» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
48 / 373
»»

krneki0001 ::

jype je izjavil:

Tako je. Velika židovska zarota.

Nobene zarote, samo molk brezjajčnikov.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: matijadmin ()

jype ::

fartman> Torej si zdaj še nek psiholog

Psiholog? Svoje vrednote vsak dan jasno izkaže kar tule, v tej temi.

nebivedu> Nobene zarote, samo molk brezjajčnikov.

Ti si pa jajčnik, ker si zdaj na forum zapisal, da si videl avtobuse? Čemu bi morali mediji poročat o avtobusih s hrvaškimi registracijami, polnimi beguncev? Ker se tebi zdi, da to nekaj zloveščega pomeni?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tomaz- ()

ohnowhy ::

jype je izjavil:

No, da si le ti toliko boljši, ker ne ovajaš tistih, ki pretepajo svoje žene, pa to, očitno, zagotovo veš, da delajo.

Zgodovina sprememb…

fartman> No, da si le ti toliko boljši, ker ne ovajaš tistih, ki pretepajo svoje žene, pa to, očitno, zagotovo veš, da delajo.

Vsaj toliko zagotovo, kot oni vedo, da "bodo pobrali nepremičnine".

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

ohnowhy je izjavil:

Njegove vrednote so tako daleč stran od evropskih, da je normalno, da se mu moja postopanja zdijo čudna.

Moje vrednote so take, da domače zaščitim, če je potrebno tudi z orožjem. Za ostale se pa ne pretegnem. Nisem kristus, da bom vsem pomagal in se namesto njih dal nabit na križ. Niso vredni tega.

jype je izjavil:

Ti se torej primerjaš, z nami, tumastimi hillbillies? Sem mislil, da si boljši od tega :)

Nekdo gre kdo brat tisti zakon o vračanju socialne podpore, meni se res ne ljubi.

jype je izjavil:

fartman> Torej si zdaj še nek psiholog

nebivedu> Nobene zarote, samo molk brezjajčnikov.

Ti si pa jajčnik, ker si zdaj na forum zapisal, da si videl avtobuse? Čemu bi morali mediji poročat o avtobusih s hrvaškimi registracijami, polnimi beguncev? Ker se tebi zdi, da to nekaj zloveščega pomeni?

Mogoče pa na črno vozijo begunce v avstrijo, si pomislil na kaj takega?

krneki0001 je izjavil:

Mogoče pa na črno vozijo begunce v avstrijo, si pomislil na kaj takega?

Begunci so begunci, migranti pa migranti. Toliko pa le bodi korekten, tudi Nemčija menda postaja nekoliko bolj preudarna.

fartman> Ti se torej primerjaš, z nami, tumastimi hillbillies? Sem mislil, da si boljši od tega :)

Ne, le v praksi demonstriram, kako nesmiselne so takšne trditve.

nebivedu> Moje vrednote so take, da domače zaščitim, če je potrebno tudi z orožjem. Za ostale se pa ne pretegnem.

Vemo. Tvoje vrednote so vrednote bližnjevzhodnih skrajnežev, naše so pa evropske.

nebivedu> Niso vredni tega.

Seveda niso, saj so vendar bistveno manj vredni od nas! Že v Mein Kampf to piše!

nebivedu> Mogoče pa na črno vozijo begunce v avstrijo, si pomislil na kaj takega?

Mogoče. Če si ti bil blizu avstrijske meje, potem ziher švercaš tja ponarejene cigarete, brez dvoma!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

jype je izjavil:

Ne, le v praksi demonstriram, kako nesmiselne so takšne trditve.

Torej, to verjetno delaš za druge, nam namreč ne boš uspel ničesar dopovedati. Smo le tumasti, po možnosti neoliberalni, desničarji, ki verjamemjo (ali pa tudi ne) v neko obliko metafizike. Matijadmin in Truga in še kdo se vsaj trudi, pa zahteva, da se naši odgovori uničijo. Jaz bi predlagal kaj drugega, recimo ovadbo ali kaj takšnega :)

Kako torej z nami pričakuješ produktiven pogovor?

fantasycamp ::

A bi se lahko zmenili da ne hranimo trolla, jasno je da jype pokvari večino debat v katere pride, do te mere da na koncu vidiš da se noben več noče vmešavat ker je samo jype pa še nedko vmešan!

Dejte mal med sabo pomešat odgovore, ker on tudi noče na vse odgovorajat, dejmo mal več raznovrstnosti ker on ima očitno zašito tukaj, lahko žali obsoja in uide kazni!

ohnowhy je izjavil:

jype je izjavil:

Ti se torej primerjaš, z nami, tumastimi hillbillies? Sem mislil, da si boljši od tega :)

On je slabši od redneksov in hillbilijev. tile vsaj upajo kaj narest, jype je pa brezjajčnik ki beži pred vsem. Ampak migrante bi pa rad natresel v državo, ker sanja o tem, da bodo namesto njega delal za njegovo pokojnino.
Sanjaj dalje jype. Oni za tvojo pokojnino ne bodo delal. Za tvojo pokojnino bodo moral kar kaki vzhodnoevropejci delat, ki bodo sem prišli s trebuhom za kruhom.

Sicer pa res ne vem, zakaj vzhodnjakov ne vabiš sem, da bi pri nas delal in da bi služili za tvojo penzijo? Zakaj morajo to bit muslimani?

krneki0001 je izjavil:

Zakaj morajo to bit muslimani?

To pa gre za politično/zgodovinsko inducirano sovražnost do RKC, ki, bodimo odkriti, res ne more biti ravno poseben zgled.

Ampak verniki niso nič kaj dosti krivi za to.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Če si ti bil blizu avstrijske meje, potem ziher švercaš tja ponarejene cigarete, brez dvoma!

Nope, spet napaka. Gor je bencin 15 centov cenejši na liter, pa sem šel iskat povhen tank za moj avto in 3 kante po 20l za ženin avto.

fantasycamp je izjavil:

A bi se lahko zmenili da ne hranimo trolla, jasno je da jype pokvari večino debat v katere pride, do te mere da na koncu vidiš da se noben več noče vmešavat ker je samo jype pa še nedko vmešan!

Dejte mal med sabo pomešat odgovore, ker on tudi noče na vse odgovorajat, dejmo mal več raznovrstnosti ker on ima očitno zašito tukaj, lahko žali obsoja in uide kazni!

Trola je treba hranit. Jype itak vse pokvari česarkoli se dotakne. Zakaj misliš, da se mora z biciklom okol vozit? Ker je tok nesposoben voznik, da mu žena avta ne pusti vozit. Če že z biciklom ne upošteva rdečih luči, kaj misliš da bi bilo z avtom, ko ima tono oklepa okol sebe.

Zgodovina sprememb…

Truga ::

ohnowhy je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Zakaj morajo to bit kristjani?

To pa gre za politično/zgodovinsko inducirano sovražnost do islama, ki, bodimo odkriti, res ne more biti ravno poseben zgled.

Ampak verniki niso nič kaj dosti krivi za to.

jype je izjavil:

nebivedu> Niso vredni tega.

Seveda niso, saj so vendar bistveno manj vredni od nas! Že v Mein Kampf to piše!

Manjvreden ali da niso vredni mojega truda? Sam sem napisal, da niso vredni mojega truda, za manj vredne si jih ti pa proglasil. Pa sem mislil, da jih ti nimaš za manjvredne? Kdaj so pa ratal manjvredni? Potrudi se jype, sej znaš bolje?

matijadmin ::

lexios je izjavil:

Ker namreč nikogar ni strah tujcev kot takih, ampak tistega, kar ti tujci počno, ali naj bi počeli.

Hm, trdite torej, da bi bilo tistih, ki se ne strinjajo z vašo ideologijo in jih tule zmerjate z naziji in ksenofobi strah tudi če bi uvažali japonce?

Jap, res prav očiten vzorec.

Matijadmin, nič se ne boj, mi razumemo, da nas sovražiš ne maraš. Ni nam toplo pri srcu, ampak pač tako jemljemo, jemljemo v račun. Vemo, da ne moremo biti vsem všeč, niti nikogar ne silimo v to, da bi mu bili.

Mogoče ga je strah ljudi z drugačnim mnenjem? Ali pa kot jypa hribovcev? Bi se mogoče celo lepo privadu na kakšno diktaturo z Bližnjega vzhoda... ;)

Ko je bilo govora, da bi nam zrihtali SŽ Kitajci in bi ob pridobitvi posla smeli pripeljati tudi kvalificirano delovno silo (od inženirjev do fizičnih delavcev) s seboj, je bila podobna zgodba.

Človek, ki je nestrpen, pač ni daleč od fašizma. Razumem pa užaljenost, ki je posledica ne sprejemanja odgovornosti za nestrpnost.
Vrnite nam techno!

AC_DC ::

Ko je bilo govora, da bi nam zrihtali SŽ Kitajci in bi ob pridobitvi posla smeli pripeljati tudi kvalificirano delovno silo (od inženirjev do fizičnih delavcev) s seboj, je bila podobna zgodba.

Ter dovoljenje za bivanje v Slo za 20-50k drugih Kitajcev so hoteli imeti, če misliš drugi tir.

stjan ::

Ko bo pri nas 200.000 muslimanov, si bomo še želeli, da bi imeli samo 20.000 Kitajcev.

lexios ::

Kitajcev ne maramo, ker deljajo sub-standardno. Govoru sm o Japoncih. ;)

Sem haluciniral ali si nekaj drugega prej napisal? Si sam izbrisal?

Nisi. Men je nek odg., če se ne motim. Mitja, me vesli, da brišeš bedaste komentarje na temo pretepanja žene, ampak je potrebno bit tud pri tem početju konsistenten in brisat tudi bedarije, ki jih trosi jype na to temo. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Okapi ::

krneki0001 je izjavil:

Kje ti vidiš kak strah? Tukaj ni nobenega strahu.
:)) Preberi, kaj si napisal.

Medtem ko afganistanci, iračani pa pakistanci se ne bodo integrirali.
Strah te je, da se ne bodo integrirali.

Nimajo niti namena nazaj v svojo državo it ko bo nevarnost odpravljena,

Strah te je, da bodo ostali za vedno tu.

ampak bodo tukaj ostali na sociali,

Strah te je, da ti bodo odžirali kruh.

Strah te je, da se tvoja hčerka ne bo mogla varno sprehajati po mestu. Strah te je, da ti bodo delali kakšno škodo. Strah te je, da se boš moral pred njimi branit. Strah te je, da boš moral poslušati muezina iz džamije. Strah te je ...

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

lexios je izjavil:

Mitja, me vesli, da brišeš bedaste komentarje na temo pretepanja žene, ampak je potrebno bit tud pri tem početju konsistenten in brisat tudi bedarije, ki jih trosi jype na to temo. ;)

No, meni pa ta ideja konsistentnosti ni všeč.

Morda se bo lahko kdaj kasneje zamislil nad svojimi trenutnimi preferencami. Tudi še tako močan srd bo popustil enkrat.

Jaz, recimo, sem bil nekoč mlad in butast. No, zdaj nisem več mlad.

Okapi je izjavil:

...

Jah, v redu, da tebe ničesar na tem svetu ni strah, da imaš vse tako naštudirano in imaš brezpogojno zaupanje v človeštvo in državo. Mi, desničarski hillbilliji smo pač tumasti, kaj hočeš, takšno je življenje. Lahko kaj konkretnega narediš pri tem, kar ne bo še bolj potenciralo tega razkola v družbi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

Jarno ::

Malce za sprostitev...prispodoba.:D
Prepirate se kot bratovščina prstana in kaj storiti.
Obstaja pa nevarnost, da zavlada evil nazi "Sauron".
Dokler bodo priseljenci volili levo, se to ne bo zgodilo in ohranili bomo Evropske vrednote.
Pomnite pomemben del te zgodbe, ko je Frodovo usmiljenje nas Gollumom botrovalo odtujitvi prstana mogote, ki se mu sam ne bi odrekel.
Bodite torej usmiljeni, ostale stvari pa se bodo zgodile nam v prid.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

mtosev ::

stjan je izjavil:

Ko bo pri nas 200.000 muslimanov, si bomo še želeli, da bi imeli samo 20.000 Kitajcev.
brez skrbi, ker 90%+ jih noče v slo ostati
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

krneki0001 je izjavil:

Nope, spet napaka. Gor je bencin 15 centov cenejši na liter, pa sem šel iskat povhen tank za moj avto in 3 kante po 20l za ženin avto.
Predvidevam, da si te tri kante lepo prešvercal k nam, ne? Spodkopavaš naše gospodarstvo, krivi bodo pa begunci.;((

O.

Zgodovina sprememb…

Ni problem v tem, da nočejo.

Ko bosta Nemčija in Avstrija zaprli meje ne bodo imeli nobene izbire.

Problem bo v tem, da Slovenija ne deluje.
Pri 2000 beguncih smo imeli kolaps, ki so ga reševali prostovoljci, kaj bo ko pride večje število ljudi?

Pa še zima se bliža, kam jih bomo nastanili?

stjan> Koga so že križali ?

Mislim, da je v tej temi veliko pomembenjše vprašanje: KDO je križal?

stjan> Problem bo v tem, da Slovenija ne deluje.

Problem je v tem, da Slovenija ne deluje zaradi njenih avtohtonih prebivalcev. Prišleki bodo tako imeli priložnost naše zajebe popravit. Izbire, kot pravilno ugotavljaš, itak ne bodo imeli.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Predvidevam, da si te tri kante lepo prešvercal k nam, ne? O.

V EU zaenkrat velja prost pretok blaga in delovne sile, zatorej ničesar ni bilo potrebno prešvercati. Domnevam, da vem, kako bi bilo, če bi ti odločal.

fartman> V EU zaenkrat velja prost pretok blaga in delovne sile, zatorej ničesar ni bilo potrebno prešvercati. Domnevam, da vem, kako bi bilo, če bi ti odločal.

Če res velja, potem velja tudi za begunce.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: lexios ()

jype je izjavil:

Problem je v tem, da Slovenija ne deluje zaradi njenih avtohtonih prebivalcev.

Kaj natančno ne deluje v Sloveniji? Hitro, lepo po vrsti :)

Zgodovina sprememb…

Ni vprašanje kdo je koga križal, temveč zakaj.

Človeštvo se v 2000 letih ni preveč spremenilo.
Še zmeraj smo pošasti do drugih.

jype je izjavil:

Če res velja, potem velja tudi za begunce.

Begunci zarnkrat niso delovna sila, sicer pa nimajo posebne želje ostati v Sloveniji, menda predvsem zaradi Lenina in Stalina, pa tudi splošne revščine. Nemčija pa, ehm, malo si že premišlja :)

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

Okapi je izjavil:

Predvidevam, da si te tri kante lepo prešvercal k nam, ne? O.

V EU zaenkrat velja prost pretok blaga in delovne sile, zatorej ničesar ni bilo potrebno prešvercati. Domnevam, da vem, kako bi bilo, če bi ti odločal.
Si pač en od mnogih, ki nimajo pojma, pa jih to niti najmanj ne ovira, da se ne bi delali pametne.;((

Za blago, za katerega se plačuje trošarina, je pretok blaga omejen. Čez mejo med državami EU lahko pelješ poln tank goriva in 10 l v kanti za rezervo. Če imaš več, moraš prijavit in plačat trošarino.

O.

Okapi je izjavil:

Si pač en od mnogih, ki nimajo pojma, pa jih to niti najmanj ne ovira, da se ne bi delali pametne.;((

Za blago, za katerega se plačuje trošarina, je pretok blaga omejen. Čez mejo med državami EU lahko pelješ poln tank goriva in 10 l v kanti za rezervo. Če imaš več, moraš prijavit in plačat trošarino.

O.

In ti veš, da je peljal v kanti? Si bil zraven, si mu pomagal? Ajde, ker si tako poučen - ovadi ga :) Saj ti bo pasalo, da si enga desničarja zjebal :)

Zgodovina sprememb…

Problem je v tem, da Slovenija ne deluje zaradi njenih avtohtonih prebivalcev. Prišleki bodo tako imeli priložnost naše zajebe popravit.

Še prej bodo morali ustanovit stranko, da jih bomo lahko izvolili v parlament!

stjan> Še zmeraj smo pošasti do drugih.

Ja, ampak mi vam poskušamo dopovedat, da vam ni treba bit. Mi nismo, pa vse špila.

fartman> Kaj natančno ne deluje v Sloveniji? Hitro, lepo po vrsti :)

Vračanje plastenk.

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Še prej bodo morali ustanovit stranko, da jih bomo lahko izvolili v parlament!

Že imajo stranko, ki jih bo z veseljem sprejela.

jype je izjavil:

Vračanje plastenk.

No, res, krivična zadeva. Daj, malo nadgradi seznam, s čim podrobnim in pomembnim. Daj si duška :)

Zgodovina sprememb…

fartman> Že imajo stranko, ki jih bo z veseljem sprejela.

Oni so stranka, mi jim pa lahko organiziramo in zaračunamo kvalitetno državo, ki jo bodo z veseljem plačali.

Ampak eni bi jih raje napodili in bili še naprej revni.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Ampak eni bi jih raje napodili in bili še naprej revni.

Ja, potem jih pa sprejmi k sebi, da boš bogat in za zgled, za revščino drugih se pa nikarte obremenjevat, vsak je svoje Tinkare Kovač :)

Aja, ti bi v bistvu rad, da smo vsi tako bogati kot je Nemčija. Jah, res lepo od tebe :)

Zgodovina sprememb…

fartman> Ja, potem jih pa sprejmi k sebi, da boš bogat in za zgled, za revščino drugih se pa nikarte obremenjevat, vsak je svoje Tinkare Kovač :)

Saj sem jih, ampak vseeno moram skrbeti tudi za red in čistočo v svoji državi.

fartman> Aja, ti bi v bistvu rad, da smo vsi tako bogati kot je Nemčija. Jah, res lepo od tebe :)

Ne. Jaz bi rad, da smo vsi precej bolj bogati kot katerakoli država na planetu. Delam na tem, ampak ne morem vsega na enkrat.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy je izjavil:

In ti veš, da je peljal v kanti? Si bil zraven, si mu pomagal?
Tudi z branjem imaš težave? Sam se je ravnokar pohvalil, da je 3 kante po 20 litrov švercal. Verjetno ne samo enkrat. In še ponosen je na svojo iznajdljivost.

Za energente, nabavljene ... v katerikoli ... državi članici EU in tam že sproščene v porabo, bo treba plačati trošarino v Sloveniji. Izjema je pogonsko gorivo v rezervoarjih vozil ali gorivo do 10 litrov v ustreznih prenosnih posodah za rezervno gorivo. Za to gorivo ni treba plačati trošarine.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

[Sam se je ravnokar pohvalil, da je 3 kante po 20 litrov švercal. Verjetno ne samo enkrat. In še ponosen je na svojo iznajdljivost.

In tako pameten človek, kot nedvomno si, jemlješ vse kot čisto resnico in ne kot provokacije? Ja, potem pa me tako nič ne čudi. A tudi jypeta jemlješ tako resno? Ne? GTFO :) In, ja, oprosti, velespoštovani okapi, imam težave z branjem, sem dislektik. Verjetno sem zato vreden manj od tebe, je tako? No, dislektik in desničar, double d :)

Delam na tem, ampak ne morem vsega na enkrat.

Bi mel butlerja in vrtnarja?

jype je izjavil:

Ne. Jaz bi rad, da smo vsi precej bolj bogati kot katerakoli država na planetu. Delam na tem, ampak ne morem vsega na enkrat.

Potrudi se, skoncentiraj se :) Kdo ve, morda ti pa uspe. Ampak begunci nosijo prenizko dodano vrednost, se boš moral lotiti kakšnih bolj konkretnih projektov. Če govorimo o denarju, jasno :)

lexios> Bi mel butlerja in vrtnarja?

To že imam, drži pa, da sem tudi jaz njej oboje.

fartman> Ampak begunci nosijo prenizko dodano vrednost

Da na begunce namesto propagande skrajnežev vplivata evropska kultura in gospodarstvo nosi izjemno dodano vrednost. V nekaj generacijah bodo skrajneži izumrli.

Zgodovina sprememb…

To že imam, drži pa, da sem tudi jaz njej oboje.

Ampak! Zdj dobiš 2 za ceno enega. ;)

jype >> V nekaj generacijah bodo skrajneži izumrli.

Zakaj pol pravjo, da se zgodovina ponavlja. Filozofi zmešani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

jype je izjavil:

Da na begunce namesto propagande skrajnežev vplivata evropska kultura in gospodarstvo nosi izjemno dodano vrednost. V nekaj generacijah bodo skrajneži izumrli.

Heh, malo se boš moral potruditi in hitreje zavrteti prihodnost, ne morem čakati več generacij, da preverim, če so se Jypedamusove napovedi uresničile. Če/ko se bodo, zame to ne bo več pomembno. Zate bo? No kidding :)

lexios> Ampak! Zdj dobiš 2 za ceno enega. ;)

Ja, saj ona dva bosta tudi lahko vzajemno ustvarjala svoje življensko okolje. Če to počneta brez ideoloških ekscesov pa dobimo še bonus točke!

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

...

Torej, kakšen je tvoj konkretni doprinos, razen, da se huduješ nad plastenkami?
Dvomim, da si koga posebej uspel prepričati, vsaj s svojim načinom argumentacija ne.

fartman> Heh, malo se boš moral potruditi in hitreje zavrteti prihodnost, ne morem čakati več generacij, da preverim, če so se Jypedamusove napovedi uresničile. Če/ko se bodo, zame to ne bo več pomembno. Zate bo? No kidding :)

Zame bo - imam otroke, pa tudi medicina se dovolj hitro razvija, da bom najbrž še živ v kakšnem teglcu.

lexios> Zakaj pol pravjo, da se zgodovina ponavlja. Filozofi zmešani.

Se je ponavljala, dokler nismo povojne Evrope ustanovili na podlagi človekovih pravic, medsebojnega spoštovanja, strpnosti in solidarnosti.

fartman> Torej, kakšen je tvoj konkretni doprinos, razen, da se huduješ nad plastenkami?

Preprečujem vzpon fašizma v vseh oblikah, ki bi lahko ogrozil stabilnost in mir v Evropi. Če ne verjameš, si lahko napišem na vizitko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()
««
48 / 373
»»