» »

Simobil, izkušnje?

Simobil, izkušnje?

mirch ::

Sem uporabnik Mobitela že vrsto let. Vem da ni najcenejši, vendar po slabi izkušnji z simobilom iz preteklosti (ca. 10 let nazaj) z slabim omrežjem, si ne upam kar tako zamenjati operaterja. Zanimajo me Vaše izkušnje z Simobilom, predvsem na štajerskem izven mestnih središč - prekinjanja, slabi signali oziroma pogosto brez signala?

Menjava operaterja mi ni nujno zlo, vendar ker sem naročnik Amis-a mi ponujajo 10€ cenejši Amis paket (oziroma ostane na trenutni ceni za vedno), kar pa seveda ni tako malo če gledaš na letni ravni.

Prosim za Vaše mnenje. Hvala!

mojsterleo ::

Jaz imam simobil privat številko in telekomova je službena, oba telefona imam vedno pri sebi. Zaenkrat lahko rečem da je simobil boljši. Redkokdaj se mi je zgodil totalen blackout. Govorim o krajih kot so cesta v dravograd/ prevalje, kočevje, vasi v okolici ljubljane ( dobrova itd), liboje... Itd. Težko se spomnim vsega ker sem veliko na terenu ampak najbolj smešno je ko si sodelavcem dosegljiv samo na privat številko.
Lahko da obstajajo področja kjer ima telekom boljše pokritje ampak s simobilom ne moreš falit.

Ps tudi na splošnem mi je simobil zelo dober operater in sem uporabnik že dolgo časa, moti me le njihovo škrtarjenje pri podatkovnem prometu. Za isto ceno marsikje dobiš (precej) več.

Zgodovina sprememb…

luxxx7 ::

Pred lansko jesenjo sem bil 10 let pred tem Telekomov naročnik in ko sem se lani prestavil samo zaradi nižjih cen pri Simobilu, sem bil presenečen, da ima toliko boljšo pokritost sploh z LTE omrežjem. Tako, da s prve roke priporočam Simobil, sploh če je cenejši.

mirch ::

Sicer gledam pakate v primerjavi s telekomom in po občutku sta nekako cenovno enakovredna glede paketov (morda pri simobilu dobis več enot). Potem sem gledal se telemach ki pa je občutno cenejši - kako pa je telemach kaj z kakovostjo storitev? Res da ne bom mel popusta pri fiksni internetni storitvi ampak je pa vseeno toliko cenejši, vprašanje je le kakovost storitev in hitrost interneta?

Hvala obema za vajino mnenje!!!!

Hockey ::

Telekom je enostavno brez konkurence. Daljši klici na Simobilu enostavno prekinejo ali pa pride do takšnega poslabšanja govorne storitve med klicem, da je potrebno prekiniti in poklicati na novo. Upload na Si.mobilu je zanič, prav tako je signal v objektih zelo slab v primerjavi s Telekomom. Raje dam 2 EUR več in vem, da ne bom mel težav. Simobil ni slab, vendar se ne more primerjati s Telekomovim omrežjem.

rdecaluc ::

Če bi le bilo samo 2 €, ampak je znatno več.

Se pa strinjam s tem da je Telekomov signal pač boljši od Si.Mobilovega, vsaj tam kjer se potikam sam. Pa tudi razlika je v tujini s katerimi operaterji te poveže, tudi tam so nekateri slabše pokriti, na drugega pa ne moreš.
Est modus in rebus. ,typos

smacker ::

Uporabljam simobil, nimam nobenih težav s signalom. Hitrost okoli mb je zelo dobra, lahko gledam TV na podatke med vožnjo. Zmanjšane kakovosti pri daljših klicih še nisem opazil, je pa res da po točno dveh urah pogovora klic avtomatsko prekine - najbrž kak varnostni mehanizem da ne pokuriš preveč enot po pomoti. Signal v objektih je pa itak odvisen od telefona, ne od samega ponudnika.
Telemach pa ponuja 1 teden brezplačnega testiranja, tak da ga lahko preizkusiš na lokacijah kjer se najpogosteje giblješ. Majo slabšo pokritost in nižjo hitrost, tak da če te ne pride ceneje (glede na to da maš na simobilu popust), pomoje nima smisla.

Tilen ::

Telemach = Tušmobil. Tušmobil ima roaming preko Telekoma.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

smacker ::

Pa omejeno hitrost neta v roamingu ;)

mojsterleo ::

Hockey je izjavil:

prav tako je signal v objektih zelo slab v primerjavi s Telekomom. Raje dam 2 EUR več in vem, da ne bom mel težav. Simobil ni slab, vendar se ne more primerjati s Telekomovim omrežjem.
tole seveda ne drži. neposredna primerjava mi dokazuje, da ima praviloma simobil v objektih boljši signal. kjer je telekom mrtev mi simobil veselo piska z eno črtico. super za dosegljivost, je pa v vsakem primeru za pogovor treba poiskati okno ali stopiti ven.
glede telemacha je kul predvsem to, da količin nad zakupljenimi ne zaračunavajo, le hitrost spustijo.

N0t0ri0us ::

Na gorenjskem gre tudi glas simobilu. Nekaj let sem imel v hiši 90% časa "ni storitve"(Mobitel), pri punci pa E signal in polžev internet..
Odkar sem na bobu povsod kjer se potikam lovi 3g in H, trenutno pa imam nadomestni telefon ki nima LTEja. (bob ga uradno niti ne podpira čeprav lovi ampak ima omejeno hitrost)

jusv ::

Glede signala so vsi trije operaterji nekje na istem. Odstopanja so minimalna oz odvisna od mikrolokacije. Za telemach vem, da ima 7 dnevno brezplačno testiranje. Glede cen pa je vsem jasno, da so najdražji Telekom, nekje v sredini Simobil in najugodnejši Telemach. Če meniš, da je vredno več plačevati, se moraš včasih prepričati na lastno izkušnjo, kako je pri drugem operaterju.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

čuhalev ::

Ali je možno, da lahko imaš slab signal, če si preblizu bazne postaje? Recimo, 400 metrov zračne razdalje.

Prijatelji se vseskozi piz* nad Simobilom, saj jim prekinja; in samo še čakajo, da se jim pogodba izteče.

domen151 ::

Lani sem šel iz Simobila na Telekom (telefoni so nekoliko cenejši kot pri Simobilu) in sem ugotovil, da je LTE pokritost pri Simobilu boljša, na eni lokaciji signala celo ni pri Telekomu, pa je na Simobilu bil. Sta pa obe pokritosti zadovoljivi.

Tilen ::

Si.mobil ima 98% pokritost, Telekom 97%.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

čuhalev ::

Sedaj sta možnosti:
a) pri računanju/merjenju so upoštevali prenizko jakost signala za pokrito,
b) se človek večkrat znajde ravno v tistih preostalih nekaj procentih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5430581 (3927) link_up
»

Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
21346209 (18751) cekr
»

Zanič Simobilovo omrežje?

Oddelek: Mobilne tehnologije
304956 (3804) jusv
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10327585 (13015) Jerry000
»

Simobil: slab signal v stanovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6114408 (12775) car100

Več podobnih tem