» »

Pošta Slovenije ne dostavi pomembnega sporočila - Kaj lahko storim?

Pošta Slovenije ne dostavi pomembnega sporočila - Kaj lahko storim?

Microsoft ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kaj lahko naredim v primeru, če pošta pač ni dostavila neke pošiljke. Ena izned težav je še ta, da pošta ni bila poslana kot priporočena pošiljka, ampak kot navadna pošta.

Moje informacije so take, da sem od pošiljatelja dobil zagotovilo, da je pošta bila poslana, od prejemnika pa, da pošta ni bila dostavljena. Seveda še nisem 100%, da je to pošiljko zgubil Pošta Slovenija, ampak me samo zanima, kaj vse lahko storim, če bom v prihodnje ugotovil, da je kriva.

Pošiljka pa nimela neke denarne vrednosti, ampak se je v njej nahajal pomemben podatek oz. vabilo. To nedostavljeno vabilo pa je potem imelo nekaj neprijetnih posledic....

by Miha

iration ::

Kolikor tole berem, se mi predvsem zdi, da vabilo ni bilo poslano.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Brane2 ::

Zakj se ne pozanimaš na pošti ?

Zagotovo ti lahko preberejo kaj iz pravilnika...

Vsak mesec razpošljem okrog brdo pošiljk (dobesedno) in se mi napake pošte dogajajo zelo redko, vendar se dogajajo. ž

Kolikor jaz vem, jim za navadno pisemsko pošiljko ne moreš nič. Še tega, da je bila stvar res oddana ne moreš dokazat, kaj šele da je bila pravilno naslovljena itd.

Tody ::

Jah če ni bilo priporočeno sem jest enkrat ene kartice pošiljal nepriporočeno pa so pol rekl da lahko povrnejo sam znamko, ne pa cele vrednosti ki so jo polomil.Če je tok pomembno bi pa res mogu reskirat par sit več :))

Microsoft ::

infectiphibian: Moje informacije so take, da sem od pošiljatelja dobil zagotovilo, da je pošta bila poslana....

Lejte, stvar je poslala neka ustanova. Kratica je ZOTKS (mislm, da je to zveza za tehnično kulturo).

Sam stvar je v tem, da to vabilo nima nobenega denarnega pomena, ampak je vredna BILA samo informacija. Ker, če bi jst dobu to vabilo, potem bi lahka jst dele mel doma zlato sovo --> t.j. zlato priznanje na državnem prvenstvu iz tehničnega področja v Mariboru. To sklepam po em, da mi je predsednik komisije reku: "Škoda, da vas ni blo na tekmovanje, ker če bi pršl, bi lahka dobil zlato priznanje."
Seveda to ne pomen, da bi ga, sam sploh nism mel možnostim, da bi tekoval. Stvar je bla v tem, da brez vabila ni blo prevoza stvari, na kateri sm izdelu raziskovalno nalogo. Dobu sm ultimat: "Če ni vabila, se tista stvar x pač ne bo vozla gor."
Jst sm pa že par tednu prej reku, da bi rad da gre to zravn, pol se mi je pa vse v enem dnevu zasuknal.
Seveda bi lahka šou tekmovat brez tiste stvari x, sam jst sm po tistem, ko sm zvedu da stvari ne bomo gor nosl, zgubu vso motivacijo. PA še tak je, da slika nemore pokazat, kok stavr dela. Edino realno lahka vidiš tak, da je stvar predstavljena v živo.


Skratka, vabilo je pol melo neke take posledice...

by Miha

iration ::

Moje sožalje, resno.

Lahko pa da ima tisti, ki je dobil to Zlato sovo, kakšne veze (sorodstvene ali prijateljske) z tajnico te zveze, ki je razpošiljala vabila. Ali pa se je samo zatipkala pri naslovu.

Ugibam.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Highlag ::

Jaz ševedno čakam eno karico iz Krka, ki je bila poslana 1.5.2003 :D

Tody ::

A si pol dobil vabilo ?? Ker če si ga ma na koverti štempl pošte kje in kdaj je bila poslana

Microsoft ::

Ne, vabila nism dobu. Zdej sm zvedu, da v tajništvo ni pršlo, oni so ga pa poslali. Edina možnost je, da se je "zataknu" na centralnem tajništvu...:\

To pa še raziskujem.:D

by Miha

MadMicka ::

Moje izkušnje z našo pošto so res dobre. Sm pa glih zadnjič na pošti govoru z eno uslužbenko, je rekla, da jo je prejšn tedn full napizdeval direktor ene firme, češ pošte niso dobl, pol se je pa izkazal, da je pošto dvignila ena tajnica, šla nato na bolniško, druga pa za dvignjeno pošto ni vedla :))

freserovski ::

Ne se sekirat, v familiji nismo "dobili" priporočene pošiljke 2x. Enkrat jaz, bil je potni list, ki sem si ga na koncu moral sam iskat, klicat na cetis, celjsko pošto, potem pošto v našem kraju, no, za telefonom preživel ziher pol dneva in se pogovarjal z različnimi ljudmi. Vsi, celo oslužbenke na pošti so mi rekli, da se to pač dosti x naredi. Predvsem zaradi poštarjev, tako je tudi blo tukaj, ko je blo na dostavnem listu napisano, da je pustil obvestilo 3x, potem pač ne nosi več okol in pošta bi bla po petih dneh odromala nazaj pošiljatelju. No, drugič pa mama, pravtako je bila pomembna pošiljka, ki jo je zopet zasral isti poštar, in je dal podpisat drugi osebi, čeprav je pisalo gor izročiti osebno, sicer se je potem potrudil in delal celo popoldne "nadure", ker so se mu zatresla kolena zgleda, ker je mati zagrozila s tožbo 0:)
Mah, vsak ki lahko pijan vozi moped je lahko zgleda poštar:\ ;(
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

MadMicka ::

Cobra, pejt kdaj kej pošiljat preko italijanske pošte, da boš vidu, kaj je to slaba pošta.

Drugač, za tisti prvi primer, mi ni jasno kaj si hotu povedat? Da je pošiljka čakala na pošti in se potem vrnila pošiljatelju?? To je ja normalno. Tud tist drug primer sam po seb nič ne pove. Namreč, pošta se je lahko vročala tudi odraslim osebam v gospodinjstvu, tako da sploh ni nujno, da so bila kršena pravila.

freserovski ::

hja, je normalno, da se vrne pošiljatelju, ampak, če jaz ne dobim nobenega obvestila o tem, da me kaj čaka na pošti, kljub temu, da čakam doma na pošiljko pa ni normalno, ali pač?
Drugi primer : če bi izročil komu v našem gospodinjstvu bi blo tak normalno, ampak je izročil popolnoma drugi osebi, na drugem naslovu z drugačnim priimkom, to mi pa ni jasno kako je lahko to naredil.
No, skratka, v obeh primerih je zajebala pošta, ne mi...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

bobby ::

kot prvo: POMEMBNIH sporočil,pisem,itd se ne pošilja po navadni pošti ampak priporočeno (napaka iz strani pošiljatelja)

drugo: če je zadeva priporočena potem se MORA paket,pismo,... dostavit v roke prejemnika,ne družinskim članom in podobno. če naslovnika ni doma oz. je nedosegljiv potem se pošiljka vzame in čaka prejemnika na pošti 8 dni, ti pa dobiš sporočilo o prispelči pošiljki pred prag,v kaslc ali družinskemu članu.

a ni tko?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

freserovski ::

ja, bi naj bilo tako :D, jaz pa nisem dobil ne obvestila, da me čaka pošiljka, ne pošiljke :|
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

bobby ::

ja obvestilo te čaka v primeru, če je pošiljatelj poslal PRIPOROČENO!! če je navadno potem te obvestilo ne čaka ampak zadevo vrže kar v kaslc oz na prag.

ali je poslal priporočeno???
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Thomas ::

Enkrat je en poštar v Angliji peljal policijo na kraj na smetišču, kamor je 30 let odmetaval pošiljke, ki bi jih moral odnesti naslovnikom.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

YiMMi ::

Cobra.....Heh nevem al se ti je posta tak zasrala al si pa samo tak velik laznivec!
1.Potni list se nese v dostavo 2 x;samo osebno in se na posti drzi 15 dni
2.To se ne zgodi dosti krat ker je za potni list katerega je postar zjutraj podpisal ko ga je nesel na teren zagrozena kazen 1.000.000 SIT in celo zaporna kazen.
Ne vprasaj kako si sankcionran iz strani svojega delodajalca!
3.Potem si napisal citiram"
No, drugič pa mama, pravtako je bila pomembna pošiljka, ki jo je zopet zasral isti poštar, in je dal podpisat drugi osebi"
Druga oseba je bila oseba iz vase familije in vi ste izkoristli dobrosrcnost tega postarja ki vam je sal na roko da ni blo treba hodit na posto!P:D omembna pošiljka:D Verjetno sodisce!
4.Ali mate doma na hisi hisno stevilko in Postni nabiralnik z imenom....?ce tega ni ste si sami krivi za vse nastale nevsecnosti!

P.S odgovor na temo....
Posta Slovenije je odgovorna za navadno pisemsko posiljko ...problem nastane kako dokazat izgubo take posiljke...Nemogoce!Posiljka gre skozi tisoce rok;je neidentificirana;in je igla sred senika !
Za izgubo posiljke se lahko pod nosom obrises pa naj bo kriva posta ali posiljatelj!
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

freserovski ::

Opa, ne mi tega delat, lažnivec mi pa nebo nihče rekel, sorry!;(( , ehem, yimmi, preberi si vse moje poste in boš ugotovil, da oseba ni bila iz naše familije . Seveda imamo na poštnem nabiralniku priimek!
Hja, poštar je že podpisal, ampak jaz nisem od njega dobil ne obvestila(vsaj v nabiralniku ga ni blo, lahko, da ga je dal tistim, katerim je nesel tudi pošiljko od mame), ne potnega lista!
Za sankcije katere so sledile potem ne vem. Ker me je na koncu klicala oslužbenka iz Cetisa, kje se nahaja potni list in je bil na pošti, v mojem kraju, na pošiljki je bilo zapisano, da je poštar pustil 3 obvestila, ki pa jih nažalost v našem nabiralniku ni bilo. Če se nebi bil samo pozanimal o potnem listu, bi bil šel verjetno nazaj na cetis, ker je bil na pošti že 2 dneva od tistega, ko je poštar "napisal zadnje obvestilo".
Poštar verjetno ni dobil zaporne kazni:\ , prav tako ne kakšnih sankcij, ker potem nebi zdaj zopet zasral celotne zadeve!

Ja, in pošta se mi je zasrala do konca. Če pošiljam kakšen paket raje pokličem kako dostavno službo, vsaj zadevo korektno in brez napak opravijo.

P.S. ne, ni bilo iz sodišča, sorry :D
P.P.S Ja in hišno številko tudi imamo :D
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

crt ::

Glede na moje iskušnje z ZOTKo bi lahko trdil, da oni niso poslali vabila. Na letošnjem tekmovanju so eni skupini pozabili povedat, da imajo zagovor seminarskih nalog en teden pred ostalimi. Ko je ekipa prišla v cankarjev dom na zagovor so že imeli zmagovalno ekipo izbrano. Na ZOTKi so trdili, da so jih obvestili po pošti in po faxsu, vendar se je verjetno pošta izgubila.

lep pozdrav Črt

Pujcek ::

JimiBtn,

verjam na besedo, da posta ni zgubila tvojga vabila. vec o zvezi za tehnicno kulturo... pa tle nebi. lohk pa po mejlu ce te zanima (ceprav je po moje skoda zivecev). jebi ga.

lp
pujcek


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije - šalabajzerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8815798 (5869) dice7
»

Kam lahko podam pritožbo za Pošto Slovenije? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5715128 (8545) jocoj
»

Postar nastavlja posiljke na oglasno desko ali v prostor z postnimi predali

Oddelek: Loža
294624 (3467) Miki N
»

Dostavna služba dostavila kr nekomu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10022894 (16386) xxxul
»

Eno hitro vprašanje glede obvestila redarstva

Oddelek: Loža
376347 (4653) SkIDiver

Več podobnih tem