Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako narediti stroboskob-bliskavico?
Kako narediti stroboskob-bliskavico?
Lio ::
Stvar je taka da sem se odloču, da se bom spravu delat bliskavico kr doma in je ne bom kupu. Pa bi nucu zelo podrobna navodila glede elementov ki jih potrebujem(bliskovna cev,...). Pa kake sheme. Razmišljam če nebi 'krmilo' kupu v conradu. Če ne druzga bi kkšn slovenski link prov pršu.
gumby ::
stroboskop je najlažje narediti iz "fleša" za fotoaparat... pobereš ven žarnico in transformator, ostali material pa ni problem dobit (par diod, kondenzatorjev in tiristor/triak). načrtov pa imaš mali milijon na internetu - malo poišči
nekaj skic (ampak skic v pravem pomenu besede) imaš tukaj
nekaj skic (ampak skic v pravem pomenu besede) imaš tukaj
gumby ::
še nekaj... če se boš spravil stvar narediti, se prepričaj, da je načrt delan za 220/230V in ne za 110/120V!!! drugače bo počilo
icek ::
Nekje bi se moral imet en nacrt za stroboskop. Sem ga sam tud enkrat delal in deluje dobro. Ce zelis, ga lahko poiscem in poskeniram. Sporoci mi.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
Lio ::
Icek: za načrt bi ti bil močno hvaležen.
T.g.: tisto je skica v najgrobjem pomenu te besed tko da bor raj iceka nafehtu za načrt, pa mal po netu pogledu.
T.g.: tisto je skica v najgrobjem pomenu te besed tko da bor raj iceka nafehtu za načrt, pa mal po netu pogledu.
eXtreme ::
icek prosm še men pošl....
matejkristanc@hotmail.com
tnx
matejkristanc@hotmail.com
tnx
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME
SSH ::
Naj mi nekdo posle to shemo jo bom dal na svoj server pa bom linkal sem, da bo stvar dostopna za širšo javnost. Grega laho mi kar ti. Ti bom pottem pomagal skup naret stvar :D
mail
Lp, FReAK.
Lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
kok je tle vatna zarnca? pa kok kej osvetli prostor ...
SSH ::
Vzemi v roke fotoaparat, naredi temo v prostoru, pa slikaj
nos videl na lastne oči kolk to kaj osvetli :D
Priporočam pa tistim ki to izdelujete da poskrbite za zellllo dobro hlajenje, v primeru če je časovni razmak med bliski kratki.
P.S. sheme še nisem dobil, ta, da bi proso če mi o kdo pošlje.
LP, FReAK.
nos videl na lastne oči kolk to kaj osvetli :D
Priporočam pa tistim ki to izdelujete da poskrbite za zellllo dobro hlajenje, v primeru če je časovni razmak med bliski kratki.
P.S. sheme še nisem dobil, ta, da bi proso če mi o kdo pošlje.
LP, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
OnTheMic ::
OK,
vidim, da niste ravno vešči v prebiranju starih tem o stroboskopih, ki so bile na forumu že dokaj obširne in poučne, pa tudi sheme smo že gor limali.
Naj vam olajšam iskanje:
KLIK ! ! !
Tole temo si lepo preberite od začetka do konca, pa vam bo marsikaj bolj jasno.
LP
vidim, da niste ravno vešči v prebiranju starih tem o stroboskopih, ki so bile na forumu že dokaj obširne in poučne, pa tudi sheme smo že gor limali.
Naj vam olajšam iskanje:
KLIK ! ! !
Tole temo si lepo preberite od začetka do konca, pa vam bo marsikaj bolj jasno.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OnTheMic ()
Smo/so razglablal o tem ja... sam se zmer newem kje bi dobu 250W xenonko...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | poskodovani upori na x800xl mozna menjava teh?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2030 (1656) | VolkD |
» | ojačevalec s čipom STK4050Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4355 (3975) | Highlag |
» | Kje dobiti univerzalni napajalnik/apater na 12 V?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 995 (963) | SSH |
» | Zračne tuljaveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2111 (1971) | SSH |
» | avtomatsko stikalo za vent.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1823 (1253) | Blisk |