» »

Nov nočni klub

Nov nočni klub

1
2
»

Maria ::

Saša

Trije tudi zato, ker takšni tipi zelo redko ''nastopajo'' sami. Za pogum potrebujejo celo čredo.

Sid

Če plešeš, verjetno redko s steklenico ali kozarcem v roki.

Maria

p.s.: saj sprejemam stanje, posledica je le, da me tam ne vidijo več. In mnoge ravnajo podobno. In to posledično vpliva na kvaliteto dogajanja, pa če se to še tako čudno sliši.

Sid Izprijeni ::

> Če plešeš, verjetno redko s steklenico ali kozarcem v roki.

Ma, sej sem reku, da nasvet mogoče ni kaj prida.

V bistvu pa ne vem, če je zgolj stvar lokala, kakšni modeli so not.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Maria ::

Mogoče na hitro ni stvar kluba. Je pa stvar kluba, kaj se dogaja z obiskovalci, ki odhajajo in s tistim kar ostaja. In primer sem napisala kot dodatno informacijo za avtorja teme, da bo razmislil o dolgoročni stabilnosti kvalitete kluba (če seveda ima ta interes).

Zelo pogosto je v naših novih lokalih tako, da je prvi mesec zadeva obiskana, čez leto dni pa je sestava populacije podobna kakšni slabi nogometni tekmi. In zaslužek lastnika tudi. Tudi zaradi takšnih izkušenj obiskovalk.

Mislim, da mora lastnik (investitor) razmisliti tudi o tem.

Maria

Sid Izprijeni ::

> Zelo pogosto je v naših novih lokalih tako, da je prvi mesec zadeva obiskana, čez leto dni pa je sestava populacije podobna kakšni slabi nogometni tekmi.

To sploh ni mišljeno zajebantsko ali retorično. Res ne. Zanima me, če govoriš o kakih konkretnih lokalih?
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Maria ::

Sid

Ja, mišljeno je bilo resno in na podlagi konkretnih izkušenj. Nekaterih sploh ni več, četudi so začeli zelo dobro. Reklame jim ne bi delala.

Strinjam se, da je zakajenost/prezračenost zelo pomembna zadeva in tu velja dobro premisliti kako reševati problem. Morda tako kot v Gavioliju z visokimi stropi in dobrim zračenjem. Bdw., Gavioli mi je bil všeč, ko sem bila pred leti.

Hkrati pa so zelo pomembni tudi WC-ji, kakorkoli čudno se to sliši. Mnogokrat lahko po izgledu in dizajnu WC-jev oceniš kvaliteto celotne zadeve. Pomembno se mi zdi, da so veliki in čisti (mogoče velja razmisliti, da bi čistilka lahko dostopala z druge strani - ne iste kot obiskovalci - in vsaj enkrat očistila med dogajanjem. To zelo veliko pomeni).

Ker sama zelo rada plešem, tako e-, kot LA in standardne, sem dokaj žalostna, da je za slednje težko najti prizorišče, kjer bi biel zadeve redno dosegljive... Festivalna ne več če sploh dela. Pozna kdo kakšno drugo mesto?

Za Ljubljano se mi zdi princip Gaviolija neustrezen, logika bi pa delno lahko služila. Pomembno bi bilo tudi z dizajnom zagotoviti, da bi bila jakost glasbe po prostoru različna. Na plesišču primerna, v separejih pa tišja... Sketch, mislim, da bi se to dalo narediti s prostorskim oblikovanjem, mar ne?

Menim, da je vodenje primernega kluba resna in zahtevna zadeva, če želiš imeti dobro kvaliteto in posledično dober obisk na daljše obdobje. Če namera ni takšna, je bolje, da zadeve sploh ne aktiviraš. Preveč stane.

Maria

sketch ::

Kar se tiče prezračevanja, je tu samo treba pošteno razmisliti in nikakor ne pustiti inštalaterjem, da sami napeljejo klimo, ker je potem groza. Je pa težko klimo postavljati v prostor, katerega prenavljaš - ker je kup inštalacij, ki jih ne moreš skriti (rekuperator, filter...).

Kar se tiče zvoka, pa to ni toliko področje ID, kolikor zvočne tehnike. S pravo postavitvijo in jakostjo ozvočenja ter absorpcijskih površin lahko dosežeš čudeže.

Za res dobro opremo kluba je potrebno jako dobro sodelovanje med oblikovalcem, električarjem, strokovnjakom za zvok, lučkarjem ter strokovnjakom za inštalacije. Posebej pri prenovah.

Seveda pa je fino imeti neko glavno plesišče ter mezanin, kjer si ljudje odpočijejo. Ponavadi ravno ta ideja pade v vodo, ker zvočna pregrada med glavnim prostorom in mezaninom ni zadosti dobra. Da bi bila ta meja stroga, med 100m2 plesiščem in 2m2 separejem, je iluzija - če bi pa šlo za dva bolj deljena prostora, bi pa še kar šlo.

Čiščenje toaletnih prostorov med dogajanjem je dobra ideja, a "med dogajanjem" bi pomenilo okoli 0100 zjutraj. Takrat dobit neko snažilko, da bo prišla popucat, je IMO iluzija. Ampak bi pa lahko prišel en natakar malo pobrat razmetani toalet papir pa čike, vsaj na grobo pospravit.
(Aja, meni je bilo v Atljeju zanimivo, ker so imeli unisex WC. Je bilo prav zabavno, samo prvič sem bil rahlo dekoncentriran, ko so se tri ženske za mano nečemu smejale, jaz sem pa skušal zlorabiti pisoar...)

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

> bi pomenilo okoli 0100 zjutraj. Takrat dobit neko snažilko, da bo prišla popucat, je IMO iluzija.

Aja? A bejš no! Dohtarja se da, snažilke se pa ne da dobit ob tej uri? Kaj majo to zaen mogočen sindikat? Je mafija njihova?

:\ :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Nikol nisem štekal vstopnin v nočnih klubih. Ne rečem, če je neka prireditev, koncert, dober DJ ali ženski striptiz, ampak čisto popolnoma navaden večer z enim bednim DJ-wannabe-jem. EEtak dobijo večino denarja s pijačo. Ne vem kako jim to uspeva v Homretu, AS-u in podobnih. Sicer so se te vstopnine malo umirile, ampak še kakih 5 let nazaj je bila prava groza...
Čeprav bi pustil v pijači zagotovo veliko denarja, sem se raje obrnil in odšel drugam... Se grem stavit, da nisem edini.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Gh0st ::

Kako je s temi Wannabe DJ vem samo to: Ti dejansko zbijajo ceno tistim "projem", ki se s tem preživljajo. Ker so pripravljeni rolat celo noč za 50 eurov. Potem si pa organizator misli: "Ja, kaj bi jest dajal poln honorar neki zvezdi, če lahko za polovico ali še več manj pripeljem enga lulčka k bo razbijal celo noč z 155 bpm-ji in bom porabil manj denarja."

Recimo jest sem se veliko pozanimal kako je s tem orgnaiziranjem. Če pripeljejo zvezdo (recimo Marco Carola al pa Chris Liebing) ga pričakajo na letališču s kuverto in denarjem v vnaprej, peljejo ga v hotel, na kosilo,... Potem moraš ti stiskati flyerje, poskrbeti za promocijo, če je večer bolj "zvezdniški" moraš plačati več polnih honorarjev,...

Folk se recimo zelo jezi, zakaj so partyi u Lipi skoraj tako dragi kot v Ambasadi. U bistvi pa bi moralo biti ravno obratno. V Ambasadi gostijo samo eno svetovno zvezdo na večer, v Lipi sta vedno najmanj 2. Stroškov je resnično zelo veliko. Poleg tega pa partije organizirajo "pro" DJi, ki od tega živijo, torej morajo tudi oni imeti nekaj zaslužka. Like it or not, kapitalizem. Ampak če hočeš da se scena razvija moraš delat tko. Tle ni debate. Če ti kaj ni všeč, mirne duše pejt stran in nikoli več ne pridi nazaj.

Tu sem govoril u glavnem o Consumer Recreation in Vinyl Promotion partyjih...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Binji ::

jep, edino tega ne naredit: pripeljat krenga "DJ-a" ker bo vseskup zamoril. Raje uzgi MTV
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Stallone ::

Yep, GhOst ma prow!! :D

Kje si ti men, ej na private sm čist pozabu, ti bom jutr kej napisow, sicr sm pa bocn... ;( :( :'(

Gh0st ::

jep, edino tega ne naredit: pripeljat krenga "DJ-a" ker bo vseskup zamoril. Raje uzgi MTV

Zakaj zamoril? Sej itak bookirajo samo tiste dobre DJ-je. Ker se pač bojijo da bi party propadel. Kar se tiče MTV-ja...Oprosti, ta nima veze z slovensko vse-bolj-ne-undergrouund-elektronsko-sceno. :( ;((

Kaj je MTV? MTV je pomp, je komerziala. Je simbol nekega kvazi-karakterja umetnika. Karakterja zgrajenega na denarju in želji po slavi. Naj mi še kdo pove, kolikokrat je na MTV-ju videl spot ali oddajo, kjer bi gostili nekoga, ki izgleda kot nek povprečen človek! Tega ni! Tam furajo filozofijo; prikaži najboljše/najslabše v najboljši luči.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Binji ::

Tle mamo v blizini eno gostilno ku tudi plese folk in je ponavadi nabito, vcasih sm biu tudi jst vsak vikend tam. Zdej so se pa spomnli enga tipa najemat ku nej bi biu kao DJ sam ti povem da me od takrat vidjo tm bl malkrat. Bogo bl ku ne

Aja..sej glede MTVja se strinjam sam je vseeno boljse ku pa tku
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

Dr_M ::

glede MTVja je pa to res, da skos ene in iste forsirajo. ce neb blo tega programa tut neb blo tok smeti na glasbeni sceni. nebi blo tok hip-hopa, pa raznih jlo in podobnega sranja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Kaboom ::

ok, hip-hop? če ne bi blo MTVja ne bi blo tolko hip-hop wannabejev... hip-hop je čist sposoben živet brez mtvja, poglejmo open-mic, freestyle, na cesti in podobno... medtem ko za POP glasbo res lahko rečeš da ne more živet brez 14letnic ki se lepijo na televizijo. poglej bepop?

sorry za offtopic... kar me na DJih ponavadi moti, da prevzemajo glasbo, se preveč derejo v mikrofon in ne spustijo najboljšega dela muzike skozi. ko se pa začnejo sekundne pavze med glasbama, ko po pomoti naredi to kar bi on mogo na slušalkah slišat na vso ostalo ozvočenje pa tak vemo kje smo... :\
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Gh0st ::

Kaboom:
Potem ti priporočam obisk kakšnega pravega partya, kjer bodo rolali pravi in profesionalni DJi. Tam tega ni. Odvisno za kakšno glasbo gre. V tvojem primeru gre za kakšnega wannabe DJa, ki pač nažalost nima pojma kako se stvari streže. So much about that.

Recimo kaj me pri J.lo najbolj moti je to, da v svojem komadu poje kako je odraščala v Bronxu, kako je bla včasih revna in zdej ma kao vse kar si želi... Mislim, bolj sfalenga karakterja ne poznam. Prvič, tkole se hvalit o svoji slavi in uspehu preko pesmi -- mimo. Drugič, če je ona kdaj vidla Bronx na 10 km daleč je dobra an! ;((
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Sid Izprijeni ::

Ma kaj se pizdiš čez Đejlou! Sej njene litanije samo adolescentne smkljice jemljejo za suho zlato. Ostali pa gledamo njeno...


...no, ne tako majhno, vendar jako lepo okroglo zadnjico.

Ja?

:D
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Dr_M ::

ma jlo je ena najgrsih zensk kar sm jih vidu. pa se musko ma bedno da....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

l_jst ::

Poleg sposobnga DJ-ja je zaželena še spodobna oprema. K ni hujšga kt da jim komp mal šteka kdaj umes (Govorim iz izkušn kako se pr men sliš k se mal zatika če je komp overloadet)

Pa kaki DJ-ji zmiksajo skp musko kt bi jo jst zapeku u nerotu komade čist različnih zvrsti sam brez presledkov.

Kdorkoli je napisu naj gremo na hud party k jih je tolk pa k je tolk lahko nabrt folk, k enim starci ne pustijo drugi nočjo plačat ustopnine in tretji čist drugo poslušajo).

Bluechriss ::

No, dragi prijatelji. Obiščite nas v stars clubu-ploščad ajdovščina. Če bi kdo rad prejemal obvestila o dogodkih naj mi pošlje mail na starsclub@email.si. Gostili smo že dj deuce, dj dojaja, čez nekaj dni bo pri nas dj aleksi, v planu je kanzyani, umek, pa ša kak malce manj znan. Imamo tudi koncerte(rock,blues,jazz,pop), razne partije(sangrija, bikini,r'n'b....). Mislim, da se kr fajn začenja dogajat. Lahko bi naredili SLO-TECH party. Vstopnine ni nikoli, cene pijače so kot povsod v Ljubljani.Kmalu HAWAIAN TROPIC pred izbor, he a veste kok bejb na kupu. Upam, da se vidimo.

Stallone ::

Hehe, a k bo Kanzyani tud ne bo vstopnine?? :D >:D

Pridem kuj, sam da izpit nardim, C ya

snow ::

> v planu je kanzyani, umek

i'll be there.

> SLO TECH party

i'll be there.

:D
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Gh0st ::

tineta pa uroša boste bookiral?!?!?!? 8-O 8-O
Za S-T party?!?!
ou rajt! Sam mene ne bo. :P
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Stallone ::

Zakva te ne bo?:P :)) :D

Gh0st ::

GREMO RAJŠ U AG!!!!!!!!!!! :D :D :)) :P
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Venomus ::

Na Googlu sem našel to temo, tako da me ne obtožiti rudarstva v 8 let starih temah. :)


Zanima pa me, če kdo ve zakaj se Bachus zapira in kaj bo zdaj tam? Če bo kaj?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diskoteke - Nočno Življenje v Sloveniji?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6519084 (4643) ETI3n
»

KMŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111089 (6574) jrtjtejtt
»

A pozna kdo DJ Tiesto?

Oddelek: Sedem umetnosti
343396 (2148) Volta
»

KMŠ in njihovo dojemanje H2O

Oddelek: Loža
283501 (2347) bMozart
»

nasilno obnasanje "redarja" nad mladoletnikom ?

Oddelek: Loža
302754 (1859) jRk0

Več podobnih tem