» »

RMA Kingston SSD

RMA Kingston SSD

Pentium ::

Kolega je kupil rabljen prenosnik z že vgrajenim 64 GB SSDjem.
Po cca 2 mesecih mu je SSD odpovedal (ne zazna ga noben računalnik). Računa od SSD-ja sicer zraven ni dobil, zato me zanima, če se ga da vseeno kot pri npr. trdih diskih poslati v tujino (npr. Nemčija)? Meni so tako že zamenjali 3 trde diske, ki so bili brez papirjev.

Na Kingstonovi spletni strani ne najdem nikjer obrazca za RMA, niti veljavnosti garancije po serijski številki ne morem preveriti...
Kolikor sem zasledil, imajo ti SSD-ji 3 ali 5 let garancije.
Gre pa za Kingston SSDnow V100 64 GB model.

mitja73 ::

hojnikb ::

Če je oem ssd, potem kr pozabi na uveljavljane garancije direkt pr kingstonu.

Btw, retail varjanta ma 3 leta garancije. Glede na starost model je precej nizka šansa, da je star manj k 3 leta.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Ni OEM saj je prenosnik neka C2D zadeva. Hja, ravno tam okrog 3 leta zna bit star, vendar ima Kingston butasto narejeno, da niti preverit ne moreš, če je še pa morda vsaj pod tovarniško garancijo. Še datuma izdelave niso nikjer napisali...
Za USA tisti link velja, za EU pa tole: link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pentium ()

Skratka, bilo je pa tako: delal mu je OK, po 2 mesecih pa se je izjemno upočasnil. Ker je videl, da je naložen gor še star (buggy) firmware, se ga je odločil posodobiti. No naredil je vse po proceduri (Boot CD, itd.), vendar mu update ni šel skozi, kot bi moral. Zdaj je pa 1x na 20 poiskusov v BIOS-u zaznan, vendar vseeno se nanj ne da nič zapisati...

Morda mi bo Slo-Tech prej pomagal, kot pa Kingston :)

scipascapa ::

ne moreš, uveljaviš kot celoto - prenosnik.

Hja, prenosnik je letnik 2008, SSD pa nekje 2011-2012. Zagotovo nista bila kupljena skupaj :D

Drugače SSD v nekaterih računalnikih zazna kot Generic FCR SATA Loader, ko ga hočeš pa posodobiti, se pa ustavi pri nalaganju (InitDisk)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pentium ()

mitja73 ::

Kruto ampak resnično: ne popravljaj kar ni pokvarjeno.

Piši na Kingston support, nam so brezplačno nadgradili firmware na prejšnjo verzijo ker smo tako rabli za eno večjo količino. Tako da če se ti prijazno potrudiš, ti bodo verjetno pomagali.

Sem pisal direktno na Kingston UK in bom videl, kaj bodo odgovorili. Hja je kruto in tudi resnično, vendar pri njem je bil definitivno SSD defekten, saj mu je računalnik delal s polžjo hitrostjo, pa tudi pred posodobitvijo FW-ja, je trajal backup na zunanji disk cca 5 ur... No zdaj je kar je, jaz sem tudi pred leti zaflashal SSD, vendar mi ga je uspelo oživeti.

klinker ::

Cisto tako btw...ta SSD ni vreden matranja saj dobis za 40€ rabljen 120gb SSD.

lonewolf_ ::

za par piv manj v dnevu pa že novega za 60e
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Yup, tale jm612 je kup sranja.

Lahko pa probaš secure erase, če ti rata ga usposobit tolk, da ga bios zazna
#brezpodpisa

Zdaj, ko sem ga še jaz dobil v roke, lahko iz testa rečem, da ga vedno zazna BIOS, vendar le kot Generic FCR SATA Loader Device.
Ko sem ga pa hotel poflashati, pa obstane v flash programu...

Verjetno bi se ga dalo nekako unbrickati, da bi mu ročno pognal Flash program in vnesel prave parametre (kot da flasha čisto prazno napravo), verjetno bi pa moral SSD fizično odpreti in pogledati kateri čipi so notri... Zaenkrat bom počakal na odgovor Kingstona, dalje pa bomo videli.

Se pa strinjam, da ni vreden mojega časa, vendar me zanima rešitev bolj iz firbca oz. kot kak time waster :)

Zadeva ni več v garanciji, kolega pa tudi pravi, da jo lahko obdržim.
Zato sem še dalje raziskoval.

Dalo bi se na novo naložiti FW preko JMicron flash orodja oz. s spreminjanjem flash file-a od FW update, da bi hotel naložiti na SSD brez FW-ja. Sem se ubadal zadnjič par ur s tem, vendar mi ni uspelo. Obstaja pa tudi Windows aplikacija preko katere bi lahko flashal SSD preko USB->SATA pretvornika direktno iz Windows-a, vendar je potrebno imeti JMicronov čip v tem USB na SATA pretvorniku, točno takega pa jaz nimam.
Link: https://translate.google.si/translate?s...

Če ima kdo morda kakšno idejo, kako tole rešiti, se priporočam.

So tile rusi nekaj dopisali od zadnjič, ko sem gledal... Nekaj sem še poskušal in prišel kar daleč, vendar je ven metalo error 0x70 check tables. Dalje sem gledal, na 3. strani je zdaj link do spatchanega flasherja za 32GB SSD V100. Sem spremenil par stvari v isp.ini datoteki, da so bile skladne z mojim 64GB modelom in pognal. Ga je lepo poflashalo in zdaj deluje BP.

Kasneje sem še pognal secure erase komando, vendar je vse OK.

Zadeva dela!
Če bo še kdo imel takšen primer, si lahko zdaj pomaga s tem.

Lahko link do threada :)
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri SSD? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11621355 (3359) hojnikb
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

10722804 (10071) nsa_ag3nt
»

Primeren SSD disk (strani: 1 2 )

7211404 (6404) gendale2018
»

počasen SSD sistemski disk (strani: 1 2 )

7114084 (13394) cero

Več podobnih tem