» »

Kateri Monitor ?

Kateri Monitor ?

Temo vidijo: vsi
««
150 / 150
»
»»

pero50 ::

dobiš va panel, ampak nad aoc 32" VA sem bil grozno razočaran nad vidnimi koti, tako da sem zamenjal in vzel ips

PrimozR ::

Ćeprav je dražji, zna biti za v delavnico ravno zaradi vidnih kotov IPS boljši - če bo sheme in načrte (risbe?) gledal še kdo drug in pregledoval, bo gledati s strani na TN in VA matrikah kar tečno.

ZveeZ ::

Ips, 32", 4k, 60Hz, zvocniki, sub 300€:
https://www.amazon.it/LG-32UR550K-3840x...

Lukape ::

V ožjem izboru je dell s2725qs za 320€ na amazonu. Sicer 120hz ne bom izkoristil a je le dobrega desetaka dražji od 60hz modelov.
Ja nekako sem pristal na 27" ker 32" ips že kar presegajo budget.
Kakšna mnenja o dellu oz podobna priporočila.
Hvala

scipascapa ::

počakaj na jutri, kako ceno lahko dobim v SLO....lukape

Lukape ::

Počakam

Sem ti poslal ZS.

Najugodneje kar ti lahko naredim je 329€ z DDV, gratis poštnina na tvoj željeni naslov. Lahko tudi osebni prevzem pri meni v Šenčurju....javi v glavnem.

jaques ::

ima kdo konkurečno ponudbo za tale kos?
rabim za macbook priklopit, usbc je tako da pomoje bo ok za google sheets in internete
https://geizhals.eu/dell-ultrasharp-u27...

bigbada ::

Vidim da so zadnje čase 4K monitorji kar popularni postali. Ampak ko gledam te youtube videje.. recimo 32 zoll 4K vse ikone in appi izgledajo "ful miniaturni". Kaj potem si to nastavite višji "scaling"? Ker premale ikone in text je no go...

tikitoki ::

Ja, scaling visas dokler ti ne odgovarja

MrStein ::

Novi app-i imajo itak vse večje, tako da ne rabiš toliko povečevati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Scaling, ki ga baje že vsi app-i podpirajo:

Windows 11, dual monitor, en laptopov 15", druga pa zunanji 4K s scalingom 150%

ja ja, 7 zip verzija 25 je izšla prejšnji teden. Sigurno ima scaling porihtan...
Motiti se je človeško.

Sem zdaj nekaj časa uporablja 4K monitor (v resnici 50" TV) in:
- malenkost je prevelik, itak. Sem sedel malo dlje, tako da ni velik problem.
- količina pikslov zmaga
- ponekod kot da so neke manjše nepravilnosti (temno-svetli robovi ipd. / edge-enhancement) verjetno ker TV "optimizira" sliko. Trenutno ko to pišem sicer ni videti. Mogoče sem se navadil.

Scaling: 150% *

PS: * A Lunix tega sploh ne omogoča? OK, neki experimetal support je... pol se pa čudijo.

Torej naslednji nakup bo skoraj sigurno 4K, če ne celo več.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

tony1 ::

He, he, seveda še ni skaliranje povsod podprto. Ampak nimaš kaj, 4K je že povsod.

V Linuxih pa, presenetljivo, ni težav, razen tega, da uni trije knofi na oknih zg. desno ne skalirajo in izpadejo mikroskopski (morda se že da kaj poštimati, pa se mi ni dalo).

AngryBird ::

Pozdravljeni
Prosim za nasvet za nakup 27" monitor, resolucije 2.560 x 1.440 pa da ima Nvidia G-Sync.

Bici ::

Furbo je izjavil:

Kdo pa gleda monitor iz razdalje 80cm?
To je kot bi rekel, da se ne vidi razlika 4K TV in Full HD TV od 10m stran.

Iz koliko pa naj bi gledal zaslon.
Če se prav spomnem naj bi bila razdalja za iztegnjeno roko. To je zagotovo okoli 80cm

DELL Pro 27 Plus Monitor P2725DE
https://www.avtera.si/monitor-dell-pro-...
249+ddv

Buggy ::

AngryBird je izjavil:

Pozdravljeni
Prosim za nasvet za nakup 27" monitor, resolucije 2.560 x 1.440 pa da ima Nvidia G-Sync.

Kot kaze isces gaming monitor, glede na to da isces "true" Nvidia G-Sync.

Monitorjev, ki imajo namenski Nvidia G-Sync cip nisem zasledil v zadnjem casu, so bili pa svoje dni zaradi Ngredije dosti drzaji, ko je imela se monopol nad to funkcionalnostjo.

Zdej lahko gledas za monitorji, ki imajo oznako Nvidia G-Sync compatible, so pa vsi tudi Freesync (AMD zastojnska resitev).

Ce se lahko stegnes do OLED monitorja ti vsekakor priporocam takega, ker je razlika res obcutna glede na IPS/VA kaj sele TN panela.

Monitor kupujes za dlje casa in je smiselno dati malo vec ze v startu. 1440P 360hz ekran bo zadovoljiv za high refresh gaming tudi z ne prevec drago grafiko, kar pomeni da si golden z neko 5070Ti/9070XT se kar nekaj casa.

Lani je sin nabavil Samsung Odyssey G60SD

in ga ne more prehvalit.

Jaz bi se danes raje odlocil (zaradi KVM switcha) za Gigabyte Aorus FO27Q3

Ima pa Dell tudi pod Alienware znamko podoben panel v AW2725DF in praviloma je bil vedno malce cenejsi.

Z nobenim ne zgresis, gledas tisto kar dobis najceneje. Ce kupujes preko Amazon, ga lahko brezplacno tudi vrnes v primeru da te kaksna zadeva prevec moti.

aytim ::

Jaz pa le ne bi svetoval 360Hz 1440p na grafikah tipa 9700xt ali 4070ti/5070ti.
Dosegam sicer na 1440p native v CS2 max 550-600 fpsov, ampak so tudi dipi izpod 300.
Zato za v prihodnje gledam neke dual mode monitorje v stiku 320Hz 1080p/160Hz 4K @27 col.
Ravno taprav, da na zgoraj omenjenih grafah low fps držiš nad max frekvenco osveževanja za fullhd in čisto okej, da singleplayer špile furaš z generacijo frejmov.
V katalogu bosta nekaj takega kmalu imela KTC in MSI, pa morda še kdo drug(Xiaomi). Ipak gre le samo za sestavljalce ekranov (ktc poleg tega sam proizvaja še backlight). Fast IPS kakopak. Bo pa MSI tudi izdal Rapid VA 300hz 1440p. Vse navedeno kakopak miniled 1152 con

Buggy ::

Ja Miniled bo vsekakor opcija, celo boljsa (cenovno + potencialni burn-in) kot OLED a ni se dosti modelov na trgu in se bo tehnologija se dodelevala. Ce se kupuje zdej in zelih high refresh monitor je OLED opcija, ce ne zelis kompromisov. Dorasla in ze prakticno brez tezav.

V casu lastnistva monitorja, se bo platforma CPU+GPU sigurno menjala vsaj enkrat, tako da ce sedaj ni mozno dosegati MAX potencial, bo pa kmalu. Nenazadnje se drugo leto ali pa zacetek 2027 napoveduje konkreten preskok v performance tako na GPU kot CPU podrocju.

Pa vsekakor spremljat cene (sploh Amazon -keepa), ker nihajo tudi 100EUR+/-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

bemfa ::

ziki ::

Hej,

v kratkem nameravam kupiti 2x27" monitor. Uporabljal ju bom za delo (programiranje), prav tako ju nameravam montirati na roko, tako, da mi je pomembno, da je rob čim tanjši (mogoče kaj od Lenovo?).

Ne vem, na kaj točno bi moral biti pozoren, vsak nasvet je dobrodošel.

kuglvinkl ::

Poglej Dellovo s serijo.
Your focus determines your reallity

bemfa je izjavil:

Top cena: https://www.mediamarkt.at/de/product/_p...

Ne polagam več upanja v zaslone, kjer si proizvajalec ne upa niti napisati, ali je tehnologija prikazovanja pikslov dejansko hitra - če ni napisano, po navadi ni. (Rapid va ali fast ips).
Za tekmovalne prvoosebne špile zna biti BenQ linija še vedno sicer najboljša izbira (tn z backlight strobbingom)

Blinder ::

https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&x...

Pa je res vredno dat 300€ za kvaliteten 27" wqhd monitor, če tisti cenejši štartajo pri dobrih 100 €?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Furbo ::

Ceneje kot očala
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Blinder je izjavil:

https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&x...

Pa je res vredno dat 300€ za kvaliteten 27" wqhd monitor, če tisti cenejši štartajo pri dobrih 100 €?

Kvaliteten ima veliko meril, odvisno od posameznika.
««
150 / 150
»
»»