» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
49 / 373
»»

ohnowhy ::

jype je izjavil:

Zame bo - imam otroke, pa tudi medicina se dovolj hitro razvija, da bom najbrž še živ v kakšnem teglcu.

Resno, imaš otroke? Koliko in koliko stare? Zaokroži na najbližjih 5 let, da ne boš preveč česa izdal :)
No, star si res zadosti, malo še morda sicer naiven in prepričan v globalno dobroto, ampak saj bo.
Prej ali slej prideš na temno desno stran :)

jype je izjavil:

Preprečujem vzpon fašizma v vseh oblikah, ki bi lahko ogrozil stabilnost in mir v Evropi. Če ne verjameš, si lahko napišem na vizitko.

Ne vem, meni se zdi, da je tvoja agenda ravno obratna, s tvojim načinom komuniciranja ljudi verjetno bolj nasproti sebe obračaš. Nisem prepričan, da bi se tvoj dober vpliv ravno širil po EU, bolj obratno se zdi, če sem že res iskren.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

jype ::

PrihajaNodi> Si ti placal za polnilce namenjene beguncem?

Seveda. Kdo pa? Plačal sem tudi za voziček prehrambenih izdelkov, primernih za potovanja.

PrihajaNodi> Kako da niso imeli svojih?

Njihovi pogosto niso šuko.

PrihajaNodi> Si prebral sveto pismo?

Seveda, prebral sem večino pomembnejših verskih tekstov.

PrihajaNodi ::

Seveda. Kdo pa? Plačal sem tudi za voziček prehrambenih izdelkov, primernih za potovanja

Delodajalec mogoce, nevem, vprasam.

Kaj pomeni šuko?

Seveda, prebral sem večino pomembnejših verskih tekstov

Potem ves da ne potrebujes znanja Hebrejscine da ugotovis podobnosti med Jezusom in Marxom. Jezus je Farizejem dejal: "zivite od dela drugih, sami pa ne mignite niti s prstom."

Si tudi drugace tako dejaven pomoc varni hisi, zivalski policiji?

Zgodovina sprememb…

fartman> Sorry, won't buy that crap :)

Ja, saj to sem ti rekel.

PrihajaNodi> Kaj pomeni šuko?

Schuko @ Wikipedia

PrihajaNodi> Potem ves da ne potrebujes znanja Hebrejscine da ugotovis podobnosti med Jezusom in Marxom. Jezus je Farizejem dejal: "zivite od dela drugih, sami pa ne mignite niti s prstom."

Marx ni imel problema s tem, da kapitalisti dobro živijo, ampak da delavci nimajo nadzora nad lastno usodo. Ni sicer pomislil, da bi plansko gospodarstvo utegnilo biti splanirano narobe, ampak saj zdaj obstaja cel korpus znanja o tem, kako se pravilno planira in tudi zakaj včasih tudi pravilno planiranje ne deluje.

PrihajaNodi> Si tudi drugace tako dejaven pomoc varni hisi, zivalski policiji?

This isn't about me.

PrihajaNodi> Delodajalec mogoce, nevem, vprasam.

Jaz sem primarno sam svoj delodajalec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

krneki0001 ::

matijadmin je izjavil:

lexios je izjavil:

Ker namreč nikogar ni strah tujcev kot takih, ampak tistega, kar ti tujci počno, ali naj bi počeli.

Hm, trdite torej, da bi bilo tistih, ki se ne strinjajo z vašo ideologijo in jih tule zmerjate z naziji in ksenofobi strah tudi če bi uvažali japonce?

Jap, res prav očiten vzorec.

Matijadmin, nič se ne boj, mi razumemo, da nas sovražiš ne maraš. Ni nam toplo pri srcu, ampak pač tako jemljemo, jemljemo v račun. Vemo, da ne moremo biti vsem všeč, niti nikogar ne silimo v to, da bi mu bili.

Mogoče ga je strah ljudi z drugačnim mnenjem? Ali pa kot jypa hribovcev? Bi se mogoče celo lepo privadu na kakšno diktaturo z Bližnjega vzhoda... ;)

Ko je bilo govora, da bi nam zrihtali SŽ Kitajci in bi ob pridobitvi posla smeli pripeljati tudi kvalificirano delovno silo (od inženirjev do fizičnih delavcev) s seboj, je bila podobna zgodba.

Človek, ki je nestrpen, pač ni daleč od fašizma. Razumem pa užaljenost, ki je posledica ne sprejemanja odgovornosti za nestrpnost.

Jaz sem bil takoj zato, da pride 30.000 kitajcev in nam v pol leta zgradi drugi tir od kopra do avstrije in od kopra do madžarske. Pa tudi če bi tistih 30.000 kitajcev potem tukaj ostalo, me nebi motilo. Namreč kitajci vseeno vedo, da se morajo v tujini prilagoditi tistim h komur so prišli v goste. Iračani, pakistanci in afganistanci pa ne priznavajo tega, hočejo vsiljevat svojo vero in ne spoštujejo žensk, svobode govora in drugih ver.

Okapi je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Nope, spet napaka. Gor je bencin 15 centov cenejši na liter, pa sem šel iskat povhen tank za moj avto in 3 kante po 20l za ženin avto.
Predvidevam, da si te tri kante lepo prešvercal k nam, ne? Spodkopavaš naše gospodarstvo, krivi bodo pa begunci.;((

O.

Zakaj prešvercal, 60 litrov lahko brez problema pelješ v ali iz države. Za več rabiš pa potrdilo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: PaX_MaN ()

fantasycamp ::

Jaz sem bil takoj zato, da pride 30.000 kitajcev in nam v pol leta zgradi drugi tir od kopra do avstrije in od kopra do madžarske. Pa tudi če bi tistih 30.000 kitajcev potem tukaj ostalo, me nebi motilo.

Moj sentiment tudi, dejstvo je da kamorkoli pridejo se pokažejo za najbolj delavne in tudi potem gredo v znanstvene panoge, so resnično zaželjeni poleg tega je njihova duhovna,fizična in delavna kultura praktično second to none!

Niso zastonj v vzponu, praktično enaka velikost muslimanov in Kitajcev, ok več je muslimanov, pa so povsod samo v negativni luči, medtem pa kitajci delajo praktično vse in bodo za desetletje ali dve velesila ki bo prekašala Rusijo in EU skupaj ,edino USA bodo večji.

to noben noče vprašat zakaj je to tako... Partija je uničila teokracijo, kmalu bo demokracija uničila partijo in bodo svetovni!

Okapi ::

krneki0001 je izjavil:

Zakaj prešvercal, 60 litrov lahko brez problema pelješ v ali iz države. Za več rabiš pa potrdilo.
Ne izmišljuj si. Sem lepo malo prej citiral carinsko zakonodajo - 10 l v posodi za rezervo in nič več.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

arnecan1 ::

Evo, kaj pa bomo sedaj? http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem...

Nemčija je presegla zmožnosti sprejemanja migrantov.

No, še vedno se lahko vrnejo migranti v rodne države in potem v resnici sprejmejo begunci.

lexios ::

Kot poroča Reuters, ki je imel vpogled v dokumente Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR), naj bi v letošnjem in prihodnjem letu v Evropo prispelo veliko več beguncev, kot so sprva načrtovali. Glede na sedanje tokove naj bi v Evropo prek Sredozemlja do konca 2016 prispelo kar 1,4 milijona beguncev, medtem ko so sprva ocenjevali, da naj bi bilo beguncev 850.000.

Zgleda so se mal zakalkulirali, ampak ok, "več ljudi, več ekonomije". ;)

Okapi je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ne izmišljuj si. Sem lepo malo prej citiral carinsko zakonodajo - 10 l v posodi za rezervo in nič več.

Ja potem pa švercam bencin, kot v starih časih sol. Samo v obratno smer. Pa že Martin Krpan je brdavsa obglavil. Že takrat so vedeli, da muslimani niso dobri za evropo.

V Avstriji lahko 3 kante natankaš, za več rabiš neko posebno dovoljenje. Se ne ukvarjam z njim, pa vzamem samo 3 kante.
Pa hrano tudi večino gor kupim, kar je tukaj ne predelamo. Pač je slovenija predraga, pa je lažje v tujini zapravljat, ko za manj denarja več dobim.

Naj se pa slovensko stanje popravi, da bomo za nižji standard imeli tudi nižje cene. Prej pa ne bom tukaj kupoval.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> Iračani, pakistanci in afganistanci pa ne priznavajo tega, hočejo vsiljevat svojo vero in ne spoštujejo žensk, svobode govora in drugih ver.

To je laž.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: lexios ()

jype je izjavil:

nebivedu> Iračani, pakistanci in afganistanci pa ne priznavajo tega, hočejo vsiljevat svojo vero in ne spoštujejo žensk, svobode govora in drugih ver.

To je laž.

arnecan1> Sicer pa zanimiv članek resničnih beguncev iz Sirije: http://www.rtvslo.si/svet/sirca-v-slove...

Daj preberi ta članek vsaj stokrat, da boš razumel, kaj dejansko pove.

fantasycamp> [video]

Točno tako! Zato je pa laž govoriti o tem, da ljudje, ki od tam pobegnejo, ne glede na to ali so muslimani ali pa kaj tretjega, "hočejo vsiljevat svojo vero in ne spoštujejo žensk, svobode govora in drugih ver". Izrazito podla laž, ker ti ljudje nimajo možnosti prit na ta forum in povedat, da so prišli sem samo zato, ker imajo dovolj srednjega veka, potem si pa nebivedu dovoli v njihovem imenu izražati nekaj, kar mu njegov patološki strah pred njimi sugerira kot njihove zahteve.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

arnecan1> Sicer pa zanimiv članek resničnih beguncev iz Sirije: http://www.rtvslo.si/svet/sirca-v-slove...

fantasycamp> [video]

Točno tako! Zato je pa laž govoriti o tem, da ljudje, ki od tam pobegnejo, ne glede na to ali so muslimani ali pa kaj tretjega, "hočejo vsiljevat svojo vero in ne spoštujejo žensk, svobode govora in drugih ver". Izrazito podla laž, ker ti ljudje nimajo možnosti prit na ta forum in povedat, da so prišli sem samo zato, ker imajo dovolj srednjega veka, potem si pa nebivedu dovoli v njihovem imenu izražati nekaj, kar mu njegov patološki strah pred njimi sugerira kot njihove zahteve.

ni to tako lahko rešit, ko celo življenje živiš tak lajf si navajen tud tako ostale tretirat, pa tudi ne gredo ker so ateisti ampak hočejo boljši lajf, seveda lajf ki jim dovoljuje tretirat žeske in po koranu manjvredne enako kot tam kjer so živeli, naivnost pa taka..

Zato pa v angleških četrtih kjer je veliko muslimanov hočejo shario...

Zgodovina sprememb…

fantasycamp> samo moraš vedt da je demokracija igra številke,

Ne, ni.

Zapomnite si že enkrat: Politična ureditev z vladavino večine, ki varuje osebne in politične pravice vseh državljanov.

fantasycamp> complacent majority

Jaz nisem complacent, imam pa evropske vrednote, ki jih marsikdo v tej temi nima.

fantasycamp> in če še vedno živijo v getih oddaljeni od komunikacije in pristnega dotika ostalih se ne bodo spremenili...

Zato jih pa ne moremo pustit tam, kjer so zdaj - ker potem se _ne morejo_ spremeniti, saj jim njihova družba tam tega ne dovoli. Nimajo demokracije, da bi bile njihove pravice zaščitene tako, kot so pri nas. Že samo dejstvo, da si želijo v Evropo, je za nas izjemna priložnost, tako v političnem kot v ekonomskem smislu - nekateri bi jo pa kar proč vrgli in te ljudi nagnali nazaj med islamske skrajneže.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

To je laž.

To ni tema, ampak samo, da se malo izobraziš:
1. Leta 1947 je bilo v Iraki 4,7 mio kristjanov, oz. 12%, leta 1987 jih je bilo še 1,4 mio, leta 2013 še celih 200.000 to 450.000. O pravicah žensk rajši ne bi.
2. V Pakistanu so leta 2013 v napadu na cerkev ubili 80 ljudi, leta 2015 v Lahoreju 19 ljudi. Da ne naštevamo manjših pogromov. Hkrati je ogromno smrtnih napadov na šiitsko manjšino. Pa tudi na še preostale hindujce. Tudi ženske, ki razmišljajo s svojo glavo so v nevarnosti. Npr. Benazir Bhuto. Razstreljena.
3. Afganistan..... no, tudi tam ni glih raj za drugače misleče.

Skratka to ni laž, to so stvari, ki se v teh državah dogajajo. Kar sicer ne pomeni, da tudi tam ni normalnih ljudi ali da se svinjarije ne dogajajo npr. pri nas. Samo ne lagati, da je problem izključno v nas, namesto v njih.

Skratka, ker smetiš forum, ki je začuda dobil veliko mero svobode izražanja (ka ti zgleda ni všeč), bi bilo fajn, da v kolikor v prihodnje ne boš pripomogel k tvorni debati, da nehaš provocirati in se odstraniš sam ali pa te odstranijo moderatorji, čeprav imaš pri nekaterih od njih ogromno zaščite.

jype je izjavil:

fantasycamp> [video]

Kar se tiče besed sirijskih beguncev, sem prečital. To so besede ljudi z kriznih žarišč in povesta tako, kot je v resnici, večina sploh ni Sirijcev, ampak ekonomskih migrantov. Ker sta v Ilirski Bistrici, ju lahko poiščeš in javno obtožiš laganja.

Kar se pa tiče bežanja pred srednjim vekom, pa samo nekaj:
1. Človek, ki je pobegnil pred srednjim vekom

2. Ljudje, ki srednji vek prinesejo s seboj http://www.bbc.com/news/world-europe-33...

arnecan1> To ni tema, ampak samo, da se malo izobraziš:
arnecan1> 1. Leta 1947 je bilo v Iraki 4,7 mio kristjanov, oz. 12%, leta 1987 jih je bilo še 1,4 mio, leta 2013 še celih 200.000 to 450.000. O pravicah žensk rajši ne bi.
arnecan1> 2. V Pakistanu so leta 2013 v napadu na cerkev ubili 80 ljudi, leta 2015 v Lahoreju 19 ljudi. Da ne naštevamo manjših pogromov. Hkrati je ogromno smrtnih napadov na šiitsko manjšino. Pa tudi na še preostale hindujce. Tudi ženske, ki razmišljajo s svojo glavo so v nevarnosti. Npr. Benazir Bhuto. Razstreljena.
arnecan1> 3. Afganistan..... no, tudi tam ni glih raj za drugače misleče.

No, daj se malce izobrazi: Irak, Pakistan in Afganistan so države - in še danes niso demokratične, ker ne varujejo osebnih političnih pravic vseh državljanov. Iračani, Pakistanci in Afganistanci so pa ljudje - in vsi tisti Iračani, Pakistanci in Afganistanci, ki bi radi šli v Evropo, očitno niso zadovoljni z življenjem v rodni državi. Eni (zmotno) trdite, da je to izključno zato, ker imajo te države premalo Audijev in BMWjev, a to ne drži niti približno. Večina jih beži pred represijo, korupcijo in posledično zelo slabim življenskim in poslovnim okoljem - vi bi jih pa najraje potisnili nazaj tja, od koder so prišli, kjer bodo do smrti životarili v represiji islamskih skrajnežev, edini njihov izhod bo pa mantra "if you can't beat them, join them". Krasni ste.

arnecan1> Samo ne lagati, da je problem izključno v nas, namesto v njih.

Tega ni nihče rekel, pa problem tudi ni v meni, ampak v tistih, ki nasprotujete temu, da bi lahko tisti, ki ne marajo islamske države, lahko prišli v tako državo, ki ni islamska.

arnecan1> Skratka, ker smetiš forum, ki je začuda dobil veliko mero svobode izražanja (ka ti zgleda ni všeč), bi bilo fajn, da v kolikor v prihodnje ne boš pripomogel k tvorni debati, da nehaš provocirati in se odstraniš sam ali pa te odstranijo moderatorji, čeprav imaš pri nekaterih od njih ogromno zaščite.

Vsak ima pravico, da izrazi svoje mnenje, še posebej, če pri tem ne spodbuja k sovraštvu, nestrpnosti ali nasilju. Limanje neresnic z namenom očrnitve celotnih etničnih skupin je točno to, tako da jaz nisem tisti kreten, ki temo zlorablja za nacistično agitiranje. Da si drzneš trditi, da jaz smetim forum, medtem ko si pripravljen vse državljane države, o kateri nimaš najmanjšega pojma stlačit v isti koš in jih kolektivno obravnavat kot kak stalinistični aparatčik, je pa itak prek vseh mej dobrega okusa.

fantasycamp> lepo je živeti v oblakih, rad bi bil tak kot, ti, sanjat z odprtimi očmi..

Mhm, svet bo veliko lepši, če bomo vsi sovražili vsakogar, o katerem ne vemo niti toliko, da bi se lahko racionalno odločali, če se nam zdi kul.

arnecan1> Kar se tiče besed sirijskih beguncev, sem prečital. To so besede ljudi z kriznih žarišč in povesta tako, kot je v resnici, večina sploh ni Sirijcev, ampak ekonomskih migrantov. Ker sta v Ilirski Bistrici, ju lahko poiščeš in javno obtožiš laganja.

Ne, ti najprej preberi članek še vsaj stokrat, ker trdita nekaj drugega, kot ti povzemaš.

arnecan1> 2. Ljudje, ki srednji vek prinesejo s seboj

Spet lažeš. Skregali so se zaradi Korana, približno tako, kot se pri nas skregajo zaradi Janše. V obeh primerih posreduje policija in ljudi prisili, da spoštujejo zakon. Nobenega srednjega veka ni v Nemčiji zaradi takšnih incidentov.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Jyipe, ne razumeš. Naše skromno slovensko gostoljubje in relativno velika varnost za nekatere ljudi nista dejavnika in k nam nočejo.
Če citiram Johna Ramba:
for our country to love us...as much as we love it. That's what I want.

Takšne ljudi sprejemajo povsod in Slovenci bi potočili svojo solzico, če bi jih bili deležni.
Ljubezen do domovine je nekaj, kar bi prepričalo še tako zakrknjene duše.
Ljubezen do imovine pa mrzimo tudi pri nepoštenih sonarodnjakih.
Sprejemi dejstvo, da je marsikdo, ki hoče na bolje, naiven in zakrknjen glede občutljivosti novega okolja, v katerem se je znašel.
Naj pridejo k nam v ljubezni do Evropskih vrednot in deležni bodo veselega usmiljenja.

Cervantes ::

Evropskih vrednot ni.

Prvo se moram popraviti, leta 1947 je bilo v Iraku 12% kristjanov, leta 1987 8%, leta 2013 med 200.000-450.000 tisoč, torej ca. 1%.

S tem ti že lahko odgovorim, da se dogajajo grde stvari v omenjenih državah, povzročitelj pa je skrajni islam. In to ni laž. In z agitpropom o fašistih ne boš preprečil, da se o tem govori. In kritiziram religijo, ne etnično skupino. Lepo podtikanje. Prav tako kritiziram skrajni islam, ne islam nasplošno. Je pa na žalost reto, da večina vernih muslimanov izven Evrope (in velik del v Evropi) ne loči med religijo in družbenim sistemom, med ločitvijo države od vere, kaj je neodvisno sodstvo.... Za njih je religija vse, srednjeveški Koran ima odgovor na vse. In z ljudmi, ki tega ne ločijo, imamo v Evropi že probleme, ne potrebujemo še novih. Verske vojne skušamo pustiti za seboj, ne pa Evrope vreči v 21. stoletju v religijsko nasilje.

17 poškodovanih zaradi par strganih listov Koran nam lahko da misliti. Takšni ljudje nimajo kaj iskati med nami, drugače bo Evropa čez par let gorela bolj kakor Pariz par let nazaj. Čoln prejme samo toliko ljudi.

Pa tudi takšnih ljudi ne potrebujemo, kot je opisano tukaj http://www.dailymail.co.uk/news/article...

Muslim migrants threw 12 Christians overboard to their deaths because they were not praying to Allah when they asked God for help when their dinghy suffered a puncture

Aja, pa glede natolcevanja, da sem vse državljane ene države potisnil v en koš, še enkrat prečitaj, kaj sem napisal: "Skratka to ni laž, to so stvari, ki se v teh državah dogajajo. Kar sicer ne pomeni, da tudi tam ni normalnih ljudi ali da se svinjarije ne dogajajo npr. pri nas. Samo ne lagati, da je problem izključno v nas, namesto v njih."

Skratka, smetiš temo o beguncih z provokacijami, verjetno z namenom, da prekineš pogovor, ki je prost politične korektnosti. Moderatorji ti to zaenkrat dopuščajo, ampak nekateri te že od nekdaj ščitijo. Tako pač je. Zdaj pa, če nimaš nič za napisati o beguncih in njihovem vplivu na Slovenijo, je najbolje, da se umakneš z teme.

Pa še nekaj za konec. Kako imate nekateri ljudje obraz, da krščanstvo, ki počasi stopa z zamudo iz 20. stoletja v 21. stoletje kritizirate, medtem ko islam, ki v veliki meri stopa iz 17. stoletja v 15. stoletje, po drugi strani tako hvalite in branite? Seveda se krščanstvo danes lahko kritizira, saj se delajo napačne stvari in se islam lahko brani, ker dela tudi prave strani, ampak ti jype, pa kakšna pithlit, to delate popolnoma nesorazmerno. V krščanstvu nič ne velja, v islamu je vse najboljše, samo da še ukinejo kamenjanje, pa je to najboljši sistem na svetu. človek ne razume, zakaj toliko ekonomskih ter pravih beguncev v grde sekularne Zahodne države zgrajene na grdi krščanski tradiciji.

Jarno ::

Cervantes je izjavil:

Evropskih vrednot ni.

Seveda so.
To, da vrednot v Evropi ni, lahko trdi samo nekdo, ki ni razgledan in inteligenten.

nagobčnik ::

sekularne Zahodne države zgrajene kljub grdi krščanski tradiciji.

Fixed, da ne bomo nekim pojavom pripisovali zaslug za nekaj, kar je pravzaprav nasprotje.

Zgodovina sprememb…

Vsi lažete!

OK. Pa kje so zdaj vsi ti begunci??

Zgodovina sprememb…

Jarno je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Evropskih vrednot ni.

Seveda so.
To, da vrednot v Evropi ni, lahko trdi samo nekdo, ki ni razgledan in inteligenten.

Ne ti zdaj mene z enim researchom. In od kje ti podatek, da lahko nekaj trdi samo nekdo, ki je razgledan in inteligenten?
Baš ti si dokaz za nasprotno.

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

Jarno je izjavil:

Takšne ljudi sprejemajo povsod in Slovenci bi potočili svojo solzico, če bi jih bili deležni.

Slovenci bomo postopno postajali vse bolj črnolasi, temnejše polti... :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Reycis ::

Mare2 je izjavil:

Ja sej Angleži pa Švedi so že. Le se evropska politika ne spremenit bosta čez 20 let bosta islamski državi. Mi bomo pa tam kjer so oni danes.

Sej si je lepo po Jypetovsko zatiskat oči pred dejstvi. Ampak če samo za trenutek pozabiš na begunce in pogledaš politične posledice begunske krize potem vidiš mnogo večji problem kot so sami begunci:
-Celotna Evropa v sporu
-Vsakodnevni protimigrantski protesti po Evropi o katerih se niti ne govori
-Močan vzpon (skrajne) desnice
-Brexit neizbežen
-Šengen mrtev
-Ogromno Evropejcev napoveduje in tudi želi razpad EU

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: matijadmin ()

Ce bi zeleli v Slovenijo bi ze prisli, tako pa jih ne bo. Ta razprava se tako lahko zaklene, ker beguncev v Slovenijo ne bo. Mi pa mlatimo prazno slamo.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Ce bi zeleli v Slovenijo bi ze prisli, tako pa jih ne bo. Ta razprava se tako lahko zaklene, ker beguncev v Slovenijo ne bo. Mi pa mlatimo prazno slamo.

O, ne, bo treba tole kar popravit in si priznat, da ste napovedovali konec sveta, zgodilo se pa ni praktično nič katastrofalnega. Pametno bi bilo tudi, da bi pomagali tistim članicam EU, ki svojo obvezo do beguncev spoštujejo, ker se zaradi geografske lege nahajajo tam, kjer begunci prihajajo v EU. Pomagali tako finančno, kot tudi s pomočjo pri integraciji beguncev.

Zgodovina sprememb…

Jype sej samemu sebi lažeš.... prav smešen si :)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: nagobčnik ()

Jure nehaj, begunci necejo v Slovenijo. Ce bi brali tvoje prispevke sploh bezali ne bi, ker bi mislili da smo vsi slovenci taki, da bi jih najraje privezali za semaforje da bi ostali v nasi Sloveniji. Mogoce pa berejo in uporabljajo google translate. Vidis, se nasprotni ucinek bos dosegel, saj se tranzitna dezela ne bomo vec. In kdo se bo potem vozil s slovenskimi zeleznicami? Studentje na subvencionirano karto...

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Jure nehaj, begunci necejo v Slovenijo.

Nič hudega, nisem trdil, da morajo v Slovenijo.

PrihajaNodi> Ce bi brali tvoje prispevke sploh bezali ne bi, ker bi mislili da smo vsi slovenci taki, da bi jih najraje privezali za semaforje da bi ostali v nasi Sloveniji.

Od kod tebi take ideje?

PrihajaNodi> Vidis, se nasprotni ucinek bos dosegel, saj se tranzitna dezela ne bomo vec. In kdo se bo potem vozil s slovenskimi zeleznicami?

Pa boste spet jezni name, ker se niste prvi domislili moje briljantne strategije.

Zgodovina sprememb…

Od kod tebi take ideje?

Berem in vidim samo prerekanje, da jih je potrebno sprejeti, integrirati, izobraziti...in potem je jasno da so se ustrasili in necejo v Slovenijo.

Pa boste spet jezni name, ker se niste prvi domislili moje briljantne strategije.

Od kdaj je bila to tvoja strategija? Ce bi znizali letalske karte bi mogoce laho resili se Adrio (preden je niso levi prodali). Povratna karta Lj - Praga je recimo 140 EUR. Vlak je drazji od aviona - redna linija.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Od kdaj je bila to tvoja strategija?

2. 7. 1996.

PrihajaNodi> Berem in vidim samo prerekanje, da jih je potrebno sprejeti, integrirati, izobraziti...in potem je jasno da so se ustrasili in necejo v Slovenijo.

Smešno, večina vas še vedno ne razume, da ste prebivalci EU.

Zgodovina sprememb…

Evropa je res glupa glede uvažanja delovne sile, še sploh Nemčija. Ljudje nimajo otrok predvsem zaradi stanovanjskega problema. Če bi vsak par dobil stanovanje ob rojstvu otroka bi komot dosegli 2.1 otroka na žensko. Tako bodo pa cepci rajši gradili stanovanja za intelektualno zaostale tujce, ki ne bodo nikoli pol tok produktivni, kot bi bili njihovi potomci.

Celoten sistem socialne podpore je zrešen. Za zaposlen par pomeni otrok zmanjšanje standarda za brezposeln par (oz. kjer je en na minimalcu) pa otrok pomeni povečanje standarda. Potem pa ni čudno, da srednji sloj izumira, če pa imajo negativno stimulacijo za reproduciranje reveži/lenuhi pa pozitivno stimulacijo. In točno to je tudi razlog za eksplozijo muslimanskega prebivalstva po Evropi (pa tudi Romov in drugih revežev/lenuhov). Reproducirajo se kot idioti, ker je sistem socialne pomoči tak, da jih k temu spodbuja.

Reycis je izjavil:

Evropa je res glupa glede uvažanja delovne sile, še sploh Nemčija. Ljudje nimajo otrok predvsem zaradi stanovanjskega problema. Če bi vsak par dobil stanovanje ob rojstvu otroka bi komot dosegli 2.1 otroka na žensko. Tako bodo pa cepci rajši gradili stanovanja za intelektualno zaostale tujce, ki ne bodo nikoli pol tok produktivni, kot bi bili njihovi potomci.

Celoten sistem socialne podpore je zrešen. Za zaposlen par pomeni otrok zmanjšanje standarda za brezposeln par (oz. kjer je en na minimalcu) pa otrok pomeni povečanje standarda. Potem pa ni čudno, da srednji sloj izumira, če pa imajo negativno stimulacijo za reproduciranje reveži/lenuhi pa pozitivno stimulacijo. In točno to je tudi razlog za eksplozijo muslimanskega prebivalstva po Evropi (pa tudi Romov in drugih revežev/lenuhov). Reproducirajo se kot idioti, ker je sistem socialne pomoči tak, da jih k temu spodbuja.

Eno kontradikcijo maš not. Kdo pa misliš, da bi na tvoj ukrep najbolj trznil, če ne ravno reveži?

Kakšna kontradikcija? Bom raztolmačil to kar si boldal ker mogoče nisi razumel:
1: Avtohtoni zaposleni srednji sloj bi se bolj reproduciral, če jim nebi samo pobirali.
2: nezaposleni/reveži/lenuhi se bolj reproducirajo, ker jim to preko socialnih transferjev povečuje standard
Je pa dejstvo, da je sistem socialnih transferjev zelo težko spremenit še posebej, ker je vedno več ljudi na sociali. Zato pa sam sistem tudi razpada - transferji se nižajo, pogoji zaostrujejo, tisti z denarjem se izmikajo davkom, etc.

Ampak ta debata je offtopic. Želel sem oddati post v luči "begunske" krize, kjer nemško gospodarstvo spodbuja migrantski stampedo s svojo potrebo po delavcih. Zdaj pa sanjajo o miljardnih ukrepih za nastanitev teh intelektualno zaostalih in slabo produktivnih delavcev. Te miljarde bi rajši usmerili v domačo rodnost in bi imeli več od tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

Kakšna kontradikcija? Bom raztolmačil to kar si boldal ker mogoče nisi razumel:

Ni kaj za narobe razumet:

1: Avtohtoni zaposleni srednji sloj bi se bolj reproduciral, če jim nebi samo pobirali.

Pa neavtohtoni tudi. Drgač pa: sej jim ne, marsikaj dobijo.

2: nezaposleni/reveži/lenuhi se bolj reproducirajo, ker jim to preko socialnih transferjev povečuje standard

Ja, če bi ti dal vsakemu stanovanje za naraščaj, bi se pa kaj? Manj reproducirali? Ker stanovanje ti pa standarda ne zviša?

Spet bi bilo isto. Tisti, ki so manj sposobni prit do te "nagrade" na drugačne načine, bi se zanjo najbolj parili. Ostali manj.

jype je izjavil:

To je laž.

Ni laŽ, samo ti si spet zatiskaš oči.

Jype, samo zate;

Prodam molilni tepih 70x115cm, ročno izdelan iz svile in bombaža s tradicionalno tematiko: vrata mošeje in jasminov cvet.

Cena zate samo 850€

Da boš lahko molil z novimi prišleki, ki jih boš vzel pod svojo streho, ko bodo prišli k nam.

Če boš pa še bolj sanjal kot sedaj, je pa mogoče ta preproga lahko tudi leteča preproga. (nisem tak sanjač, da bi to vedel).

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BigWhale ()

Gaius ::

nagobčnik je izjavil:

Spet bi bilo isto. Tisti, ki so manj sposobni prit do te "nagrade" na drugačne načine, bi se zanjo najbolj parili. Ostali manj.

Ja trenutno stanje je pa takšno:
Ko dva brezposelna (ali en na minimalcu) naredi otroka: dobiš otroški dodatek, zastonj vrtec = pozitivna stimulacija
Ko dva zaposlena dobita otroka: dobiš mastno položnico za vrtec = negativna stimulacija

In temu, da bi se srednjisloj še vedno manj paril pa kontradiktirajo bogati, ki se še bolj razmnožujejo kot revni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

Mare2 je izjavil:

Jarno je izjavil:

Že tko je vse manj pravih blondink, svetlejše polti. Just wait! Ko boš mel na izbiro sam še nindže, ne bo več smešno... :'(

Jaz sem vedno bolj blond in vedno bolj pegast.

Ne mešat sivih in blond... ;)

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Jarno je izjavil:

Že tko je vse manj pravih blondink, svetlejše polti. Just wait! Ko boš mel na izbiro sam še nindže, ne bo več smešno... :'(

Moje dete je čisto svetle polti in svetlih las, tako da jaz nič ne vidim, da bi kej zatemnelo. :))

Zgodovina sprememb…

Mufasa ::

Kaslc, ne ninđa.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

Reycis je izjavil:

Hehe, evo, krivci za to, da smo "tam kjer smo" so torej znani!

Ampak če samo za trenutek pozabiš na begunce in pogledaš politične posledice begunske krize potem vidiš mnogo večji problem kot so sami begunci:
-Celotna Evropa v sporu
-Vsakodnevni protimigrantski protesti po Evropi o katerih se niti ne govori
-Močan vzpon (skrajne) desnice
-Brexit neizbežen
-Šengen mrtev
-Ogromno Evropejcev napoveduje in tudi želi razpad EU

Še večji problem so avtohtone vrste. Npr, blondink je že vedno manj...

Zgodovina sprememb…

Moje dete je čisto svetle polti in svetlih las, tako da jaz nič ne vidim, da bi kej zatemnelo. :))

Čestitke, za zadetek na loteriji! Sam da ni trojanski konj, se z leti zatemni in spremeni barvo oči. ;)

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Čestitke, za zadetek na loteriji! Sam da ni trojanski konj, se z leti zatemni in spremeni barvo oči. ;)

Ima plave oke že od rojstva, pa nič ne kaže, da jih bo kaj spreminjala. Pa ni ravno loterija. Je moja tudi svetle polti in svetlih las ter plavih oči.

Zgodovina sprememb…

Reycis je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

Ja trenutno stanje je pa takšno:
Ko dva brezposelna (ali en na minimalcu) naredi otroka: dobiš otroški dodatek, zastonj vrtec = pozitivna stimulacija
Ko dva zaposlena dobita otroka: dobiš mastno položnico za vrtec = negativna stimulacija

In temu, da bi se srednjisloj še vedno manj paril pa kontradiktirajo bogati, ki se še bolj razmnožujejo kot revni

Ste z RKC rekli ne "epruvetkam", pa smo dobili Dolly. Problem pomanjkanja delovne sile v Nemčije bi rešili s kloniranjem. ;)

Te miljarde bi rajši usmerili v domačo rodnost in bi imeli več od tega.

Ne razumeš! Jype hoče vrtnarja takoj! Butlerja lahk mal počaka, ampak raje vidi da se to jutr zrihta, ne čez 20 let. ;)

Zgodovina sprememb…

Mitjaadmin, dj še kj napiš, da bom lahk klikal predlagaj izbris. Mogoče ti pa ni jasno kako je lahko debata o blondinkah v temi o beguncih iz vzhoda relevantna? Al so ti bl všeč črne? ;)

Zgodovina sprememb…

Gaius je izjavil:

http://www.rtvslo.si/evropska-unija/gro...

Sj važn, da mamo prost pretok blaga in ljudi, schengenski sistem naj kr razpade, ane jype? ;)
««
49 / 373
»»