Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu No Boot Device Available
Ubuntu No Boot Device Available
tete111 ::
Pozdravljeni!
Namestil sem uspešno UBUNTU iz CD plošče nakar sem mogel resetirati. Sedaj mi pa izpie : No Boot Device Available - strike F1 to retry boot, F2 for setup utility.
Kaj bi lahko bil problem?
Namestil sem uspešno UBUNTU iz CD plošče nakar sem mogel resetirati. Sedaj mi pa izpie : No Boot Device Available - strike F1 to retry boot, F2 for setup utility.
Kaj bi lahko bil problem?
Imam samo en trdi disk (je nek star računalnik 40gb ima)
Ko sem hotel znova formatirati, tam kjer izbereš particije je gor pisalo ubuntu verzija. Kar pomeni, da naj bi bilo inštalirano.
Ko sem hotel znova formatirati, tam kjer izbereš particije je gor pisalo ubuntu verzija. Kar pomeni, da naj bi bilo inštalirano.
Aston_11 ::
Spajky ::
Pa v biosu nastavi na tistem IDE kanalu, kjer maš disk vse na AUTO ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Sem še enkrat formatiral pod na drugačen način. Ista napaka, samo, da so se mi zdaj še neki errorji pokazali po tem ko je naredilo. Ne vem kaj naj naredim hmm. Sedaj mi izpiše isto napako.
hojnikb ::
Kako star je ta računalnik ?
Ker biblije iz prejšnega stoletja imajo kr težave (zaradi prastarih biosov) z zagonom novejših OSov...
Ker biblije iz prejšnega stoletja imajo kr težave (zaradi prastarih biosov) z zagonom novejših OSov...
#brezpodpisa
FX6300B ::
pa ti v biosu zazna disk? pod boot menu mislim tam ko daš iz kje hočš bootat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
Spajky ::
IDE diska NE najde niti v Biosu !!! Preveri kable če so prav obrnjeni, če je disk naštiman kot master z jumperjem (ali CS) !!!, če je IDE kabel prav notri dan, če je IDE kabel OK, če se zavrtijo plošče notri pri power-up-u , Če je CD/DVD-rom naštiman kot SLAVE (ali CS) z jumperjem ...ipd.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hp 450 g6 ni mogoče naložiti windowsaOddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (1101) | djforever |
» | Windows XP BOOT CD problemOddelek: Operacijski sistemi | 1012 (907) | cmnigel |
» | Kaj je narobe z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 3495 (2773) | Mesar |
» | iščem pomoč WINOddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (908) | marc100 |
» | i:instalacija operacijskega sistema DELL OPTIPLEX GX 520Oddelek: Pomoč in nasveti | 1624 (1220) | xerian |