» »

LG Nexus 5 - Počen zaslon

LG Nexus 5 - Počen zaslon

SonoR ::

Pozdravljeni,

pred dnevi mi je padel telefon (Nexus 5) na tla, direkt na zaslon in je zaslon počil. V glavnem je počeno samo steklo, kjer manjka od spodaj tudi kakšen delec. Telefon oziroma touch pa deluje normalno vsepovsod. Na vas se obračam z vprašanjem, kaj storiti? Ali naročiti steklo s Kitajske in zamenjati sam, ali obstaja kje kakšen servis za normalno ceno. Pod garancijo se to ne da uveljaviti pod nobenim pogojem, ali pač?

Hvala v naprej!

hojnikb ::

menjava samega stekla je kr nor poseg (ni sicer absolutno nemogoče -- youtube.com/watch?v=EYG66MFuwcU)

Najbolje da menjaš komplet steklo in display.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Dosan ::

Vamatrade zamenja vse za približno 132EUR. Seveda ni nobenih pogojev za popravilo pod garancijo. Če boš dal toliko ali pa nabavil sam in probal menjat je pa odvisno od tebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dosan ()

SonoR ::

132EUR se mi zdi malce drago, ker sem na bolhi zasledil original deli + menjava za 105EUR. Bom pa probal naročit http://www.aliexpress.com/item/LCD-Touc... to pa da vidim. Glede na komentarje naj ne bi bila slaba naložba.

Dosan ::

Poročaj kako bo uspela lastna menjava.

GupeM ::

V ponedeljek sem dobil z Vama trade telefon nazaj. Menjava sprednjega modula zaradi razbitega stekla 121,95€.

Hynix ::

Mene pa zanima kje bi lahko menju ekran za Sony z3 compact. In koliko bi me prišlo. Sem pa tudi študiral, da bi zadevo naroču in odšel do človeka, da zadevo zamenja. Kje dobim original dele za telly? Ker bullshi** na ebayu/alibabi ne verjamem najbolj. Nočem pa nekega crap ekrana.

Veron ::

GupeM je izjavil:

V ponedeljek sem dobil z Vama trade telefon nazaj. Menjava sprednjega modula zaradi razbitega stekla 121,95€.

V vsakem primeru osebno priporočam Vamatrade. So vredu, po vrh ti menjajo še baterijo ob menjavi ekrana.
Verjetno zanima koga zakaj? Baterija je zalepljena in ko jo želiš odstranit (da prideš do ekrana), se ponavadi nekoliko zvije (potencialno poškoduje). Zato se splača (pa še tovarniško garancijo aparata obdržiš) popravit pri Vamatrade in teh 20-30eur razlike ni vredno nikamor drugam.

Pa tudi sam v prostem času popravljam telefone in prijateljem raje svetujem Vamatrade.

Fukomuko ::

Tudi na mojem je počilo steklo :8). Je še kakšna cenejša varianta od Vamatrade? Ima že kdo izkušnje z menjavo z zaslonom iz Ebaya?

svecka ::

sam si zamenjaj. Posnetki so na youtubu, orodje in steklo dobiš poceni na ebayu. Malce spretnosti, plastična orodja, fen in to je to. 2-3 urce za začetnika. Jaz sem si sam zamenjal, pa še kup znancem zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

kogledom ::

Jaz sem si sam zamenjal počen ekran na Nexus 5. Nabavil preko aliexpress: steklo&display in baterijo. Med čakanjem na moj ekran je še ženi na OnePlus One počil ekran. Vsa naročila še njen ekran.

Potem sem ugotovil, da nimam doma primernega orodja. Nabavil še to.

Najprej sem 1h gledal različne filmčke na youtube, da sem dobil občutek kaj me čaka, nato pa v 2h uspešno menjal ekrana na Nexuxs 5 in OnePlus One.

Po 1 mesecu sem ponovno razbil ekran na Nexus 5. Na srečo je samo malo počen na spodnjen robu, tako da ni preveč moteče. Telefoni so (vsaj zame) predragi, da bi ga menjal letno, ekrani pa pokajo, kot da so potrošni material. Vsekakor bom naslednjič ponovno nabavil tel, kjer bom lahko sam menjaval ekran in baterijo. Dajati po več kot 100€ (drago) in biti brez svojega telefona (še huje) je vsaj zame nesprejemljivo.

Fukomuko ::

Bi bil kdo pripravljen zamenjati zaslon na Nexusu 5, če ga naročim iz eBaya? Vidim, da se s Kitajske dobijo že za 38 $, kar je dosti ceneje kot na Vamatrade.

hojnikb ::

tisti kitajski za 38$ bo bolj srednja žalost.
Dont waste ur money
#brezpodpisa

Fukomuko ::

Imaš že kaj izkušenj s temi zasloni hojnikb? Je dejansko kakšna razlika v primerjavi z originalnim?

hojnikb ::

Sicer nisem nabavlal za N5, ampak pri HTCju sem pri tej cheap varjanti dobil totalno zanič touch screen in zelo nekvaliteten TN ekran. Pa še tolk screen flexa je mel, da ob malo močnejšem dotiku so se enostavno prelivale barve.

Lahko da dobiš pri n5 čisto ok ekran, pomožnosti vzetega iz kakega defektnega. Ali pa C grade TN sranje. Pri kitajcih nikol ne veš. Ampak zastonj ni taka cena.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

detroit ::

ekola zdj sm še jest uspel ga skantat, po minimum 100 padcih (i shit you not) po štengah, parketu, tlakovcih z višine riti pa ni bilo nič danes pa s 20cm (čepel sm pa je ven padel) direkt na front in je šel v pm. Ima kdo izkušnje s temi http://www.mobistekla.si/stekla.php ali dajejo originalne ekrane od nexusa ali nek čajniz shit?
Skero

Evolve ::

stran od kitajcev.. sem menjal par šipc pri cat telefonih pa je vsaka skor drugačna :))

Veron ::

kitajc skor zih, sej povprašaj na VamaTrade, niso pretirano dragi (pooblaščeni servis)

detroit ::

VamaTrade mi povzroča preveč dela, to je problem, moram tja poslat in čakat potem še da mi nazaj pošljejo. Uradni servis v NG ...ne se hecat.:P
Skero

Simonx ::

detroit ::

mobi stekla mi niso javli že par dni nič tako da očitno so odmrli
Skero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

menjava stekla na telefonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6419659 (6823) pygmalion
»

LG G4 Bootloop

Oddelek: Mobilne tehnologije
192311 (1809) Assass1n
»

Počen zaslon (popravilo) LG G3

Oddelek: Mobilne tehnologije
123689 (3359) Dr_M
»

LG servis

Oddelek: Mobilne tehnologije
4615238 (10431) FlipeR
»

Servis VAMA TRADE

Oddelek: Mobilne tehnologije
62126 (1810) Dosan

Več podobnih tem