Forum » Pomoč in nasveti » Prijava v WIN 8.1 - prosim za pomoč
Prijava v WIN 8.1 - prosim za pomoč
Pro ::
Pozdravljeni!
V zadnji številki Monitorja je pisalo, kako se lahko uredi samodejna prijava v WIN 8.1 z ukazom netplwiz, kjer sem odstranil kljukico da morajo uporabniki vnesti ime in geslo, če želijo uporabljati ta računalnik. Sistem deluje, le ta pa ni skrbniški. Tako ne morem na novo inštalirati programov...
Sedaj pa bi rad prišel še do možnosti izbire prijave v skrbniški račun, do te pa ne morem nikakor. Do netplwiz ne morem, saj nimam skrbniških pravic. Svojega uporabniškega imena v nadzorni plošči ne morem spremeniti v skrbniškega.
Če na programu kliknem, desno tipko miške in kliknem zaženi kot skrbnik mi napiše vnesite skrbniško geslo in kliknite Da, vendar nimam možnosti nikamor vnesti tega gesla.
Lep prosim za pomoč, kako lahko to uredim.
V zadnji številki Monitorja je pisalo, kako se lahko uredi samodejna prijava v WIN 8.1 z ukazom netplwiz, kjer sem odstranil kljukico da morajo uporabniki vnesti ime in geslo, če želijo uporabljati ta računalnik. Sistem deluje, le ta pa ni skrbniški. Tako ne morem na novo inštalirati programov...
Sedaj pa bi rad prišel še do možnosti izbire prijave v skrbniški račun, do te pa ne morem nikakor. Do netplwiz ne morem, saj nimam skrbniških pravic. Svojega uporabniškega imena v nadzorni plošči ne morem spremeniti v skrbniškega.
Če na programu kliknem, desno tipko miške in kliknem zaženi kot skrbnik mi napiše vnesite skrbniško geslo in kliknite Da, vendar nimam možnosti nikamor vnesti tega gesla.
Lep prosim za pomoč, kako lahko to uredim.
- spremenil: Pro ()
Pro ::
Ne deluje, ko kliknem Upravljaj drug račun moram imeti skrbniške pravice, pa jih nimam :-(. Gesla od skrbnika pa tudi ne morem vpisati ker mi ne da te opcije.
GTX970 ::
Imaš samo 1 user account v sistemu ?
Delaj od točke 3 dalje.
Ali s tem narediš drug račun
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
Delaj od točke 3 dalje.
Ali s tem narediš drug račun
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporabniški računi na WindowsihOddelek: Pomoč in nasveti | 760 (654) | krneki007 |
» | XP - skupna raba samo ene mapeOddelek: Operacijski sistemi | 1912 (1519) | tonccy |
» | Windows shutdownOddelek: Programska oprema | 1442 (1037) | nightbird |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 1029 (860) | Blinder |
» | Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2414 (2047) | c0ck4m0u53 |