» »

Socialna pomoč

Socialna pomoč

Quantum ::

Pozdravljeni! Imel bi eno vprašanje na temo socialne pomoči. Sedaj sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje cca. pol leta. Dobivam socialno pomoč v višini 269eur. Zanima me sledeče:

-Ali bom upravičen do socialne pomoči tudi, če bom bil izredni študent(trenutno nimam nobenih drugih dohodkov)
-Zako je z osnovnim in dodatnim zdrastvenim zavarovanjem?
-Ali bom lahko prijavljen na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna osebna kljub temu, da bom študiral izredno?

Za odgovore se vam lepo zahvaljujem!

Lp Q!

konspirator ::

Izredni študij nima vpliva na tvoje sedanje stanje.
Če dobivaš dsp, potem si verjetno tudi sedaj osnovno in dodatno zavarovan.
http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz...
kako mora biti izpolnjeno:
Denarno socialno pomoč (v poglavju III. izpolnite samo točke a), b), g), h), i), j), k), l), m), o) in p))
Pravico do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev (v poglavju III. izpolnite samo točke a), g), h), i), j), k), m), o) in p))
Pravico do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje (v poglavju III. izpolnite samo točke a), g), h), i), j), k), m), o) in p))

Odg. na vprašanji: 2x da.

Zgodovina sprememb…

@konspirator hvala za odgovore. Če te prav razumem, tudi če bom študiral izredno in ne bom imel drugih dohodkov bom bil upraveičen do denarne socialne pomoči? Star sem 24.let.

lp!

shadeX ::

Mogoče offtopic, ampak zanima me kako je možno da dobiš (polno?) socialno pomoč? Si prijavljen v svojem gospodinjstvu - živiš sam?

Nisem prijavljen v svojem gospodinjstvu. Živim s starši še.

gansta ::

Kaj bi pa študiral če si že sedaj brezposeln ? Kaj misliš da boš še z dodatno šolo pa kaj drugače ? Primi delo katero pride, nato napreduješ :S

gansta po izobrazbi sem ekonomski tehnik. kot je že splošno znano ekonomistov je veliko. na mesec pošljem okoli 50 prošenj, vendar vse zaman. imam veliko željo postati programer. obvladam programske jezike PHP in Java. študirat bi šel računalništvo in informatiko. brez formalne izobrazbe se je zaposliti relativno težko. kakor gledam zaposlitvene portale je zaposlitve na področju programiranja veliko.

gansta ::

Za programerja ne potrebuješ izobrazbe -> vsaj da začneš ! Tukaj je večinoma samoiniciativen koliko si pripravljen delati na sebi .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17333938 (14732) St235
»

Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )

529624 (8037) Meizu
»

Socialna podpora - nisem upravicen?

4818622 (14426) Iatromantis
»

Vrnitev socialne pomoči (strani: 1 2 )

6013802 (9951) Alien123
»

Odpoved in socialna pomoč