» »

Kakšno hitrost interneta rabim?

Kakšno hitrost interneta rabim?

Jurrbe ::

Zdravo,
zanimam se za Telemach optiko 16 Mbps.

Zanima me ali je to dovolj za nepretrgan steram muzike čez internet in stream slik in HD filmov iz računalnika na televizijo?

Hvala za pomoč!

St235 ::

Kaj boš ti delal znotraj svojega omrežja (stream iz kompa na tv) nima popolnoma nič z hitrostjo zunanje linije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

St235 je izjavil:

Kaj boš ti delal znotraj svojega omrežja (stream iz kompa na tv) nima popolnoma nič z hitrostjo zunanje linije.

Saj res imaš prav :))
Za stream muzike iz online servisov je pa najbrž 16 Mbps vrh glave.

Hvala!

hojnikb ::

za stream muske je že 1Mbit dovolj.

Bi pa blo za razmislat o drugem ponudniku, če imaš to možnost. Telemach ni ravno presežek kvalitete.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

m0LN4r ::

Za stream iger naprimer (shadowplay 720p/30fps na twitter) je 2mb up glih spodnja meja oz. minimum.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Gre se mi predvsem zaradi TV kanalov HD, tukaj mislim je Telemach kar OK.

Kaj pa ta njihov modem/wifi router, naj kar v štartu rečem, da želim posebaj Wifi router, gre za večje stanovanje?

GTX970 ::

ISP zagotavlja modem, zadnje čase ti podturijo modem+router [1], vendar bi jaz uporabljal lasten router.
Že iz razloga, da ti lahko če imaš [1] gledajo promet v lanu.

www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mrezna-op...

Telemach na koaksu ima internet in TV ločeno. Lahko ti modem izkopiš pa bo tv še vedno delal.

Za to kakšno dodatno opremo boš ti uporabljal, njih ne briga. Njihov wifi v modemu ne vleče niti skozi en debelejši zid v drugo sobo.
Router rabiš obvezno, če maš pa cilj dobit kakovosten signal čez 2-3 zidove pa se bo treba skeširat.

Je pa odvisno al je to novogradnja z 20cm siporeksa al pa 50-100cm cegla in betona. Sem nabavil isti router za starše, kot za sebe in doma skozi prvi zid pride le 1-2 črtici na laptop. Bog ti ga ve kaj vse je v zidu. Prek stropa pa gre, ker je lesen. :) :)
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Kaj ::

Pozdrav!
Ker razmisljam o spremembi internetnega paketa na cenejsega- in posledicno verjetno pocasnejsega, bi tule vprasal ali je v praksi bistvena razlika med 100Mbps in recimo 10Mbps pri downloadu. Že dolgo imam T-2jev T3 Mega 100/10Mbps, sedaj pa gledam kaj cenejšega, saj rabim zgolj internet.
Ampak večina cenejših ponudb (pod 30€) ima nizjo hitrost neta.
S tem se bom pac sprijaznil, a le ce ne bo bistvene razlike. Se bi taksna razlika v hitrosti poznala le pri torrent downloadih ali tudi pri brskanju? Oziroma drugace vprasano, je 100/10 za navadno brskanje overkill?

konspirator ::

Bo dovolj, sploh če imaš optiko.
--

Lonsarg ::

10Mbit ptika je za brskanje čisto dovolj, v kolikor ni veliko sočasnih brskalcev.

Tudi z 4/1 se da živet, nekateri pa še majo 0,5/0,128 :D
Trade Republic 38MVDVXM

SeMiNeSanja ::

Ja, včasih smo bili na 2.400 bit/s, pa smo preživeli - pa to še ne pomeni, da bi se želel vrniti v tiste čase!

Najbolj realno sliko dobiš, če ti router omogoča statistiko, ki prikazuje, koliko Mbit/s dejansko sploh 'kuriš' pri normalni rabi. Posadiš vse člane gospodinjstva za računalnike in naročiš, da pol ure brskajo po spletu, kakor to vsak dan počno.

Statistika ti potem dokaj hitro pokaže, koliko dejansko 'kuriš', koliko pasovne širine pa imaš v bistvu neizkoriščene.

Če ti router omogoča omejevanje prometa, ga potem nastaviš na npr. 10Mbps maksimum in spet pošlješ vse brskat po spletu in čakaš, če bo kdo začel jamrat, da mu 'vse skupaj nikamor ne gre'.

čuhalev ::

Včasih je bila cela spletna stran velika toliko kot je sedaj ena javascript knjižnica. In včasih so izdelovalci strani prilagodili strani ljudem s slabšo povezavo. Nekateri so celo pripravili svojo stran v različnih kodnih tabelah.

Sedaj je drugače.

Po mojem je od 4/1 naprej, stvar navade. Vedno ko greš iz več na manj opaziš.
Trade Republic 38MVDVXM

Sem šel s 40/40 na 20/20, pa se mi ni nič poznalo, ker še teh 20/20 nimam izkoriščenih pri normalni rabi.

Seveda pa se pozna, če poganjaš torrente.....

hojnikb ::

Omeji na routerju hitrost na 10Mbit in pusti tako kak dan ali dva....
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Omeji na routerju hitrost na 10Mbit in pusti tako kak dan ali dva....

Če router ne omogoča omejevanje pasovne širine, si lahko na računalniku nastaviš mrežno kartico na 10/10. Tako boš sicer imel samo ti 10/10, ampak za nek 'prvi vtis' bi moralo zadoščati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za kaj uporabljate hitri internet? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
648023 (5735) negotiator
»

Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrosti

Oddelek: Omrežja in internet
233103 (2322) čuhalev
»

Zmogljiv žični router za 100mbit optiko.

278709 (6841) war-dog
»

Hitrost interneta višja od hitrosti wirelessa

81980 (1843) TheJack
»

Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
18423066 (12623) amigo_no1

Več podobnih tem