Forum » Pomoč in nasveti » HP Pavilion dv6545eg nadgradnja SW in HW vprašanje?
HP Pavilion dv6545eg nadgradnja SW in HW vprašanje?
T.A.D.E.J ::
Pozdravljeni,
prijatelju bi rad poštimal računalnik, tako da bi delal najboljše za svojo starost, ki je 8let. Tako mu bom zamenjal disk z novim 7200rpm in zamenjal bom njegov 2GB 667Mhz za 4GB 800Mhz. Baje naj bi plata in procesor te še podpirala.
Sedaj imam pa vprašanje glede SW. Rad bi namestil Windows 7, a na uradni strani od HP-ja ni gonilnikov razen za Visto, katere raje ne bi rad nalagal, a ima pa original licenco za Visto. Najbrž bi večina driverjev od viste prav tako delala? Glede na to da bi dal 4GB rama v laptop, bi moral namestiti 64bitne windowse. Ali se to splača?
Ne vem ali naj namestim 4GB rama in 64bit Win ali 3GB rama in 32bit? Rad bi dobil čim boljšo hitrost sistema, pa glede na to da je procesor že precej star bi 64bit verzija počasneje delala, ali se motim?
Win7 ali Vista?
Hvala na odgovoru :)
prijatelju bi rad poštimal računalnik, tako da bi delal najboljše za svojo starost, ki je 8let. Tako mu bom zamenjal disk z novim 7200rpm in zamenjal bom njegov 2GB 667Mhz za 4GB 800Mhz. Baje naj bi plata in procesor te še podpirala.
Sedaj imam pa vprašanje glede SW. Rad bi namestil Windows 7, a na uradni strani od HP-ja ni gonilnikov razen za Visto, katere raje ne bi rad nalagal, a ima pa original licenco za Visto. Najbrž bi večina driverjev od viste prav tako delala? Glede na to da bi dal 4GB rama v laptop, bi moral namestiti 64bitne windowse. Ali se to splača?
Ne vem ali naj namestim 4GB rama in 64bit Win ali 3GB rama in 32bit? Rad bi dobil čim boljšo hitrost sistema, pa glede na to da je procesor že precej star bi 64bit verzija počasneje delala, ali se motim?
Win7 ali Vista?
Hvala na odgovoru :)
MIHAc27 ::
Gonilniki od Viste so večinoma dobri tudi za 7, če jih sploh rabiš. Če daš 32bit windowse ne bo neke panike. Ostane mu še vedno nekje 3.5Gb Rama. Hitrost bo identična, tudi če daš 64bitne.
Za diska pa... če že kupuješ novega, kupi raje SSD, sploh če ne rabi veliko prostora.
Vista ima svoje probleme. Ma daj mu raje XP gor kot to.
Za diska pa... če že kupuješ novega, kupi raje SSD, sploh če ne rabi veliko prostora.
Vista ima svoje probleme. Ma daj mu raje XP gor kot to.
T.A.D.E.J ::
Saj res, xpji bi mu najbrz se najbolje delovali na racunalniku iz 2007?
Hvala za odgovore :-)
Hvala za odgovore :-)
Matej_K ::
ssd in win8.1
Se podpišem pod to! Naredil to pred kratkim na podobnem rangu prenosnika. Zdaj prav leti
... .. .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri windows?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1272 (1088) | 737 |
» | kateri OS za "slab" prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5732 (5028) | GTX970 |
» | Windows 10 bo imel 'novo' jedroOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15924 (11001) | Lonsarg |
» | Windows 8 na starejšem računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6256 (5311) | solatko |
» | Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11703 (10138) | T_F_7 |