Forum » Kaj kupiti » Kateri Monitor ?
Kateri Monitor ?
Temo vidijo: vsi

kuglvinkl ::
daisy chain! Pa ne rabim basea, k ta dva monitorja imata 6 USB portov. A zard tega ima monitor lan port?
gledam zdej za ta daisychain.
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

LeQuack ::
daisy chain! Pa ne rabim basea, k ta dva monitorja imata 6 USB portov. A zard tega ima monitor lan port?
Ja daiy chain pomeni da na prvem monitorju uporabiš displayport (out) povezavo in povežeš na displayport (in) od drugega. Tako da potem do laptopa je potem samo en USB-C kabel kot sem že prej omenil. In pa še ena nstavitev je na obeh monitorjih za spremenit. Je pa dost enostavno, kot v spodnjem videotu. Glede LAN port jeista fora kot na Lenovo dock, na računalniku se ti prikaže kot network povezava in lahko povežeš na network prek otega, seveda če wi-fi uporabljaš potem mogoče niti ne rabiš.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

PrimozR ::
Pa ti delata oba na 4k in mreža na gigabit in USB na 3.0? Jaz v službi tako priklapljam 2x 1440p in je vse tipi topi (na starem PC-ju je edino USB deloval na 2.0 hitrosti, ker je imel starejši DP standard z manj bandwidtha), ampak 2x4k si predstavljam, da bi se lahko hitro zataknilo zaradi količine podatkov, ki jo je treba poslati prek enga kabla.

Kurzweil ::
Jaz sem včeraj kolegici zamenjal monitor, nekako sva prišla do zaključka, da bi bil Dell G3223Q najbolje zanjo in lahko monitor po videnem samo priporočam... torej 32" / 144hz / 4k... glede na to, kaj ta monitor za 615EUR ponuja, bi rekel, da kar težko dobiš za isti denar kaj podobnega, mogoče se še najde kakšen monitor v tem rangu za ta denar, vendar v Sloveniji ni bilo nikjer na voljo, je pa to bila želja kolegice, da se kupi v Sloveniji... če se išče taisti monitor na Idealo.de in Geizhals.at se dobi tudi za 520EUR + poštnina, dvomim pa da je komu prijetno ob misli, kako ta monitor potuje...
Frekvenca se seveda pozna že pri običajnem delu, kot je browsanje, ker pa se kolegica igra tudi z dronom na višjih framih, animacijo, arhitekturo... pa ji teh 144hz pride prav. Barve so prečudovite, seveda bi kakšen LED oz. OLED s svojo črnino za 2x ceno zadevo prikazoval bolje, kar sem tudi videl ta teden v praksi, ampak kot rečeno za vsaj 2x, če ne 3x toliko denarja. Seveda ni vse super fantastic, ampak za ta denar bi rekel, da je monitor odličen. Monitor je out of the box dobro skalibriran - ta monitor lahko samo priporočam!
Ta monitor je za glavi monitor na DisplayPort, drugi "monitor" pa je dejansko ena 65" 4K televizija na HDMI kabel (ki služi kot prikaz strankam, obiskovalcev, sodelavcem), ko že ravno vidim zgornjo debato... namreč ko ugasneš ta Dell G3223Q monitor, se ugasne tudi omenjen TV, ki pa potem rabi kakšnih 3-5 sekund da se pobere... sicer to ni moteče, ker to verjetno narediš v povprečju ravno 2x na dan, pa vseeno, v čem je fora?
Frekvenca se seveda pozna že pri običajnem delu, kot je browsanje, ker pa se kolegica igra tudi z dronom na višjih framih, animacijo, arhitekturo... pa ji teh 144hz pride prav. Barve so prečudovite, seveda bi kakšen LED oz. OLED s svojo črnino za 2x ceno zadevo prikazoval bolje, kar sem tudi videl ta teden v praksi, ampak kot rečeno za vsaj 2x, če ne 3x toliko denarja. Seveda ni vse super fantastic, ampak za ta denar bi rekel, da je monitor odličen. Monitor je out of the box dobro skalibriran - ta monitor lahko samo priporočam!
Ta monitor je za glavi monitor na DisplayPort, drugi "monitor" pa je dejansko ena 65" 4K televizija na HDMI kabel (ki služi kot prikaz strankam, obiskovalcev, sodelavcem), ko že ravno vidim zgornjo debato... namreč ko ugasneš ta Dell G3223Q monitor, se ugasne tudi omenjen TV, ki pa potem rabi kakšnih 3-5 sekund da se pobere... sicer to ni moteče, ker to verjetno narediš v povprečju ravno 2x na dan, pa vseeno, v čem je fora?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

kixs ::
To je zato, ker je 32" nastavljen kot primarni zaslon. Ko ga vgasnes, mora vse prestaviti na drugega.

Pa ti delata oba na 4k in mreža na gigabit in USB na 3.0? Jaz v službi tako priklapljam 2x 1440p in je vse tipi topi (na starem PC-ju je edino USB deloval na 2.0 hitrosti, ker je imel starejši DP standard z manj bandwidtha), ampak 2x4k si predstavljam, da bi se lahko hitro zataknilo zaradi količine podatkov, ki jo je treba poslati prek enga kabla.
Nisem opazil, da mi kaj ne dela, zdej sem imel call prek Teams in je blo vse super.
Ne vem pa se, zakaj mi naveni kisti preppzna usb kamero, to je x13, moj privat pc pa ne.

LeQuack ::
Ne vem pa se, zakaj mi naveni kisti preppzna usb kamero, to je x13, moj privat pc pa ne.
Mislim da si omenil da je privat PC priklopljen preko Displayport in ne USB-C. V tem primeru se prenašajo samo display podatki, tako da tam ne boš videl USB portov in Ethernet ter ostalih "docking station" zadev. To je pač omejitev protokola/kablov, Displayport kabel je samo slika, USB-C pa lahko prenaša še veliko drugih zadev.
Quack !

To je zato, ker je 32" nastavljen kot primarni zaslon. Ko ga vgasnes, mora vse prestaviti na drugega.
Nene, monitor je primary, TV je secondary oz. če uporabim direktno besede iz Win... če daš WIN + P, ti seveda ponudi kako bi rad da ti prikazuje stvari in je nastavljeno na "Extend" oz. po slovensko je menda "Razširi"... torej je primary monitor še vedno ta Dellov monitor, ki je priklopljen na DP... TV pa drugi screen pač... recimo prej ko je bilo oboje priklopljeno na HDMI ker je seveda imela še starejši monitor in ni bilo zarad fps/hz potrebe po DisplayPortu... odkar pa je ta nov monitor na DP, pa to počne... saj pravim ni to moteče, je pa zanimivo... ker dejansko v istem trenutko ko na gubmu ugasneš monitor, ugasne za par sekund tudi TV, kar se prej ni dogajalo... predvidevam, da je nekaj v kontekstu DisplayPort/HDMI...

Opkow ::
DP ima ta tečni feature, da ko ugasneš monitor, se ugasne tudi DP port na grafični in system vse prestavi na sekundarni monitor.
Pri HDMIju ni tega.
Da se temu izogneš, daš DP na skundarni monitor in je glavni na HDMIju. Tako sem jaz to rešil. Pri TVju, če nima DP, se pač ne da. :]
Drugače se menda da rešit tako, da na DP en pin onemogočiš, da nima kontakta. Nisem pa šel preizkušat.
Pri HDMIju ni tega.
Da se temu izogneš, daš DP na skundarni monitor in je glavni na HDMIju. Tako sem jaz to rešil. Pri TVju, če nima DP, se pač ne da. :]
Drugače se menda da rešit tako, da na DP en pin onemogočiš, da nima kontakta. Nisem pa šel preizkušat.

Mislim da si omenil da je privat PC priklopljen preko Displayport in ne USB-C. V tem primeru se prenašajo samo display podatki, tako da tam ne boš videl USB portov in Ethernet ter ostalih "docking station" zadev. To je pač omejitev protokola/kablov, Displayport kabel je samo slika, USB-C pa lahko prenaša še veliko drugih zadev.
Makes fully sense, hvala lepa!!!

DP ima ta tečni feature, da ko ugasneš monitor, se ugasne tudi DP port na grafični in system vse prestavi na sekundarni monitor.
Pri HDMIju ni tega.
Se tudi meni zdi, da je "problem" pri DisplayPortu... veš da sem razmišljal isto, da bi dal DP na TV in HDMI na monitor, problem je, da monitor rabi DP, da lahko pri 4k lepo sprocesira 144hz... HDMI kolikor vem ne zmore tega...
Če bi bilo kritično, kar seveda ni, ker se to zgodi ravno 1-2x na dan pa bi šel še kaj tweakat pin, ampak ni potrebe po tem... bol me je gnala radovednost... si pa ne znam predstavljat, kako bi stvar izgledala pri meni... recimo dektop, ker imam polno tako na drugem screeno, kot na primarnem, torej ne bi nič premetavalo, ker niti nima prostora premetavat?!

kixs ::
Pri meni sta oba monitorja na DP in ko sekundarnega ugasnem, se ne zgodi nic. Ko pa primarnega, pa mrkne za par sekund, dokler se vse ne pojavi na sekundarcu.

Pri meni sta oba monitorja na DP in ko sekundarnega ugasnem, se ne zgodi nic. Ko pa primarnega, pa mrkne za par sekund, dokler se vse ne pojavi na sekundarcu.
No to, tu je isto... zgleda je to normalno, pa hvala še za ta info, da DP na TV/drugi screen oz. na oba screena ne reši tega... sicer pa ni panike, mi je bilo samo zanimivo, rezen prvikrat, ko človek za stotinko pomisli, da je počepnila grafična...

george46 ::
Pozdravljeni.
Kaj bi priporočali trenutno za občasno igranje iger, drugače pa word,excel,youtube
Velikost 27, do max 200€
Mogoče kaj takega, ali raje raven ekran če se kdaj odločim še za dodatni monitor?
https://www.mimovrste.com/monitorji-gam...
Kaj bi priporočali trenutno za občasno igranje iger, drugače pa word,excel,youtube
Velikost 27, do max 200€
Mogoče kaj takega, ali raje raven ekran če se kdaj odločim še za dodatni monitor?
https://www.mimovrste.com/monitorji-gam...

mtosev ::
Mogoče tale za 190€ https://www.mimovrste.com/monitorji-gam...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

scipascapa ::
Zelo dober, reddit/google/youtube pa najdeš odgovor
Če rabiš povej: https://www.avtera.si/monitor-xiaomi-mi...
Če rabiš povej: https://www.avtera.si/monitor-xiaomi-mi...

yayo ::
Are OLEDs good enough for productivity yet? Na. 5.41 minut.
What is a good OLED alternative? Na 23.56 minut.
What is a good OLED alternative? Na 23.56 minut.