» »

Kateri Monitor ?

Kateri Monitor ?

Temo vidijo: vsi
««
142 / 142
»
»»

scipascapa ::

zegnar :)

KTC M27T20 ima kdo?

thramos ::

Razmišljam o ukrivljenem UWQHD 3440 x 1440 monitorju. Uporabljen bo pretežno za delo - večinoma v terminalu, torej svetli znaki na črnem ozadju - in nekaj malega filmov oziroma nanizank.

Takšni monitorji z IPS matriko se začnejo nekje pri 400 EUR, medtem ko so z VA od 250 naprej, pa še z boljšimi frekvencami osveževanja.

Ima kdo izkušnje s pretežno terminalskim delom in VA matriko? S smearingom? Predvsem tole npr. zgleda grozno:

https://preview.redd.it/6g0hnj9lymj61.g...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

MrStein ::

Taki smearing se ti lahko pojavi tudi na IPS*. Je treba teste prebrati in potem izbrati.

* na enem mojem je izrazit, bom pogledal kaki točno je monitor
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LeQuack ::

IPS imajo pa zanič kontrast kot VA. Najbolje je OLED, ampak tam pa burn in dobiš.
Quack !

bm1973 ::

IPS monitorji so čisto kul, za terminalsko delo pa res ne rabiš perfektne črne...

3440 x 1440 je 34" monitor, če imaš plac, kupi večjega. Sam delam na 49"... Ampak za 2 stranki...

baur ::

Kateri 34" monitor bi potem priporočali za delo, pa da je kolikor toliko cenovno ugoden?

Gledam kaj takega, ampak nisem prepričan, da je to to
Dell P3424WE

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baur ()

Dell, z IPS, ne moreš falit...

Kupiš pač največji monitor za tvoj budžet in tvojo mizo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

LeQuack ::

A se pri Dellu splača več plačat za U serijo (Ultrasharp) namesto P serije?
Quack !

srus ::

bm1973 je izjavil:

https://www.dell.com/community/en/conve...

Ta odgovor ne pokrije vseh primerov. Obstajajo U in P modeli, ki imajo popolnoma enake karakteristike, edina razlika je v črki. IMHO je razlika podobna kot med Dell Inspiron in Latitude laptopi - enake karakteristike, Latitude pa uporablja komponente, ki imajo daljši planned obsolescence. Dell pač hoče z enakim produktom pokriti različne segmente trga in in iz zahtevnejših oz. poslovnih uporabnikov namolsti več. Na netu najdeš o razliki med tema serijama veliko mlatenja prazne slame, nisem pa še videl, da bi kdo odprl monitorja in primerjal uporabljene komponente.

Pri U seriji dobiš ob monitorju tudi A4 list papirja z poročilom o barvni kalibraciji :P

U minotrji imajo dostirkat tudi kako funkcionalnost, recimo DP daisy chaining.

Tako da se je treba na podlagi karateristik pač odločit, ali jih rabiš ali ne

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

smarkic ::

Podobne karakteristike (USB hub, mreža..) ima tudi npr. AOC CU34P3CV, če ni preveč plebejski z VA matriko. Za pisarno/terminal je meni dovolj, barve niso prva prioriteta. Na krivino se navadiš, sprva presenečajo kakšni odbleski na nepričakovanih mestih.
Daisy chain je mogoče bolj smiseln za povezavo več običajno širokih monitorjev, UW verjetno vzameš, da imaš samo enega. Oziroma, po želji in potrebah :-)

kuglvinkl ::

A nima U serija neki black IPS?
Your focus determines your reallity

nejc_nejc ::

Kakšnega priblizno 28 colskega za na fax arhitekture na kupimo naši punci?

Kurzweil ::

nejc_nejc je izjavil:

1440p?
Kakšen budget?

nejc_nejc je izjavil:

Kupi 34" wide...

val46 ::

Iščem kak dober pa ne ravno drag monitor 27". Več mi je preveč za gledanje iz pol metra na pisalni mizi. Največ se rabi za net, kaka igra včasih pa kak film/serija. Kaj priporočate pa kak link do kaj pametnega?

Napisal si preveč posplošeno, FHD ali QHD?

Pick your poison: https://www.avtera.si/catalog/ra%C4%8Du...

Sej pravim, se ne spoznam toliko. Zato pa sprašujem kaj je dobro pa se splača. Sam kot gledam ta avtera ni ravno poceni za monitorje. Recimo gledam samsung odyssey G3, je na spetni strani od samusunga 10€ cenejši kot na tej strani od avtere, pa verjamem da kje s kakimi popusti/kuponi, bi znal bit še cenejši. Pa ne da mora bit ta, sam primer sm dal. Predlagaj ti kerega se splača in kje se dobi najcenejše.

Pusti cene na miru....povej namen....igre, fhd ali qhd?

MrStein ::

QHD je OK "kompromis" za večino.

Razen če... Kaj imaš zdaj, val46?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

easyrider3 ::

Kako se kaj obnese QHD za velikost 32" ali je vseeno bolje manjši 27" QHD monitor? Nekako še vedno bi raje IPS monitor saj pri VA se najbrž prehitro slika poslabša,če se malo premakneš vertikalno ali horizontalno.Tudi ukrivljeni zaslon se mi nikakorne dopade isto kot wide

Ma nek samsung syncMaster B2430. FHD, ampak star že kakih 10, še raje 15 let :) Ampak zaenkrat še kar dela, sam bi vzel malo večjega, dosti večjega pa spet ne, ker sem omejen s prostorom, pa nenazadnje, bom gledal ga iz max 1m razdalje. Tko kot do sedaj. Računalnik je pa I5 12400, grafična GTX 4060Ti. Igre igram, ampak nisem nek profi v tem, da bi moralo bit vse v milisekundi. Bolj mi je pomembno, ko pustim včasih film odprt na pavzi, da se mi ne bi kej "burn in" naredilo na ekranu. Evo, dovolj podatkov?

Buggy ::

tako bom rekel, ocenjevat in priporocat monitor je zelo nehvalezna zadeva. Vsake oci imajo svojega malarja tako glede PPI kot tudi prezentacije barv.
Sam imam trenutno 45" OLED 3440x1440p in 32 2650x1440 prvi 240Hz@144Hz in drugi 165hz.
Kot prvo na OLED-u je DOTA2 neigralna, ker je prevelika zadeva za spremlat dogajanje in minimapo, je pa simracing obcutno boljsi sploh zaradi 800R curve-a, ki te dejansko objame.
Oled ima tudi response time boljsi, kar pri hitrih spilih steje. Pri simracingu sicer ne toliko, ima pa tamal OLED 27" na 360Hz in pravi da je v valorantu game changer.

Za delat na curve monitorju se ni tolk problem je pa problem z OLED prezentacijo texta, ki mene moti.
PA se ena opazka. Ker menjam curved in flat monitor je nekaj cas kar problem, ker ko iz curved presaltam na flat zgleda slika nekaj casa izbocena....jebeni mozgani :))
««
142 / 142
»
»»