» »

Prijava na razpis - delo

Prijava na razpis - delo

GummyBear ::

Bi prosil za en nasvet. Pišem prošnjo za delo oz. prijavo na razpis za delovno mesto (fizično delo na terenu). V razpisu omenjajo, da iščejo kandidate s SŠ (tehnična smer). Jaz pa sem po izobrazbi un. dipl. inž... žal, nujno potrebujem denar in sem vsako delo pripravljen sprejet. Zanima me, če bi v prijavi navedel svojo trenutno izobrazbo (inženir), ali me lahko zavrnijo z utemeljitvijo, da ne pridem v poštev, ker imam previsoko izobrazbo, oni pa iščejo manj šolane. Imam več šanse, če napišem, da imam tehnično izobrazbo (in nič ne omenjam, da imam diplomo)? Vendar v primeru, da gredo preverjat (v google napišejo moje ime), bodo odkrili, da imam več kot samo SŠ. Kaj je v tem primeru boljše omenit (da imam več šanse)?

kixs ::

Napisi samo toliko kolikor potrebujejo.

Invictus ::

Napiši noter pravo izobrazbo in v spremno pismo napiši da se zavedaš da je delo za srednjo šolo, in da si ga pripravljen opravljati.

Najslabše je z novim delodajalcem, začeti z lažjo ...

Tvoja izobrazba je plus, ne minus, kot bi marsikateri faliran študent tukaj rad videl ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Vsekakor ne skrivaj informacij. Pojasni tako kot je napisal Invictus. Je pa res, da je previsoka izobrazba jasen signal delodajalcu, da je to zate začasna rešitev in če iščejo nekoga za dajši čas lahko tudi minus. Glede na to, da gre za delov v privatnem sektorju pa te v vsakem primeru lahko zavrnejo brez kakršnekoli utemeljitve.

GummyBear ::

Tudi sam se nagibam k temu, da bi omenil svojo zadnjo izobrazbo, vendar ne vem kako izbirajo delodajalci in se bojim, da bi me odslovili z besedami: Vi ste inženir in se lahko potegujete za kakšno drugo delovno mesto, on pa ima poklicno/srednjo šolo in bo v današnjih razmerah težko dobil drugo delo, zato damo prednost njemu.

jalovec09 ::

Raje se vprašaj, če boš sploh izbran med preostalimi 200-400-600 ponudbami, izberejo tistega, ki je najbližje in ima že IZKUŠNJE ali pa je razpis ničen in že imajo izbrane
Ti priporočam, da poiščeš delo v tujini. Vse se da uredit preko spleta.

Blinder ::

Jaz bi jim zamolcal svojo izobrazbo. Tako kot pocne mnogo drugih ljudi. Imam tudi izkusnje z delodajalci, katere je moja izobrazba motila. Itak pa te bodo odjebali v vsakem primeru.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Okapi ::

Vi ste inženir in se lahko potegujete za kakšno drugo delovno mesto, on pa ima poklicno/srednjo šolo in bo v današnjih razmerah težko dobil drugo delo, zato damo prednost njemu
Tega sicer verjetno ne bodo rekli (dvomim, da so tako socialno usmerjeni in razmišljajo o tem, kdo bolj potrebuje službo), si bodo pa mislili, da nočejo imeti inženirja za polaganje kablov, ker bo samo kompliciral in slabše delal (pa mogoče bo še višjo plačo zaradi izobrazbe moral dobiti po kakšni kolektivni pogodbi).

Jaz se tudi ne bi hvalil s faksom, če iščejo nekoga s srednjo šolo. Malo je problem, če imaš gimnazijo. Če imaš srednjo tehnično, je to to - kako si se naprej izobraževal, jim lahko mirno zamolčiš.

O.

GummyBear ::

V primeru, če zamolčim svojo zadnjo izobrazbo in če bi oni pogooglali vsakega kandidata (kar danes počne večina, če ne vsi), bi o meni dobili vse točne podatke (datum diplomiranja, stopnja izobrazbe, naslov diplomskega dela). Kaj si bodo mislili v tem primeru? Da sem jim zamolčal in oddal nepopoln življenjepis, ker sem jih hotel zafrkniti? Verjetno tukaj ne bi dobili dobrega vtisa. Res imam pomislek glede tega.

GTX970 ::

Izbira, nočna mora za neodločene ljudi...
Si dec ali si mevža ??

Naredi tako kot je napisal Invictus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

MadMicka ::

Če hočeš dobit to službo, potem je bolje, da ne omenjaš faksa. Ni to nobena laž. Na mizo daš podatke, ki se zahtevajo za službo. Močno dvomim, da pri fizičnih delih kogarkoli googlajo. Pa tudi če bi, je vseeno. Če jim poveš za faks, itak te službe ne dobiš.

Glugy ::

Kolikokr je meni znano se pač ne piše v prijavi za delo podatke ki niso relevantni in praktično nimajo vpliva na samo delovno mesto. Če ti kej omenijo jim pa poveš da to delovno mesto ne zahteva te izobrazbe in da jo zato nisi omenil, in da si pripravljen ravno tako zavzeto delat kot če ne bi imel dodatne izobrazbe. To je to. Nekdo k išče programerja ne rab vedt če ti nosš očala al ne, če imaš izpit za motor al ne, če imaš znanje iz elektrotehnike, če imaš izkušnje iz gradbeništva....pač moje mnenje. Jz osebno ne bi napisal pol pa kot češ. Sam bi blo pa fajn da bi koga k je delodajalc tle odpisal pa povedal kakšno je njegovo mnenje kako on gleda na to.

Isotropic ::

kixs je izjavil:

Napisi samo toliko kolikor potrebujejo.


Invictus je izjavil:

Napiši noter pravo izobrazbo in v spremno pismo napiši da se zavedaš da je delo za srednjo šolo, in da si ga pripravljen opravljati.

Najslabše je z novim delodajalcem, začeti z lažjo ...

Tvoja izobrazba je plus, ne minus, kot bi marsikateri faliran študent tukaj rad videl ...

odvisno od delodajalca, ampak običajno ne oz. po nepotrebnem tvegaš.


OP, uni. dipl. inž česa pa si in koliko exp imaš?

Zgodovina sprememb…

Grizzly ::

Nič od tega, kar so ti drugi napisali, ne boš vedel, dokler ne probaš.

Sam redno spremljam zaposlitvene oglase in opažam, da imajo danes vsi čudne in nerazumljive zahteve... vsi na primer zahtevajo neka računalniška znanja (vsaj oblikovanje besedil), čeprav delovno mesto nima nobene veze z računalništvom (samo primer). Toliko šanse imaš, da je tvoja izobrazba plus, kot jo imaš za minus. Moje mnenje je, da so njim bolj kot sama izobrazba, pomembne izkušnje.

Phantomeye ::

A ne pomeni to samo, da rabiš VSAJ takšno izobrazbo? Mislim, tehničnih smeri je več. Znanja kemijskega, računalniškega, strojnega tehnika se med seboj razlikujejo (glede na področje). Vse 4 letne srednje šole so tehnične. Prepričan sem, da potrebujejo nekoga, ki ima vsaj V. stopnjo. Vprašanje je, kako je z gimnazijo

kixs ::

St235 je izjavil:

Vsekakor ne skrivaj informacij. Pojasni tako kot je napisal Invictus. Je pa res, da je previsoka izobrazba jasen signal delodajalcu, da je to zate začasna rešitev in če iščejo nekoga za dajši čas lahko tudi minus. Glede na to, da gre za delov v privatnem sektorju pa te v vsakem primeru lahko zavrnejo brez kakršnekoli utemeljitve.


Tocno tako obrazlozitev sem dobil pri razgovoru za delovno mesto, ki je zahtevalo nizjo izobrazbo od moje. Kadrovnica je direktno povedala, da oni iscejo za daljsi cas, js pa bom verjetno v nekaj mesecih sel drugam.

Po moje ze glede na opis oglasa lahko vidis, ce ti kaj pomaga visja izobrazba. Sicer se strinjam, da je visja izobrazba navadno plus, vendar ne ves kako razmisljajo na drugi strani.

SeMiNeSanja ::

V principu se povsem strinjam, da je lahko previsoka izobrazba minus, če delodajalec išče nekoga, ki bo določeno delovno mesto zapolnil za daljši čas.

Vendar je to tudi odvisno od delodajalca in del s katerimi se ukvarja. Če imaš izobrazbo, ki se ujema z dejavnostjo delodajalca in se izkažeš na delovnem mestu za nižjo izobrazbo, ta lahko preceni, da bi tako lahko pridobil dragocene izkušnje za neko višje delovno mesto in boš lahko napredoval znotraj podjetja na višjo pozicijo, za katero potem kasneje ne boš več potreboval posebnega uvajanja.
V takšnem primeru višja izobrazba ni nujno minus, temveč je lahko tudi pozitivna.

Za kakšnega delodajalca se gre in kolikšne so možnosti za napredovanje pri njemu, pa moraš sam preceniti.

GummyBear ::

Delo nima nobene veze z mojo izobrazbo. Kot sem že omenil je fizično delo, ki bo deloma potekalo tudi na terenu. Njim je torej pomembno, da si dober delavec in za delat ne potrebuješ izobrazbe (ni šole, ki bi te učila delat). Izobrazba mi tukaj ne pomaga (razen če vidijo kakšno dobro stvar v diplomi), kako pa oni razmišljajo pa ne morem vedet.

Maya87 ::

Kolegica je npr. komentirala da z visoko izobrazbo ne more dobiti službe, češ da je kot dipl. bolj ambiciozna in da je to verjetno le začasna rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maya87 ()

perci ::

Hja, jst tut najbrz ne bi omenjal izobrazbe. Koristila ti pri pridobitvi tega delovnega mesta ne bo, zakaj bi tvegal.

3man ::

Večji problem, kot izobrazba je tvoj strah in neodločenost. To boš na morebitnem razgovoru zagotovo pokazal in to za biti ključno, da te ne bodo vzel. Če cagaš že tu, kako boš šele pri delu...
Vem, da je za*ebano, ko človek rabi denar, ampak potrudi se in najdi v sebi eno potrditev, dvigni si samozavest in reci si "tu bom pa jaz dobil delo!". Na razgovoru bo videt al se bojiš in si negotov oz. veš po kaj si prišel in kako lahko pomagaš firmi.

oemdzi ::

Po mojih izkušnjah, ti v takih primerih ponavadi ne pomaga, če navedeš najvišjo izobrazbo, ki si jo dosegel. Nisem ravno nekaj šolan, pa me kot inženirja informatike niso povabili niti na en razgovor kjer so iskali srednješolsko ali nižjo izobrazbo izven moje IT stroke (pa sem pogojem popolnoma ustrezal in tudi srednješolska izobraba je bila dostikrat prava (ekonomski tehnik)), šlo se je za sobarice, receptorje, skladiščnike, referente ... Povabljen pa sem bil zgolj na 3 razgovore, vendar vse iz moje stroke, pa še tam je na vsakemu bilo +100 kandidatov, čeprav se je šlo za "začetniško IT delo" (operater, serviser) delo je verjetno dobil tisti najbližje delovnemu mestu z iskušnjami in da je seveda deloval ok.

Tudi sam razmišljam, da začnem prilagajati CV glede na izobrazbo, ki jo zahtevajo, drugače te niti za čistilko očitno nočejo(sploh če nimaš večletnih izkušenj in izjemnega veselja do tega dela ob katerem seveda osebnostno rasteš :P).
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

neutronium ::

Tako je, imej napisanih več različic življenjepisov oz.si sestavi enega popolnega potem pa ga prilagajaj za vsako delovno mesto. Visoka izobrazba je žal lahko minus, vsaj v Sloveniji:( Vedno je v ozadju matematika in preračunljivost, na obeh straneh. Če dajo delodajalci ven razpis kjer iščejo nekoga s SŠ in za dolgoročno zaposlitev potem bodo razmišljali v tej smeri, da ti z višjo izobrazbo iščeš samo nekaj izkušenj in boš hitro odšel na boljše delovno mesto takoj, ko bo mogoče. Njim je potem to samo izguba časa in denarja in spet bodo morali iskat nekoga novega. Če ima samo SŠ izobrazbo potem ga bodo na tistem mestu dlje zadržali. Pa v Sloveniji je še ena stvar zelo pogosta, v preteklosti so tisti s SŠ izobrazbo lahko zlezli tudi kar visoko v podjetju in če imajo vsaj malo besede pri izboru kandidatov (kar jo imajo, iz lastnih izkušenj) se bodo na vso moč upirali, da bi vzeli na nižje mesto nekoga z višjo izobrazbo..le ta jih lahko čez par let izpodrine. Ne vem kako je v tujini v Sloveniji je pač tako kot je. Žal imam kar nekaj izkušenj z obojim kar sem naštel..

Sam sem včasih napisal vse kar imam in se prijavljal tudi na nižja delovna mesta. Četudi sem v spremnem pismu napisal, da je to moja želja in bla bla.. odgovora ponavadi itak ni bilo. Ko sem spremenil taktiko in napisal samo to kar je bilo potrebno je bilo tudi odziva več. Sicer se pa potem pripravi kako bo razgovor potekal, če zaide v to smer pač povej po resnici in vseeno pokaži, da si za nižje delovno mesto navdušen tudi dolgoročno. Najbolj pomembna stvar ti je, da do razgovora sploh prideš ;)

Sicer pa znanja ni nikoli preveč in najbolje se mi zdi, da ga razpršiš tako kot finančne naložbe:) Če imaš bilokak faks je fajn znat mogoče še kaj od drugih stvari..polaganje ploščic, vodoinštalaterstvo, mizarstvo, električarstvo itd. Tako imaš na voljo stvari, ki so ti drugače čisto nedostopne, denar pa vsakdo rabi. Meni je bilo vedno žal, da ne znam še česa takega ročnega, ker ko pogledaš kaj se na trgu največ išče to ponavadi niti ni fakultetno izobražen kader. Če si ozko specializiran potem ti je edina šansa, da si zares genialen v tem , da res blestiš z rezultati..samo žal po gausovi lestvici je velika verjetnost, da si povprečen. Kar včasih ni nujno slabost, ker tudi čisto povprečni inženirji se rabijo;) Tu je samo vprašanje koliko v podjetju rabijo tistih s SŠ izobrazbo, koliko povprečnih diplomantov in koliko res genialnih...to pa mora vsak sam presodit in temu primerno prilagodit CV, spremno pismo in potem razgovor.

neutronium ::

Aja in če višje izobrazbe ne navedeš ni to nobena laž..Laž bi bila, če bi si izmislil izobrazbo, ki je nimaš. če informacija ni relevantna za delovno mesto jo je brezveze omenjat. Itak vsi kadrovniki poudarjajo, da dajte samo relevantne podatke, ker kdo bo pa bral cele romane o vas..sploh, če je kandidatov par sto. Kadrovnik pogleda prvo stran, prvi stavek in ponavadi tu zaključi. :)) Isto je z izkušnjami, če jih imaš še v neki x stvari jih pač ne omenjaš, če niso uporabne na novem delovnem mestu. Če pa misliš, da so neke x izkušnje uporabne na y mestu jih predstaviš kot svojo prednost pred drugimi kandidati..

solatko ::

Če iščeš službo v firmi, ki se razvija, ima lasten razvoj in željo po širitvi, je višja izobrazba, vsekakor prednost, sploh če je to tehnična smer. Pameten delodajalec bo vzel nekoga z višjo izobrazbo in mu omogočil, da napreduje v firmi, če pa je firma (večina slovenskih firm) namenjena trenutnemu in predvidenemu obsegu del s katerimi se ukvarjajo, pa je višja izobrazba nezaželjena, saj lastnik niti ne ve, kaj naj počne z takim človekom, ve, da ne bo dolgo in bo imel čez nekaj mesecev zopet probleme z iskanjem novega delavca, priučevanje za delo in s tem dodatne stroške, zato bo vzel manj izobraženega in upal da bo nekaj časa mir.

Če ti je znana politika firme, potem ni problema napisat v CV stopnjo izobrazbe, ki jo zahtevajo, ostalo pa omeniš v razgovoru, če te sploh vprašajo.

Pri nas so le redke firme, ki uporabljajo pozitivno selekcijo zaposlovanja, v tujini večinoma prideš bolje skoz, če imaš več izobrazbe in tudi napreduješ, glede na sposobnosti, ki jih na delu pokažeš.
Delo krepa človeka

111111111111 ::

Če je firma v bližini tvojega kraja, se vsedi v avto se odpelji tja in se najavi kadrovnici. Takoj boš na licu mesta izvedel kaj sploh iščejo (včasih ne znajo niti oglasov prav sestavit) in potem naknadno pošlješ prošnjo, ki jo seveda prilagodiš.

Bistven nasvet: AKCIJA, nekaj se odloči, povej za izobrazbo, ne povej, samo ODLOČI se. Tudi slaba odločitev je boljša kot nobena.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nižje kvalificirano delovno mesto

Oddelek: Loža
263432 (2165) sci3nc3
»

Kako priti iz nič čim hitreje do službe v IT industriji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6318975 (16103) vostok_1
»

CV in/ali življenjepis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419685 (16722) Invictus
»

Previsoka izobrazba...

Oddelek: Loža
285826 (4776) kamuee

Več podobnih tem