» »

kateri mobilni operater najboljši za mobile internet

kateri mobilni operater najboljši za mobile internet

YdoIPonU ::

Kot že sama tema pove, me zanima kateri mobilni operater ima najboljše omrežje kar se interneta preko telefona tiče oz. kakšne so vaše izkušnje.
Sam imam največji jajc možn (mogoče je kej še slabš, samo dvomim) tušmobil in to morm prav prosit, da bi kdaj kako stran ofnu. Poln signal, sred Celja, pa skor nikol ne dela. In kaj mi nucajo vsi tisti Gigabajti, ki jih imam v paketu, če rabi pol ure, da mi eno stran nalož? Je pa kolega zdej nabavu nov telefon in ima Simobil in mu odpira kot men doma na wifi. Res je da ima nov telefon, ki omogoča 4G, ampak vseeno. Predvidevam da je na mobitel isto, če ne celo boljše...kakšne so vaše izkušnje? V bistvu mam prvič v življenju dost denarja, da mi ni treba gledat na ceno (ki je verjetn še zmer najbolj ugodna pr tušmobilu glede aparatov) in bi si nabavu neko mrcino, ampak bi rad, da dejansko lahko srfam ko se mi sprdne. Hvala za odgovore.

ronaldo ::

Simobil zelo hiter mobilni internet, lovi skor povsod, seveda izven mesta je hitrost veliko nizja. Mobitel naj bi bil se boljsi, ampak je pa zato tudi veliko drazji.

hotwheels ::

Simobil ima po mojih testiranji hitrejši 3G in LTE internet, Telekom pa malenkost počasnejšega ampak ima boljši signal kar se krajev, ki jih jaz obiskujem tiče (recimo v bloku, hiši ima po večini Telekom hitrejši internet, ker je boljši signal, zunaj na cesti pa je Simobil hitrejši). Govorim konkretno za Maribor, so pa seveda variacije, zato je najboljše prej sprobat z brezplačno SIM kartico, ki ti jo da operater "v najem" za nekaj dni.
Pri Telekomu je zame en velik minus to, da ne moreš hkrati govoriti po telefonu in brskat po internetu, pri Simobilu se to da.

Zgodovina sprememb…

GTX970 ::

ronaldo
Simobil zelo hiter mobilni internet, lovi skor povsod, seveda izven mesta je hitrost veliko nizja

Če se omejim na 3g, Telekom uporablja 2100 Mhz, Simobil 900/2100, tako da bo Simobil 3g bolj lovil izven mest.

lovro535v2 ::

po mojih izkušnjah simobil lovi 3g in h+ boljše izven mesta kot mobitel mobitel pa mogoče malo boljše deluje 3g v mestu.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Mikasa ::

Zanimivo, meni pa od dva tedna nazaj, ko so nadgradili na tušmobilu signal, na 3g dela internet kot treba bit. Sem ful zadovolna. Sem pa v glavnem v Ljubljani in Celju. Kakšen pa maš telefon? Morda je kaj tudi od telefona odvisno...

YdoIPonU ::

HTC One S. Dve kolegici mata isto tušmobil, ena ima celo note 4 samsung in je isto zanič.

GupeM ::

Jaz sem pri SiMobilu in imam LTE skoraj celo pot od Ljubljane do doma (50km). Tudi ko pridem ven iz naselji v hribe je pokritost odlična. Odkar so sredi/konec aprila postavili še nekaj dodatnih baznih postaj za LTE, na našem koncu res deluje izvrstno. Tudi v hiši na podeželju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10329131 (14561) Jerry000
»

Simobil, izkušnje?

152307 (1824) čuhalev
»

Tušmobil MINGL ODBIT mnenje?

307511 (6371) Dosan
»

LTE (4G) @ Mobitel (strani: 1 2 )