Forum » Elektrotehnika in elektronika » AT v ATX napajalnik
AT v ATX napajalnik
simpsons ::
Rad bi predelal AT napajalnik v ATX. Imam star AT napajalc in ATX kabel.
Ali je možna predelava?
Če je kdo že to izvajal bi blo fajn če bi mi lohk kakšen navodil dal.
Ali je možna predelava?
Če je kdo že to izvajal bi blo fajn če bi mi lohk kakšen navodil dal.
simpsons ::
ja pa če iz 12 V narediš 3,3 V kar je zelo lahko izvedljivo.
Če je to edini problem pol se da.
Če je to edini problem pol se da.
Azrael ::
Iz ATX na AT bi še šlo, obratno pa se po moje ne splača. Problemi so linije 3.3 V (tok okoli 14 A) in stand by napetost 5 V (tok vsaj 1 A). Potem imaš še problem vklopa tj. PS-ON linija. Za tak poseg bi moral obstoječ napajalnik močno predelati in stroški bi močno presegli stroške za nakup novega in kvalitetnega ATX napajalnika.Lahko pa obstoječ AT napajalnik porabiš kot drugi napajalnik v škatli, o čemer je že bilo pisano v člankih na st.
Lp, Azrael
Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
stromar ::
Se da in to čist simpl
Napajalec za 3.3V nima drugega navitja na transformatorju, ampak preko tranzistorja zmanša napetost iz 5V na 3.3V. Tranzistor mora bit dobro hlajen, kar v napajalcu z ventilatorjem tudi je.
Poleg tega rabiš še 5V stnd-by, in vklop preko matične plošče. 5V stnd-by lahko narediš z ločenim transformatorjem in 7805 stabilizatorjem, vklop pa z relejem in tranzistorjem
bi razložil bolj natančno, a se moram it učit za test
Napajalec za 3.3V nima drugega navitja na transformatorju, ampak preko tranzistorja zmanša napetost iz 5V na 3.3V. Tranzistor mora bit dobro hlajen, kar v napajalcu z ventilatorjem tudi je.
Poleg tega rabiš še 5V stnd-by, in vklop preko matične plošče. 5V stnd-by lahko narediš z ločenim transformatorjem in 7805 stabilizatorjem, vklop pa z relejem in tranzistorjem
bi razložil bolj natančno, a se moram it učit za test
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 napajlnika v 1 plato.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1838 (1534) | T0RN4D0 |
» | 2x ATX: brez relejaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2221 (1940) | Azrael |
» | PC napajalnik kot napajalnik za vrtalni stroj?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1783 (1552) | stromar |
» | Vezava 2 atx napajalnikov z izkorisceno deljeno mocjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2500 (2118) | Brane2 |