Forum » Operacijski sistemi » Kako obnoviti disk?
Kako obnoviti disk?
|CyGNUS-x ::
Živjo!
Moj prijatu si je nabavu na novo 512 rama. Ko je že rame vstavil je po nesreči ruknil v disk. Hotel je prižgati comp vendar se ni dalo. Formatiral je disk z quik formatom. Zanima me, če obstajajo kakšni programi za obnovitev sistema, ker je imel na disku zelo pomembne podatke.
P.S: poganja pa windows XP. Zelo bi vam bil hvaležen
Lp
Moj prijatu si je nabavu na novo 512 rama. Ko je že rame vstavil je po nesreči ruknil v disk. Hotel je prižgati comp vendar se ni dalo. Formatiral je disk z quik formatom. Zanima me, če obstajajo kakšni programi za obnovitev sistema, ker je imel na disku zelo pomembne podatke.
P.S: poganja pa windows XP. Zelo bi vam bil hvaležen
Lp
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
l-note ::
Reci mu, naj proba s katerim od teh dveh progijev:
Drive Rescue
Ontrack Easy Recovery Professional
Oba programa delujeta v Windowsih, zato ju boš moral inštalirati na nek drug disk in ga priklopiti zraven "zbrisanega".
Drugače pa je podatke po quick formatu skoraj 100% možno dobitinazaj. PREVERJENO.
Pa še tole: Pri programu Drive Rescue moraš nastaviti, da išče izgubljene DISKE in NE mape oz. karkoli je še ena možnost. Sprva se ti bo sicer zdelo čudno, ker lahko program najde tudi okoli 30 "izgubljenih" diskov - particij, vendar je vsaj 1 od njih tisti PRAVI, ki vsebuje "izgubljene" podatke. Ostali diski so pa večinoma prazni in so le zarad lepšega tam .
Drive Rescue
Ontrack Easy Recovery Professional
Oba programa delujeta v Windowsih, zato ju boš moral inštalirati na nek drug disk in ga priklopiti zraven "zbrisanega".
Drugače pa je podatke po quick formatu skoraj 100% možno dobitinazaj. PREVERJENO.
Pa še tole: Pri programu Drive Rescue moraš nastaviti, da išče izgubljene DISKE in NE mape oz. karkoli je še ena možnost. Sprva se ti bo sicer zdelo čudno, ker lahko program najde tudi okoli 30 "izgubljenih" diskov - particij, vendar je vsaj 1 od njih tisti PRAVI, ki vsebuje "izgubljene" podatke. Ostali diski so pa večinoma prazni in so le zarad lepšega tam .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: l-note ()
|CyGNUS-x ::
On pa že ima inštaliran OS. A potem tud deluje?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
l-note ::
Ja, tud deluje. Edini problem se tu pojavi, da mora imeti dost prostora, kamor bo te recover-ane podatke skopiral. Ker če jih bo recover-al na svoj disk, se lahko zgodi, da bo s tem prepisal nekatere, še ne rešene podatke.
Najbolje je, če zraven priklopi še en, prazen disk in potem nanj kopira podatke, ki jih bo program rešil.
Najbolje je, če zraven priklopi še en, prazen disk in potem nanj kopira podatke, ki jih bo program rešil.
darkolord ::
hja tole je precej neumno da narediš format, pa še Win daš gor in bi rad vse dobil nazaj
Lith ::
hja, probaj Lost & Found, tud gre, samo vse te stvari rabijo drug disk, na katerega obnovijo 'poškodovanega'
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
blazp88 ::
hja da se vse ..... podatki se nekako "nalagajo v desetih plasteh, tako, da ni še vse izgubljeno, samo rabi nekoga, ki to zna. Naprimer tisti, ki so reševali fajle z diskov v WTCju bi ziher lahko zrihtali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10315 (5089) | kitara8 |
» | disk in vedno znova podrta particijaOddelek: Operacijski sistemi | 873 (784) | svecka |
» | Reševanje podatkov z diskaOddelek: Strojna oprema | 4755 (4001) | Spajky |
» | dva fizična diska v 1 navideznega? se to da?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1432) | Izi |
» | Sesulo mi je particijoOddelek: Pomoč in nasveti | 804 (764) | Wolverine |