Forum » Programiranje » c++ napaka
c++ napaka
kretze ::
zdravo folk kaj ve kdo slučajno kaj bi lahko bilo v tej kodi narobe??
class pesem { public: string naslov; int minute; int sekunde; pesem(string n,int m,int s) { naslov=n; minute=m; sekunde=s; } }; class zgoscenka { public: string avtor; string naslov; pesem*seznamPesmi; zgoscenka(string a,string n) { avtor=a; naslov=n; seznamPesmi=new pesem[5]; for (int i = 0; i < 5; i++)
Roadkill ::
Daj se malo zberi, pa poskusi vsaj smiselno vprašanje sestavit.
Ljudje bi programiral, pa še komunicirat ne znajo.
Zakaj bi bilo pa kaj narobe?
A ti compiler javi, da je narobe? Kaj ti pa pravi compiler?
Ljudje bi programiral, pa še komunicirat ne znajo.
Zakaj bi bilo pa kaj narobe?
A ti compiler javi, da je narobe? Kaj ti pa pravi compiler?
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
vem da mi del kode manjka...nisem je dalje pisal ker mi javi naslednjo napako:no default constructor exsist for class "pesem
black ice hvala zadaj dela samo imam še en problem če bi mi kdo lahko pomaga..in sicer v glavnem programu imam neko napako
/* Ime in priimek: Datum: BESEDILO NALOGE: */ //knjiznice #include <iostream> // vhodno-izhodni ukazi #include <stdlib.h> //standardni ukazi #include <string> // za la?je delo z nizi, veljavno le v C++ in ne v C# using namespace std; // uporaba imenskega prostora ni treba pisati std::ukaz class pesem { public: string naslov; int minute; int sekunde; pesem() { naslov="dejan"; minute=0; sekunde=0; } pesem(string n,int m,int s) { naslov=n; minute=m; sekunde=s; } }; class zgoscenka { public: string avtor; string naslov; pesem*seznamPesmi; zgoscenka(string a,string n) { avtor=a; naslov=n; seznamPesmi=new pesem[5]; for (int i = 0; i < 5; i++) { seznamPesmi[i]=*new pesem(seznamPesmi[i].naslov,seznamPesmi[i].minute,seznamPesmi[i].sekunde); } } int dolzina() { int skupaj=0; for(int i=0;i<5;i++) skupaj=skupaj+seznamPesmi[i].minute*60+seznamPesmi[i].sekunde; return skupaj; } }; int main() { zgoscenka cd("siddharta","nord", new pesem[] {new pesem("b mashina",3,22 new pesem("samo edini",3,55), new pesem ("apokalipasa",4,35), new pesem("na soncu",3,44) new pesem("keltrvek",3,50)}); system("pause");// da is ogledam rezultate na zaslonu return 0; }
noraguta ::
Ma vse je narobe madona.
ni konstruktorjev/destruktorjev, javne spremenljivke, ma nic od nic. Vse se enkrat.
ni konstruktorjev/destruktorjev, javne spremenljivke, ma nic od nic. Vse se enkrat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
lebdim ::
Ma jst vem, kaj je narobe ... Eni kar mislijo, da bodo začeli programirati z ne vem kakšnimi strukturami v C++, pa še osnovnih elementov nimajo razčiščenih ... Sploh ne vem, zakaj silijo v neke težke programske jezike. Naj se najprej naučijo osnov programiranja v Scratchu, MIT App Inventorju, Pascalu ali Phytonu ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1353 (978) | shadeX |
» | [C#] Delo z okni - urejanje osebeOddelek: Programiranje | 976 (848) | darkolord |
» | [C#] Kopiranje osebe iz seznama v drug seznamOddelek: Programiranje | 1480 (1341) | Presidente |
» | Vmesnik v JaviOddelek: Programiranje | 2244 (2027) | Camel |
» | [Java][Naloga] Seznam študentov, majčken problemOddelek: Programiranje | 2305 (1992) | VASkO |