Forum » Pomoč in nasveti » Eno hitro vprasanje o routerju
Eno hitro vprasanje o routerju
NRGhouse ::
Imam ruter D-link DI-604, ki se nahaja pri kolegu ki share-a internet jst sm priklopljen na ruterjev switch pod port ena tako da imam ruterjeve nastavitve preko web-based programa preko jaz...Problem pa je sledec ruter je prizgan 24/7 in se mi dogaja da vcasih ne moram dostopati do nastavitev kao sploh ne obstajajo (sicer mreza in net delujeta kot, da ni nic).Ta zadeva izgine ce ruter manualno resetiram (kao power off/on) trenutno pa kolega ni in bi rabu spremenit nastavitve JE MOGOCE KAKSEN NACIN DA RUTER RESETIRAM brez da mu vdrem v stanovanje torej na daljavo!?
Za cimprejsnje odgovore THANX naprej!!!!
Za cimprejsnje odgovore THANX naprej!!!!
- spremenil: Predator ()
Cokolesnik ::
Jaz imam omenjen router in sem imel popolnoma enake težave, saj se je router obesil (ko sem želel kaj spremeniti/nastaviti) in se prenehal odzivati v brskalniku. Pomagal je fizični izklop el. energije, čeprav se je težava spet ponovila.
Težavo sem odpravil, ko sem v času nastavljanja routerja izklopil požarni zid. Mislim, da boš tudi ti tako rešil težavo. Jaz sicer uporabljam Nortonov požarni zid 2003.
Nekaj tem o tem routerju:
- tema 1
- tema 2
- tema 3
- tema 4.
Težavo sem odpravil, ko sem v času nastavljanja routerja izklopil požarni zid. Mislim, da boš tudi ti tako rešil težavo. Jaz sicer uporabljam Nortonov požarni zid 2003.
Nekaj tem o tem routerju:
- tema 1
- tema 2
- tema 3
- tema 4.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
NRGhouse ::
Hvala za odgovore...
bom poizkusu flash nardit to bi najverjetneje moralo postimat zadevo!
Kar se pa firewalla tice mi pa Cokolesnik povej kako si lahk hardwerski firewall izklopu!? no ce se da mi prosim res povej...
THX
bom poizkusu flash nardit to bi najverjetneje moralo postimat zadevo!
Kar se pa firewalla tice mi pa Cokolesnik povej kako si lahk hardwerski firewall izklopu!? no ce se da mi prosim res povej...
THX
V mislih sem imel izklop programskega požarnega zidu. Tisti v routerju ne bi smel povzročati težav.
Baja ::
@ Cokolesenik: A si ti mogoce paranoičen al samo meni ne gre v glavo zakaj uporabljaš strojni in softverski firewall ??
BAJA: Mislim, da tebi ne gredo določene stvari v glavo, če se izrazim po tvoje. Pokukaj malo po spletu za oznako NAT; njenimi slabostmi itd. Paranojo pa boš moral iskati kje drugje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
CaqKa ::
baja a ti pa za sebe lahko trdiš da nisi za strojnim firewallom?
poleg tega še nisi slišal da bi firewall se dalo tak naštelat da spusti vse tisto razen tistega kar ti ne dovoliš, v drugo skrajnost pa je naštelan pri nekaterih firiewall. skozi spusti samo tisto kar mu uporabnik napiše.
vsakemu pač svoje...
če si v tunelu ki je v tunelu, boš opazil? kaj pa ko ti bo nekdo povedal da je usmerjena raketa na ta tunel? boš hvaležn da je nad njim še en tunel?
poleg tega še nisi slišal da bi firewall se dalo tak naštelat da spusti vse tisto razen tistega kar ti ne dovoliš, v drugo skrajnost pa je naštelan pri nekaterih firiewall. skozi spusti samo tisto kar mu uporabnik napiše.
vsakemu pač svoje...
če si v tunelu ki je v tunelu, boš opazil? kaj pa ko ti bo nekdo povedal da je usmerjena raketa na ta tunel? boš hvaležn da je nad njim še en tunel?
Baja ::
Ok, se opravicujem. res nisem strokovnjak na tem podrocju. Bom vaju enkrat prosil za bolj podrobno razlago te kombinacije.
CaqKa: Ja, sem za strojnim firewallom, ampak ni mi šla v glavo kombinacija obeh. Ce pa sem posten, pa se mi zaj ne gre.
CaqKa: Ja, sem za strojnim firewallom, ampak ni mi šla v glavo kombinacija obeh. Ce pa sem posten, pa se mi zaj ne gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD recoder ???Oddelek: Kaj kupiti | 1083 (934) | Caligula |
» | Duh je pristal na MarsuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2833 (2833) | Alec999 |
» | 2500 Barton hladilnikOddelek: Kaj kupiti | 1260 (1188) | boštjan |
» | Spam zaščitaOddelek: Programska oprema | 1493 (1428) | Bakunin |