Forum » Sedem umetnosti » Barvanje lesa
Barvanje lesa
sci3nc3 ::
Poleg pisalne mize sem si omislil še eno omarico, katero nameravam sam izdelati (po meri). Z izdelavo ne bo problemov, zanima pa me glede barvanja. Pisalna miza ima vzorec, kot je viden na spodnji sliki (kar pogost vzorec za pohištvo). Enako želim pobarvati tudi omarico - približno enak odtenek in vzorec. Zanima me, s katero barvo oz. kako je to pobarvano. Kako se imenuje ta barva/odtenek/vzorec?
njyngs ::
Bukovina je to. Ne bi raje kupil že oblečenih ivernih plošč v "barvi" bukve, razžagal in zložil skupaj? Pa kupiš še trakove bukovine, da poflikaš še tam kjer si rezal in je to to.
Mam večino doma narejenega pohištva, ki izgleda bolje in je kvalitetno na neprimerno višjem nivoju kot razne čipšit variante ala lesnina, rutar ali dipo. Vedno uberem zgornjo pot.
Mam večino doma narejenega pohištva, ki izgleda bolje in je kvalitetno na neprimerno višjem nivoju kot razne čipšit variante ala lesnina, rutar ali dipo. Vedno uberem zgornjo pot.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
matobeli ::
Najlažje je če dobiš iverno ploščo v barvi mize in iz nje izdelaš omarico.
Ni to "barva" ampak je (imitacija) vzorca naravnega lakiranega lesa. Greš tja kjer kupuješ les in vzameš čimboljšo sliko sabo pa potem primerjaš.
Če nisi majster je včasih kar težko ujet odtenek/vzorec
edit: eh...
Ni to "barva" ampak je (imitacija) vzorca naravnega lakiranega lesa. Greš tja kjer kupuješ les in vzameš čimboljšo sliko sabo pa potem primerjaš.
Če nisi majster je včasih kar težko ujet odtenek/vzorec
edit: eh...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
ingeniero ::
Se strinjam z njyngsom. Ceprav jaz raje dam odrezat v slovenijales, ali bauhaus. Tam mi potem tudi zarobijo. Lahko pa s tem naredis dimenzije, ki so prilagojene dejansko na tvoje mere ...
Drugace se pa ti vzorci delajo tako: v youtube vpisi faux oak wood grain.
Drugace se pa ti vzorci delajo tako: v youtube vpisi faux oak wood grain.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mizar, rabim zidno omaro (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12726 (4118) | Rok Woot |
» | Obnova klubske mizeOddelek: Loža | 4456 (3589) | SimplTech |
» | Delovno spalna sobaOddelek: Loža | 5886 (4691) | STASI |