» »

Pametni telefoni in geotagging (metadata) itd.

Pametni telefoni in geotagging (metadata) itd.

He-Man ::

Pozdravljeni!

Zanima me na splošno. Mislim, da so lahko metadata podatki zelo nevarni za neuke uporabnike naprav in spleta (torej za 90% uporabnikov). Po vaših izkušnjah, ali imajo telefoni privzeto izklopljen ali vklopljen geotagging pri forografijah? Ali je sploh kakšno opozorilo? Predvsem se mi zdi zaskrbljujoče za mladino, ki pošilja okrog vse mogoče fotografije, na njih pa so lahko GPS koordinate ki kažejo točen naslov kjer se oseba nahaja.

Še en (sicer star) a mogoče zanimiv link:
http://forums.androidcentral.com/t-capt...

Komentarji zaželjeni!

black ice ::

metadata podatki

Čemu podvojevanje?

Po nesreči kakopak. :)

Yacked2 ::

Zavij telefon v alufolijo, dva ovoja za vsak slučaj, ali če povem direktno, kako veš, da nimajo vsi mobiteli na vezje nacinjen en majhen mikrokrmilnik, ki vse kar se z telefonom dogaja posreduje na nek strežnik ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Ne vem ampak verjamem, da nimajo. Imajo torej telefoni privzeto vklopljen ali izklopljen geotagging? Se prikaže kakšno opozorilo, ki uporabnike poduči o tem pred uporabo?

black ice ::

Verjetno piše v ToS, katerih (skoraj) nihče ne bere.

Slabo. Me prav zanima koliko ljudi se ne zaveda, da pošilja svoje koordinate okrog. Verjetno večina.

NLight ::

He-Man je izjavil:

Ne vem ampak verjamem, da nimajo. Imajo torej telefoni privzeto vklopljen ali izklopljen geotagging? Se prikaže kakšno opozorilo, ki uporabnike poduči o tem pred uporabo?

Windows phone te ob prvi uporabi vpraša če želiš da se ob vsaki sliki shrani tudi lokacija...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

urosh ::

po defaultu sem do sedaj na Androidu vedno moral vklopiti geotagging slik.

lovro535v2 ::

Še vsak android telefon ki sem ga imel je mel geotagging po default izklopljen kot je pa že rekel yacked2 ti lahko sledijo kadarkoli hočejo tako da se ne obremenjuj z tem.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Invictus ::

Glede na to da niti ne vemo ali je po shutdownu telefon res izklopljen ali ne, nima smisla dase sekiraš zaradi slik ...

BTW. radijski del je poseben procesor, ki se ga tudi da shackat. Je bil celo tukaj enkrat članek. Tako da ... Najbolje je da ga nimaš, če si paranoik ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pharaon ::

Moje izkušnje so bile, da so imeli android telefoni to po privzetem vklopljeno. Znamke so bile HTC in Samsung, vendar ne najnovejši modeli.

Heavy ::

SE Xperia mini je imela po vklopljeno na 2.3 Androidu.

In ja, zna bit nevarno:

http://gizmodo.com/air-force-uses-moron...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Francija preiskuje Apple zaradi suma načrtovanja zastarelosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10627531 (24142) MrStein
»

HTC Desire HD (ali kako je Symbian uporabnik prešel na Android)

Oddelek: Mobilne tehnologije
393211 (1905) damjan1980
»

Potres na Japonskem povzročil globalne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5219693 (13067) Jst
»

Popraviti "pokvarjene" slike?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121365 (1176) c0dehunter

Več podobnih tem