Forum » Pomoč in nasveti » Internet dela počasi
Internet dela počasi
twom ::
Telemach 8/1Mb paket.
Prenosnik i5 (prva gen), 4 MB RAM, 250 GB Cruical MB100 (naredil sem 3 particije), Windows 7/64 clean install + driverji (kjer je bil oranžen trikotnik s klicajem).
Vsi update-i (M$ spy updejte bom še odstranil) in zaenkrat samo par programov (LibreOffice, notepad++, firefox, chrome, adobe flash). Nobenih addov, blockov, antivirusa.
Speedtest.net in testmy.net pokažeta v redu hitrosti, v praksi pa ne dela.
V čem je fora?
Lp,
Peter
Prenosnik i5 (prva gen), 4 MB RAM, 250 GB Cruical MB100 (naredil sem 3 particije), Windows 7/64 clean install + driverji (kjer je bil oranžen trikotnik s klicajem).
Vsi update-i (M$ spy updejte bom še odstranil) in zaenkrat samo par programov (LibreOffice, notepad++, firefox, chrome, adobe flash). Nobenih addov, blockov, antivirusa.
Speedtest.net in testmy.net pokažeta v redu hitrosti, v praksi pa ne dela.
V čem je fora?
Lp,
Peter
technolog ::
Kaj ne dela? Več boš moral povedat.
Si na kablu? Če nisi, se priklopi na kabel in probaj ponovno.
Si na kablu? Če nisi, se priklopi na kabel in probaj ponovno.
Ko kliknem bližnjico do strani se nalaga zelo dolgo časa. Datoteke prenaša spodobno hitro (potem ko začne).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Frenckie ::
Kaj imaš od naprav?
Telemach-ov modem/router ali modem in svoj router.
Si povezan žično ali brezžično (wifi)?
Telemach-ov modem/router ali modem in svoj router.
Si povezan žično ali brezžično (wifi)?
Imam modem in wifi dd-wrt starejši buffalo. Vse sem power-cyclov, priključeval po korakih. Testiral sem direktno s kablom na modemu in preko WiFI.
Pojavlja se zadnje tedne.
Pojavlja se zadnje tedne.
crniangeo ::
pomojem te dnsji hecajo , probaj si za foro na svojem pcju nastavit statične dnsje in sicer 8.8.8.8 :)
Ce imaš windows 10, si v updateih poišči kako disablaš p2p updatanje:)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
SeMiNeSanja ::
pomojem te dnsji hecajo , probaj si za foro na svojem pcju nastavit statične dnsje in sicer 8.8.8.8 :)
Tudi jaz mislim, da je fora v DNS-ih. Če si menjaval ponudnika in imaš v seznamu DNS strežnikov katerega od starega ponudnika, ti ta ne bo razreševal zahtevkov, računalnik čaka na timeout, potem šele proba naslednji DNS strežnik, tebi pa se vse skupaj zdi počasno.
Tudi tisti trikotniček s klicajem, ki si ga omenjal, je lahko znak za DNS težave.
Naredi tako, kot je že @crniangeo predlagal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do bwin.com (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 47137 (17765) | Andro457 |
» | Nastavitve internetaOddelek: Omrežja in internet | 1931 (1482) | Daniel |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9339 (5449) | Bakunin |
» | ni interneta v brskalnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 1320 (892) | Killermode |
» | internet ne delaOddelek: Omrežja in internet | 718 (633) | amigo_no1 |