» »

Siol TV preko routerja?!

Siol TV preko routerja?!

Kurzweil ::

Bliža se evropsko prvenstvo v košarki in v tem obdobju sem se odločil, da si dam televizijo bližje. Zanima me kako bi najlažje to izvedel. Stvar pa je sledeča imam Siol Trio in njihov modem, imam 2 Siol Boxa (seveda oba naročniška). Trenutno sta ob STBja priklopljena na modem.

Na drugem koncu pa imam iz prej omenjenega modema priklopljen soliden router TP-Link TL-WR1043ND. Torej če bi hotel, da je eden Siol box še vedno priklopljen na modem, drugega pa bi priklopil na router, ki je kot sem prej omenil priklopljen na modem.

Torej kaj potrebujem bo en UTP kabel zmogel data in video prenašat in če je temu tako, to verjetno pomeni da moram na routerju potem tisti port kamor bom priklopil Siol box nastaviti verjetno na video in ne data? Je to sploh izvedljivo?

xda develope ::

Ne vem če gre v praksi ampak v teoriji bi moglo iti če na modemu nastaviš port od router na trunk(samo vedi potem router nebo uporaben za internet).Siol boxi uporabljajo (trunk port ne video).

SaXsIm ::

En kabel bo to seveda brez problema zmogel, vprašanje je samo v izvedbi routinga. Sam bi za začetek poizkusil tako, da bi v lan port routerja vklopil modemov video trunk, potem pa preveril, ali lahko za vsak port na routerju nastavljaš svoj VLAN. VLANe pa bi skonfiguriral tako, da bi ti potem samo na dveh portih delal multicast od video trunka, na ostalih pa ne.

Si pa seveda zadevo podal malce nejasno. A UTP kabel od routerja pa do mesta priključitve boxa že obstaja? A imaš na njem priključen računalnik? Če ne, zakaj potem vmes sploh priklapljati router?
SaXsIm

Daniel ::

Najbolj enostavno je potegniti še en kabel, če je to izvedljivo. Bo še najmanj problemov s konfiguriranjem.

Izvedljivo je sicer marsikaj, se pa pojavljajo določene težave pri routerjih, ki ne podpirajo IGMP snooping-a. Tam ti namreč IPTV ustvari promet na vseh portih in tudi na WiFi, kar precej poslabša učinkovitost.

Težava v tvojem primeru bo predvsem to, da se pri SIOL-u promet ne pošilja enako kot pri T2, kar pomeni, da če boš imel na modemu nastavljen port na TRUNK, ti bo internet najbrž delal, TV pa verjetno ne bo prišla skozi, ker ta router tovarniško ne omogoča takšnega nastavljanja.

cekr ::

Če je port nastavljen na "trunk", morata iti čez tako video, kot tudi internet. Ni treba še enega kabla.
Potem lahko to naprej deliš s switchem ali pa z routerjem.
Router mora podpirati multicast oz. nekaj takšnega, ki spusti čez še video del.
Lahko pa router nastaviš kot Access point pa ni nobenih problemov. Je pa res, da izgubiš vse bonbončke.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop več televizij na telekomov modem

Oddelek: Omrežja in internet
287704 (4520) Vaseer
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255400 (3741) Daniel
»

Nova škatla, novi problemi

Oddelek: Omrežja in internet
198255 (4148) kihc
»

Siol IPTV - 2 switcha in trunk

Oddelek: Omrežja in internet
118613 (7865) liver
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

Oddelek: Omrežja in internet
194920 (4123) CyberDuck

Več podobnih tem