Forum » Pomoč in nasveti » Čudne mape na disku
Čudne mape na disku
Robocop1 ::
Z drugega računalnika sem kopiral neke slike na svoj ključek in poleg teh slik so se ustvarile še neke dodatne mape. Zdaj pa sem slike s ključka kopiral še na svoj računalnik. Čeprav tistih map nisem izbral, so se vseeno nekako ustvarile na mojem računalniku. Gre za mape s čudnimi imeni. Ker ime vsebuje razne simbole (lomljeni in zaviti oklepaji, afna, poševnice itd.) teh map ne morem niti odpreti niti izbrisati. Prav tako pa ne morem zbrisati niti nobene nadrejene mape. Če odprem lastnosti mape, mi pokaže, da je mapa velika 200GB - kar seveda ni res, saj je particija velika le nekaj čez 100GB.
Če bi imel pri sebi kakšno live Linux distribucijo, bi te mape lahko zbrisal (v Linuxu te znaki nimajo nobenega pomena, v Windowsih pa). Ker pa nimam Linuxa, iščem kakšno drugo možnost. Obstaja kakšen program ali kakšen postopek za Windows, ki lahko zbriše te mape?
Če bi imel pri sebi kakšno live Linux distribucijo, bi te mape lahko zbrisal (v Linuxu te znaki nimajo nobenega pomena, v Windowsih pa). Ker pa nimam Linuxa, iščem kakšno drugo možnost. Obstaja kakšen program ali kakšen postopek za Windows, ki lahko zbriše te mape?
ST-777 ::
r3dkv1c4 ::
če te prav razumem, imaš problem pri dostopu in je ne moreš pobrisat?
uporabi unlocker:
http://filehippo.com/download_unlocker/
uporabi unlocker:
http://filehippo.com/download_unlocker/
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Robocop1 ::
Nimam nobenih problemov pri dostopu. Ime vsebuje različne znake, ki se v poimenovanju v Windowsih ne smejo uporabljati.
Te vsi znaki imajo v sistemu Windows določen pomen. Recimo, če odprem ukazni poziv in vpišem ukaz za brisanje: del [ime_datoteke]. Tega seveda ne bo pobrisalo, ker imata zvezdica ali vprašaj določen pomen - nadomestitev znaka ali več njih. Prav tako ima tudi dvopičje določen pomen - označuje pogon, ali mogoče lomljeni oklepaj - preusmeritev toka itd. Zaradi tega v Windowu pod nobenim pogojem ne morem odstraniti te mape.
Linux ni tako strog pri poimenovanju in zato mape brez problema tudi zbriše. Edina težava je, ker trenutno nimam nameščenega Linuxa in tudi nimam pri sebi USB ključka ali CD-ja, kamor bi zapekel kakšno live distribucijo. Zaradi tega iščem kakšno možnost, da mapo pobrišem kar v Windowsih. Saj ni tako nujno, vendar me zanima ali je res edina možnost brisanje pod Linuxom.
Te vsi znaki imajo v sistemu Windows določen pomen. Recimo, če odprem ukazni poziv in vpišem ukaz za brisanje: del [ime_datoteke]. Tega seveda ne bo pobrisalo, ker imata zvezdica ali vprašaj določen pomen - nadomestitev znaka ali več njih. Prav tako ima tudi dvopičje določen pomen - označuje pogon, ali mogoče lomljeni oklepaj - preusmeritev toka itd. Zaradi tega v Windowu pod nobenim pogojem ne morem odstraniti te mape.
Linux ni tako strog pri poimenovanju in zato mape brez problema tudi zbriše. Edina težava je, ker trenutno nimam nameščenega Linuxa in tudi nimam pri sebi USB ključka ali CD-ja, kamor bi zapekel kakšno live distribucijo. Zaradi tega iščem kakšno možnost, da mapo pobrišem kar v Windowsih. Saj ni tako nujno, vendar me zanima ali je res edina možnost brisanje pod Linuxom.
fosil ::
Preden jih zbrišeš poglej kaj je noter.
Po mojem ne gre za znake, ampak za pravice nad temi mapami.
Če lahko po teh mapah brskaš, še ne pomeni, da imaš tudi pravice za brisanje.
Poguglaj: take ownership.
Sicer pa, kaj ti napiše če jih hočeš zbrisat?
Po mojem ne gre za znake, ampak za pravice nad temi mapami.
Če lahko po teh mapah brskaš, še ne pomeni, da imaš tudi pravice za brisanje.
Poguglaj: take ownership.
Sicer pa, kaj ti napiše če jih hočeš zbrisat?
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
r3dkv1c4 ::
Z drugega računalnika sem kopiral neke slike na svoj ključek in poleg teh slik so se ustvarile še neke dodatne mape. Zdaj pa sem slike s ključka kopiral še na svoj računalnik. Čeprav tistih map nisem izbral, so se vseeno nekako ustvarile na mojem računalniku
tu imaš vse napisano, če ne razumeš od kje in zakaj so se pojavile mape.
Nehaj komplicirat in jih lepo pobriši.....če te motijo.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadležna bližnjica na ključkuOddelek: Pomoč in nasveti | 1980 (1803) | AC_DC |
» | Neznane mape v zunanjem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1348 (1011) | Jerry000 |
» | ne morem izbrisati datotekOddelek: Pomoč in nasveti | 8688 (7802) | Yossarian |
» | Sumljiva mapa - ne morem je izbrisatiOddelek: Pomoč in nasveti | 2226 (1923) | vklemen |
» | Brisanje Zaklenjene mape.Oddelek: Operacijski sistemi | 1251 (1083) | supaFlaj |