Forum » Problemi človeštva » ZDA, volitve 2016 in politična ureditev
ZDA, volitve 2016 in politična ureditev
Temo vidijo: vsi
jype ::
joze67> Republikanskih kandidatov je več kot demokratskih
Tudi demokratskih volilcev je več kot republikanskih.
Tudi demokratskih volilcev je več kot republikanskih.
windigo ::
Jaz ze od zacetka trdim, da je Trump najboljse, kar se je lahko demokratom zgodilo. Z njem dejansko imajo sanse, da bo novi predsesnik ponovno demokrat.
Ja, ampak če slučajno pride na vrh pri Demokratih Sanders in mu stoji nasproti Trump in se začne na ves glas dreti: "Socializem, socializem", zmaga Trump.
(pri Hillary pa ta taktika ne bi delovala, tako da bo v tem primeru na drugi strani kakšen Bush, ali pa, če bo precenil, da tako nima šans, kak sparing partner)
bpbpbp> Ja, ampak če slučajno pride na vrh pri Demokratih Sanders in mu stoji nasproti Trump in se začne na ves glas dreti: "Socializem, socializem", zmaga Trump.
Ne.
V resnici je ta dinamika precej jasna: Če kandidatka demokratske stranke postane Hillary, potem je edina možnost da zmaga na nacionalnih volitvah ta, da na drugi strani kandidira Trump - ker bo v tem primeru ogromno ljudi odšlo na volitve volit proti Trumpu, čeprav jih Hillary ne prepriča. Če postane Bernie, potem je v resnici vseeno, kdo je kandidat na republikanski strani, ker:
Republikanci zmagajo izključno takrat, kadar ostali volilci ostanejo doma.
Ne.
V resnici je ta dinamika precej jasna: Če kandidatka demokratske stranke postane Hillary, potem je edina možnost da zmaga na nacionalnih volitvah ta, da na drugi strani kandidira Trump - ker bo v tem primeru ogromno ljudi odšlo na volitve volit proti Trumpu, čeprav jih Hillary ne prepriča. Če postane Bernie, potem je v resnici vseeno, kdo je kandidat na republikanski strani, ker:
Republikanci zmagajo izključno takrat, kadar ostali volilci ostanejo doma.
Nissan_GTR ::
Trumpa podpiram, ker je edini neodvisen kandidat, ki si kampanjo financira sam. Vsi drugi v obeh strankah so marionete lobistov.
bluefish ::
Si naiven, če misliš, da v primeru dejanskega predsedovanja ne bi sestankoval z lobisti. Pravzaprav je pri lakomnem človeku, ki tako rad izpostavlja denar, še večja verjetnost, da bi se oziral le na kapital.
Nissan_GTR> Trumpa podpiram, ker je edini neodvisen kandidat, ki si kampanjo financira sam. Vsi drugi v obeh strankah so marionete lobistov.
Trumpa ne podpiram, ker so njegove politične ambicije jasne: Ljudji, ki iščejo krivca za svoje težave v posameznih etničnih ali verskih skupinah, lahko precej manj plača kot ljudi, ki se povezujejo v sindikate in zahtevajo višji standard.
Trumpa ne podpiram, ker so njegove politične ambicije jasne: Ljudji, ki iščejo krivca za svoje težave v posameznih etničnih ali verskih skupinah, lahko precej manj plača kot ljudi, ki se povezujejo v sindikate in zahtevajo višji standard.
Zheegec ::
Nissan_GTR je izjavil:
Trumpa podpiram, ker je edini neodvisen kandidat, ki si kampanjo financira sam. Vsi drugi v obeh strankah so marionete lobistov.
To je še hujše. Njegov tax plan zelo očitno največ bonusov prinese ravno njemu in ostalim milijarderjem. To je še bolj direktno, kot če zmaga kakšna Hillary ali Cruz, ki so marionete velikih koorporacij. Edini, ki to ni, je Bernie Sanders. Pa mogoče Elizabeth Warren.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
7tom1ja ::
Nissan_GTR je izjavil:
Sanders
Massacra ::
Nissan_GTR je izjavil:
To je še hujše. Njegov tax plan zelo očitno največ bonusov prinese ravno njemu in ostalim milijarderjem. To je še bolj direktno, kot če zmaga kakšna Hillary ali Cruz, ki so marionete velikih koorporacij. Edini, ki to ni, je Bernie Sanders. Pa mogoče Elizabeth Warren.
Kriminal, tisti korporativni in banksterski, je del ameriške vlade in kongresa že od finančne krize v 30 letih prejšnjega stoletja, dejansko pa že od konca sužnjelastništva v USA:
http://themindunleashed.org/2015/12/jud...
friendbreez> Kriminal, tisti korporativni in banksterski, je del ameriške vlade in kongresa že od finančne krize v 30 letih prejšnjega stoletja,
A ta kriminal je samemu sebi postavil 90% davčno stopnjo? Čudaški kriminal.
friendbreez> Kriminal, tisti korporativni in banksterski, je del ameriške vlade in kongresa že od finančne krize v 30 letih prejšnjega stoletja,
Link prosim!
Pa še to: http://mobile.nytimes.com/2015/12/04/bu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Massacra ()
friendbreez> Link prosim!
http://www.politifact.com/truth-o-meter...
friendbreez> Pa še to:
Ja, vsi vemo, da obstajajo tudi ljudje, ki nimajo nikoli dovolj.
Še mainstream je začel ugibat, ko gre tako daleč:
http://www.bbc.com/news/world-us-canada...
http://www.politifact.com/truth-o-meter...
friendbreez> Pa še to:
Ja, vsi vemo, da obstajajo tudi ljudje, ki nimajo nikoli dovolj.
Še mainstream je začel ugibat, ko gre tako daleč:
http://www.bbc.com/news/world-us-canada...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Jure, individuals so bili obdavčeni 90%. Jaz ne govorim o teh, ampak o korporacijah in banksterjih.
friendbreez> Jaz ne govorim o teh, ampak o korporacijah in banksterjih.
Kdo so banksterji? To niso posamezniki?
Korporacije so bile takrat obdavčene z okoli 50%, kar je bistveno več kot danes - je pa tudi prav, da so korporacije obdavčene manj, ker so obvezane slediti zakonodaji pri porabi vsakega centa, česar pri posameznikih ni.
Kdo so banksterji? To niso posamezniki?
Korporacije so bile takrat obdavčene z okoli 50%, kar je bistveno več kot danes - je pa tudi prav, da so korporacije obdavčene manj, ker so obvezane slediti zakonodaji pri porabi vsakega centa, česar pri posameznikih ni.
Jim Jones ::
Trump je Ameriko in medije postavil na glavo.
Trump ima tisto česar drugi nimajo oziroma si želijo, da bi imeli. Jezik. On je šel preko meje in je rekel tisto, kar si nihče ne upa oziroma tisto, kar imajo nekateri v glavah. Zaradi tega bo na koncu tudi zmagal, ker ima jezik ima karizmo in ni tako kot ostali kandidati, ki se neprestano prilizujejo en drugemu. Ni politično korekten kar je nekaj novega in zato ima tako pozornost. Seveda ima tudi veliko prednost, ker je milijarder in si sam financira kar si želi in tako lahko na dan naredi do 7 intervjujev in 1 govor medtem ko morajo drugi kandidati prositi svoje sponzorje.
Trump ima tisto česar drugi nimajo oziroma si želijo, da bi imeli. Jezik. On je šel preko meje in je rekel tisto, kar si nihče ne upa oziroma tisto, kar imajo nekateri v glavah. Zaradi tega bo na koncu tudi zmagal, ker ima jezik ima karizmo in ni tako kot ostali kandidati, ki se neprestano prilizujejo en drugemu. Ni politično korekten kar je nekaj novega in zato ima tako pozornost. Seveda ima tudi veliko prednost, ker je milijarder in si sam financira kar si želi in tako lahko na dan naredi do 7 intervjujev in 1 govor medtem ko morajo drugi kandidati prositi svoje sponzorje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jim Jones ()
Američani imajo resen problem, če volijo na podlagi šova. Volitve so že same po sebi ena velika predstava, ampak to klovnarjenje gre pa malo predaleč.
Skratka, eno leto komedije je kul, sledi pa mandat, katerega posledice so lahko hujše od nekaj kislih nasmehov.
Skratka, eno leto komedije je kul, sledi pa mandat, katerega posledice so lahko hujše od nekaj kislih nasmehov.
Američani imajo resen problem, če volijo na podlagi šova. Volitve so že same po sebi ena velika predstava, ampak to klovnarjenje gre pa malo predaleč.
Zakaj pa 1x za spremembo ne bi bilo drugače? Po 100 tih letih so se verjetno ljudje že naveličali laži in vseh obljub ter politične korektnosti. Zakaj pa vsaj 1x ne bi bilo malo drugače. Zakaj mora vsak politik govoriti lepo in igrati, jaz tega ne maram sploh igranja in fake nasmehi itd.
Aha, tebi je torej važno, da politik vrti jezik, čeprav govori bedarije, ki z realnostjo nimajo blage veze?
Slovenistan ::
Kot da se kateri politik do sedaj pa ni lagal
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal
Štos> Zakaj pa 1x za spremembo ne bi bilo drugače?
Saj je že bilo drugače - in še bo. Nobene potrebe ni, da bi moralo biti tako slabo, kot Trump napoveduje.
Štos> Zakaj mora vsak politik govoriti lepo
Saj ne govori lepo, govori resnico:
EDIT: napačn video URL
Saj je že bilo drugače - in še bo. Nobene potrebe ni, da bi moralo biti tako slabo, kot Trump napoveduje.
Štos> Zakaj mora vsak politik govoriti lepo
Saj ne govori lepo, govori resnico:
EDIT: napačn video URL
Zgodovina sprememb…
Aha, tebi je torej važno, da politik vrti jezik, čeprav govori bedarije, ki z realnostjo nimajo blage veze?
Ja kot osebi, ki ne mara politike in je nikoli nisem spremljal (ker so to zame sami lažnivci) se mi zdi fino, da je vsaj 1x za spremembo nekdo, ki ima jajca in si upa povedati. Vidim, da ti še vedno dobro prenašaš vse laži in obljube upam, da boš vsaj do Slovenskih volitev spremenil svoj pogled na lažnivce. Govori bedarije praviš? Kdo pa jih ne? Tebi se samo zdi, da so pri Trumpu te bedarije grozne, ker se pač drugače izrazi, ker seveda nisi navajen. Sem prepričan, da je Trump sposoben storiti več kot kateri koli drugi kandidate v to sem 100%.
Zgodovina sprememb…
Štos> ki ima jajca in si upa povedati.
Ki si upa povedati, da je zemlja ravna, da klobase rastejo na drevju, da črnci smrdijo in da so Slovenci alkoholiki?
Ki si upa povedati, da je zemlja ravna, da klobase rastejo na drevju, da črnci smrdijo in da so Slovenci alkoholiki?
Štos> ki ima jajca in si upa povedati.
Ne. Trump je bil edini od kandidatov, ki je brez problema rekel da bo bombandiral ISIS in olje pri tem ni čakal niti sekundice medtem, ko bi se ostali kandidati verjetno najraje z ISIS-om pogajali za mizo hah. Recimo to je samo en primer. Ostali kandidati temu sploh ne posvečajo veliko časa. Plus edini je, ki bi se s Putinom dobro ujel...
Zgodovina sprememb…
Ja kot osebi, ki ne mara politike in je nikoli nisem spremljal (ker so to zame sami lažnivci) se mi zdi fino, da je vsaj 1x za spremembo nekdo, ki ima jajca in si upa povedati. Vidim, da ti še vedno dobro prenašaš vse laži in obljube upam, da boš vsaj do Slovenskih volitev spremenil svoj pogled na lažnivce. Govori bedarije praviš? Kdo pa jih ne? Tebi se samo zdi, da so pri Trumpu te bedarije grozne, ker se pač drugače izrazi, ker seveda nisi navajen. Sem prepričan, da je Trump sposoben storiti več kot kateri koli drugi kandidate v to sem 100%.
Saj ni problem, da si upa povedati. Sanders si tudi upa direktno povedati, da je celoten volilni sistem skorumpiran in to jasno in glasno na največjih medijih/debatah. In tukaj ima prav. Da pa samo "imaš jajca" in blebetaš neumnosti... no... to je imel tudi Hitler. Pa to, da Trump vsakič malo spremeni svoje izjave, ali pa govori zelo nekonkretno (v to moramo pogledati, tudi to je zanimivo) je tudi znak nepoštenja in pripravljanja na to, da lahko kot predsednik počne kar koli. Isto Hillary. Sanders je edini, ki ima na 99% težav konkreten in direkten predlog, ki ni "moramo razmislit, moramo pogledat". Zato je tudi tako popularen med mladimi, ker že 40+ let govori isto resnico in se ne spušča na osebni nivo. Vse, kar bi Trump znal narediti je zavoziti vse skupaj. Človek niti ne pozna pol ustave, ne pozna zunanje politike (ne ve, kdo so Suniti in kdo Šiiti), in je na vprašanja zunanje politike povedal, da "se bo o tem pozanimal, ko bo postal predsednik". Njegov tax plan je čista šala in bi bankrotiral USA, razen če preprosto poreže pol programov v obstoju (ali pa skoraj pol vojaškega proračuna, kar ne bo nikoli naredil). Čisto po naključju pa seveda njegov tax plan najbolj koristi multimiljarderjem, kot je on sam. Res veliko naključje.
Ne. Trump je bil edini od kandidatov, ki je brez problema rekel da bo bombandiral ISIS in olje pri tem ni čakal niti sekundice medtem, ko bi se ostali kandidati verjetno najraje z ISIS-om pogajali za mizo hah. Recimo to je samo en primer. Ostali kandidati temu sploh ne posvečajo veliko časa.
Eeeeem, kaj? Obama to že počne. Vojska jamra, da jim zmanjkuje bomb in naj kongres na hitro odobri dodatne milijarde. To je taktika, ki jo imajo USA že od leta 2001 (no, dejansko že prej, ampak govorimo o modernih časih) in se je izkazala za precej slabo, saj je sedaj več teroristov, kot prej. Tukaj je Obama nadaljeval Busheve neumnosti in veliko stvari zavozil. The U.S. is running out of bombs to drop on ISIS
Washington (CNN)The U.S. Air Force has fired off more than 20,000 missiles and bombs since the U.S. bombing campaign against ISIS began 15 months ago, according to the Air Force, leading to depleted munitions stockpiles and calls to ramp up funding and weapons production.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Glede na njegove izjave, ki teptajo ustavo in so na ravni brkatega strica, ja. Udejanjiti jih sicer ne bi mogel. Skratka, opletanje z gobcem.
Tri točke si že našel?
Tri točke si že našel?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Saj ni problem, da si upa povedati. Sanders si tudi upa direktno povedati, da je celoten volilni sistem skorumpiran in to jasno in glasno na največjih medijih/debatah. In tukaj ima prav. Da pa samo "imaš jajca" in blebetaš neumnosti... no... to je imel tudi Hitler. Pa to, da Trump vsakič malo spremeni svoje izjave, ali pa govori zelo nekonkretno (v to moramo pogledati, tudi to je zanimivo) je tudi znak nepoštenja in pripravljanja na to, da lahko kot predsednik počne kar koli. Isto Hillary. Sanders je edini, ki ima na 99% težav konkreten in direkten predlog, ki ni "moramo razmislit, moramo pogledat". Zato je tudi tako popularen med mladimi, ker že 40+ let govori isto resnico in se ne spušča na osebni nivo. Vse, kar bi Trump znal narediti je zavoziti vse skupaj. Človek niti ne pozna pol ustave, ne pozna zunanje politike (ne ve, kdo so Suniti in kdo Šiiti), in je na vprašanja zunanje politike povedal, da "se bo o tem pozanimal, ko bo postal predsednik". Njegov tax plan je čista šala in bi bankrotiral USA, razen če preprosto poreže pol programov v obstoju (ali pa skoraj pol vojaškega proračuna, kar ne bo nikoli naredil). Čisto po naključju pa seveda njegov tax plan najbolj koristi multimiljarderjem, kot je on sam. Res veliko naključje.
Ne. Trump je bil edini od kandidatov, ki je brez problema rekel da bo bombandiral ISIS in olje pri tem ni čakal niti sekundice medtem, ko bi se ostali kandidati verjetno najraje z ISIS-om pogajali za mizo hah. Recimo to je samo en primer. Ostali kandidati temu sploh ne posvečajo veliko časa.
Eeeeem, kaj? Obama to že počne. Vojska jamra, da jim zmanjkuje bomb in naj kongres na hitro odobri dodatne milijarde. To je taktika, ki jo imajo USA že od leta 2001 (no, dejansko že prej, ampak govorimo o modernih časih) in se je izkazala za precej slabo, saj je sedaj več teroristov, kot prej. Tukaj je Obama nadaljeval Busheve neumnosti in veliko stvari zavozil. The U.S. is running out of bombs to drop on ISIS
Washington (CNN)The U.S. Air Force has fired off more than 20,000 missiles and bombs since the U.S. bombing campaign against ISIS began 15 months ago, according to the Air Force, leading to depleted munitions stockpiles and calls to ramp up funding and weapons production.
Vsak kandidat ima dobre in slabo lastnosti to je jasno. Nihče ni izjema. In, da ne boš narobe razumel, tudi sam se ne strinjam s Trumpom pri marsičem. To sem tudi že velikokrat povedal. Ampak naj bo vsaj 1x za spremembo malo drugače. Zakaj mora vedno biti eno in isto sranje. To da ne ve pol ustave se mi ne zdi problem, ker se jo lahko do takrat nauči poleg tega pa ima za seboj verjetno, kar nekaj ljudi, ki mu lahko pri tem pomagajo tako, da se mi to res ne zdi nek problem...
Glede na njegove izjave, ki teptajo ustavo in so na ravni brkatega strica, ja. Udejanjiti jih sicer ne bi mogel. Skratka, opletanje z gobcem.
Tri točke si že našel?
Gremo na otročji nivo kaj? Lej konec koncev mi je vseeno kdo zmaga, ker politike tako nikoli nisem spremljal oziroma maral. Nihče ne ve ne ti ne jaz ne sosed ali bo vse to, kar Berni govori izpolnil ali ne upam, da če bo predsednik, da bo vse to, kar zdaj govori izpolnil in, da bo Ameriko postavil na noge. Predvsem si želim, da bi naredil red v Siriji, ker to kar se dogaja dol vpliva tudi na nas in celotno Evropo.
Zgodovina sprememb…
Vsak kandidat ima dobre in slabo lastnosti to je jasno. Nihče ni izjema. In, da ne boš narobe razumel, tudi sam se ne strinjam s Trumpom pri marsičem. To sem tudi že velikokrat povedal. Ampak naj bo vsaj 1x za spremembo malo drugače. Zakaj mora vedno biti eno in isto sranje. To da ne ve pol ustave se mi ne zdi problem, ker se jo lahko do takrat nauči poleg tega pa ima za seboj verjetno, kar nekaj ljudi, ki mu lahko pri tem pomagajo tako, da se mi to res ne zdi nek problem...
Če želiš enkrat drugače, potem imaš na voljo Bernie Sandersa. Je popolnoma drugačen, kot vsi ostali kandidati. Ni v lasti/lastnik multimilijardnih podjetih. S čim se ne strinjaš s Trumpom in naštej tri točke, kjer se zelo strinjaš z njim.
Gremo na otročji nivo kaj? Lej konec koncev mi je vseeno kdo zmaga, ker politike tako nikoli nisem spremljal oziroma maral. Nihče ne ve ne ti ne jaz ne sosed ali bo vse to, kar Berni govori izpolnil ali ne upam, da če bo predsednik, da bo vse to, kar zdaj govori izpolnil in, da bo Ameriko postavil na noge. Predvsem si želim, da bi naredil red v Siriji, ker to kar se dogaja dol vpliva tudi na nas in celotno Evropo.
Da nisi spremljal, se ti vidi Bernie isto govori že 40+ let in je to tudi že aktivno izpolnjeval 40+ let, kot župan in član kongresa. Še nikoli ni odstopil od tega. Zakaj sumiš, da bi spremenil svoje mišljenje naenkrat, ko postane predsednik? Prej bo to naredil nekdo, ki sedaj govori zelo splošno in ne zna niti odgovoriti na DA ali NE vprašanje.
The reporter asked whether all Muslims in the US would be forced to register. "They have to be," replied Mr Trump. "They have to be."
He was then asked four times by another reporter how his plan for a Muslim database would be different from Nazi Germany's laws that required Jews to register.
Mr Trump repeatedly replied "you tell me" until he stopped responding.
Predvsem si želim, da bi naredil red v Siriji, ker to kar se dogaja dol vpliva tudi na nas in celotno Evropo.
Da, tudi sam si želim, da nov predsednik neha metati bombe na naključne tarče, kot to počne Obama (link sem ti dal, si lahko prebereš) in Putin. Žal Trump ni človek, ki bi to spremenil.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Da, tudi sam si želim, da nov predsednik neha metati bombe na naključne tarče, kot to počne Obama (link sem ti dal, si lahko prebereš) in Putin. Žal Trump ni človek, ki bi to spremenil.Trump je v tem pogledu še hujši. V eni od debat je imel idejo, da bi pustil obe strani v Siriji, da se pokoljeta med sabo, nato bi pa "počistil" ostanke. Pozneje se je seveda premislil in prišel na plan z idejo o bombardiranju ISIS-a. Laže morda ne, mnenja pa tudi nima.
Ravno zato kdorkoli zelo težko pove kaj pametnega o njegovih planih ob morebitni izvolitvi.
Zgodovina sprememb…
Da, tudi sam si želim, da nov predsednik neha metati bombe na naključne tarče, kot to počne Obama (link sem ti dal, si lahko prebereš) in Putin. Žal Trump ni človek, ki bi to spremenil.Trump je v tem pogledu še hujši. V eni od debat je imel idejo, da bi pustil obe strani v Siriji, da se pokoljeta med sabo, nato bi pa "počistil" ostanke. Pozneje se je seveda premislil in prišel na plan z idejo o bombardiranju ISIS-a. Laže morda ne, mnenja pa tudi nima.
Ravno zato kdorkoli zelo težko pove kaj pametnega o njegovih planih ob morebitni izvolitvi.
Če se ne motim je rekel, da bi pustil da Rusi sami naredijo red v Siriji medtem, ko bi oni v Iraku... Če bi se to res zgodilo potem sem prepričan, da bi se v Siriji stvari hitro postavile na noge ker glavni razlog zdaj je ta, da Obama smrdi do neba in ne dovoli Putinu da bi sam naredil red oziroma mu kar nekako "nagaja". Že to da s Putinom sploh ne želi kaj dosti pogovarjati pove marsikaj. Trump je v Intervjuju rekel, da misli, da bi se s Putinom dobro ujela v kar ne dvomim.
Putin počne popolnoma isto, kot Obama. Pa isto mu je vseeno za civiliste.
Drugače je Trump predlagal tudi, da se ubije družine terroristov - Donald Trump on terrorists: 'Take out their families'
Drugače je Trump predlagal tudi, da se ubije družine terroristov - Donald Trump on terrorists: 'Take out their families'
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Če se ne motim je rekel, da bi pustil da Rusi sami naredijo red v Siriji medtem, ko bi oni v Iraku... Če bi se to res zgodilo potem sem prepričan, da bi se v Siriji stvari hitro postavile na noge ker glavni razlog zdaj je ta, da Obama smrdi do neba in ne dovoli Putinu da bi sam naredil red oziroma mu kar nekako "nagaja". Že to da s Putinom sploh ne želi kaj dosti pogovarjati pove marsikaj. Trump je v Intervjuju rekel, da misli, da bi se s Putinom dobro ujela v kar ne dvomim.http://dailycaller.com/2015/09/16/trump...
TRUMP: Number one, they have to respect you… Syria is a mess. You look at Syria and it’s a mess. You look at what’s going on with ISIS — now think of this. We’re fighting ISIS. ISIS wants to fight Syria. Why are we fighting ISIS in Syria? Let them fight each other and pick up the remnants. I would talk to them. I would get along with them. I believe, and I may be wrong in which case I’d have to take another path, but I would get along with countries we don’t get along with.
Yea, I'm great. We'll win. We'll win so much you will be tired of winning. I will get along with people. It's all just management. This country has no management. We need good management.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Uh, ko sem že prilepil citat. Ne vem, kako si predstavlja I would get along with countries we don't get along with, če žali vse po vrsti, ki mu niso več zaradi barve kože, vere, osebnih prepričanj,...
Sicer vse to govorjenje o njem je po eni strani le voda na njegov mlin - slaba propaganda je pač še vedno propaganda.
Eto, bom v nadaljevanju raje tiho o burkaču, škoda poslanih bitov in kisika za tipkanje.
Sicer vse to govorjenje o njem je po eni strani le voda na njegov mlin - slaba propaganda je pač še vedno propaganda.
Eto, bom v nadaljevanju raje tiho o burkaču, škoda poslanih bitov in kisika za tipkanje.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha ::
Ampak ta burkač ima Slovenko za ženo!!1one! Kaj nimaš narodnega ponosa?!/s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
Če se ne motim je rekel, da bi pustil da Rusi sami naredijo red v Siriji medtem, ko bi oni v Iraku... Če bi se to res zgodilo potem sem prepričan, da bi se v Siriji stvari hitro postavile na noge ker glavni razlog zdaj je ta, da Obama smrdi do neba in ne dovoli Putinu da bi sam naredil red oziroma mu kar nekako "nagaja". Že to da s Putinom sploh ne želi kaj dosti pogovarjati pove marsikaj. Trump je v Intervjuju rekel, da misli, da bi se s Putinom dobro ujela v kar ne dvomim.http://dailycaller.com/2015/09/16/trump...
TRUMP: Number one, they have to respect you… Syria is a mess. You look at Syria and it’s a mess. You look at what’s going on with ISIS — now think of this. We’re fighting ISIS. ISIS wants to fight Syria. Why are we fighting ISIS in Syria? Let them fight each other and pick up the remnants. I would talk to them. I would get along with them. I believe, and I may be wrong in which case I’d have to take another path, but I would get along with countries we don’t get along with.
Evo našel:
pri 1:03 naprej pravi, da se naj Rusija bori proti ISIS-u v Siriji in, da se naj oni v Iraku.
Je pa rekel tudi že obratno. Sem ti dal tudi citat, kako je treba ubiti tudi družine "terroristov". Kaj je sedaj res? Še vedno nisi povedal, kje se strinjaš z njim in kje ne? Par točk.
DONALD TRUMP: “I’d Bomb The SH*T Out Of Them”
Kaj je sedaj Trumpov načrt? Bomb the shit out of them, ali jim pustiti, da se pobijejo med seboj? Predlagal je oboje.
DONALD TRUMP: “I’d Bomb The SH*T Out Of Them”
Kaj je sedaj Trumpov načrt? Bomb the shit out of them, ali jim pustiti, da se pobijejo med seboj? Predlagal je oboje.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
DONALD TRUMP: "I'd Bomb The SH*T Out Of Them"
To je trdil že od začetka. Verjetno misli v Iraku in ne Siriji ne vem v čemu je problem...
To je trdil že od začetka. Verjetno misli v Iraku in ne Siriji ne vem v čemu je problem...
Štos> Trump je bil edini od kandidatov, ki je brez problema rekel da bo bombandiral ISIS
Kako bo pa bombardiral ISIS? Ker v resnici ni trivialno. Če bi bilo, potem bi tudi Izrael lahko bombardiral Hamas, pa se ne bi nihče pritožil - ampak žal ne obstaja način, s katerim bi lahko bombardiral teroriste, ne da bi pri tem umoril tudi nedolžne civiliste, pri čemer je pomembno razumeti, da bombardiranje nedolžnih civilistov z namenom doseči politične spremembe imenujemo terorizem.
Je Trump terorist? Nisem prepričan, da ni.
Štos> Ostali kandidati temu sploh ne posvečajo veliko časa.
Čemu bi pa morali? Saj ISIS ni tisto, kar bi danes moralo skrbeti ZDA.
Štos> Plus edini je, ki bi se s Putinom dobro ujel...
V to pa ne dvomim: Vsi ostali preveč dobro razumejo, da je Putin v resnici ruski Trump, da bi se želeli z njim ujet v čemerkoli.
Kako bo pa bombardiral ISIS? Ker v resnici ni trivialno. Če bi bilo, potem bi tudi Izrael lahko bombardiral Hamas, pa se ne bi nihče pritožil - ampak žal ne obstaja način, s katerim bi lahko bombardiral teroriste, ne da bi pri tem umoril tudi nedolžne civiliste, pri čemer je pomembno razumeti, da bombardiranje nedolžnih civilistov z namenom doseči politične spremembe imenujemo terorizem.
Je Trump terorist? Nisem prepričan, da ni.
Štos> Ostali kandidati temu sploh ne posvečajo veliko časa.
Čemu bi pa morali? Saj ISIS ni tisto, kar bi danes moralo skrbeti ZDA.
Štos> Plus edini je, ki bi se s Putinom dobro ujel...
V to pa ne dvomim: Vsi ostali preveč dobro razumejo, da je Putin v resnici ruski Trump, da bi se želeli z njim ujet v čemerkoli.
Ker si ti linkal njegovo izjavo, kjer trdi, da bi pustil Rusijo na miru, da se bori z ISIS in se umaknil iz regije. Kaj sedaj? Eno ali drugo?
Pa to bombandiranje sedaj počne že Obama, in očitno zadeva ne deluje, linke sem ti dal zgoraj. preberi. Vojski zmanjkuje bomb.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Nissan_GTR ::
OK, daj mi torej navedi tri ključne točke Trumpovega programa.
1. Zid na meji z mehiko
2. prepoved priseljevanja muslimanov v ZDA
3. izstop ZDA iz trgovisnkih sporazumov, ki so škodljivi za ZDA in odnašajo ameriška delovna mesta v Mehiko in na Kitajsko
To je odličen program
Točka tri je razumna, je podobna, kot Sanders govori že 40+ let. Točki ena in dve sta pa neumni. Sploh, ker je net priseljevanje Mehičanov v USA negativno ta trenutek.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Slovenistan ::
Ta trenutek. Jutri mogoče več ne bo. Kapiš ?
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Ker si ti linkal njegovo izjavo, kjer trdi, da bi pustil Rusijo na miru, da se bori z ISIS in se umaknil iz regije. Kaj sedaj? Eno ali drugo?
Pa to bombandiranje sedaj počne že Obama, in očitno zadeva ne deluje, linke sem ti dal zgoraj. preberi. Vojski zmanjkuje bomb.
Če ti resno misliš, da Obama bombandira potem se ti lahko samo nasmehnim :) Itak da ne deluje, če pa sploh ne bombandira. Mi je zalepil link, da Američanom zmanjkuje bomb hahahaha to je bila pa epska ej :D
Zgodovina sprememb…
Nissan_GTR je izjavil:
OK, daj mi torej navedi tri ključne točke Trumpovega programa.
1. Zid na meji z mehiko
2. prepoved priseljevanja muslimanov v ZDA
3. izstop ZDA iz trgovisnkih sporazumov, ki so škodljivi za ZDA in odnašajo ameriška delovna mesta v Mehiko in na Kitajsko
To je odličen program
Kaj pa tisti Iran deal kjer so 4 ameriški ujeti že več kot 4 leta. Trump je rekel, da jih bo spravil ven v roku enega tedna. Recimo za primer Obama se dogovarja že 3 leta in pol. Iran je od tega dogovora pobral že milijarde in milijarde. Če bo Trump predsednik se to ukine v roku 2 tednov.
9:30 naprej....
Zgodovina sprememb…
Če ti resno misliš, da Obama bombandira potem se ti lahko samo nasmehnim :) Itak da ne deluje, če pa sploh ne bombandira. Mi je zalepil link, da Američanom zmanjkuje bomb hahahaha to je bila pa epska ej :D
Ti živiš na istem planetu? Pa saj vse piše v linku. Evo ti še enega
WASHINGTON — The Air Force has fired more than 20,000 missiles and bombs in the air war against the Islamic State, depleting its stocks of munitions and prompting the service to scour depots around the world for more weapons and to find money to buy them, according to records obtained by USA TODAY.
USA TODAY reported earlier this week that Army Gen. Lloyd Austin, who oversees U.S. military activities in the Middle East, estimated that the air war has killed 23,000 ISIL fighters, raising the death toll by 3,000 in just over a month. However, the movement continues to recruit replacements, and the Pentagon does not release its estimates of the war dead.
Torej ubili so 23.000 (!!!) ISIS fighterjev, v povprečju 3000 na mesec. In bili tako uspešni, da je sedaj ISIS še bolj močen. Trump bi to samo še poostril in bi bil ISIS še močenjši zaradi tega.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
bambam20 ::
Trump kot vsi ostali kandidati in tudi trenutni OBama ima za sabo goro osebja in svetovalcev.
Je pa Trump najbolj direkten in ima prav, da bi muslimanom prepovedal vstop v državo. Samo sranje delajo.
Je pa Trump najbolj direkten in ima prav, da bi muslimanom prepovedal vstop v državo. Samo sranje delajo.
jest10 ::
Jah, seveda, sej je ruski James Bond (in ne ruski Austin Powers).
Putin.
Vladimir Putin.
Putin.
Vladimir Putin.
Zgodovina sprememb…
Red_Mamba ::
Obama je najboljsi prodajalec orozja.
V osmih letih je prodal tolk orozja drzavljanom kt prej verjetno niso v 20. letih kupli :D
V osmih letih je prodal tolk orozja drzavljanom kt prej verjetno niso v 20. letih kupli :D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg