» »

Izbrisan dinamičen pogon

Izbrisan dinamičen pogon

trebovsek ::

Zdravo,

Prosim za pomoč kako do podatkov na izbrisanem dinamičnem pogonu?

Situacija je naslednja: na disku 750GB sta bili 2 particiji (200GB in 550GB). Manjšo particijo sem v win8.1 formatiral in izbrisal (vsebina mi ni pomembna, ker je bila to sistemska particija prejšnjega sistema (Win7)), večje se nisem dotikal. Nato sem želel večjo particijo razširit čez cel disk (zato tisto predhodno brisanje manjše particije). Tukaj pride do problema...

Pri razširitvi večje 500GB particije na celoten disk, je naredilo dinamičen pogon (velikosti 750GB: obstoječim 500GB je dinamično pripelo 250GB, še vedno 2 particiji (navidezno ena)!). Če bi tukaj bil zadovoljen s nastalo situacijo, potem to ne bi bil jaz... 8-). Dinamičen pogon mi ne "diši" najbolj in sem se odločil, da ga spravim nazaj v osnovnega (basic). Napaka! Ne vem povedat zakaj sem to hotel. Pač mutav... :( Ko sem izbrisal tisto prazno 250GB particijo mi je seveda izbrisalo cel pogon.

Zgornje napisano malo drugače: na dinamičnem disku (H:), ki je bil iz dveh particij (navidezno iz ene), sem izbrisal eno particijo vendar ostal brez obeh. Teoretično vem zakaj, praktično žal vem kako ;)

Kako in če sploh lahko pridem do podatkov na 500GB delu? Na disku od izbrisa nisem počel nič, označen kot "unallocated", da ne povozim podatkov.

Za vsak nasvet bom zelo hvaležen!
Hvala vnaprej, Marko

pegasus ::

Če narediš novo particijsko tabelo in nastaviš začetke in konce particij tako kot so bili prej, bi načeloma moral videti datotečni sistem tako kot si ga prej.

Ribič ::

Misliš, da bo vedel te podrobnosti? Poskusi z kakšnim programom za reševanje particiji (primer: http://www.minitool-partitionrecovery.c... ).
Naslednjič pa ti predlagam, da podatke začasno skopiraš na drugi disk, prvotnega pa v celoti sformatiraš in nato podatke naložiš nazaj.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ribič ()

trebovsek ::

pegasus je izjavil:

Če narediš novo particijsko tabelo in nastaviš začetke in konce particij tako kot so bili prej, bi načeloma moral videti datotečni sistem tako kot si ga prej.

Se nova particijska tabela da narediti kar v win8.1 disk management tool-u? To misliš kot: naredi 2 "novi" particiji istih velikosti, na istem delu diska (in ju ne formatiram predvidevam?)

Ribič je izjavil:

Misliš, da bo vedel te podrobnosti? Poskusi z kakšnim programom za reševanje particiji (primer: http://www.minitool-partitionrecovery.c... ).
Naslednjič pa ti predlagam, da podatke začasno skopiraš na drugi disk, prvotnega pa v celoti sformatiraš in nato podatke naložiš nazaj.

lp

Hvala za nasvet glede kopiranja, vendar sem to že nešteto-krat uspešno naredil, ne da bi mi pretvorilo pogon v dinamičnega. Zato se tudi tokrat nisem ubadal s tem načinom.

Bom poizkusil z omenjenim programom.
Hvala in lp!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Particioniranje diska

Oddelek: Operacijski sistemi
122382 (2074) BlaY0
»

Formateranje se ustavi pri 78%