Forum » Pomoč in nasveti » Recovery partition Asus eee 1005pe problem
Recovery partition Asus eee 1005pe problem
tntn3000 ::
Pozdravljeni, zanima me, kako rešiti naslednji problem:
Na omenjenem prenosniku se mi naenkrat sistem ni želel več zagnati in sem z boot-repair-disk preko usbja popravljal mbr (z recommended settings :(). Po tem se je sistem sicer bp zagnal, sta pa se spremenili EFI in RECOVERY particiji (obe kaže diskmng kot primary partition z dodeljenimi crkami,...) in jih ni več mogoče uporabiti za factory reset. Se da to kako enostavno popraviti? Ali vsaj zapisati recovery cd/dvd iz take recovery particije (podatki so sicer nedotaknjeni) in jo potem ponovno narediti? Vnaprej hvala za pomoč!
Na omenjenem prenosniku se mi naenkrat sistem ni želel več zagnati in sem z boot-repair-disk preko usbja popravljal mbr (z recommended settings :(). Po tem se je sistem sicer bp zagnal, sta pa se spremenili EFI in RECOVERY particiji (obe kaže diskmng kot primary partition z dodeljenimi crkami,...) in jih ni več mogoče uporabiti za factory reset. Se da to kako enostavno popraviti? Ali vsaj zapisati recovery cd/dvd iz take recovery particije (podatki so sicer nedotaknjeni) in jo potem ponovno narediti? Vnaprej hvala za pomoč!
Update: EFI particijo sem zrihtal z fdiskom in deluje (v biosu se pojavi boot booster), recovery particije pa zgleda še zmeraj ne vidi...
Sem kar sformatiral vse skupaj in na novo naložil oem w7 s travnika, recovery particijo pa naredil z aomei onekey... btw, tale problem z asus eee je kar pogost in ga še niso oz. ga najbrž ne bodo poštimali - recovery dvd-ji za 50$ so jim pošli... ;)
@admin lahko zaklene / zbriše temo
@admin lahko zaklene / zbriše temo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Recovery particija in prenosnik.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2223 (1908) | D3m0r4l1z3d |
» | Upravitelj diskov kaže nekaj, računalnik nekaj drugegaOddelek: Pomoč in nasveti | 2321 (2115) | novuporabnik |
» | Dualboot Debian/Windows 7 in GPTOddelek: Operacijski sistemi | 1683 (1295) | MrStein |
» | HP prenosnik formatiranje, resize particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2035 (1923) | 1309976 |
» | Dostop do recovery particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1009 (896) | axee |