjih pravic kot nekdo iz države kjer se ne ve ali je bil ravno v vojni ali je del frakcije ki je popušila od Rusije pa zdaj išče islamske celice po Evropi je to absoutno neumno in žaljivo s tvoje strani!
Seveda nimamo vsi istih pravic, ni Evropa stoletja garala da je spravila civilizacijo v red da jo boste leviji zmešali z ljudmi ki so soteltja častili samo eno knjigo!
In to knjigo hočejo dati pod posebno zaščito kjer se jo ne sme kritizirat!
AndrejO ::
fantasycamp je izjavil:
Če jaz kot Slovenec nimam večjih pravic kot nekdo iz države kjer se ne ve ali je bil ravno v vojni ali je del frakcije ki je popušila od Rusije pa zdaj išče islamske celice po Evropi je to absoutno neumno in žaljivo s tvoje strani!
Trenutno imaš te pravice zgolj in samo zato, ker so se druge države strinjale, da ti jih dajo. Ne pozabi, da so ti jih dale na temelju kar nekaj obljub in nekatere izmed teh obljub bo vsaka država, ki bo vztrajno zavračala razdeljevanja begunskega bremena, kršila.
Ali ni potem edino prav, pošteno in pravično, da če nekdo pozabi na svoje dolžnosti in obljube, potem tudi tisti na drugi strani pozabi na njegove pravice?
Pa še tega ne pozabi, da bo Slovenija zaradi svoje lege še kako zelo krvavo potrebovala ravno to pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()
fantasycamp je izjavil:
Trenutno imaš te pravice zgolj in samo zato, ker so se druge države strinjale, da ti jih dajo. Ne pozabi, da so ti jih dale na temelju kar nekaj obljub in nekatere izmed teh obljub bo vsaka država, ki bo vztrajno zavračala razdeljevanja begunskega bremena, kršila.
Ali ni potem edino prav, pošteno in pravično, da če nekdo pozabi na svoje dolžnosti in obljube, potem tudi tisti na drugi strani pozabi na njegove pravice?
Pa še tega ne pozabi, da bo Slovenija zaradi svoje lege še kako zelo krvavo potrebovala ravno to pomoč.
Sej to govorim ves čas da bi morali izstaviti račun Nemčiji ker je ona v imenu Eu zahtevala sirijce!
Problem je pa večji ker vsi okoli nas so bolj tehnično oboroženi in če hočejo lahko takoj ustavijo to neumnost in mi ostanemo z begunci v balončku, to pomeni da EU odpade in vsak je zase.
Kako potem mi sploh spadamo v EU, če jih vrnemo smo naciji če obdržimo ni denarja...Loose Loose situation!
Ni pa pomoči! Če pa bomo rabili denar se moramo zadolžit!
VEN iz EU!
prodajaj v Kitajsko, Ameriko, Kanado...
Mi nismo bili pripravljeni na geostrateške spremembe in migracije..
Etika velja pri zelo majhnih migracijah!
Ko pa te dosežejo epske razmere imamo pravico zaščitit naše interese!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fantasycamp ()
prox ::
Nevem zakaj mi vse skupaj že deluje zrežirano in splanirano, kot v filmih, kjer Amerika na koncu vedno zmaga. (ja preveč gledam filme, še posebej strelske zombie apokalipse, pa še zagovarjam teorije zarot)
Zakaj sploh obstaja EU če nismo enotni? Še v lastni državi se ne znamo nič zmeniti in reševat problemov, potem pa hočemo neko unijo. Še ti begunci/imigranti/YouNameIt delujejo bolj organizirano pa nimajo več niti lastne države...
Sploh pa v kakšni iluziji nekateri živijo, ko jim življenje vodijo drugi(politiki, mediji, korporacije...), lastno glavo pa uporabljajo samo za tiščanje v pesek, da ne vidijo realnosti v svetu in revščine v lastni državi. Dokler ne izkusiš revščine in nisi rojen v njej brez izbire, si tega ne moreš predstavljat..lahko o tem samo pametuješ in se greš "humanitarca"..svet na žalost ni idealen.
Malce to preštudirajte in boste videli, kako zelo nekritični smo. V bistvu smo vsi ovce (eni bolj, drugi manj), ker smo si sami z naivnostjo ustvarili tak novodobni medijski narobe svet.
Še sreča, da imamo države, ki si prisluškujejo med sabo in celo lastnim državljanom ter se hvalijo, kako imajo napredno tehnologijo proti teroristom..ja potem pa jo uporabimo zdaj, ko imamo horde tujih ljudi v državi, kjer ima "vsak drugi" pametni telefon(zanimivo, da je preživel tako dolgo pot, njihovi dokumenti pa ne). Pa jih lahko tako identificiramo preko tega, jih profiliramo, če nimajo osebnih dokumentov, odkrijejo se lahko njihovi nameni..aja to pa ni humano in bi kršili njihove pravice zasebnosti, med tem ko se pa nam lahko brez problemov kršijo (samomor MB ravnatelja, če se še kdo spomni? Special thanks to slo-media).
Toliko lastnih problemov imamo in mi bi radi reševali še probleme drugih ljudi, ki v večini sploh niso kompatibilni z našo ideologijo (ja, malce posplošujem, niso vsi isti). Pač naša motnja dvoličnosti; bolj nam je pomembno, kako nas vidijo drugi in sami sebe prikazujemo drugim v najboljši možni luči, kako imamo vse porihtano, dober avto, nov telefon, a na koncu dneva nas je še vedno 3/4 revežev, ki se prebijamo iz mesca v mesec in ne prikažemo lastnih problemov ter prikrivamo realno stanje - tako kot mediji.
Cel svet ima nesposobne bananistanske politike, mi pa se pizd*mo samo čez naše slovenske lutke, katerih primarni vir informacij je najbrž 24burk.
Nekako se mi zdi, da bo leto 2015 v vsakem primeru začetek NWO...če MI nebomo postali enotni in če ne bomo kompletno zamenjali zastarele in obrabljene skorumpirane oblasti po celotni Evropi ali pa vsaj v Sloveniji. Vem ja, mokre sanje.
In pa humanitarci, saj vem da delujete na višjem in bolj naprednem nivoju razmišljanja, hočete spreobrniti te ljudi in jih ne želite pošiljati nazaj, da se ne bi pridružili islamskim skrajnežem ipd..Ampak, saj veste, starega psa je težko naučiti novih trikov, če lahko tako rečem (upam, da me ne bo kdo prijavil na DPMŽ ali PETA zaradi tega komentarja)... in veliko ljudi ne razmišlja na tako visokem nivoju kot vi, zato menim, da bo vaš načrt (čeprav se zdi mogoče smiseln, a je žal nerealen) propadel.
Razmišljanje tipa "white guilt - vsi belci smo krivi za kar se dogaja v 3. svetu" pa je tudi bolano.
Zakaj sploh obstaja EU če nismo enotni? Še v lastni državi se ne znamo nič zmeniti in reševat problemov, potem pa hočemo neko unijo. Še ti begunci/imigranti/YouNameIt delujejo bolj organizirano pa nimajo več niti lastne države...
Sploh pa v kakšni iluziji nekateri živijo, ko jim življenje vodijo drugi(politiki, mediji, korporacije...), lastno glavo pa uporabljajo samo za tiščanje v pesek, da ne vidijo realnosti v svetu in revščine v lastni državi. Dokler ne izkusiš revščine in nisi rojen v njej brez izbire, si tega ne moreš predstavljat..lahko o tem samo pametuješ in se greš "humanitarca"..svet na žalost ni idealen.
Malce to preštudirajte in boste videli, kako zelo nekritični smo. V bistvu smo vsi ovce (eni bolj, drugi manj), ker smo si sami z naivnostjo ustvarili tak novodobni medijski narobe svet.
Še sreča, da imamo države, ki si prisluškujejo med sabo in celo lastnim državljanom ter se hvalijo, kako imajo napredno tehnologijo proti teroristom..ja potem pa jo uporabimo zdaj, ko imamo horde tujih ljudi v državi, kjer ima "vsak drugi" pametni telefon(zanimivo, da je preživel tako dolgo pot, njihovi dokumenti pa ne). Pa jih lahko tako identificiramo preko tega, jih profiliramo, če nimajo osebnih dokumentov, odkrijejo se lahko njihovi nameni..aja to pa ni humano in bi kršili njihove pravice zasebnosti, med tem ko se pa nam lahko brez problemov kršijo (samomor MB ravnatelja, če se še kdo spomni? Special thanks to slo-media).
Toliko lastnih problemov imamo in mi bi radi reševali še probleme drugih ljudi, ki v večini sploh niso kompatibilni z našo ideologijo (ja, malce posplošujem, niso vsi isti). Pač naša motnja dvoličnosti; bolj nam je pomembno, kako nas vidijo drugi in sami sebe prikazujemo drugim v najboljši možni luči, kako imamo vse porihtano, dober avto, nov telefon, a na koncu dneva nas je še vedno 3/4 revežev, ki se prebijamo iz mesca v mesec in ne prikažemo lastnih problemov ter prikrivamo realno stanje - tako kot mediji.
Cel svet ima nesposobne bananistanske politike, mi pa se pizd*mo samo čez naše slovenske lutke, katerih primarni vir informacij je najbrž 24burk.
Nekako se mi zdi, da bo leto 2015 v vsakem primeru začetek NWO...če MI nebomo postali enotni in če ne bomo kompletno zamenjali zastarele in obrabljene skorumpirane oblasti po celotni Evropi ali pa vsaj v Sloveniji. Vem ja, mokre sanje.
In pa humanitarci, saj vem da delujete na višjem in bolj naprednem nivoju razmišljanja, hočete spreobrniti te ljudi in jih ne želite pošiljati nazaj, da se ne bi pridružili islamskim skrajnežem ipd..Ampak, saj veste, starega psa je težko naučiti novih trikov, če lahko tako rečem (upam, da me ne bo kdo prijavil na DPMŽ ali PETA zaradi tega komentarja)... in veliko ljudi ne razmišlja na tako visokem nivoju kot vi, zato menim, da bo vaš načrt (čeprav se zdi mogoče smiseln, a je žal nerealen) propadel.
Razmišljanje tipa "white guilt - vsi belci smo krivi za kar se dogaja v 3. svetu" pa je tudi bolano.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prox ()
Zagor_tenay ::
http://www.mladina.si/170303/dobrodosli...
Repovž v Mladini napoveduje in se veseli 50.000 novih državljanov in 10 džamij v Sloveniji. Prav zanimivo kako ti anarholiberalci ljubijo muslimane, čeprav muslimani ravno njih najbolj sovražijo. Če pa bi na naše meje navalile horde fanatičnih kristjanov, sem prepričan, da bi v Mladini pozivali, da se okrog Slovenije zgradi desetmetrski zid poleg ograje z bodečo žico.
Repovž v Mladini napoveduje in se veseli 50.000 novih državljanov in 10 džamij v Sloveniji. Prav zanimivo kako ti anarholiberalci ljubijo muslimane, čeprav muslimani ravno njih najbolj sovražijo. Če pa bi na naše meje navalile horde fanatičnih kristjanov, sem prepričan, da bi v Mladini pozivali, da se okrog Slovenije zgradi desetmetrski zid poleg ograje z bodečo žico.
jtothek ::
Zagor_tenay je izjavil:
http://www.mladina.si/170303/dobrodosli...
Če kupi nemška firma slovensko je ah in oh, prodaja družbene lastnine in suženjstvo za Slovence. Ko pa pride na desettisče ljudi pa je vse cool in zakon. Pa kaj ti ljudje živijo v istem svetu kot jaz, ker takega slepega optimizma jaz ne morem delit.