» »

spy-camera za nadzor avtomobila

spy-camera za nadzor avtomobila

Merx01 ::

Pozdravljeni.
Zopet se obračam na vas, ker ste mi do sedaj že večkrat pomagali na tem forumu.
Problem je sledeč. Živim v manjšem blokovskem naselju s skupno garažo. V bistvu parkirnimi mesti v garaži. Očitno sem nekomu na žolču, čeprav ne vem zakaj, ker se do sedaj nisem zapletel v prepir z nobenim, pozdravljam se z vsem, v več kot "Dober dan, kako si" odnosu pa sem v bistvu tako ali tako samo s sosedoma v isti etaži.

Problem nastane, ker, kot sem rekel, nekomu nekaj ne paše in mi vztajno avto okrašuje s poškodami z nekim ostrim predmetom. V bistvu dopuščam možnost, da gre za bolnika in nič osebnega, saj mi je etažni sosed rekel, da sem četrta žrtev v garaži.
Prvič novembra 2013, drugič septembra 2014, tretjič novembra 2014 in četrtič februarja letos.
Avto imam zavarovan ful kasko, kar pomeni, da stroškov, razen živciranja, nimam. Ampak vedno se počaka, da se avto popravi in v par tednih novi risi. Ker je avto parkiran ob steni, je vedno ris po istem boku, kjer je enostavnejši in hitrejši dostop.

Po zadnjem zapisniku, mi je policaj rekel, naj si avto dam pod kamero, nekam na avto pa dam nalepko(lahko tudi na tisto stran, ki je težje dostopna), da je vozilo pod video nadzorom, saj s tem poskrbim za zakonito pridobljen video dokaz.

V osnovi se malo spoznam na elektriko in montažo.
Prva ideja je bila nakup kamere za opazovanje divjadi. Naprodaj je tudi v hoferju se mi zdi, da za 90€.

http://www.ebay.co.uk/itm/12MP-2-4-TFT-...

Problem pri slednji je, da je dokaj opazna, poleg tega jo moram namestit v avto, ker zoža snemalni kot in lahko, da ne bo zajelo samega dejanja poškodbe.

Druga rešitev, ki se mi je porodila je, da bi v ogledalo vgradil kamero.
Našel sem tole:
http://www.ebay.co.uk/itm/2-4G-wireless...

No, ni nujno, da je ta, samo dimenzije so idealne, da jo zmontiram v kot ogledala, kjer je reža prostora med steklom in ohišjem. in kabel napeljem v notranjost kabine (lahko dospajkam in podaljšam kabel).
Kaj potrebujem dalje, da opremim zadevo? Antena mi ne koristi kaj dosti, saj mislim, da je zaradi betonske konstrukcije garaže nemogoče, da bi lovil signal do stanovanja. Stanovanje je sicer relativno blizu garaže-zračne linije okrog 35m, samo je debelina garažne stene 28cm betona in armature. Če kaj pomaga podatek: mobitel signal ob vhodu v garažo je poln, ob avtu je dve črtici, deluje tudi mobilni internet, ampak res počasi.
Če bi ta kamera ustrezala, kaj še rabimo? Sprejemnik na računalniku in programsko opremo?
Najbolj bi si želel, da se kamera sama aktivira ob zaznavanju premikanja, vendar z zelo kratkim reakcijskim časom.

Malo sem razvlekel zadevo, ampak sem poizkusil čimveč razjasnit že v štartu.

Beernarrd ::

raspberi pi in caption

Merx01 ::

raspberi lahko zajema signal 2.4GHZ?

umetnic ::

Merx01, kako si rešil zadevo?

Mi smo imeli v bloku/skupnih garažah zelo podobno situacijo...sam sem takrat kar 'nabil' eno fake kamero na steno nad avto, pod njo pa nalepko...od takrat je bil mir...sicer bi raje ujel vandalista...a to bi prineslo samo 'dodatne komplikacije'...
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: umetnic ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rastlinjak - kaj in kje kupit?

Oddelek: Loža
1514234 (13562) kumer
»

Kovinska / keramična žogica

Oddelek: Loža
91450 (918) MTB
»

Menjava notranjega stekla ( S4)

Oddelek: Mobilne tehnologije
192680 (2338) klinker
»

Kateri prtljažnik za 2 kolesi za golf 5?

Oddelek: Na cesti
131952 (1514) lopov
»

Avto kamerca (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9519198 (13238) strumf666

Več podobnih tem