» »

Pomoč[ASUS PRENOSNIK- NUJNO]

Pomoč[ASUS PRENOSNIK- NUJNO]

KlemenL ::

Pozdravljeni slo-tech-ovci.
Na vas se obračam z problemom, ki ga sam nisem znal rešiti na noben način.

Imam tale prenosnik: https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...
Prvo kar me zanima je, zakaj je tukaj naveden model F555LB-DM016D, na prenosniku piše K555L serija, ne najdem pa tega prenosnika na uradni ASUSovi strani ne pod eno ne pod drugo oznako.

Naslednji problem, ki je ubistvo razlog, da pišem pa je to, da ga nikakor nemorem razdreti. .
Priložene slike:

Rad bi zamenjal HDD v SSD, SSD imam že kupljen, ampak prenosnika nemorem spraviti narazen. Ima 10 šraufov, ter še enega zavarovanega z tisto kapico(verjetno dostop do procesorja)
Če mi kdo pomaga, mu častim pivo ali dve. Resno mislim.

Lp.
  • spremenil: KlemenL ()

AC_DC ::

Kapice ne moreš dvigniti ?

Kapice?:)

BigHugo ::

glej pod model X555, ki je anak modelu K555.

Ga pa je težko odpret, tako saj pravijo na IfixIt.
LP BigHugo

zzz_side ::

Disk je ponavadi dostopen od spodaj, vsekakor poskusi najprej odpreti tisto režo, ki je vidna od spodaj. Skoraj ne verjamem da postopek ne bi bil opisan v manualu od prenosnika.

Jaz imam Asus K550l (verjetno zgolj starejši model tvojega), v celoti ga razdrem na način, da na spodnji strani odšravfam prav vse! vijake, nato ga obrnem okoli, odprem in z zelo tankim ravnim izvijačem in osebno izkaznico poskušam ločiti zgornjo ploščo od ohišja. Ima več zatčev okoli in okoli. Sname se torej celotno tipkovnico vkljuno z trackpadom. Ko se ga dovolj losa, je potrebno paziti na kabla od tipkovnice in trackpada, ki gresta na matično ploščo, zato nikar ne smeš kar potegniti spredje stranice stran.
V primeru, da ne odšravfaš vseh vijakov, se gotovo odlomi sprednja stranica.
Vendar pri mojem sledeči postopek ni potreben če menjaš samo disk, saj je disk dostopen od spodaj. Na opisan način sem ga razdiral, ker sem menjal hdd v ssd, hdd pa sem nato vgradil namesto dvd-rom pogona. Za dostop do dvd pogona pa je bilo potrebno odpreti tudi sprednjo stranico.

@zzz_side najlepša hvala za odgovor. Problem je, da dejansko mojega modela ne najdem na internetu. Bom preveril v manualih, ki sem jih dobil zraven. Očitno imama malo drugače, ker moj nima niti možnosti samo menjave diska(kot vidiš na sliki). Tudi DVD-pogon kolikor sem gledo, negre kar tako ven. Če odstranim tisto "varovalo" tam, je lahko kaj narobe z garancijo?

EDIT: Našel manual na internetu v slovenščini: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X55...

Tam ko je odprtina, je dostop do RAM pomnilnika. O disku še vedno nič ne piše, kako se razstavi,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KlemenL ()

SimplTech ::

V tvojem primeru je treba iskati za navodila pri sorodnih, podobnih serijah prenosnikov. Dobil si že nekaj nasvetov, v katero smer poglej. Recimo tukaj je dobro prikazan model, ki na hitro spodaj izgleda precej podoben tvojemu: link

@SimplTech hvala ti, ta tip na videu ima super orodje za to, problem je da je tako na ozko to, da negre niti osebna oz list A4 papirja notri.Imaš kakšno idejo, s čim naj poskusim?

SimplTech ::

Rabiš trško in tanko plastiko. Za ta namen je dobra stvar trzalica za kitaro: Guitar pick

Imajo jih sigurno v glasbenih trgovinah, ali pa če poznaš koga, ki igra igra kitaro.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik do max. 350e

Oddelek: Kaj kupiti
242820 (2368) Dajarra
»

Problem pri nalaganju windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
8646 (551) Han
»