Forum » Programiranje » Branje vsebine z okna druge aplikacije
Branje vsebine z okna druge aplikacije
sci3nc3 ::
V C# bi rad izdelal aplikacijo, ki bo prebrala besedilo v neki drugi aplikaciji (kot če bi pritisnil CTRL+A in besedilo skopiral v nek urejevalnik). Kako se tega sploh lotiti? Obstajo že kakšne funkcije za to ali moram simulirati pritisk na CTRL+A in potem še CTRL+C, da v trenutku besedilo označim in ga skopiram v odložišče, od tam pa naprej v aplikacijo?
Zamislil sem si tako: Uporabnik odpre brskalnik in obišče neko spletno stran. Aplikacija (teče v ozadju) skenira besedilo na spletni strani in ga analizira. Če se v besedilu nahajajo določene besede ali stavki, sledi nek dogodek. Aplikacija ni zlonamerna, le omejiti nameravam (najprej pa bi se rad naučil kako to narediti) kaj uporabnik lahko odpira... recimo nadzor nad mladoletnimi osebami, nadzor nad zaposlenimi. Nikakor pa nimam namena spremljati kod se uporabnik sprehaja (zanima me samo, čemu je namenjena spletna stran). Vidim uporabnost v tem in bi se to rad naučil.
Zamislil sem si tako: Uporabnik odpre brskalnik in obišče neko spletno stran. Aplikacija (teče v ozadju) skenira besedilo na spletni strani in ga analizira. Če se v besedilu nahajajo določene besede ali stavki, sledi nek dogodek. Aplikacija ni zlonamerna, le omejiti nameravam (najprej pa bi se rad naučil kako to narediti) kaj uporabnik lahko odpira... recimo nadzor nad mladoletnimi osebami, nadzor nad zaposlenimi. Nikakor pa nimam namena spremljati kod se uporabnik sprehaja (zanima me samo, čemu je namenjena spletna stran). Vidim uporabnost v tem in bi se to rad naučil.
xardas ::
Mogoče nekaj z uporabo web scrapinga (pobereš vsebino strani in v njej, z uporabo regularnih izrazov, preveriš pojavitev določenih ključnih besed).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xardas ()
galu ::
Če se gre samo za brskalnike, je to najlažje izpeljati z vtičniki. Ali vso delo opravlja plugin, ali pa samo vleče ves tekst v nek .txt file, ki ga potem uporabi druga aplikacija.
Bolj univerzalen pristop je nek "OCR scanner overlay". Lahko celo vsako sekundo forsiraš printscreen, pa potem operiraš s tisto sliko.
Bolj univerzalen pristop je nek "OCR scanner overlay". Lahko celo vsako sekundo forsiraš printscreen, pa potem operiraš s tisto sliko.
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Onemogočiti PrtSc gumbOddelek: Izdelava spletišč | 3013 (2299) | darkolord |
» | Izdelava spletnih strani v PhotoshopuOddelek: Izdelava spletišč | 4062 (3110) | DiTi |
» | V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11900 (9412) | gamemen |
» | Kako preprečiti kopiranje texta iz straniOddelek: Izdelava spletišč | 1930 (1550) | njok |