» »

Kraja identitete

Kraja identitete

Pdove05 ::

Pozdravljeni, pred kratkim sem dozivel vlom v mail na katerem sem imel osebne podatke in tudi fotografijo osebne izkaznice katero sem rabil za potrditev najema apartmaja. Sedaj so se mi zacele dogajati zanimive stvari, na svoj domaci naslov sem dobil posto iz ameriske banke payoneer, s predplacnisko debitno kartico mastercard. Kartica me je cakala v nabiralniku brez potrebe da bi jo podpisal kar se mi je zdelo se bolj sumljivo. Sklepam da je to povezano s vdorom v mail, in se bojim kaj sledi. Prosim za pomoč in napotke kaj storiti v takšni situaciji, saj ja tega na internetu zelo malo oziroma je napisano za ameriski bancni sistem ki je zelo drugacen. Vsak napotek bo dragocen. Se vnaprej zahvaljujem za pomoc!
Lp
Primoz

Arctander ::

Kontaktiraj si-cert.

eric_cartman ::

Za začetek spremeni vsa možna gesla, na vseh straneh, ki so bila povezana z mailom oz. geslo v samem mailu.

Potem pa kot je že Arctander povedal, kontaktiraj SI-CERT in jim podrobno razloži kaj se je zgodilo. Oni ti bodo svetovali kako dalje, konec koncev so zadolženi točno za take stvari..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri spletnem nategu

Oddelek: Omrežja in internet
435651 (3116) AndrejS
»

Mrežna / PC forenzika / Detektiv

Oddelek: Loža
162160 (1401) louser
»

[Opozorilo] Nova KBM phishing e-maili! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513259 (11286) stb
»

DDOS attack.

Oddelek: Pomoč in nasveti
9725 (534) bnarbo
»

vdor v jahoo mail

Oddelek: Pomoč in nasveti
121653 (1418) oktalz1998

Več podobnih tem