» »

Varnostna kopija

Varnostna kopija

Anney ::

Pozdravljeni, v kratkem dobim nov laptop namenjen samo SP-ju, v njem bo vgrajen SSD 250GB, ter namesto DVD-roma WD Black 500GB. V uporabi bo samo SSD, na disk HD (WD) pa bi rad preusmeril samo backup celotnega sistema in vseh datotek, ki se bodo ustvarjale sproti (torej dnevno, ali direkt). Najraje bi imel narejeno tako, da HD (WD) disk nebi bil viden v računalniku. Poganjal ga bo WIN10. Torej kako to urediti, saj tega nisem najbolj vešč.

user-pass ::

Lahko delas image backup, lahko pa po posameznih fajlih. Programov je ogromno, sam uporabljam http://www.goodsync.com/
Za skriti disk pa poglej na https://www.google.de/search?q=hide%20h...

Hvala. Sam windows pa tega ne omogoča, da se mu dela kopletni backup na drug disk, naprimer pred izklopom ali ob določeni uri ali sproti?

user-pass ::

Omogoca. Ni tako fleksibilen sicer, za osnovno rabo pa je ok. "Windows Backup" tool ali pa "Backup & Restore" se imenuje.

Aha super, tole rabim saj bom beckupal vse komplet primarni disk v primeru kakršnihkoli težav. Čimmanj kompliciranja, tisti exel-ovi, pdf in pa word dokumenti pa tako ne zasedejo dosti, za kaj drugega pa se ne rabi.
Če pa je poleg teh dokumentov varnostna kopija sistema in naloženega programovja pa še toliko bolje. :)

dronyx ::

Pri varnostni kopiji moraš vedeti, kaj želiš doseči. Če samo enkrat dnevno kopiraš neke podatke iz enega diska na drugega se ti lahko zgodi, da ti recimo nek virus zašifrira določene datoteke, ti pa jih potem v taki obliki kopiraš na drug disk in imaš potem na obeh pokvarjene podatke, s katerimi si ne moreš dosti pomagat. Včasih bi rad dobil kopijo datoteke iz določenega dne, ker si vmes kaj pokvaril itd. Torej samo "mirror" kot varnostna kopija ni vedno dobra rešitev (deluje v primerih, ko odpove en disk). Eni backupe izvajajo tako, da recimo vsak dan kopira samo spremembe na backup disk in ne prepiše podatkov za določeno obdobje (recimo 14 dni ali več). Tako lahko dobiš nazaj iz backupa točno stanje na določen dan...

Lahko kaj več o tem, kako in kaj in s čim?

dronyx ::

Anney je izjavil:

Lahko kaj več o tem, kako in kaj in s čim?

Včasih sem jaz uporabljal tole za backup (za privat uporabo). Tak program ti omogoča fleksibilnost, da si nastaviš svoj backup po želji. Recimo "differential" backup pomeni, da boš en dan kopiral vse podatke (samega sistema po moje nima smisla na tak način, če že potrebuješ backup sistema - Windows - narediš "image" oz. sliko diska), naslednjih reciva 14 ali 30 dni pa potem samo spremembe od zadnjega "full backupa". "Incremental" način je podoben, le da ne kopira vse spremembe od zadnjega full backupa ampak samo vsakodnevne spremembe...

Če imaš firmo so rezultat tvojega dela verjetno neki dokumenti, tehnične slike, tabele, baze itd. Po moje ti mora pravilno nastavljen backup omogočiti, da prideš do stanja podatkov določenega dne za neko razumno obdobje. Če ne obdeluješ ravno video posnetkov pa predvidevam da nimaš ravno TB podatkov za backup, tako da prostor ne bi smel biti problem.

Pri backupu moraš imeti vedno v mislih, da je to tvoja rešitev, če pride do težav in razmisliti moraš čim več možnih scenarijev. Najslabše kar se ti lahko zgodi je, da misliš da imaš delujoč backup, čez eno leto ko ga pa res potrebuješ pa ugotoviš, da ti sistem že dolgo ni izvajal varnostne kopije pravilno! Sem videl že precej nesrečnih primerov, ker so ljudje na to enostavno pozabili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Tale mi je všečen. Dela na tak način kot si opisal.
https://www.bvckup2.com/
http://www.pcworld.com/article/2369334/...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Moram povedati, da je tale programček odličen. Majhen, hiter in dela perfektno, spreminja samo tiste podatke, ki se dejansko spremenijo v originalu, bidisi je to beležnica ali office dokument ali ostalo. Priporočam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows backup in restore - prosim za pomoč

Oddelek: Operacijski sistemi
202132 (994) BorutK-73
»

Varnostno kopiranje in arhiviranje v malih in mikro podjetjih (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6111364 (9753) borisk
»

Rešitev za sproten backup 40-ih računalnikov

Oddelek: Programska oprema
445644 (3900) aleksander10
»

Backup podatkov in ne sistema

Oddelek: Programska oprema
273809 (2904) axee
»

Backup app?